CAT i ERJ isto imaju visoke bodove, to već drugi tjedan.
Treba vidit, kao da će otvarati niže, pa onda uletiti u dip.
Shortat niako da se naučim, dobijem morsku bolest od njega
CAT i ERJ isto imaju visoke bodove, to već drugi tjedan.
Treba vidit, kao da će otvarati niže, pa onda uletiti u dip.
Shortat niako da se naučim, dobijem morsku bolest od njega
Gdje je korekcija u 18h danas
Ja sam sve morao rasprodat u 17.00 i uteć van, no lijepo sam pazario, pa sam kupovo opet navečer pred zatvaranje. tako da sam kupovo u onoj večernjoj korekciji.
Dogodila se My moon devijacija (MMD), krenulo je jadno pa je umjesto još jače korekcije došlo do antikorekcije.
Ja sam zaradio na CAT do tih 17 sati , iz BA sam utekao , nažalost koji dan ranije, odttrejdo sam TGLS.
ITD
Uglavnom bio sam u nekoj depresiji, sve sam rasprodo u 17, i nisam u sistemu bodovanja našao ništ osim TGLS koji je jako iritatna dionica.
Sada sam odbodovao nešto novo nešto staro, pa eto:
(maximum broj točk je 15):
TGLS 14
AEM 14
O
12
MPLX LP 12
MMP 12
NVO 12
SGRY 11
MPW 11
ALVR ( koga volim) 9
vrtio sam se oko autio indistrije i od jada jer mi je pobjegao stellantis ( pobjeo prije ar dana, pa sam probao shorttat itd) kupio toyotu.
Mada mi nije jasno što ljudi vide u stellantisu....
e da, i BA raste li ga raste
malo uranila korekcika u 18.00
kada sam bio u zim u spominjale su se brodogradnje za LNG u 2014., usporedba sa Matsonom i ide to na 150.oo , itd.
Sedam bodova od mogućih 15 sam uspio odbodovat sada.
Od brodara ganjam Triton i ASC...
Šta ja znam, ide to ap...
Ja sam danas polagao parangale. Nahvatalo se toga :
BA, VRTX, CAT , SLCA, ERJ, REGN , AEG.
Lijepo su odigrale danas
Osim VRTX to bi trebao biti krem de la krem po mom bodovanju.
ACRE me osiromašio, prije toga MRNA I VSCO pa sada ništa ne prepuštam slučaju, diverzificiram portfelj i izbjegavam dionice visokog rizika [ spomenuti VRTX bi bio srednji], što je za mene neuobičajeno.
Valjda će Nova biti bolja
Ja saM baš imao teške dane. sa vsco i mrna, no nema isprike, trgovao sam seljački dip a on je na crnoj listi.
Danas sam bolje sreće. kupio sam i dva brodara (!!).
nu, raskokadakali su se da 18% dividende [mjesečno isplative] oxlc nemere bit pucanj u prazno ter danaske navedena dionica ide u plus, gotovo kontra tržišta.
i rijedak primjer da tržište sluša analitičare
Danas bi mogla biti short škola za pačiće male. Pogotovo u 18.00.
Baš me izludio quad witching, sada sam išao vidjeti što je to. Dugo nisam bio tako sluđen trgovanjem ( radio sam i drugi posao).
zaradio , pogubio, ošo u minus na MRNA, potom sve vratio sa ALVR i ANNx i tako....
No došlo je vrijeme za raeviziju parangala.
Već duže na vrhu, a nikako da ga uvrstim, no sada je zablistao sa 14 od mogućih 16 bodova, već sam spominjao ovdje, brodar, ASC ( 14 od 16 bodova)
Drugo mjesto, 13 od 16 ima TGLS, jučer sam si ga malo strejdo, moglo se
treće mjesto sa 12 točk djele SQM, MPLX LP, YI, BNTX i GLP i JKS (!? za potonji)
Nisam davao svoje bodove jer sam krepan, a njih dajem kad pogledam krivulju odoka
šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....
počeo sam tražiti malo behementnije dionice većeg prometa, nebil se s njima igrao, veći ulog, pol posto jedan posto....
Prekrižio sam BA i MCD a kao ušlo NVO i ERJ. Ovih apleova , mikrosofta i slično se još bojim
Evo jedan chart, nekako mi se čini da smo mi jako daleko od dna...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Evo, update charta, lijepo smo se odbili od gornje linije, sad bi mogla biti neka konsolidacija....pratimo i dalje...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Nekako mi je ovo najvrijedniji graf od svih grafova/podatakA. Čak ga i shizoidna biofarma slijedi.
Ja od danas shortam. no još stidljivo.
Postao sam koji post prije članak kako je nafta " pala viśe od energetskih dionica" [ dokad, tada se pitalo].
nadao sam se nekom odbijancu no ovo je bio krvavi džepni nožić.
sad mi uletio sqm.
joś pecam neke druge nasitno.
Znao sam!. Izdajice!!!
nafta raste no energetski sektor oko nule. zapravo su toliko kilavi da smrde na pad.
dosad su plesali kako je nafta svirala
Ma ima tu svega, no mantra je bila ako Kina popusti, nafta raste, no i nije im baš neki zalet
još će biti sell on news
Asian markets gain, oil prices rise after deal to cap Russian crude prices - MarketWatch
Sad će ispast da Kina olabavkjuje mjere ssmo da bi gorivo iślo gore, jer Rusiji odgovaraju viśe cijene goriva...
Eto, olabavljuju mjere.
Display Morehmm.
braemar crveni
index futures crven
egle-gogle-matx-panl-glbs-dsx- svi crveni u premarketu..
mislim da cu ipak malo pricekat s kupnjama
bolje izgubit dobit nego dobit....po tamburi
zapamtio sam samo Scorpio i išao je ap, mislim da su i drugi išli ap, negdje sam an zac s u našao to
Kud će nafta?
Bilo je razmljivo da će past jer su rusku ograničili na 60 dolara.
Onda je bilo razumljivo da će Rusi banat zemlje koje su u tom kružoku za ograničavnjae (g7, EU, Australia i nešto još), pa bi nafta trebala rast.
Još se priča da USA mora zanovit strateške rezerve koje je nekud nekamo nedavno potrošila ( spominju se neki 30 godišnji minimumi itd)
pa bi opet trebala rast.....
Trebala bi padat da se dokaže da je ekipa oko g7 u pravu.
ja zapravo ovisim o američkoj domaćoj nafti (West Texas Intermediate (WTI) pa mi je zapravo ta priča o rezervama zanimljivija. no nafta je nafta.
Ovako nekak odoka, obzirom da je rokala dolje, nafta, sad bi bio red na neki odbijanac. Uf da hoće prema 90 dolara.
E , da, COVID Kina i to sve oko točenja tamošnjih skutera isto treba uzet u obzir
Da bi nafta konačno rasla....
ja sam prilično izložen u GLP. Baš bi volio da nafta raste.
imam i vir , on mi je lijepo potegao
zack's noviteti #1 , dakle strong buy sve brodari.
valjda će onda i tema živnuti.
Ja trenutno ovisim i nafti i energiji..... kako prizemno....