1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• PODR (Podravka d.d.)

• sonda
    • January 20, 2022 at 9:42 PM

Da mi ukućani ne spavaju, vrištao bih od smijeha na sadržaj članka. :D :D

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• sonda
    • January 20, 2022 at 1:00 PM

Btw, ovdje je svaki dan isto - 2 osrednja naloga na bidu i asku, i rezultat je da cijena ide gore. Kad se to promijeni, prodajem.

• sonda
    • January 20, 2022 at 12:54 PM
    Quote from mitkko
    Quote from sonda

A majke ti što je glupo putovati sam, makar i prema gore. Nemaš s kim podijelit sreću. 😪

Kolega mitkko, jel ste barem vi još u dionici? 🙄

Izasao sam, ocigledno prerano.

Šteta. I mislio sam.

Al najavili ste svoj izlazak, uzeli dio profita i ide se dalje. Pošteno. Smatram da je to pravi način trgovanja - kad znaš u što ulaziš, po kojoj cijeni i već znaš kad si van. Koji god da su razlozi. Svaka čast na tome. 👍

• sonda
    • January 20, 2022 at 12:23 PM

A majke ti što je glupo putovati sam, makar i prema gore. Nemaš s kim podijelit sreću. 😪

Kolega mitkko, jel ste barem vi još u dionici? 🙄

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • January 20, 2022 at 7:48 AM

Mislim da će takva odluka donijeti nešto zarade. Zato je i ja držim.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:48 PM
    Quote from hugh
    Quote from sonda

Malo je falilo za kokice... 😁

Ajd razumio bih da se na marketu ništa ne događa, pa je dosadno i nervoza je, i ajmo se malo prepucavati, ono, čisto iz gušta. 🤪

Al dočekali smo tih 5 minuta aktivnog trgovanja i ima puno bitnijih tema za raspraviti, tako da vas drage kolege forumaši molim da se ohladite.

Uostalom.... kvarite mi raspoloženje... 😘 😜 💑

mi ili ne trgujemo na istom tržištu ili imamo drugaćiji pogled na trgovinu i likvidnost........nelikvidnost i dalje ostaje rak rana naše burze a ružićast pogled na rast bez likvidnosti obićno sa sobom nosi određene rizike..........to što burza raste ne znaći da smo preko noći postali likvidna burza a još manje da će netko napucavati do besvjesti nelikviduše samo zato što neki na forumu misle da bi to trebalo rasti...........

Zapravo, slažem se s rečenim. Al odmakli smo se od 5 mil. kn prometa, pa ispada da se nešto događa.

Jedino ovaj dio na kraju u vezi nelikviduša.. želim reći - treba izabrati pravu. 🤓

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:29 PM

Pogledajte recimo samo ovaj dokument... radi se o NTL-u. Metss kešira 9 mikica samo na temelju suvlasništva. E tako se to radi..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:07 PM

Ja sam se prije 2-3 mjeseca jako zainteresirao, al sam se i ohladio.

Išao sam gledati FI za sve firme koje ulaze u sastav grupe. Ima tu od gubitaša koji idu u stečaj, do tvornica keša. Onako, dosta interesantno i obećavajuće. Dao bih im 5 za transparentnost i izvještavanje. Piše sve što te zanima.

Imam dojam da će jedan dan samo ispalit neku informaciju i da cijena leti gore. U preustroju su, to i sami kažu.

Pružila mi se prilika neki dan da prodam po cijeni koju sam htio, ali nisam, ostao sam u dionici. Baš da vidim. Moram skuplje naplatiti svoje strpljenje. 😄

Maloprodaja im zgrće novce, a mlinovi tako-tako. Dok recimo kod Granolia kažu da im je mlinarstvo najjače. Nije mi jasno kako je to moguće, al tako piše. Ak imate viška para i vremena, bacite oko i na Granolio. Mislim da će ta dionica eksplodirati, samo da je fondovi uoče.

• sonda
    • January 19, 2022 at 9:31 PM

Malo je falilo za kokice... 😁

Ajd razumio bih da se na marketu ništa ne događa, pa je dosadno i nervoza je, i ajmo se malo prepucavati, ono, čisto iz gušta. 🤪

Al dočekali smo tih 5 minuta aktivnog trgovanja i ima puno bitnijih tema za raspraviti, tako da vas drage kolege forumaši molim da se ohladite.

Uostalom.... kvarite mi raspoloženje... 😘 😜 💑

• sonda
    • January 19, 2022 at 10:37 AM

Koga uhvati FOMO virus, taj više ne drži novce u čarapi.

• sonda
    • January 18, 2022 at 10:37 PM

U mjesec dana otišlo gore 10%. I ne misli stati.

Rijetko viđen konstantan rast, i to ono, pomalo.

• GRNL (Granolio d.d.)

• sonda
    • January 18, 2022 at 9:46 PM

Danas 0 transakcija, a ask se stanjio. Sviđa mi se.. Paralelno, CKML isto pokazuje znakove života. Imam neki filing da će bit vatrometa..

• Birtija

• sonda
    • January 16, 2022 at 11:15 AM
    Quote from deny_09

Jesam cijena je cca 600.000,00. Mentalni sklop mi ne dopusta toliko baciti na cestu...😉.

