1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• my moon
    • April 6, 2020 at 7:04 AM

za sve koji prodaju petkom a kupuju ponedjeljkom lijepa vijest iz bijelog svijeta, futuresi (budućnosnice) su u plusu, uglavnom iznad 3,5% za sada.

Kod nas to ide tromije pa je pretoostaviti da bi jutarnji shopping mogso biti u olusiću oko podneva, ako sve bude p zadatoj špranci

• my moon
    • April 5, 2020 at 8:46 PM

Ja bi samo za početak dioničkog , radnog tjedna , nadometnuo citat.

OPTIMIZAM!

Odavno ga nismo imali. No znate kako je kada su optimizam i euforija u masama. Može biti svašta. Može biti Lex Corona, no moglo bi se i nešto euforične štednje sliti u fondove/dionice, jer se događa stvarni i mentalni reset.

"

I za kraj: veliki obrat koji je zabilježen u pogledu ispitanika na smjer kretanja države. Koliko god ovo izgledalo paradoksalno, golemi skok društvenog optimizma dogodio se upravo od ožujka do travnja - dakle u jeku krize zbog koronavirusa.

Proteklih godinu dana otprilike 20-ak posto ispitanika smjer države ocjenjivali su dobrim, a sada je takvih više od 50 posto (51,2 posto)! Istodobno je gotovo prepolovljen broj ispitanika koji su prethodnih mjeseci vidjeli pogrešan smjer Hrvatske (36,8 posto).

"

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…dnika/10174363/

• my moon
    • April 4, 2020 at 11:27 AM

eto u Njemačkoj država kupuje poduzeća da bi ih potom prodala.

Možemo i mi tako, pa da p0dignemo svi skupa, još jednu generaciju tajkuna.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…emo-ih-20200326

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• my moon
    • April 3, 2020 at 11:28 AM
    Quote from Kajnak

"Šaran" kupi sve po 6 kn, zna da to ide minimalno x2.

"Šaranu" nude sve po 6 kn, zna da to ide minimalno x2.?

• my moon
    • April 3, 2020 at 6:52 AM

Futures minusići kao i brodarići. Tako da kod nas pad, ako ne zbog toga, neki ćemo razlog već naći, napr. Široku raspravu o našem turizmu....

• my moon
    • April 2, 2020 at 1:54 PM

Ah, članak je prototip vrhunca ekonomske analitike u nas. No zgodan je kada se pribroji HYSTERIX i DRUKEX indeksu,novinari uvijek potežu pitanje neke dionice kada se ona "priprema za ponudu" širim masama, što bi ovdje bio dobar znak.

U svakom slučaju PROMOĆURIX vrlo visok, zadovoljan sam, no ne dokupljujem

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• my moon
    • April 2, 2020 at 11:30 AM

Ukratko margini su razlog što se masu dioničara iz 2008. godine nije vratilo na tržište.

banke su rado manipulirale marginima....

napr broker ti je predložio portfelj, dio portfekja si uložio u margin , drugi dio ti je stajao po strani. Banke su odjednom sve manje dionica primale u margin portfelje ( dakle preko noći mijenjale propozicije uzimanja samih margina), tako da nisi mogao novim dionicama spašavati svoj margin portfelj već si i ove van margina prodavao , namirio potom margin u kešu, ili si odnekud vukao keš.

to je još više strmogljavalo tržište, morski psi su kružili...... No, imam dojam da je kriza bila toliko jaka da je potamanila mnoge iz organiozacijske strukture tog tog Ponzija, koji su mislili da su nedodirljivi.

Klonite se margina

• my moon
    • April 2, 2020 at 11:20 AM
    Quote from Zglob
    Quote from jack_zg

Kolega Mrcash, hvala vam na vašem nesebičnom djeljenju informacija iz knjige dioničara. Mogli bi recimo poslati neku adresu walleta (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin) pa da skupljate donacije, tako da vam i mi drugi koji imamo koristi od toga nešto i doniramo.

slazem se...ili dobri stari IBAN

Bravo!!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• my moon
    • April 2, 2020 at 11:19 AM

ajme, 944 271. tko zna po koliko su kupovali jadničci?

meni je logično pitanje zašto je neprepuste tržištu, vjerojatno bi rasla bez njiovog štopanja, tada bi im se i prinos prikazao većim a oni bi se možda ogrebali za neki bonus ili barem pohvalu šefa.......

To je jedna od tema koje su tabu jel?

pa da se maknemo od tih sumornih tema, zamislite negdje daleko, u oceanu, veliku kitopsinu, ribu. Pliva slobodna lebdeći u moru planktona. oko nje je puno manjih riba koje se hrane ostatcima ove velike , ili, uglavnom žive na račun nje.

Nikada se nisam vidio kao kitopsinu, barem ne na ZSE.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• my moon
    • April 2, 2020 at 8:11 AM

Vani pali jedan dan nakon par dana uglavnom dvoznamenkastog rasta.

TPNG voli padat, ne voli rast, a prometi su takvi da na njima laboratoriski majmuni mogu učit tehničku analizu.

Povremeno se pojavi takva dionica oko koje se kokodače, mjere se EBIDT e, prihodi, crtaju grafovi a ona po prometima spada u kindergarten dionice, dionice čijim prometom bi trebala upravljat vrtićka djeca forumaša pražnjenjem kasica prasica.

• my moon
    • April 2, 2020 at 8:03 AM

hah.

Potreba za novcem-+štampanje novca= inflacija te penali međunarodnih monetarnih institucija.

Potreba za novcem+ rast dionica= izvedivo, ovi koji su do sada tumbali za svoj džep, raditi će malo za opće dobro. U ovakoj nevolji moramo biti jedinstveni.

• my moon
    • April 2, 2020 at 4:56 AM

Azija, USA, DAX futuresi u plusu.

• my moon
    • March 31, 2020 at 11:14 PM
    Quote from airfire
    Quote from tovarish

Nema šanse da due dilligence traje mjesecima 15 dana do najviše 30. Vrlo vjerojatno bliže 15. Nije to firma koja posluje na 20 tržišta.

nije u pravu ste kolega, mogli su oni predati odmah ponudu jer manje vise sve znaju,ali sad je na redu igra sa burzom, svaki dan neciji sateliti uspiju skupiti oko 100k dionica i tako vec danima drze cijenu i samo dokupljuju zbog toga im je cilj predati duzi rok za due dill jel ako uspiju skupiti (a mozda su vec i skupili 3mil) to je 5% i razlika je u tom da za tih 5% ne moraju dat 15 i vise kuna kad ih mogu kupiti na burzi ispod 5kn, a istodobno sa razlikom sto moraju manje isplatiti mogu ponuditi vecu cijenu za ostale

Ovo zadnje od kolege Airfire mi se čini najkonstruktivnijom analizom unazad pedestak do sto postova

• my moon
    • March 31, 2020 at 11:43 AM

od brodara me zanimala samo ATPL i ULPL , ona nekad davno.

Sad sam se naperio na te tankeraše, ono uletilo dok sam analitički proučavao tržište ovdje i vani ( sat vremena dnevno, minimum).

dakle ako je ovaj brodar ( nisam nešto upućen ko je koga pretvorio i što zapravo znači "next generation") bio stisnut 2018. da poveća dividendu ( i rezolutno je to odbio) onda to znači da je rijedak prmjer gdje dioničari, pa makar to bio i fond, vrše pritisak na kompaniju.

E, sad, u ova teška vremena, kompaniji ide dobro, para ima, ima se za trezor, jedini tračak nade da se ova klada pomakne je upravo dividenda, jer očito rast sličnih brodara vani tankerarina neće.

To je moje razmišljanje.

https://www.poslovni.hr/trzista/raiffe…du-tng-a-343087

• my moon
    • March 30, 2020 at 11:38 PM

a čudna smo mi svojta, na ZSE. Eto optime, zagarantirana cijena 10 kuna. Eto, brodari luduju a ekipe koja je trlila o eksploziji brodara niđe, plus Bilbija rasprodaje.

BDP će pasti, kažu naši forumaši, trijest posto, a turizma neće biti, a turisti vode kolo.

Ekonomski analitičara i časopisa (online) nasvušir, al samo kada se treba krkat kod Zlatne kune, a sad niko da bekne, neku analizu o Optimi recimo...

• my moon
    • March 30, 2020 at 6:32 PM

Europa i USA uglavnomu plusu.

Brodari sad već spadaju pod fenomen:

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

• my moon
    • March 30, 2020 at 9:44 AM

eto, samo da aktualiziram, okrenuli se indexi u minus.

Tako, tko kupuje ponedjeljkom danas će imati jeftinije

• Best buy

• my moon
    • March 30, 2020 at 9:26 AM

Evo, za turizam kažu 30% pada u ovoj godini, u cijelom svijetu. Čini se da se toplija podneblja bolje drže... E , sad.Hoće li netko od straha od corone odabrati bliže Jadransko more ili se taljigati avijonom napr u Tajland.... Mislim da će oprezna europa odabrati ovo prvo.

Dakle turisti.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-posto-20200330

ERNT, moj blue chip ljubimac, al ne zašto što mi je ljubimac već zato ako turizam roka 30%, zašto bi onda ERNT morao više od 10% napr :)

Gdje je ekipa sa brodara. Čini mi se da se događa eksplozija brodara bez njih?

I znam da ćete me proglasiti neuračunljivim, no DLKV, nedavno sklopkjeni poslovi sa norveškom i Švedskom, sumnjam da će to korona ugroziti, oko dionice se počela motati ekpa koja je digla Petrokemiju (čak postoje opsežne opservacije na tu temu,čak na granici zavjera).

Mislim da bi se isplatilo neki sitniš tude upucat pa vidjet oćel biti eksplozije.... Dakle DLKV kao lijepi, možda isplativi rizik, sasvim suprotno od ERNT koji je blučip.

I sad svi pričaju o toj OPTE koja je kati sigurna para, no pošto se svaki dan tamo posta 10 postova pro i 10 postova kontra ... ne da mi se

• my moon
    • March 30, 2020 at 8:08 AM

futuresi u plusu u EU i USA.

Vix minus

Australia 7 posto plusa

Japan 2 posto minus

Ponedjeljak je, kupuje se, kod nas.

• my moon
    • March 28, 2020 at 8:29 AM

Predvodnik rasta brodara, a i tankeraša je Top ships , rastao je 193 posto jučer.

Mislim, na godišnjem grafu daleko je to od vrha, ali....

Da baš sve ode u skladištenje?

I da su vani toliko mutavi pa kupuju dionice tankeraša koji brodove pretvaraju u plutajuće cisterne?

Ili i oni imaju trezor koji kupuje?

Rast brodara već duže bode oči i svijestan sam da kod nas osim ATPL nema što rasti.

Meni se čini da je to sa plutajućim skladištima vijest koja se nudi na prvu ko urbana legenda, kad se zagrebe dublje, stidljivo izranjaju procijene da će jeftinija nafta pokrenuti prekomorski transport zbog geopolitičkih i čisto ekonomskih razloga.

I dalje ostajem kod tvrdnje da ta muvanja vani nemaju utjecaj na TPNG, jer je TPNG tipična klaustrofobična zatvorena kontrolirana ZSE dijonica.

https://www.topships.org/company

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

1. Privacy Policy
  2. Kontakt