Dioničari OXLC su prvi spoznali da dolazi smak svijeta
Posts by my moon
-
-
LFWD ! Držao sam ga pola godine do prije tri.mjeseca.
-
SKM śamaram već neko vrijeme. Mislim da dosta "ždere " margine pa ga kuoujem na Revolut sada.
-
Volim kad pada ponedjeljkom... Prodao sam i HLDCY i LSRCY i SKM . ostavi sam HY, DSCSY i još neke sitne francuske farmaceute. Gledam da od amera ne kupim ništa... ajde, možda GBX. Al nek se ispada.
Totalno sam se preštelao već duže vremena van USa.
Japan smrdi, čim zasmrdi u USA no Kina Hong Kong, Europa i južna koreja pokazuju znakove živosti. čini mi se da je Evropa odradil a svoje....
i tehnologija je dostupnija. imam tri platforme, pa što ne ide kupit ( Knorr Bremse) napr ili je jako malog prometa na PINK USA tržišti mogu kupiti preko 212 ili revulta direkt u europi.
Sodexo, Swire pacific, Engie, Lundin Mining, RWE AG, Credit agricole, QIFU, Naspers, Super Hi... Sve imaju neke svoej cikluse, malo su sporije nego ameri.
pa ako s e netko još bavi nečim osim USA i brodara, neka stavi neki predlog.
ILI što vrijedi od amera. MWA recimo vuče cijeli sektor naprijed.... Ima jedno tri četiri slične dionice. Ali to ni brodarskim riječnikom ne bi išlo obajsniti zašto raste... baš purifikacija vode...
također tvrdim da umjetna inteligencija kažnjava kada se netko pravi pametan. Pratim nekoliko klubova, koji kati preporučuju ( i naplaćuju) vrlovrijedne i pametne dionice, njih baš vole mučit i satirat.
tak da je možda bolje šutit. A?
-
A, lanjski snijeg. Žai mi je jer sam bio vjeran Leonardov dioničar i eto.... ovaj vlak nisam ulovio.
No, vodimo ljubav a ne rat.
Vsco, Victoria secret danas nakon zvona ima izvješće. Do sada je bila klasična šorterska navlakuša; uz izvrsne prognoze i procjene analitičara strmoglavljuje se tjednima. samo danas je roknula 7 posto. obrazac je isti, napr Seeking alpha Strong Strong Buy, i kada se ispadala desetke posto od prekjučer je Hold. Slično i s drugima.
Pa tko hoće ćapati dno....
Dno traži Lasertec i Dscsy pa kom se grizu nokti nek ubere malo. Istina ja sam iz Laserteca izašao, swingerski.
-
Malo da se odmorite od Tesle, Atlanske i sličnih zvijezda dioničkog neba.
Čini se da je korejski sk telekom rasturio [ skm].
Kažem čini se jer jecteško raskrčiti informacije. Još je teže sa dividendom koja je solidna, stalna isplaćuju he sakramentski ali kada je ex day a kada ostalo teško jecreći, to nekako odrede mjESecima retrogradno.
Slično je i s honkonžanskim Handerson land development [HLDCY] .
No, obje traže dno
-
nisam znao za karticu....
Za Pink tržište su mi spontano postepeno odobravali, dionicu po dionicu , jučer nije išla a danas je....
Kanadu sam morao stisnuti jedno dugme kada sam zadao prvi nalog.
Malo mi je puno. Bitkojin će propast jer sam ga ovaj tjedan počeo kupovati na Revolut, 212 služi za dvije dionice a na Ibkr puno zujim s trejdom ali malo meda ima.
ibkr je za trejd brz precizan stvaran pogotovo za dijonice s malim prometom tipa PKOH ( Koju svi obožav@te, znam)
-
Da li netko ulaže par godina na USA marketu.... početnik sam ali ide dobro zasada... ali me zanima inače da li ima smisla na nekih uloženih 60k se igrati preko IBKR svako malo tipa prodavati npr. META pa kupiti za te novce TSLA i sl. Pitam radi poreza itd. Koliko shvaćam, ako prodam unutar 2g - imam porez za platiti...nisam jedino ziher za dividende. Imam nešto vremena ali ne previše....a vidim da ima dosta pomaka gore-dolje što ima smisla iskoristiti ako se ima vremena. S druge strane, neke dionice bih i držao par godina pa prodao tek onda... pa možda tipa 30k držati a s 30k se igrati? Ne znam kolika je gnjavaža taj porez i praćenje svega itd.
Hvala iskusnima na pomoći
Na forumu postoje detaljne upute o plaćanju poreza , koji se plaća na svaku zaradu do dvije godine do prodaje dionice, zarada od dividendi se kod nas uglavnom ne oporezuje.Short je alfa i omega bogaćenja , informacije i način su dostupne elitama pa je svaki vid swinga i trejda natezanje s njima, elitama.
može se, ali... ( bitcoin, dugotrajno držanje, trganje živaca; samo su neki od razloga zašto swing i trejd nije uputan) .Vratimo se nazad na našu dragu Zemlju.
Kako stojite sa ne USA tržištima?
Ničim izazvan Interactive mi je odobrio Pink trržište a sada i kanadsko. Tako da mi otpada potreba za 212 brokerima, tj za sadavmi služi za trgovanje OXLC i NLCP dionicama (ostaje tajna zašto IBKR ne trguje s njima).
Osim Kanade volim se zaletit u Kinu Koreju Japan Francusku Italiju njemačku Južnu Ameriku ali uglavnom preko PINK tržišta. -
TRMD raste [tankeraš] pa bi i ovdje mogao zažuboriti optimizam ako krenu tankeri.
Rweoy, Veoey, engiy, lunmf idu prema dnu ciklusa i počinju rasti mjesec dva pred dividendu pa treba postaviti čeku.
Engiy lijepo osplati jednokratno 10%
-
Imam dionice SUPV (Banka iz Argentine). Kupio sam na 3$ 20 komada prije 4 godine. Sad je na 14.50$.
Kako da odredim je li vrijeme za prodaju?
Dionica mi je na popisu ali, nažalost , držao sam je ovlaš i kratko.
Argentina je u trendu [uzlaznom op.a.] za razliku od Meksika i Brazila. Kada je nešto iz tih krajevy uzlazno onda cvatu banke , ja sam radio s Gbooy i Bdory [ i jadao se o njima ovdje]. SUPV je u prednosti jer je izlistana na redovitom tržištu u SAD.
Ja bi držao i dalje, ako je bila u portfelju 4 godine nek bude i dalje. Lijepa zarada. Moje mišljenje , neekspertno.
eto danas 8.5% plusa.... To je tako kada se eksperte
-
Danas Kina pade kao kamen, no znakovito je da nije pa KOSPI, tj da je prestao padati. Koreja, KOSPI , pada već duše vremena a akcelelriran je recentnom političkom krizom. Sada tamo ima jeftinih dijonica, ja pratim samo jednu SK telekom, pa ako netko ima još kaki ticker neka kaže. isto tako TIGR, singapurska inačica Interactive brokersa koja trguje u Kini, Hong kongu, Singapuru i americi pada kao kamen, no izlistana je samo u USA čini mi se, pa sada ne znam kuda će. --
-
Imam dionice SUPV (Banka iz Argentine). Kupio sam na 3$ 20 komada prije 4 godine. Sad je na 14.50$.
Kako da odredim je li vrijeme za prodaju?
Dionica mi je na popisu ali, nažalost , držao sam je ovlaš i kratko.
Argentina je u trendu [uzlaznom op.a.] za razliku od Meksika i Brazila. Kada je nešto iz tih krajevy uzlazno onda cvatu banke , ja sam radio s Gbooy i Bdory [ i jadao se o njima ovdje]. SUPV je u prednosti jer je izlistana na redovitom tržištu u SAD.
Ja bi držao i dalje, ako je bila u portfelju 4 godine nek bude i dalje. Lijepa zarada. Moje mišljenje , neekspertno.
-
Umjetna inteligencija
Čudno da nema komentara o ovom segmentu
Zadnja 2-3 tjedna se sklopilo toliko poslova sa mega firmama da je to čak teško pratiti , sa Palantir om i sl
I u skladu s tim prosječan skok po dionici je 100-150%
Od SOUN , Bbai , Serve robotics , Red Cat holding , Gorilla technology , Symbotic
Ja poprilično vremena trošim na dionice. Ponajviše na neku "B"kategoriju , izbjegavam gužvu i magnificent osam i slično.
Za navedene dionice nisam čuo.
Znači da ću čuti za njih kada budu još700% narasle i tada će biti strong buy ali padati.
Pratim yahoo finance, zack, stockinvest, Investing , seeking alpha redovno.. tu i tamo još dodam.nešto.
pošto sam pedantan, uporan i vrijedam nije greška u meni nego u navedenim portalima
ali ako hoćete čuti sve o opsukrnim reitovima, sitnim informatičarima, brodarima, naftašima , maloprodajama i General motorsu slobodno pratite navedeno. osobito ako vas reitovi zanimaju
-
10 posto godišnje !? Za brodara!? Pa to je za vrtić čija djeca puštaju papirnate brodove japanskim šaranima u parkiću. TRMD je na 25% i još će to....
-
Dokk sam, davno, trgovao na domaćem tržištu koristio sam se vlastitim indeksima ( hysterix, Drukex... i više se ne sjećam drugih). Sada sam se odlučio uvući pod kožu Umjetnoj Inteligenciji... Ili pod procesor, ili čip što li. napr Seeking alpha ima krem de la krem (skupe) pickove. I dođe tako Crni petak, rasprodaja za ulazak u elitnu skupinu. Imam oko 200 dionica koje pratim, podijeljenih u skupine ( jedna se napr zove "kose oči i pokisle noći", jer gleda dalekoistočne dionice u gluho doba noći, nakon kupnje kojih s e osjećate pokislo). No skupine. Sve skupine oko nule a skupina Alpha pick, s nemalim brojem dionica minus šest posto.a znao sam da će tako. namirišala ih AI, ušlo novo svježe meso ; "lakoćemo mi to to su vrhunski stručnjaci odabrali". Nataslačila ih se AI šorterska zvijer na sve prirodne i neprirodne otvore.Gladna AI zvijer samo mljacne " ne mogu tankeraši niže",
Inače, kada sam se već dotaknuo domaćeg tržišta, moja sućut glede Atlanske
-
HIMX.... A to su te dioničice koje tu i tamo preporučim, njima je to uobičajen rast....
Danas nabro 2.5 % minusa..... Ušta god uđem , dropne. najviše me košto LUNG.
dakle izašo, pa bi ovih dana mogao i on kojih tridesetak posto...
-
Valjda će galebovi u klkunovima naftu nosit. TRMD pada/dividends raste.
Prodao sam ja to , no pratim ne bi li unišao.....
Tko još išta prati pored BTC I Tesle?!
-
Hang Seng futures plus 7.8 % !
Drilanje nafte ušlo u trend. A i auti čini se.
Danas sam na nuli iako mi je jedna od 17 dionica rasla preko 30% [TIGR]. CPS 7% plusa.
Mučan dan.
-
AudioEye announces secondary offering of common stock; shares down
Dec. 04, 2024
xxx
Političke čarke u Južnoj Koreji, imalte tamo favorita? Osim brodara.
Pratim jednu čeličanu, i nije nešto i jedan telekom taj bi mogo meda dati
-
Zlokobni znaci
minusi:
UBER 10 POSTO
ANF 7
AEYE 24
AEO 14
za p0dvući je i da su perjanice tržišta, Lung i Hy isto jako pale.