Već sam pomislio kako jedno vrijeme neću pisati na forumu, od sramote, jer gledam tamo neke aute ispod 300 000 kn. Sad mi je lakše.

Od Mercedesa bih uzeo E klasu, 300d, 4MATIC... kad bi bio na popustu od 60%.

• Birtija

• sonda
    • January 16, 2022 at 9:10 AM
    Quote from deny_09

Ima li koji pouzdani trgovac za GLC coupe moze i par godina star?

Pa jesi gledao kod Škoje, ima dobru ponudu.

• Birtija

• sonda
    • January 15, 2022 at 5:53 PM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

A što ću s kešom, nemam pojma. Mozda da kupim novi auto, vidim da im cijene rastu, možda zaradim na preprodaji. 😁

Znaš da i ja misli kupit si novo auto nešto do 150k kuna...al ne mislim odmah sve iskeširat, već ove ponude u tri godine po tri rate, 1/3 odma, 1/3 za godinu, 1/3 za dvi godinu....sa tim da bi inicijalnu ratu pokrio prodajom starog auta....ostatak novaca bi vrtio još godinu,odnosno dvi i možebitno još štagod zaradio, prije nego ga dam za auto...

Malo smo skrenuli s teme, al ajde vikend je, pa molim kolege da se ne ljute. 🙃

Znači, što se tiče kupnje auta, isto razmišljamo. I ja sam zapravo mislio kupiti auto na 1/3 i te fore. Za oko mi je zapeo Suzuki S-Cross, novi model. Dao bih do 160 000 kn. Jedino što ga trenutno nema.

A ako mi se ta kupnja otegne do jeseni, onda ću pogledati i od Toyote Corolu Cross.

Možda mi i ne treba novi auto, al ove krntije pred kućom su mi malo prestare. A i, jesmo li burzovni mešetari ili nismo? 😄 Vrtimo grde novce, tko će ako nećemo mi. 😁

• Birtija

• sonda
    • January 15, 2022 at 12:43 PM
    Quote from Infinity

Novogodišnja opcija:

Prodaš dio ili cili minus i kupiš nazad,mozda i jeftinije ukoliko malo srusiš.

Počinješ godinu sa minusom u poreznoj😉

tako da s tim novim kešom imaš poreznu slobodu za ovu godinu….

To je jako dobra fora, hvala na savjetu. :thumbup:

Samo što sam to ispucao krajem prošle godine.

• Birtija

• sonda
    • January 15, 2022 at 5:45 AM

Svi koji su samo par godina na burzi mogu pisati romane koliko se tu iskustva i situacija nabere.

Ja vidim po sebi da sam smireniji, da se ne ložim na minuse, pa ni kada su peteroznamenkasti.

Deset dana razmišljam da podebljam iznos na brokerskom računu, jer mi keš leži na tekućem. Odustao sam, to je dijelom i razlog zašto sam išao peglati portfelj. To na ovakav način ne radim često.

A što ću s kešom, nemam pojma. Mozda da kupim novi auto, vidim da im cijene rastu, možda zaradim na preprodaji. 😁

• Birtija

• sonda
    • January 15, 2022 at 5:33 AM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

Što hoću reći? Teško je na našoj burzi imati neku strategiju. Treba pratit situaciju, bit u tijeku, i možda ispadne kakav plusić na kraju godine.

I zabavno je kad se nešto događa, makar na tjednoj bazi...uostalo nije ovo burza u kojoj možeš uložiš, čekat par godina i znati da ćeš lipo zaraditi, ovde ako na vrime ne reagiraš heba si žutoga.

Prije par godina, dosadilo mi trgovanje jer sam skontao da mi previše vremena i energije uzima, idem ja long term u dividendne dionice. Došla korona, nisam reagirao.... još se oporavljam od minusa. 😁😄

Eto koliko sam pratio situaciju kad sam tada zaboravio lozinku od brokerskog računa.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • January 14, 2022 at 10:57 PM

Pa nema u tome ništa loše, profit manje-više, bitna je zabava i uzbuđenje. 😁

Malo se zezam....

A malo za ozbiljno... probao sam ja i tu strategiju, biti super cool, bez uzbuđenja, samo hold i na +100%... ide to još gore.... cool sam i dalje... ... na kraju sam prodavao u minusu.... I slične varijante.

Što hoću reći? Teško je na našoj burzi imati neku strategiju. Treba pratit situaciju, bit u tijeku, i možda ispadne kakav plusić na kraju godine.

Evo recimo upravo sada, ne treba neka velika pamet, sve raste. A sad, dokle će, tko to zna.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • January 14, 2022 at 6:37 PM

Kad već pitaš, red je i odgovoriti - danas sam dugo razmišljao baš o dokupljivanju HPB-a, ali sam odustao. Udio mi je 25%, dosta je to.

Riješio sam se dijela TPNG, jer mi je stvarno dosadilo čekati da se tu nešto konkretnije dogodi. Već neko vrijeme razmišljam da pretumbam portfelj i to sam napravio danas. Malo prekasno, al dobro. Kupio sam PODR, SPAN i RIVP.

I imam još nešto keša, za igru.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt