1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. greenhorn

Posts by greenhorn

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• greenhorn
    • May 26, 2020 at 4:52 PM

Ok, hvala na pojašnjenju. Vjerujem da pisanje o svjetskim indeksima ne pripada tu, u temu ATPL, ali dobro od tebe se može očekivati puno toga, Još od onoga trenutka kada uvaljuješ TNPL tanker pod temu TPNG.

Teško je pratiti i shvatiti tako suptilne postove.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• greenhorn
    • May 26, 2020 at 4:05 PM
    Quote from Manu
    Quote from BudFox

I vani se zeleni danas...Pomalo ;)

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…ue&guccounter=1

S obzirom kako se indeksi zelene to je za brodare preskromno. Da je na indeksima crvenilo iste jačine brodari bi bili desetotostruko crveniji.

Nešto sam krivo shvatio ili je ovo to zelenilo brodarskih indexa? Ako je tomu tako pa ... prema postovima kolega panamaxi trebaju biti oko 10 K da bi se APL pokrila...

Baltic Dry Index Rises 1.61% to 506

Capesize -0.48% to $4,120

Panamax +4.34% to $4,572

Supramax 58k tons +1.87% to $5,450

Handysize +5.71% to $2,665

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• greenhorn
    • May 26, 2020 at 3:50 PM
    Quote from Moller
    Quote from StatusQuo

Mi se uzasno trudimo da nategnemo, samo cini mi se da se nikome ne stoji dugorocno u necemu svi gledaju kako bi kratkorocno nesto zaradili ali volativnosti nema puno za hvatanje i igranje niti puno volumena za neku vecu lovu okretati

upravo tako, ovdje ako nisi prodao u nekoliko sati iza kupnje, već možeš prodati po nižoj, jednostavno nema novog svježeg novca da zadrži dio dionica i zato se vrti uvijek u krug kao prazna tepsija za burek, pa tko nije stigao osta "gladan" taj dan

A i kad se uključe "big game fishing" igrači pojave se i isto takvi prodavači. Vidljivo danas, posebice na RIVP, ZABA ATGR PBZ....

doduše isto tako vrijedi i kad nema prodaje. Nitko ne bi kupio ali ne bi ni prodao. Privremno dno :D

Nego,još nisam vidio tekst u kojem se spominje da je Crobex probio psihološku granicu od 1600 bodova...

• Turističke dionice i perspektive

• greenhorn
    • May 26, 2020 at 11:02 AM
    Quote from Bartolomeo

Hoteli ce raditi sa 20% manjim smjestajnim kapacitetima stoji u objavi na burzi. Cijene ce vjerojatno biti 10 ak % nize nego prosle godine. Prihodi ce u najboljem slucaju biti 50 % proslogodisnjih. Menadžment radi jako dobar posao međutim tesko je ocekivati da ce rashodi biti manji od prihoda. Mislim da ce gubitak u najboljem slucaju biti između 100 i 200 mil kn. Jeli taj gubitak vec uracunat u trenutnu cijenu dionice??? Mozda da a mozda i ne...

To nitko ne može znati. Ova godina je izgubljena i važno je preživjeti. Država će tu uskočiti i još ako treba sa potporama ali ako se virus vrati na jesen ili ako mjere koje poduzimaju "Izvozne" zemlje po pitanju turista budu uspješne bit će sigurno još i većih gubitaka. Što samo po sebi ne mora značiti pad na 5 kuna ili slično, svega tu može biti. ako se i pojavi neka priča o prodaji, ako se virus ne vrati, jaki igrači će sigurno ulagati u ovu dionicu jer kako se ono kaže kupuje se budućnost. Rekao bih da su šanse 50:50... ili ćete zaraditi ili ćete izgubiti :D:D:D

• OPTE prodaja - kladionica

• greenhorn
    • May 20, 2020 at 10:27 AM
    Quote from Jubito
    Quote from harpun

i slobodna dalmacija piše o ponudama

https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-n…do-sada-1021523

To veze nema s ovom temom.

Ako potraje još neko vrijeme ova nelikvidnost na OPTE, početi će se pisati i o uvođenju wifija za poljoprivrednike na traktorima i naći poveznica koja ide na ruku OPTE.

• greenhorn
    • May 19, 2020 at 1:59 PM
    Quote from st-brajo

gledam ove rally-e na nekim dionicama di su fondovi do jučer prodavali i ne mogu se oteti dojmu da ne miriše na dobro.

čini mi se da se priprema teren za rasprodaju.

u USA se na ovim rally-ima institucionalni investitori rasprodavaju, a mali kupuju.

btw., ne mora se uvijek raditi o mirovincima.

u pravilu ispod top 10 uvijek ima i ostalih fondova koji odrade posao koji malo tko vidi.

a ne smijemo zaboraviti i na sezonalnost na burzi.

Display More

Po mom zdravoseljačkom razmišljanju, treba se odmaknuti od Amerikanaca pa i Nijemaca. I jedni i drugi imaju alate kojima mogu kontrolirati krizu (donekle) za razliku od nas koji smo eto ushićeni što nam je u Poreč došlo čak 66 Čeha ali i poneki Brazilac. To samo govori koliko smo ovisni o turizmu. Iz našeg trgovanja čini mi se da smo dosegnuli "privremeno dno". O tome sam već i prije pisao ali me kolega s podsmjehom ispravio da to ne postoji. Al evo to privremeno dno stoji i nakon 1Q.

Uglavnom, krećemo se i nakon izvješća za prvi kvartal sim tam i vjerojatno će tako biti do izvješća za 2Q. Mirovinci neće uletavati u kupnju osim nekih bluechipova (vidimo da fondovske dionice tipa Atgr i Podr ne padaju) za razliku od "hvaljenog" Ere iz kojeg se bježi potajice uz pokušaje druka ide to gore.. Oni su trenutno zaokupljeni obveznicama, a onda ova naša bara ostaje u stadiju niske likvidnosti. A što će biti najesen, to nitko ne zna V ili L.... za sve bi bilo bolje da bude V pa čak i ono drugo slovo vezano uz oporavak ali ne smijem ga pisati :D

• greenhorn
    • May 19, 2020 at 1:51 PM
    Quote from zlocesti

Na coinu se moglo lijepo zaraditi u par tjedana.

Mi ovdje svi zgubidanimo :)

Ja se trudim ne razmišljati ovako.

Moglo se zaraditi i na zlatu ("sigurna investicija") moglo se zaraditi i na Tesli ("nesigurna investicija") u 8 tjedana i obogatiti. Zamislite da smo svi tu skupili lovu i kupili TSLA na 360 prije ravno dva mjeseca. Sad bi mogli otkupiti cijelu ZSE.

https://www.google.com/search?q=tesla…chrome&ie=UTF-8

Ne znam, meni ulaganje u bitcoin je otprilike kao i odlazak u kockarnicu.

• OPTE prodaja - kladionica

• greenhorn
    • May 12, 2020 at 3:12 PM
    Quote from sasab

Prvih 10 na asku sa 100k dionica. Zahuktava se

Sindikat?

• greenhorn
    • May 4, 2020 at 10:43 AM

Užas koliko ovaj KODT pada. Skoro će testirati 1000.

• greenhorn
    • May 2, 2020 at 2:57 PM
    Quote from naim

Bile su bile nelikvidne. Jer su fondovi držali milijarde kuna precijenjenih dionica, a najveći ulagaci su im bili retail i mirovinci. Koji kad su povukli novac, znamo sto se događalo... i nije bilo likvidnosnih intervencija ni otkupa državnog duga kao danas. Cijene dionica su bile i do sto puta vece od današnjih. Ne sjecas se dobro. Zaboravila....

Dovoljno je pogledat danasnju cijenu Tehnike i IGH i usporediti ih sa negdasnjma, 8 i 13 tisuća kuna. Ingra je imala početkom 2008 kapitalizaciju od 3,13 milijardi kuna, a danas je ista 13 miljuna kuna. HR Market nije (pre)skup. A da može jeftinije, naravno da može, kao i svaka druga dionica bilo gdje u svijetu. Zaba je u 2008 premašivala debelo Market cap preko 30 milijardi kuna, a danas je isti manji od 16. Istodobno se konsolidirana aktiva banke povećala gotovo za 50% u istom razdoblju. A gdje su bili Ledo, Zvijezda i ostale Todorićeve uzdanice, pa brodari, ATPL (3.200 kn), JDPL (800 kuna), ULPL (preko 600’ kn) i TNPL (vise od 8000 kn)? Čak je i HT bio dvostruko skuplji nego danas. Nastavi niz... Sve je vrištalo od precjenjenosti. Danas je situacija ipak “malo” drugačija.

Prethodna kriza i njezin utjecaj na tržište jednostavno nisu usporedivi.

I ne samo to. Još uvijek je moguć nekakav V oporavak (ili U)... recimo u jesen se u svijetu objavi da postoji cjepivo i lijek. Jasno je da naše gospodarstvo neće imati puno koristi od toga (jer su rijetke firme koje uistinu proizvode) ali bi taj zamišljeni oporavak potegnuo i ničim izazvanu Hrvatsku (fondovi EU, turizam). Možda ja drugačije razmišljam jer nisam doživio tu 2008. ali s obzirom da je toliko novaca upumpano (emitirano) i u US i u EU,u ovom možebitnom scenariju bi se taj novac "oslobodio" za potrošnju (investicije isto)... Ljudi kratko pamte, duboko je u naše društvo ukorjenjen taj konzumerizam (općenito u svijetu).

Daleko od toga da smatram da sad treba kupovati ali uvijek bude na kraju drugačije od onoga što svi očekuju.

• greenhorn
    • April 20, 2020 at 6:26 AM

Ovi Ameri stvarno nemaju mira...4

USOIL CHART

CFDS ON WTI CRUDE OIL

15.35−3.08 (−16.73%)

• greenhorn
    • April 19, 2020 at 1:34 PM

Malo smiriti živce gospon dragi. Vi izgleda u ovo vrijeme kad vam ništa ne ide od ruke imate malo većih problema sa sobom. Ja vam uistinu nisam kriv što zbog vlastitog ega i nemogućnosti čitanja s razumijevanjem imate takve ispade.

Opustite se i uživajte u sunčanoj nedjelji.

• greenhorn
    • April 19, 2020 at 10:05 AM

Dragi kolega,

Kao prvo nemate me pravo ušutkavati - što ste vi, neka internet milicija pa da govori ljudima što smiju, što ne smiju?

Drugo, floskulizam vas neće daleko dovesti - ispadate smiješni sa tim floskulama o efikasnom tržištu. Evo pogledajte kako je sve u USA raslo pa i naftaši koji su najteže pogođeni bili. Da sam uložio u PROIZVODNJU nafte , plivao bi u novcima. Zato nemojte molim vas više sa analizama.

https://www.google.com/search?q=NYSE:…iw=1366&bih=657

Ne bih se sada htio prisjećati slavodobitnih objava i procjena rasta zbog kupnje trezora o rastu na 70 kn, nego samo da spomenem floskulu o drhtavim ručicama - top 10 drži cca 90 % SVIH dionica od 8,7 mil. Znači oko 900.000 dionica je u FF (odoka sam to sve ocijenio). Ako to toliko vrijedi, pa dajte pokupite to sve i imate fantastičnu zaradu.

Eeeeee, ali onda se nema kome prodati :)

Tko zna, možda sam i već ušao, tako da nagovaranja nisu potrebna.

• greenhorn
    • April 18, 2020 at 7:05 PM
    Quote from greenhorn
    Quote from greenhorn

Seljačka logika, bez gledanja u cash flow i odnos duga i budućeg duga kaže: željeli bi isplatiti dividendu jer to jako paše i DT, ali s obzirom na situaciju (evenutalno dugoročn ...

evo od prije post....

Nda kolega Mugabe, treba ipak imati osjećaj za filing zar ne?

To ide i one koji dociraju s visina o cash flowu i educiranju.

Voli vas sve vaš seljo-beljo.

S obzirom da sam odgovarao na "protuargumente" na moj post na HT koji se pokazao točnim - i u međuvremenu je maknut tu zbog tko zna kojih razloga (a ja dobio upozorenje???) eto napominjem da se radi o HT temi i da sam bio u pravu a vrsni stručnjaci koji sve kuže i razbacuju se floskulama o cash flowu, bilanci, dugu i blagajni - nisu.

Hvala i doviđenja :)

• Birtija

• greenhorn
    • April 18, 2020 at 6:44 PM

Hoće, partizani... to je njihov praznik.

• greenhorn
    • April 18, 2020 at 6:36 PM
    Quote from greenhorn
    Quote from KultLicnosti

https://zse.hr/userdocsimages…s79hdAt8g==.pdf

Skupština je otkazana do daljnjega. O divki ni riječ.

Seljačka logika, bez gledanja u cash flow i odnos duga i budućeg duga kaže: željeli bi isplatiti dividendu jer to jako paše i DT, ali s obzirom na situaciju (evenutalno dugoročn ...

evo od prije post....

Nda kolega Mugabe, treba ipak imati osjećaj za filing zar ne?

To ide i one koji dociraju s visina o cash flowu i educiranju.

Voli vas sve vaš seljo-beljo.

• Birtija

• greenhorn
    • April 18, 2020 at 6:32 PM

E moj Neo, "ja ću budan sanjati". Di ti čupaš takve ideje i cifre? Mislim, ja bi rado da bude tako ali brate....

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• greenhorn
    • April 18, 2020 at 4:34 PM

Nevjerojatno što se ovdje može sve pročitati. Dionica je nisko zato što Neo i drugi traderi trejdaju. Ma da treba ih prijaviti Hanfi, a ne one koji otvoreno pozivaju na kupnju jel to eto vrijedi 70 kuna.

Tri puta sam čitao da vidim jesam li ispravno shvatio što je gore napisano. :(

• Birtija

• greenhorn
    • April 18, 2020 at 4:29 PM
    Quote from zlocesti

YES !!!!!!!!!!!!!!!

Od ponoći bez propusnica, unutar Županija

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ca/2175966.aspx

Možda. Vjerojatno, ali treba pričekati da lokalni šerifi odluče kako će biti u njihovom lenu.

• Birtija

• greenhorn
    • April 17, 2020 at 7:45 AM

odgovori pod a) i d) su ti točni.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt