1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. greenhorn

Posts by greenhorn

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 10
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• greenhorn
    • March 30, 2020 at 3:39 PM
    Quote from st-brajo

danas sve nešto mlitavo, i trgovanje i rasprave na forumu.

nije valjda da nas je svih ubila u pojam ova karantena.

btw., kad mirovinci misle u kupovinu? oni doslovce plivaju u novcima i stalno kukaju da čekaju neku privatizaciju i slično, a vidi sada prilika.

ili oni misle da će ovo još roknuti dolje ili su im fond manageri u karanteni negdje bez interneta?

Hjah, ljudima već pomalo ide na jetra ova karantena, a valjda i ostavlja posljedice po psihu, htjeli to ne htjeli. Trgovanje je mlitavo i to bi mogao biti dobar znak - da je dno postignuto. Kako se ono kaže slaba likvidnost to znači upravo to. Pogledajte samo HT. Nitko ne želi prodati više, a s obzirom na nesigurnu situaciju ne trgaju se ni mirovnici s kupovinom - očito ni oni ne znaju jel bi... ili bi....

Mislim da je, dakle, dno tu, sad se samo čeka neki driver, bilo pozitivan ili negativan. Vjerojatno se čekaju podatci kvartalnog BDP-a i financijska izvješća pa će onda lupiti po bidu ili asku ovisno i o kretanju DAX-a ^^

• CORONA virus

• greenhorn
    • March 30, 2020 at 11:31 AM

I ne samo to. Najbolje se mažnjava u ratnim uvjetima

• greenhorn
    • March 30, 2020 at 9:38 AM
    Quote from my moon

futuresi u plusu u EU i USA.

Vix minus

Australia 7 posto plusa

Japan 2 posto minus

Ponedjeljak je, kupuje se, kod nas.

Izgleda da Andrejeva izjava ipak ima veću težinu od stranih tržišta. Ali rano je još za donijeti konačan zaključak.

• Best buy

• greenhorn
    • March 28, 2020 at 4:31 PM
    Quote from naim

Merkur ima novo krilo. Nismo do sada čuli da je Merkur jako stradao. Iako stara zgrada jest stara.

Quote from greenhorn

Nevjerojatno da se ovo dopušta. Dno dna. Valamar prema javno objavljenim podatcima ima 2.195, 000 000 duga!!!!

cash na računu nije dosta ni za četvrtinu duga.

Cash je on hand, a dug ne dospjeva u jednom danu. Ne razumijete elementarne uzuse poslovanja i još se ovako drsko i bezobrazno obraćate forumasima?!

Ne razumijete osnove matematike i još se petljate u tuđi razgovor. Elementarna matematika : cash - dug - troškovi poslovanja + prihodi kojih NEMA = put u propast.

Da sam slušao takve stručnjake koji pametuju o elementarnim uzusima poslovanja sada bi brojao 40-50% minusa. Zato ste vi posljednji koji mii se mogu obraćati s visoka.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20200328

Zbogom.

• greenhorn
    • March 28, 2020 at 2:57 PM
    Quote from user35

Hoteljeri, iako na burzi ne pisu nista, ocito Imaju jako dobar visibility na utjecaj covida u narednih 12 mjeseci. Ko hebe male dionicare...

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20200328

Ma kaj oni znaju, nisu pitali Barika.

• CORONA virus

• greenhorn
    • March 28, 2020 at 2:02 PM

I Andrej je izustio ono čega se svi potajno bojimo. Dosad nije bio sklon dramatiziranju tim više njegove riječi odzvanjaju. Nadajmo se da će epidemija se ipak brzo povući i da posljedice neće biti dugoročne:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…mjera/10144903/

Razmjeri financijske štete su ogromni i veliki, pažljivo se konzultiramo sa svima. Ova je šteta, bez dileme, prouzročena pandemijom, veća i teža nego u vrijeme krize 2008., to je sasvim jasno

A za to vrijeme predsjednik i dalje štiti svog compadrea Ivana i HNS-ov HEP. Iz izjave se može iščitati da će pravi uhljebi i dalje ostati zaštićeni. Naime, ministarstva daju naloge za uštede u svom sektoru, a to uvijek nekako zaobiđe njih same.

Tu je prilika da se i javni sektor, 250.000 zaposlenih, tu govorim o ministarstvima, školama, ali ne o HEP-u i Ini, uključi sa snošenjem tereta, da se plaće smanje za neki postotak, ne na minimalac - to je loša ideja moralizatora i demagoga, pa ćemo za šest mjeseci vidjeti kako dalje

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…place/10144813/

Da se razumijemo, TREBA smanjiti svima plaće na državnoj sisi - osim zdravstvu, policiji i vojsci.

• CORONA virus

• greenhorn
    • March 27, 2020 at 7:09 PM

Mislim da se vrtimo oko nebitnih stvari. Jedni smatraju da je ovo izuzetno opasno, drugi smatraju da je nebitno. Rekao bih, dvije krajnosti. Ako bih se ja morao svrstati, stao bih na stranu onih koji smatraju da je to izuzetno opasno - no kada se stavimo u neutralnu poziciju nije bitan niti jedan niti drugi stav. Čovjećanstvo će preživjeti, pristaše darvinizma bi ionako rekli da je to prirodna selekcija (kuge, velike boginje, španjolska gripa). S obzirom da niti greenhorn, niti zloćesta, niti kupoprodajnik ne mogu utjecati na to, trebali bismo iskoristiti svoj intelektualni kapacitet kako bi previdjeli, procijenili utjecaj ove nedaće na našu budućnost.

euforija ili depresija. Niti jedan izbor nije dobar

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• greenhorn
    • March 27, 2020 at 1:35 PM
    Quote from braco99

Ovdje prodaje samo onaj tko baš mora...mizerni su ovo prometi zadnjih dana....super je što trezor nije kupova gotovo ništa po ovim cjenama!

Teško kolega Tin, rast indeksa je uzrokovan potražnjom za tankerima jer je nafta jeftina. Pa sad ekipa misli da će se ponoviti 2008 kada su kupovali tankere i naftu kao skladište. Zato i BCTI raste ovih tjedana, ali ekipa se preračunala - ovo nije 2008. Kad se shvati da ništa od potražnje nafte zbog paralize corona virusa, ti tankeri-skladišta će biti u problemima a firme koje su se nakrcale će bankrotirati. Dalje nastavite sami....

Nije valjda da mislite kako će smanjena potrošnja i demand za naftom uzrokovati rast tankeraša?

PS. još čekam brata blizanca na temi ATPL.

• Best buy

• greenhorn
    • March 27, 2020 at 1:24 PM
    Quote from Barikb

31.12.2019. ima 550 milijuna kn casha prema javno objavljenim podatcima. Izdvojio bih te 3 dionice i optimu za najhrabrije.

Nevjerojatno da se ovo dopušta. Dno dna. Valamar prema javno objavljenim podatcima ima 2.195, 000 000 duga!!!!

cash na računu nije dosta ni za četvrtinu duga.

• greenhorn
    • March 27, 2020 at 1:08 PM
    Quote from Barikb
    Quote from greenhorn

Zlato u ovom slučaju bi trebalo biti zic

Predviđati cijene je potpuno iracionalno kao i mlaćenje prazne slame. svatko se može registrirati i pisati bez veze.

takvim alatima i modelima i specifičnim znanjima raspolažu rjetki.

ovo da se vi bavite teorijama zavjere, to je odlično jer je opširna tema i nema veze sa dionicama.Forum neće puno izgubiti a teorija zavjere možda dobije eksperta.

Trenutno snažni buy signali na ZSE kod gotovo svih najjačih dionica. Sa virusom i uz virus ce se živjeti i moguće da je tržište prošlo dno. Ne zaboravimo da su naše cijene prije pada bile jako nisko. Iza Valamara, hotelijera stala je država sa po 3.250 mjesečno po radniku a oni smanjili plaće 40% i opozvali dividdu sa 6% prinosa. Zvuči odlična terapija za restart. Adris, AD Plastik, Atlantic, Ericson Nikola Tesla, RIVP Valamar, Maistra, HT, Optima, Podravka izgledaju na ovima cijenama vrijedne pažnje. Svjetska trzista u usponu. Korona je najviše ukalkulirana u ZSE Prime dionice.

