1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• sonda
    • January 21, 2022 at 5:29 PM

Ovo zakucavanje na samom kraju se često dogodi. Ništa neobično.

A što se tiče mojih razloga za prodaju, kao što sam i rekao - cijena je 2 puta testirala 850 kn i odbila se. Sumnjam da ćemo baš u idućim danima opet na te razine. Sigurno će se cijena malo konsolidirati, ja sam evo uvjeren da će idući tjedan nastavit kliziti prema dolje. Ako baš krene ispod 750 kn, evo dat ću svoj obol, imam nešto keša.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• sonda
    • January 21, 2022 at 4:27 PM

I ovdje imamo double top. Zato mislim da s korekcijom nismo gotovi.

Malo sam ljut na sebe što to nisam ranije vidio. Danas sam bio na rubu da rasprodam sav HPB i hvatam ga niže. Kad je previše palo, odustao sam.

A ništa, treba stalno bit prisutan, a tko za to ima vremena.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • January 21, 2022 at 2:37 PM

No, dobro... danas sam se bavio zaokruživanjem broja dionica na okrugli broj, a time sam i završio svoju kupnju ovdje.

Sad čekam da investitori zažmire na jedno oko na iznos tog golemog duga kojeg firma ima i prepoznaju potencijal. :whistling:

Znači, mineralna gnojiva su poskupila kao nikad. Uvijek su se prodavala uz minimalnu maržu, ali od prošle godine to donosi ogroman profit. Naravno, ako si se pripremio na vrijeme i kupio po dobroj cijeni.

Pesticide su nadam se isto kupili proše godine, jer ove godine cijene idu gore. Ne previše, ali dovoljno za ekstra zaradu.

Što rade s preuzetim žitaricama, nemam pojma, samo se nadam da ne prodaju u bescijenje. Pri tome mislim barem trostruko veću zaradu nego prošlih godina.

Uz sve, tu je i kriza s Rusijom i Ukrajinom. A Rusija je, jelte, ipak neki faktor u proizvodnji pšenice. Hoće li biti situacija kao i s plinom??

Tu su i poplave, suše, poskupljenje nafte.... uglavnom, sve što jedan potencijalni investitor u ovakvu firmu može poželjeti. ^^

Razumijem za naše fondove, ali ne znam što strani fondovi više čekaju. :/ 8o

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• sonda
    • January 21, 2022 at 2:02 PM
    Quote from Moller

ima li kakva caka za danas, treba li strpljivo trpjeti ove udarce po bidu ili bi valjalo raspaliti koji puta i po asku

:D :D :D :D :D

Trebali bi petkom imati izbor za najbolji komentar tjedna. Dajem glas za boldano.

Koji si ti kralj. ^^ ^^

• Što smo danas tržili

• sonda
    • January 21, 2022 at 12:58 PM
    Quote from accountant
    Quote from sonda

Ništa nije isključeno. U igri su i dalje, eno članka gdje piše da kupuju.

A s kojom je namjerom objavljen taj smiješni članak, ne želim nagađati.

to istina? za Pivce?

Evo linka koji je objavljen na temi PODR...

OTKRIVAMO Braća Pivac nastavila kupovati dionice Podravke!
    Otkrili smo što se skriva iza novog rasta cijene Podravkine dionice koji je počeo u petak prošli tjedan, kad je dionica u samo jednom danu skočila za čak
    danica.hr
  • Što smo danas tržili

• sonda
    • January 21, 2022 at 12:53 PM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

- podr

Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.

Nemojte kolega odmah gubiti samopuzdanje, jer je Crobex pao 1,2%, zar ste očekivali neprekinuti rast još danima?!

Da, ima precijenjenih firmi (ZA NAŠE ZSE POIMANJE), recimo iz CROBEX 10:

PODR, ATGR te ERNT...samo to nije neka astronomska precijenjenost, već nekih do 20%, ali s obzirom da se radi o blue chip i fondovskim dionica to je realno ništa.

Ma ne, sve 5, nisam u banani, samo sam malo više uhvatio vremena da sagledam situaciju i podijelio razmišljanje.

U principu sam odluku o prodaji konkretno PODR donio još sinoć (iako sam je kupio prije koji dan).

A ovaj pad danas mi je samo došao kao potvrda razmišljanja. Uopće nisam iznenađen.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • January 21, 2022 at 11:57 AM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from sonda

- podr

Sinoć sam malo gledao grafove, već dugo nisam. Ne mislim samo na Podravku. A ne znam, možda smo se malo opustili, meni to izgleda kao da su neke dionice zrele za duboki zamrzivač.

Da budem otvoren, PODR sam prodao isključivo zbog grafa, jer mi baca na double top. Čini mi se da je proboj 710 kn za sada prevelik zalogaj.

Osim ako Pivci ne odgrizu

Ništa nije isključeno. U igri su i dalje, eno članka gdje piše da kupuju.

A s kojom je namjerom objavljen taj smiješni članak, ne želim nagađati.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • January 21, 2022 at 10:33 AM

- podr

Da budem otvoren, PODR sam prodao isključivo zbog grafa, jer mi baca na double top. Čini mi se da je proboj 710 kn za sada prevelik zalogaj.

• PODR (Podravka d.d.)

• sonda
    • January 20, 2022 at 9:42 PM

Da mi ukućani ne spavaju, vrištao bih od smijeha na sadržaj članka. :D :D

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• sonda
    • January 20, 2022 at 1:00 PM

Btw, ovdje je svaki dan isto - 2 osrednja naloga na bidu i asku, i rezultat je da cijena ide gore. Kad se to promijeni, prodajem.

• sonda
    • January 20, 2022 at 12:54 PM
    Quote from mitkko
    Quote from sonda

A majke ti što je glupo putovati sam, makar i prema gore. Nemaš s kim podijelit sreću. 😪

Kolega mitkko, jel ste barem vi još u dionici? 🙄

Izasao sam, ocigledno prerano.

Šteta. I mislio sam.

Al najavili ste svoj izlazak, uzeli dio profita i ide se dalje. Pošteno. Smatram da je to pravi način trgovanja - kad znaš u što ulaziš, po kojoj cijeni i već znaš kad si van. Koji god da su razlozi. Svaka čast na tome. 👍

• sonda
    • January 20, 2022 at 12:23 PM

A majke ti što je glupo putovati sam, makar i prema gore. Nemaš s kim podijelit sreću. 😪

Kolega mitkko, jel ste barem vi još u dionici? 🙄

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • January 20, 2022 at 7:48 AM

Mislim da će takva odluka donijeti nešto zarade. Zato je i ja držim.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:48 PM
    Quote from hugh
    Quote from sonda

Malo je falilo za kokice... 😁

Ajd razumio bih da se na marketu ništa ne događa, pa je dosadno i nervoza je, i ajmo se malo prepucavati, ono, čisto iz gušta. 🤪

Al dočekali smo tih 5 minuta aktivnog trgovanja i ima puno bitnijih tema za raspraviti, tako da vas drage kolege forumaši molim da se ohladite.

Uostalom.... kvarite mi raspoloženje... 😘 😜 💑

mi ili ne trgujemo na istom tržištu ili imamo drugaćiji pogled na trgovinu i likvidnost........nelikvidnost i dalje ostaje rak rana naše burze a ružićast pogled na rast bez likvidnosti obićno sa sobom nosi određene rizike..........to što burza raste ne znaći da smo preko noći postali likvidna burza a još manje da će netko napucavati do besvjesti nelikviduše samo zato što neki na forumu misle da bi to trebalo rasti...........

Zapravo, slažem se s rečenim. Al odmakli smo se od 5 mil. kn prometa, pa ispada da se nešto događa.

Jedino ovaj dio na kraju u vezi nelikviduša.. želim reći - treba izabrati pravu. 🤓

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:29 PM

Pogledajte recimo samo ovaj dokument... radi se o NTL-u. Metss kešira 9 mikica samo na temelju suvlasništva. E tako se to radi..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:07 PM

Ja sam se prije 2-3 mjeseca jako zainteresirao, al sam se i ohladio.

Išao sam gledati FI za sve firme koje ulaze u sastav grupe. Ima tu od gubitaša koji idu u stečaj, do tvornica keša. Onako, dosta interesantno i obećavajuće. Dao bih im 5 za transparentnost i izvještavanje. Piše sve što te zanima.

Imam dojam da će jedan dan samo ispalit neku informaciju i da cijena leti gore. U preustroju su, to i sami kažu.

Pružila mi se prilika neki dan da prodam po cijeni koju sam htio, ali nisam, ostao sam u dionici. Baš da vidim. Moram skuplje naplatiti svoje strpljenje. 😄

Maloprodaja im zgrće novce, a mlinovi tako-tako. Dok recimo kod Granolia kažu da im je mlinarstvo najjače. Nije mi jasno kako je to moguće, al tako piše. Ak imate viška para i vremena, bacite oko i na Granolio. Mislim da će ta dionica eksplodirati, samo da je fondovi uoče.

• sonda
    • January 19, 2022 at 9:31 PM

Malo je falilo za kokice... 😁

Ajd razumio bih da se na marketu ništa ne događa, pa je dosadno i nervoza je, i ajmo se malo prepucavati, ono, čisto iz gušta. 🤪

Al dočekali smo tih 5 minuta aktivnog trgovanja i ima puno bitnijih tema za raspraviti, tako da vas drage kolege forumaši molim da se ohladite.

Uostalom.... kvarite mi raspoloženje... 😘 😜 💑

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:37 AM

Koga uhvati FOMO virus, taj više ne drži novce u čarapi.

• sonda
    • January 18, 2022 at 10:37 PM

U mjesec dana otišlo gore 10%. I ne misli stati.

Rijetko viđen konstantan rast, i to ono, pomalo.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • January 18, 2022 at 9:46 PM

Danas 0 transakcija, a ask se stanjio. Sviđa mi se.. Paralelno, CKML isto pokazuje znakove života. Imam neki filing da će bit vatrometa..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt