1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. my moon

Posts by my moon

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• my moon
    • August 29, 2024 at 6:16 AM

Saćese cijelo svjecko gospodarstvo urušit zbog tako lošeg izvjeśća?

Short, tako jednostavnonprosta stvar drma svijetom.

For the three months ended Jul. 28, the company reported Q2 adjusted earnings of $0.68 a share on revenue of $30.04 billion, beating estimates of $0.64 and $28.68B respectively.

The stronger quarterly results were supported by a 154% surge in data center revenue to $26.27B from the same period a year earlier.

• my moon
    • August 21, 2024 at 6:33 PM

Preletite po PAGS izvješću, potom danaśnji minus paodlučite volite li riskirati u životu s dijonicams

• my moon
    • August 20, 2024 at 8:13 AM

Pobjednik godine, ovdje češće spominani ASTS.

pa pogledjate taj sjajan rast.

Ko nekada na farmi, 1000%

• my moon
    • August 19, 2024 at 6:41 PM

Jel vrijeme da se polako OXLC skuplja?

Quote from vitoo
    Quote from my moon

Prodao aeye u četvrtak, bojao se izvješća, u petak plus 40.

Nu, nabolje trejdana dionica za mene ove godine.

PII se odljepio.

Naravno s pričom za malu djecu.

.Poštovanim kolegama Bezbitkojinašima koji trguju na OT C tržištu obraćam pažnju na DSCSY i naravno Mazdu.

Šorterski kraj i Raj se bliži.

I plakanje za prolivenim mlijekom MMM. Jednostavno smetno. Starim. Gužva. Obaveze. Politika..

Display More

Nu holding , šta je tu za očekivati ???

Ima netko kakav filing !

Display More

nu, je śeretska skraćenica za no , nego, eto.... dakle odnosila se rečenica na aeye, koja je najbolje trejdana....

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• my moon
    • August 13, 2024 at 9:46 AM

detalji su na podforumu o trgovanju an stranim tržištima.

Ukratko, za nepenzionersko i dinamično trgovanje u USA koristi se interactive brokers platforma.

Na američkom tržištu se, pod labavijom uvjetima , može trgovati i sa dosta stranih dionica, takvo trgovanej se odvija preko OTC Pink ili kako se već zovu tržišta. Interactive brokerski VEĆINOM ne dozvoljavaju trgovanje s tim dionicama tj za njih treba tražiti posebne dozvole koje nitko ne zna kako ishoditi ( napr RHHBY se može trgovati , MZDAY ne može)

212 je zgodna polupenzionerska plaforma u kojoj en postajete vlasnik dionica, trguje se s NEŠTO manje dionica no preko Interactive brokresa no MOŽE se trgovati s većinom dionice na OTC i PINK tržištu, također bez posebne procedure neke dionice na tržištima van USA dozvoljava trgovati ( recimo u kanadi, Švedskoj, za druge en znam)

212 je "neprecizna" znači zadavanje naloga ne prolazi u sekundi i ne ide u cent. kod slabije likvidnih dionica to zna živcrati, kao i na OTC/PINK USA tržištu.

Znači da Japanske dionice kupujem na američkom OTC/pink tržištu preko plaforme 212.

Američke dionice kupujem većinom preko interactive brokersa. Tu se shorta, brzo radi, ulazi, izlazi, plače , kune i moli.

na 212 je sve sporije.

Općenito su interactive brokerski naspram 212 kompliciranija platforma u svemu. IB je prava profesionalna platforma, od koje ja koristim vrlo jednostavnu Android platformu i jedva sam si je namjestio, znači da korstim jedno 5% mogućnosti IB platforme.za više od ovoga pravac na podforum :)

• my moon
    • August 13, 2024 at 8:57 AM

Nikkei preko 3% plusa danas.

Imaju dionica u podrumu, koje bi htjele bar do prvog kata.

Softbank, Disco, Komatsu su moji favoriti.

• my moon
    • August 13, 2024 at 5:59 AM

Jučer oću kupiti DSP [Viant] na dnu, zatuklo ga prije izvješća i na IB ne da, trebam psebnu dozvolu... Tvrtka iz Kalifornije, uredno izlistana...

Kupio sam je prek 212 bez problema.

Tako da mi se sviđa ta kombinaciia IB / 212.

na 212 još imam Norsk Hydro, Bombardier i Mazdu, ništa to ne bi mogo na IB. Jedino nema preciznog pecanja kod kupnje/prodaje neg kak majstor odoka odmjeri. Tako da znam držati dijonice i oo 10 dana

• my moon
    • August 13, 2024 at 5:42 AM
    Quote from vitoo

COCO

, ekipa može jedno pitanje ?? Nisam ovo prije pratio , nešto mi nema ni glavu ni rep trenutno .

Šta se ovdje čeka , da ih kupi neka velika riba !!