Nevjerojatna je količina floskula ovdje rečena. A da ne pričam o zamjeni teza. Upravo kolega Mr. Profesionalac radi ono za što me optužuje. Ja san naveo "trebalo bi", "moglo bi", "a što ako....", dakle jasno sam naglasio da zapravo i nemam pojma što će se zbiti u bliskoj budućnosti. Argumentirao sam rast zlata emitiranjem ukupne novčane mase a kolega Profesionalac drvi po svome.

Pazi ti ove snažne izjave "snažni buy signal na ZSE" , "odlična terapija za restart", "izgledne prilike", "korona je ukalkulirana". Pa kolega otkuda vam pravo da to tvrdite? Jer tako pišu samo oni koji rade u fond industriji. Obrazac je jasno vidljiv i petogodišnjaku.

Ovim putem molim admina da ne briše. Ja samo odgovaram na nesuvisle pokušaje zamjene teza.

• greenhorn
    • March 27, 2020 at 6:14 AM
    Quote from ico8888
    Quote from zlocesti

https://www.bankazlata.com/shop/investici…luga-od-1-unce/

Ovo je trebalo kupiti, a ne papire

Ja sam svoje unce platila 10 800 kn, valjda pred mjesec, mjesec i pol dana

Mislim da je svima opce poznato da zlato uvijek raste u krizama,a posto svi najavljuju opaku krizu logicno je da raste.

Zlato u ovom slučaju bi trebalo biti zicer zbog najava (ili su već počeli, nisam detaljno pratio) emitiranja (u prošlosti: tiskanja) novih milijardi milijardi € i $$. Pretpostavljam da je i ovaj bijeg u dionice u US rezultat toga, a ne nadanja u Trumpove riječi. (kako bi se izbjegao gubitak zbog inflacije). Iako, počela me kopkati neka teorija zavjere. Tako smo se smijali i Trumpu kad je objavio trgovinski rat protiv Kine,a na kraju je ispalo da ih je slomio. Što ako i ovdje ima neki zec u šeširu?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• greenhorn
    • March 26, 2020 at 4:19 PM
    Quote from tollway

ooooo.... vratio se naš omiljeni dušebrinik barikb, što bi mi bez takvog prosvjetitelja koji ne zna američke brojke! valjda je brojao sekunde dok mu ne istekne baniranje pa odmah dvadeset postova!

po čemu si zaključio da je vrhunac u italiji prošao?

i sad će talijani nahrupiti u valamarove hotele i spasiti sezonu!

Kako ne razumiješ? pa naravno da će ti talijani navaliti i spasiti sezonu. TI talijani koij su bili blokirani x mjeseci, nisu primali plaću, oni koji žive u zemlji koja će imati barem 5 posto pada BDPa zbog korone u prvom ili drugom kvartalu... jednostvno to ti je tak, a ti ne kužiš.:/

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• greenhorn
    • March 26, 2020 at 2:24 PM

A stvarno ga dramiš... ideš iz jedne krajnosti u drugu. Prvo si vikao kako je ovo "obična prehlada" i da kakve to veze ima s ičim, a sada si doomsday prepper no1. Razumijem da je to normalno ljudsko ponašanje ali brate, za tvoje dobro, ne idi u takve krajnosti. Nije dobro ni za živce, ni za portfelj.

Ili ćemo se izvući ili nećemo. Capitalism goes on.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• greenhorn
    • March 25, 2020 at 2:02 PM

I manje, jer kad nema turista, nema prihoda. A kad nema prihoda ide minus - zbog amortizacije, ako ništa drugo. Predbankrotna cijnena je 2 ili 1 kuna.

A ako se hoteli ne otvore, cijena će ići prema 1 kuni.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• greenhorn
    • March 25, 2020 at 1:52 PM

To sad i nije presudno. Firma je kontaminirana, opravdano ili neopravdano, uz to ima velikih financijskih problema. Ako i postoje kamikaze koje bi ulagale u brodarski sektor tu su Atpl i Tnpg bolji izbor

• Ulaganje u zlato

• greenhorn
    • March 25, 2020 at 1:32 PM

svi dostupni podatci govore o tome da bi zlato trebalo rasti. E sad....

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/novac…renje/10128358/

• CORONA virus

• greenhorn
    • March 25, 2020 at 1:28 PM

Kad se i ukaže pošteni i sposobni HDZ-ovac brzo ga usiše hdzkorona virus

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kciju/10133752/

• greenhorn
    • March 24, 2020 at 5:33 PM
    Quote from Moller
    Quote from greenhorn

Ja mislim da treba zatvoriti burzu, pogotovo u ovom trenutku. Ovaj plus je samo navlačenje malih investitora na "povoljnu kupnju" .. HANFA, vlada gdje ste????

(sarcasm mode off)

zatvaranje burze bilo bi dvosjekli mač, a nama je dovoljno i padajućih noževa,

jer uzmimo primjer da se burza zatvori, kada će se i tko će donijeti odluku o ponovnom otvaranju, pored toga i dionice burze su izlistane (imam ih) i ako ne radi, nema prihoda, svjedoci smo da je u posljednje vrijeme promet značajno porastao, ali se takav neće sigurno održati, ali nema veze, nisam to htio reći,

ako bi nakon zatvaranja burze došlo do još većeg pogoršanja općega stanja, nakon otvaranja bi svakako imali značajan pad i to opet ne bi nekima odgovaralo, ako bi imali značajno poboljšanje, opet nekima, koji imaju novac ne bi odgovaralo da ne mogu kupovati dok su cijene prihvatljive, bez obzira što nekome riječ prihvatljivo danas značila, možda već sutra, neće to značiti,

osobno ne vidim neku sreću od zatvaranja, osim ako bi pri zatvaranju odmah precizno bio naznačen datum otvaranja, pa kom krivo kom pravo, dok još nitko ne zna u kojem će smjeru ova događanja, sve ostalo bi bilo podložno manipulacijama i odlukama nekoga, kada otvoriti ? što bi bio relevantan trenutak ponovnog otvaranja? čekati da stanje bude točno kao prije izbijanja ovoga virusa? to će možda trajati godinama,

i na kraju jedan primjer; da je burza kojim slučajem zatvorena prije par dana, mnogi ne bi danas mogli izaći po ipak nešto višim cijenama ukoliko imaju potrebu za novcem, te isto tako i ući, kao neki dan po nešto nižim cijenama, puno je ovdje različitih učesnika i niti jedna odluka nije dobra, jer vremena nisu dobra za dobre odluke,

pored toga, svatko je mlinar svoje sreće, melje ga i dalje, a on čeka, jer kovači su već davno izašli, znaju oni kada se kuje željezo

Display More

Ma ja sam bio sarkastičan na one koje su, kad se spremao pad , zazivali zatvaranje burze. Nespretno sam se izrazio sa isključivanjem sarkazma na kraju.

Slažem se sa postom u potpunosti. Bit poduzetništva, tržišnog kapitalizam jest upravo vlastita inicjativa. i sloboda Ako neko nije za to... abožemoj.

• greenhorn
    • March 24, 2020 at 2:40 PM

upravo tako. Ako nešto ne donosi prihod tj. zaradu to je mrtvi kapital. A ako je nešto mrtvi kapital onda mu je cijena jako, jako niska- da ne kažem nula (u kapitalističkom svijetu to je tako). Iskusio na svojoj koži i još iskušavam zbog nekretnine koju nitko neće

• greenhorn
    • March 24, 2020 at 2:09 PM
    Quote from Barikb

Sorry, ali čim spominješ knjigovodstvenu vrijednost kao važan pokazatelj vidim da ti ne bi uspio objasniti. Prouči sam i/ili zaobiđi RIVP nije to jedina dionica.

Pazi ovog Profesionalca. U drugim postovima navodiš "zanemarimo krizu", vrijednost zemljišta i nekretnina iznosi toliko i toliko, treba kupovati do besvijesti i ako turista ne bude ... a u ovom si se obrecnuo na kolegu jer je spomenuo tu knjigovodstvenu vrijednost .

Vrijednost se određuje isključivo jednim parametrom - onoliko koliko je netko spreman platiti nešto u datom trenutku. Sve ostalo možemo okačiti mačku o rep Mr. Profesionalcu. Stoga, nakon ovog dead cat bouncea, pitanje je što će biti sa praznim betonskim blokovima RIVP, a i svih ostalih turista...

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 10
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt