Hm, jel ja nešto propuštam ili?
Kako može Dalekovod biti u 100% vlasništvu Končara?
Ovo je DLKV dionica - top 10 vlasnika (sa zse.hr)
Hm, jel ja nešto propuštam ili?
Kako može Dalekovod biti u 100% vlasništvu Končara?
Ovo je DLKV dionica - top 10 vlasnika (sa zse.hr)
prijedlog odluke Glavnoj skupštini o isplati dividende u iznosu EUR 2,50 po dionici
Adris grupa je u 2023. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 983 milijuna eura, što je za 16 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iz redovnog poslovanja iznosi 184 milijuna eura i za šest posto je veća od prošlogodišnje.
Konsolidirana neto dobit iz redovnog poslovanja iznosi 96 milijuna eura i veća je za 20 posto od prošlogodišnje. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi pak 62 milijuna eura i, u usporedbi s prethodnom godinom, veća je za tri posto.
Vi se raspisali o tim popustima Nismo Japan. Ne treba nam ništa od toga. Dioničarima je jedno bitno da u financijskim izvještajima iskazuju snažan vječno rastući (po atraktivnoj stopi) slobodni novčani tok po dionici (a uz umjereni rizik, dakle jaku bilancu).
To znači da od onoga što preostane od reinvestiranja (uz aktraktivan povrat, da se omogući taj rast FCF per share) i vraćanja dugova (smanjivanje rizika) radi se novčane dividende. Hrvatska ima atraktivan porezni tretman dividendi pa je nama to idealan način vraćanja kapitala dioničarima.
Inače, mislim da svatko tko je bio u Valamaru, može se uključiti u Valamar ambasador program.
Tako npr, ako ja nekog preproručim, taj dobiva 100€ popusta... A ja dobivam neke bodove kod njih, koje pak ja mogu iskorisiti za neke popuste...
Uglavnom, ako neko želi link za 100€ popusta neka se javi porukom....
jel ja propuštam nešto ili ADRS još ne priča ne dividendi?
Jel može netko meni (malom investitoru :)) objasniti razliku između ADRS i ADRS2 dionica.
Jasno mi je da je ADRS2 povlaštena dionica bez prava glasa. Dakle, vlasnik ADRS2 ne može glasati na skupštini.
Ako se ne varam to je jedina razlika?
Što se cijene tiče. ADRS je uvijek nešto skuplja (trenutno 34 kn). Dividenda za obje dionice je uvijek ista.
Za mene, sitnog investitora koji ionako ne planira ostvariti svoja glasačka prava (ne radim to niti na dionicama na kojima imam pravo jer je količina stvarno mala) ispda da je bolje kupovati ADRS2?
Nisam trader, već kupujem dividenduše i to mi je kao neki oblik štednje....
Mene sad zanima, ima li smisla s moje strane kupovati skuplji ADRS?
I da li se može dogoditi neki veći nesrazmjer u cijeni ove dvije dionice?
Može li ADRS2 postati bezvrijedna?
Ima netko ideju zašto je zaba zaronila na 62?
S obzirom na planiranu dividendu u idućih par godina, mislim da se ovo isplati uzet....
Koje je objašnjenje današanjeg pada, na gotovo svemu na ZSE (čak i ZABA, ERNT, KODT, ADRS, ATGR)?
Ne vidim neki razlog, zašto bi danas u svim sekorima bio pad?
Ja sam također mali ulagač, i ulazio sam tamo negdje 2016.te čini mi se, tada je Agram bio najpovoljniji za nas male..
Sad su malo digli naknade, ali i dalje mislim da su najpovoljniji.
Nema mjesečne pretplate.
Plaćaš proviziju po nalogu, i sada je ta provizija: 0,40% minimalno 19kn
Porez na kapitalnu dobit.
Ukoliko se ostvari dobit trgovanjem dionicama, a držao si dionicu dulje od dvije godine, nije potrebno platiti porez.
Mene zanima, da li ja svejedno moram ispuniti onu poreznu prijavu i napisati da je ostvarena dobit X, ali iznos poreza je 0 jer sam imao dionice duže od 2 godine?
Ili ne trebam pisati nikakvu prijavu?