Nije li , Celsius Holdings, Inc. (CELH) , bolji za trejdanje ?? Pogotovo jel je trenutno prilično nisko pao .

Nemam ga , ali mislim uči , uskoro

coco je bio u trendu za svašta. sada se izlizao. klasika: falili su ga u nebesa da bi se igralo short longa [ povremeno iako je Nebeski je pao na "strašne" vjesti zadnja je bila nešto sa ppskupljenjem transporta. onda je došlo lošije izvješće]. sad je dojadio.

• my moon
    • August 5, 2024 at 9:55 AM

Da, rasprodao je 50% Apple.

kod nas, najpriznatiji i najpoznatiji, svjetski priznati Kata Klizmičari opet zakazali..... Ugrizla ih Kata klizma za d...

U petak sam rasprodao Japan i veći dio USA i Nizozemske jer sam bio u AEG. U ovome što sam ostao bome ću zbrajat dvoznamenkaste minuse, no na svu sreću nemam puno.

Naravno htio sam COCO u short, to mi se činilo logično, no eto samo mi se činilo :)

Sad koliko primjećujem, treba shortati dan prije ili bolje ne shortati. Dionica rokne recimo odmah 10% shorteri zarade, onda se odmah odbije 3% da potuče shortere koji kasne, onda tavori i ždere živce.

Kolko vidim i kriptovalute padaju , tu bi tek moglo biti horora, ovo zadnje izvješće da su enormno porasli kratkoročni krediti nenemjenski u Hrvata, znam puno primjera gde se to upucavalo ... Ne u Bitkojin već u kripto koji je otkrio susjed a reko mu tetak čiji mali se bavi kriptom.

osobne sam impresije da nije samo Kata Klizma i zdrava korekcija posrijedi već da je negdje zaškripalo u kozmopolitsko epskim razmjerima.

• my moon
    • August 1, 2024 at 8:42 PM

Japan će očito propasti kao država a s njim i moje japanske dionice.

u usa mi je nešto bolje, oddtrejdao sam aeye, lhx i itri su mi u plusu.

Krvav nož.... Sablju krvavu vučem na aeg al ne odustajem.

coco mi bježi ko skliska riba, recimo linjak

i osjećam se ko majmun jer sam Bezbitkojinaš.

Da viš sutra tambure kad odskoči u nebesa

• my moon
    • July 31, 2024 at 9:50 AM

danas je izvješće prije otvaranja burze koje svi neizvjesno iščekujemo.

ja sam jučer izašao, nemam živaca.

Dionica:

COCO

• my moon
    • July 27, 2024 at 6:31 PM

Prodao aeye u četvrtak, bojao se izvješća, u petak plus 40.

Nu, nabolje trejdana dionica za mene ove godine.

PII se odljepio.

Naravno s pričom za malu djecu.

.Poštovanim kolegama Bezbitkojinašima koji trguju na OT C tržištu obraćam pažnju na DSCSY i naravno Mazdu.

Šorterski kraj i Raj se bliži.

I plakanje za prolivenim mlijekom MMM. Jednostavno smetno. Starim. Gužva. Obaveze. Politika....

• my moon
    • July 25, 2024 at 9:58 AM

Mazda u USA, Kanadi i Meksiku rastura, svaki mjesec povećannje prodaje između pet i 10%, znam da su i u Europi pojačali, no za to nema ažuriranih podataka.

Mazda Reports June Sales Results - Jul 2, 2024 | Mazda USA News

Globalni podatci su oko nule, tako da bi bio op'rezan sa shortom. Do izvješća.

MAZDA NEWSROOM|Mazda Production and Sales Results for May 2024|NEWS RELEASES

• my moon
    • July 25, 2024 at 8:11 AM

Eto razloga zašto automobili, osobito japanski no i europski i američki rone.

Dobit Nissana pala je 99%.

Honda zatvara tvornicu u Kini.

Wv zatvara tvornicu električnog Audija u Bruxellesu.

Kineska konkurencija, pad prodaje u Kini, zapostavljanje hibrida, ( jaki jen) otprilike su uzroci.

Dakle, short :)

• my moon
    • July 23, 2024 at 8:16 PM

Šorterski masakr nad GM i Stellantisom.

Već sam to doživio. Dionice svi hvale a ovi rokaju.

Povukli su i druge. Prilika.

• my moon
    • July 22, 2024 at 10:05 AM

Mazda: najgora automobilska dionica trenutno

Mazda pada li ga pada. Uskoro probija 52 week low. FinaNcijski pokazatelji su dobri, p/e prema stockinvestu je 2.14.
    projekcija raznih analitičkih portala su loše, uglavnom sell….
    Ostali auto proizvođači po istim analitičarima stoje dobro; buy ili strong buy.
    Mazda isplaćuje , uglavnom , dividendu 2 x godišnje, ponekad vanrednu dividendu. ova godina spada u rijetke iznimke, dividenda još nije isplaćena , znači da će isplaitTI vanrednu ili masnu redovnu.
    Dividenda je bila oko 3 %, no sada, s padom dionice vjerojatno će se natjerati na pet posto .

prema TA dno sadašnjeg kanala bi trebao biti oko 4 dolara, OTC tržište u Americi.

Short intersts je bio jako aktivan prošli mjesec, oko 20%, sada se smanjio za minus 75 %, ako sam uspio dobro obrazložiti i razumjeti.

Dionica je dakle, dušu dala za short, a potom čekajući dno i za long.

Meni nije dostupan short, niti preko OTCa niti direktno u Japanu pa ću čekati dno i tako pokušati zaliječiti rane .

Izvješće je 13. kolovoza, pa mi se čini nekako taj datum najpogodniji za obrat .

• my moon
    • July 16, 2024 at 6:20 AM

Kinezi su opali u strahu od Trumpa.

Čekanje dna.

[ JD, QFIN za mene]

Solari su opali isto. solari su lijepe cikličke dionice.

• my moon
    • July 5, 2024 at 9:01 AM

Sve je opalo. Bitkojina treba kupt

• my moon
    • July 4, 2024 at 11:24 PM

"Japanese stocks gain biggest weekly foreign inflow in 2-1/2 months"

Japanese stocks gain biggest weekly foreign inflow in 2-1/2 months By Reuters
    Japanese stocks gain biggest weekly foreign inflow in 2-1/2 months
    www.investing.com

Eto.

Ja kupujem japance preko 212 i otc usa , no morti se može i direkt

Inače Mazdin short index je narastao za 20%, no ak ju krenu napucavat ap tek će onda letit.

uglavnom Mazda risky

No Komatsu, Fuji heavi [Subaru] , Nissan, Softbank, Eisay pa i Panasonik lijepo su odradili ili su na dnu . pa ko kak voli

• my moon
    • July 4, 2024 at 8:37 PM

Imam ponešto evropskih dionica, prodao sam kanadski Bombardier jučer. dosta trgujem s japancima [banka, farmaceut, teška vozila, auti]

Dionice držim do mjesec dana

ako nekoga zana japanska autoindustrija i kineske carine:

Evropske carine na kineske automobile mogle bi imati nekoliko ključnih utjecaja na prodaju japanskih automobila u Europi i globalno:

1. **Povećanje konkurentnosti japanskih automobila u Europi**:
    - **Cijene**: Carine na kineske automobile učinit će ih skupljima za evropske potrošače, što bi moglo povećati privlačnost japanskih automobila koji neće biti pogođeni tim carinama.
    - **Prodaja**: To bi moglo dovesti do povećanja prodaje japanskih automobila u Europi jer će potrošači tražiti povoljnije alternative kineskim vozilima.

2. **Povećanje tržišnog udjela**:
    - **Strategija**: Japanski proizvođači automobila mogli bi iskoristiti ovu priliku da agresivnije plasiraju svoje modele u Europi, možda nudeći dodatne popuste ili poboljšane usluge kako bi privukli nove kupce.
    - **Brend percepcija**: Jačanje prisutnosti na evropskom tržištu može dugoročno poboljšati percepciju japanskih brendova kao pouzdanih i kvalitetnih proizvođača automobila.

3. **Globalni utjecaj**:
    - **Preusmjeravanje kineskih automobila**: Ako kineski proizvođači smanje svoj izvoz u Europu zbog carina, mogli bi se usmjeriti na druga tržišta. To bi moglo pojačati konkurenciju na tim tržištima i potencijalno utjecati na prodaju japanskih automobila globalno.
    - **Saradnja i inovacija**: Japanski proizvođači mogli bi dodatno investirati u inovacije i tehnologiju kako bi zadržali svoju konkurentnost globalno, posebno ako kineski proizvođači automobila pronađu načine da smanje troškove ili poboljšaju svoje proizvode.

4. **Utjecaj na cijene i proizvodne lance**:
    - **Troškovi proizvodnje**: Carine mogu utjecati i na cijene komponenti i materijala, što može utjecati na cijene automobila japanskih proizvođača ako se oslanjaju na kineske dobavljače.
    - **Preusmjeravanje proizvodnje**: Japanski proizvođači automobila mogli bi razmotriti preusmjeravanje dijela svoje proizvodnje u Europu kako bi izbjegli carinske troškove i ostali konkurentni.

Sve ove procjene zavise od mnoštva faktora, uključujući političke odluke, tržišne strategije proizvođača automobila, kao i reakcije potrošača. Stoga će stvarni utjecaji postati jasniji tek nakon što carine stupe na snagu i tržište se prilagodi novim uvjetima.

p.s.

imam Mazdu jerbo je zatučena.

divka u rujnu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt