1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • March 26, 2020 at 7:29 PM

to je toliko veliko povećanje nezaposlenosti da su je jednostavno, racionalno, proglasili anomalijom.

Osim toga drug Trump je rekao da sve ima biti gotovo do Uskrsa.

Vani bezrezervno zelenilo mislim da vodi Indonezija sa plus 10%. I kod njih je stroga karantena, nema van, ne radi se, imam prijatelje tamo.

Brodari startaju od plus 30 pa naniže.

E sad, sutra je petak a petkom se nerado kupuje, pogotovo kod nas.

Liči na dno, a jel dno dna....

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• my moon
    • March 26, 2020 at 5:07 PM

jel mi može netko objasniti to sa indexnim fondom? Koji i zašto bi kupovao? I jel ima to veze sa ulaskomTPNG u CROBEX?

• my moon
    • March 26, 2020 at 4:49 PM

mislim da ovdje nema kruva. Ovo je strogo kontrolirana dionica neovisna o vozarinama i uspješnosti poslovanja.

Možda ako se već ima para da se rokne dividenda, jedne godine je Raiffaisen fond pritiskao za dividendu pa se iscjedilo nešto sitno.

Geekovska dionica nad kojom će se naricat fundamentima, a trezor će je jedini kupovat

Vani slični brodari rastu i po dvoznamenkasto svaki dan a ovdje se trezor igra buregdžinice.

Ne vidim perspektivu

• my moon
    • March 25, 2020 at 3:37 PM

Razilazili smo se kad je ATPL bila oko 350 mislim, sada je ona puno niža a vozarine rastu li ga rastu.

I niti sada ne vjerujem da će prodaja stanova imati utjecaj na rast ATPL.

Za mene nikada nije bilo zlle krvi, no kada sam rekao da sam se riješio ATPL, pojma nemam oko 330, dobio sam ružne opaske javno i privat. Pa sam se upetljo u sarkastične objede i objave.

Ne, nisam kupio ATPL no u radaru mi je sada, kada vozarine rastu.

• my moon
    • March 25, 2020 at 3:01 PM
    Quote from Moller
    Quote from my moon

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

Ne samo da su vozarine dobre nego i stalno rastu, dvocifreno, kako bi kolege na ATPL rekle događa se "eksplozija brodara", poglavito tankeraša.

Našao sam podatak da je tomu kuma jeftina nafta, pa se kupuju tankeri, ista u nji meće, nebil se preprodala kada naraste.

TPNG je u sličnoj situaciji ko PTKM, malo je dionica na tržištu pa već sa dvajstipet tisuća kuna, ko danas, maltene otjeraš to u blokadu. Tako da će rast il padat skokovito/stelovito.

All in all rekli bi Englezi; gledajuć vozarine TPNG bi trebala rasti no rob je našeg uskog tržišta i same nelikvidnosti. Ovu priču sa trezorom ne kužim najbolje, on kupuje, nit kužim oćel joj pomoć što je unišla u CROBEX....Morti je ondak smiju kupovat i neki koji bestog nebi smijeli. Jel.

Display More

izgleda je trezor krenuo u akciju, možda su prodali i oni tanker za skladištenje, tako da imaju lovu za kupiti još za 5mil.

Display More

Pa piše tako, i da su rasli 700%.

Jedino negdje piše od razina od 2008. A drugdje od prije par tjedana. Možebit da je to isto.

https://www.bloomberg.com/news/articles/…e-booking-spree

• my moon
    • March 25, 2020 at 2:55 PM

kolko ja vidim zeleni se Amerika, Europa i brodari sa tim da su do sada rasli tankeri i oni su jako otišli ovih dana gore, no počeli su i ostali vući, uključujući Dianu /Dsx/.

Za DSX kad sam bio mali pričali su da je "pandan naše ATPL".

• my moon
    • March 25, 2020 at 9:53 AM
    Quote from Stipe

Koji je razlog da unatoč svemu što se događa vozarine ostaju dobre?

Ne samo da su vozarine dobre nego i stalno rastu, dvocifreno, kako bi kolege na ATPL rekle događa se "eksplozija brodara", poglavito tankeraša.

Našao sam podatak da je tomu kuma jeftina nafta, pa se kupuju tankeri, ista u nji meće, nebil se preprodala kada naraste.

TPNG je u sličnoj situaciji ko PTKM, malo je dionica na tržištu pa već sa dvajstipet tisuća kuna, ko danas, maltene otjeraš to u blokadu. Tako da će rast il padat skokovito/stelovito.

All in all rekli bi Englezi; gledajuć vozarine TPNG bi trebala rasti no rob je našeg uskog tržišta i same nelikvidnosti. Ovu priču sa trezorom ne kužim najbolje, on kupuje, nit kužim oćel joj pomoć što je unišla u CROBEX....Morti je ondak smiju kupovat i neki koji bestog nebi smijeli. Jel.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• my moon
    • March 24, 2020 at 4:37 PM

I ja mislim da je ključan odgovor može li panika od korone biti jača od "garantirane cijene od 10 kuna".

Meni je tvrdnja da može na klimavim nogama jer se grabe druge dionice sa daleko neizvjesnijom perspektivom.

Treći forum je forum Moj novac. Bio je utjecajan ina njemu su nickove imali mnogi gurui investiranja koji su poslije postali javne osobe. Ili manje javne više poznate.

Forum slabo funkcionira, pa i u tehničkom smislu, jer je admin, ako sam dobro razumio, duboko razočaran malverzacujama oko prijetvorbe "Slobodne Dalmacije" .

Mislim da je ona bila isto zicer..... jelte....

Forum ne prima nove članove.

Ima i prirodni odljev već.... ljudi smo , ne...

• my moon
    • March 24, 2020 at 4:17 PM

Nisam Invest, nemam drugi nick, ovaj mi je jedan jedini na sva tri foruma,mislim još od 20o7.

Samo želim da me se , kao neukog investitora prosvijetli. Ako danas RIVP, napr raste puno više nego OPTE, a RIVP je sa horor perspektivom zbog korone, što OPTE nije, nego je teleoperater pa sa zbog toga manje načet krizom.... Plus garantirana cijena otkupa (procjena etabliranih investitora koji me nazivaju lažovom i varalicom) OPTE je minimum 10 kuna, plusdoznali smo da sigurno ponuđači postoje.

Jednako, danas OPTE moguće testira cijenu od 4 kune.

Meni je zaključak da ponuđači postoje, al da nude tu negdje oko 4 i pol kune.

A sad vi navalite sa protuargumentima da sam lažov i manipulator jer OPTE ima i svjetlosne kablove i 200000 preplatnika.

• my moon
    • March 24, 2020 at 3:37 PM

moja je procijena 4 do 4,5 kuna jer što su vaše prcijene veće to cijena dionice više pada.

To mi nikako nema logike.

Plus , dosadašnje iskustvo me uči da kada masa na ovako popularnoj dionici tvrdi jedno, a sa drugexstrane su jaki igrači, masa prođe loše.

Štajaznam, Belje je bilo zicer pa je Gazda izašo na balkon i okupljenom puku rekao; "E, ne može".

• my moon
    • March 24, 2020 at 12:26 PM

Od želje da čujem informacije koje su procurile, meni je procurilo uho

• my moon
    • March 21, 2020 at 10:37 PM
    Quote from jasko

Trump nahvalio Plivin antibiotik: U kombinaciji s lijekom protiv malarije Sumamed djeluje na koronavirus, ovo bi moglo promijeniti povijest medicine!

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…edicine-1010809

Nisam još čuo da antibiotik ubi virus, al ajd, valjda Trump zna.

Ovaj antimalarik / uzročnik malarije je pak treća kategorija, ni virus ni bakterija već parazit/ su uzimaki neki u Italiji , no koliko sam ja shvatio on modulira upalni odgovor a ne ubija virus, što je logično.

Nadam se da nije off topic; sada će zastati i i koji su mislili kupovatio dionice kompanijakoje štancaju azitromicin

• my moon
    • March 19, 2020 at 10:02 AM

Pa valjda je iz dosadanjeg današnjeg trgovanja jasan sadržaj ili nesadržaj ponuda :).

zadnja cijena 4,2

čestitam onima koji su profitirali, nadam se da ih ima. OPTE je dosta pomogla svojim prometima i svim tim natezanjem da tržište bude živahnije. Optima, Šaranović i korona :)

Sad je pitanje bježat il ne bježat :) Mislim ne od korone, već od objave o ponudama.

• my moon
    • March 18, 2020 at 9:58 PM

pa dobro , a koje je objašnjenje da se , ne znam , u 20.00 to nije objavilo?

Objašnjenje, pravno, tehničko, etičko.

Kako nisu objavili jasno je ko dan da treba obustaviti trgovanje.

• my moon
    • March 18, 2020 at 1:41 PM

Opet smo negdje na 50:50.

Poučeni dosadašnjim iskustvom očekujemo sapunjanje daske, sa druge strane, ne bi li za moral izmučene, koronom dotučene nacije bilo lijepo švicarskom točnošću reći crno na bijelo, danas u 16.00 sati što je ili nije?

Puno državljana sagoriti će radeći, vjerojatno će mnogi umrijeti, pa ne bi li se ovdje moglo pokazati malo poštenja i štovanja slova zakona a ne tragediju uzeti ko izgovor.

Odijeknula bi tako pozitivna vijest, ovako dobivamo samo prilog smrzotini.

Da ne govorim koliko bi transparentnost imala utjecaj na tržište kapitala.

Ili moramo čekati novog mesiju Šaranovića?

Osobno, pesimist sam.

• my moon
    • March 16, 2020 at 9:08 PM

ajoj!' Kažu da pada zbog Trumpove izjave da će korona harati do kolovoza

• my moon
    • March 16, 2020 at 12:00 PM

A, ne, ne, krivo si shvatio, ovaj gore naslov je izvučen iz novinarskih pobuda.

Epidemija je gadna, no pročitaj članak još jednom. Virus će ostati u populaciji.

Postoje virusi koji su među ljudima od vijeka i pamtivjeka!

Vrlo je moguće da će COVID 19 trajati maltene vječno!!!!!!!!!

/neki virusi su istrebljeni i postoje samo u laboratoriju/

• my moon
    • March 16, 2020 at 11:43 AM

"čuo sam" jest relikt prošlosti, kojem će tek korona zabiti čavao u lijes. Naime dok je birtija bila početna točka širenja vijesti u Hrtvatske paraobavještajne zajednice, sve je još nekako funkcioniralo. Sada, kada se populacija ovisna o procjenama iz birtije istjerana iz birtije, ostaje im samo nešto kukavnih FB grupa.

Do 2008. Birtijaški obrazac plasiranja vijesti funkcionirao je i na investicijskim forumima no onda je kriza potamanila birtijašku populaciju.

Sada se svaka vijest obrće i prevrće 5x. Ako vratimo birtijašku populaciju dijonicama, možda se vrati i stari način komunikacije, mada sumnjam, jednostavno ga je, kao relikt socijalizma, pregazilo vrijeme, pa se paraobavještajci, barem u mom okružju bespomoćno češu jer ih svi gledaju ko budale.

• my moon
    • March 16, 2020 at 10:50 AM

Prošlo je tj prolazi u Hrvatskoj vrijeme dekreta i komiteta...... Ljudi polako moraju preuzimati odgovornost, tako da predviđam uvođenje većih restrikcija čisto da bi se anulirali prigovori da je poduzeto manje no što je trebalo, manjak empatije i slično.

Stavovi su konfuzni, nešto se da iščitati na primjerima Kine, Irana i Italije.

Jedna od prednosti hrvatske je što smo raštrkani ( Milano po broju stanovnika kao i Hrvatska) i orijentirani na cestovni prijevoz ( autoputi) pa se ne grupiramo po metroima, vlakovima i slično.

Virus je visoko zarazan tako da mu smrtnost ovisi ako se uvuče u neki starački dom napr ili inkološki odjel.

Čini mi se da mu vrućina ipak škodi, nije se iz Kine probio u Jugoistočnu Aziju, oni tek sad imaju uzlet novooboljelih temeljeno uglavnom na ekscesnim situacijama.

Dva tjedna nećemjo ništa znati samo prebrojavati.

• my moon
    • March 16, 2020 at 9:44 AM

Pa nema se što pisati osim palo je vani . Uobičajeni komentari gdje dijoničari hvale svoje pulene tipe "samo nekretnine vrijede ko sadašnja dijonice" i slično su potrošene kao zadnji ešalon obrane nekidan.
    Kao čista devijacija ostaje OPTE kojoj ideprektički preuzimanje za dva dana, no sumnjam da se neće naći razlog odgode, mislim ako su se nalazili do sada, đe neće sad....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt