1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ivana7

Posts by Ivana7

• Best buy

• Ivana7
    • June 28, 2020 at 3:00 PM
    Quote from komot

Nisam siguran koliko visokotehnološka firma poput ernt nosi velike sigurnosti.

ERNT.

- ovo ne pišem zbog reklame da je ERNT Best Buy, nego da predstavim tu firmu.

- stvarno je zanimljivo, ne kako je poslovala ta firma nego koliko je isplatila dividende i kako se je kretala cijena dionice.

- ovo je iz moje arhive, ne mora biti točno, možda je i cca.

- zadnjih desetak godina ste mogli kupiti ERNT na nekoj prosječnoj cijeni 1.100 - 1.200kn (ekstremi su išli od 900 - 1.600kn.

- na ovom forumu većina investitora je tu ulazila na 900kn.

- dividendni prinos u zadnjih 10g. je bio 1.351 kn.

- znači ako gledamo neke prosjeke tu smo imali u zadnjih 10g. povrat investicije kroz div. prinos.

- zadnjih 20g. sve to izglrda još bolje, s time da se ta dionica u prve tri godine od tih 20g. mogla nabaviti za 200 - 300kn, a isplaćena dividenda u tih 20g. je 2.309,10 kn.

- u toj računici nisam odbijala porez koji je zadnjih godina uveden.

- sada čitam na temi što smo tržili, izgleda ju je kupio gospon Darac11, a i ja sam kupila 5 kom po cijeni 1.200 kn.

- tko to zna, možda nam ERNT u idućim godinama ponovno donese velike dividende a možda i bankrotiraju tko će ga znati ???

• Što smo danas tržili

• Ivana7
    • June 27, 2020 at 12:07 AM
    Quote from darac11

A vidjet čemo dali sam pogodio tajming.

U 3 i 4 mjesecu mi banka nije htjela odobrit kredit.

- kolika je kta. ???

- kredit na koje vrijeme ???

• Best buy

• Ivana7
    • June 21, 2020 at 10:04 PM

Informanka.

- tjedni minus se ponavlja iz tjedna u tjedan.

- u ovom tjednu -0.8%, a u ovoj godini -12.3%.

- dionice kojih imam malo više sve redom padaju jer se dionice sada prodaju da se uskoči u vlakiće gospon Nea.

- ti padovi nisu toliko zabrinjavajući jer te dionice sada postaju prilike.

- ali hoće li biti prilike ili neprilike vidjeti ćemo u idućim tjednima.

- imam i ja zabave radi cca 50 dionica Igića i cca 15.000 dionica DLKV, ali ne znam kako mi to može pomoći da dođem u pozitivu.

- ovaj tjedan sam najviše kupovala OPTE, doslovno je bio na rasprodaji, je li to pametno nemam pojma.

- kada kupujem te gluposti gledam investirati i u nešto pametno malo ERNT samo 5 dionica po 1.200 i malo sam uspjela kupiti HT prije nego se digla ova cijena, po trenutnoj cijeni mi nije zanimljiv.

- keš se bliži kraju, od turizma neće biti ništa, sada mijenjati eure, prodati onu siću zlata ili ne pratiti ovu burzu, a možda nešto i prodam.

• Best buy

• Ivana7
    • June 14, 2020 at 1:17 PM
    Quote from rambo_5

Odgovor Ivani7: DLKV-R-A, kladim se do zadnje lipe, ima sve elemente koju je imala OPTE prije dvije godine, pogotovo ako priče o prodaji uhvate korijen, a probni baloni su već u zraku...

DLKV.

- trebalo bi se staviti nešto love u tu investiciju.

- nekada je tu cijena bila 1.600, duže vrijeme 1.000 kn.

- sada je ta cijena previše jeftina, ali nemojte pretjerivati kod kupnje, jer znate kako ono ide kod nas, može i jeftinije, može i bankrotirati.

- sve ovisi o poslovanju, ako okrenu i zadrže to u pozitivi biti će kupaca, a osjetiti će se to i na cijeni dionice.

- trenutno velika većina investitora s ovog foruma je na DLKV u trejdu, možda dio zarade leži i u malo dužem držanju tog papira.

- moja investicijska politika je ne investirati preko 30% kapitala u rizične investicije (ne mislim u jednu 30% nego u sve rizične ne više od 30%).

- zaradu vam neće donijeti HT, ERNT... to su dionice koje donose veliku sigurnost u portfelju i manju zaradu, a veliku zaradu donose upravo te rizične investicije, ali kako donose veliku dobit isto tako donose i velike gubitke.

- uvijek se prije investiranja u takav tip rizične investicije prisjetite kako su prošli modni mačak i njegova sekta na brojnim rizičnim dionicama.

• Best buy

• Ivana7
    • June 14, 2020 at 12:56 PM
    Quote from hugh

Bast buy: vjetroelektrane......

Vjetroelektrane.

- to je stvarno Best Buy.

- ali ova država je doslovno sve napravila kako njezini građani ne bi mogli u to investirati.

- u toj priči im građani RH služe samo kako bi mogli plaćati skuplje 20% struju zbog tih vjetroelektrana.

- da smo normalna država svi građani ove države bi mogli investirati u tu investiciju koja nosi godišnje preko 7%.

- za 10 godina tu imamo povrat investicije ono 100%, poslije toga je sve čista dobit.

- ali zašto bi vam država to omogućila, što vam nije bolje lovu u banku na kta od 0.1%.

- kad bi te vi investirali u te vjetroelektrane sigurno ne bi te dali mito tim političarima.

- a ovi "strani" investitori uz sitno mito će fenomenalno dobro profitirati, sve to će te vi lijepo platiti kroz cijenu struje i mito i profit "stranim" investitorima.

• Best buy

• Ivana7
    • June 14, 2020 at 12:36 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Ivana7

Sad si razmišljam malo da sam uzeo Mediku kad ste napisali na jednoj dionici bi bio pushing cca 10% međutim da sam uzeo RIVP digao bi sad 25 %.

Nisam uzeo ništa.

Zaključak je da u turizmu cvjeta cvijeće!

- ne mogu znati koliko će mirovinci napucati te turiste.

- ali mogu zaključiti jednostavnom seljačkom logikom da će MDKA ove godine pozitivno poslovati a da će ti turisti ove godine ostvariti značajne minuse.

- a vi s svojim novcima razmislite što je najpametnije, ne mora biti najprofitabilnije za vas.

• Best buy

• Ivana7
    • June 14, 2020 at 10:41 AM

Informanka.

- i u ovom tjednu nastavak negativne serije, tjedni minus -0.4%, u ovoj godini -11.6%.

- do srijede je sve bilo dobro i u rastu, pa praznik tijela i duše i petak i tako poznati pad.

- dosta dionica mi je nekako na cijenama koje su sasvim o.k. za kupnju ali ono poznato "ali" sve to možemo i trebamo zatući još niže.

- a može sve to ići još niže, samo će prometi biti skromni.

- baš čitam kako je neki šoping centar srednje veličine ostao bez 1 milijun eura jer nije radio u četvrtak, jesu vam ono poznati prometi naše burze od 4-5 milijuna kuna .

- ovaj tjedan sam kupovala, malo ZABE i HT najviše zbog disperzije portfelja, a puno sam kupila OPTE u petak 6 naloga se realiziralo a 2 nisu, znala sam da će padati naloge sam postavila, trgovanje nisam ni gledala.

- neće biti dobro ako na OPTE ne bude kako smo planirali, a nadam se da barem neću pogubiti lovu koju sada investiram u OPTE.

- na forumu mi je najgore kada čitam kako se kupuje i kupuje, a odakle novci ???

- evo ja ću ponoviti, prodala skoro sav ADRS i 50% ADPL, a dosta sam toga imala, pa sada po malo kupujem da mi nije dosadno.

- i u portfelju neman niti jednog turista.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ivana7
    • June 7, 2020 at 4:06 PM
    Quote from toluen

A Škoro kao poduzetnik i dioničar je svjestan ovoga problema i biti će mu u interesu da - ako bude u poziiji moći - progura neke od svojih ideja od koji je i regulacija ovog nakardnog poreza na kapitalnu dobit. To znači ili potpuno ukidanje ili smanjenje ili promjena uvjeta za rokove držanja dionica u kojem nema ovog poreza.

Dragi investitori.

- svake 4 godine vi odlučujete (ne odlučuju političari i stranke).

- vi imate listić, kemijsku, moć i odluka je vaša.

- evo ja np. nema šanse da ću zaokružiti SDP ili HDZ.

- osnujte stranku investitora i imati ćete moj glas.

- ako ste u nekoj drugoj stranci potrudite se postaviti u program da ste protiv tog nakaradnog zakona.

- možda će to i nekom političaru biti zanimljivo jer bi taj prijedlog povukao za sobom i barem 10.000 glasova (investitori plus njihove obitelji plus lobiranje....)

- ako vam to sada ne prođe nemojte se sekirati imati ćete priliku opet za 4 godine nekog novog zaokružiti.

• Best buy

• Ivana7
    • June 7, 2020 at 3:50 PM

Informanka.

- u ovom tjednu jedan prosječni minus od -0.4% što je povećalo ovogodišnji minus na -11.2%.

- tužno je za gledati cijeli svijet u zelenom a mi u crvenom.

- dosta toga u svijetu na ATH a mi oremo po dnu i što je još gore većina investitora se nada još većem padu našeg tržišta.

- a moj portfelj malo toga u plusu: KODT malo veći plus, pa one s skromnim plusom ADPL, HT, DLKV.

- ali one s minusom su prevagnule tako je moj portfelj završio u minusu, MDKA, VLEN, TPNG, ZABA.

- što li nas čeka idući tjedan ???

- u ovom tjednu sam nadokupila samo OPTE i još jednu dionicu.

• Best buy

• Ivana7
    • May 30, 2020 at 3:55 PM
    Quote from snupy

1.Vlen

2.Mdka

3.Podr

4.Tpng

5.Kodt po meni osim opte to je to

- imam sve te dionice u portfelju, sve su to o.k. dionice.

- glavni razlog zbog čega im cijena na burzi značajno ne raste je dividendna politika.

- kada VLEN, MDKA, TPNG budu imale redovitu dividendu, pa neka ona bude i 50% dobiti, za par godina tu možemo očekivati uduplavanje cijene i da na tim novim cijenama to opet budu o.k. dionice.

- PODR, KODT, pa ću nadodati tu i ATGR, i ovo su stvarno dobre firme, imaju redovnu dividendu.

- ali ta dividenda im je 2.xx% a to je stvarno mala dividenda, rastom cijene dionica ta div. u % je sve manja i manja.

- možda je bolji HT ili bankarske dionice.

- i na kraju OPTE, svi željno očekujemo tu veliku prodaju po 10kn a maštamo o 20kn.

- ma da to na kraju bude i 5-10kn, to će biti veliki novac koji će većim dijelom biti reinvestiran u burzu.

- moram naglasiti OPTE je rizična investicija i oprezno s rizicima.

- i jedno pitanje za kraj ???

- nakon o.k. prodaje OPTE u koje dionice bi najveći dio tog novca mogao ići, obratite pažnju da su dioničari OPTE skloni investirati svoj novac u rizične investicije.

• Best buy

• Ivana7
    • May 30, 2020 at 3:21 PM

Informanka.

- ovaj tjedan potpuno neočekivano, kao grom iz vedra neba, nema više virusa, milijarde eura iz EU i tržište je odradilo ostalo.

- ja sam u ovom tjednu smanjila minus za 2.8% ili minus od 13.6% sam popravila na minus od podnošljivih -10.8%.

- a taj minus je bio ne tako davno 20/3 -26.7%, sada puno lakše dišem.

- još puno važnije je što sada za razliku od prošlog tjedna vidim samo rast i rast.

- ne pamtim ovakav rast u ovom mjesecu jer je uobičajeno bilo "Sell in May and go away".

- pretežno sam u dionicama, imam 10-15 otvorenih kupovnih nalog ali nema više jeftinih kupnji, izgleda prošla baba s kolačima.

- u ovom tjednu su mi rasli: VLEN, OPTE, ERNT, KODT, ADPL, HT, ZABA, ADPL.

- u ovome padu sam skratila za 50% ADPL imala sam toga previše i ADRS skoro sve.

- drago mi je da skoro sve raste pa i one koje sam prodavala, rastu i turisti ali za ovu godinu ih ne bi preporučila.

- idući tjedan očekujem rast, ovo je možda zadnja prilika dugoročnima za ući na nekim nižim cijenama.

- očekujem da će i politika malo podići tržište zbog izbora.

- a očekuje nas i dugo toplo ljeto, što poslije izbora??? što ove jeseni ??? nezahvalne su te dugoročne prognoze.

- jedino u što dugoročno vjerujem su dionice s niskim P/E i redovnom dividendom, a toga i nemate nešto na našem tržištu.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ivana7
    • May 28, 2020 at 1:04 PM
    Quote from Jubito
    Quote from trgovac

Dolazi 10 milijardi Eura u Hrvatsku . Slušajte vijesti u 12 00 i nađite poveznicu .

Koliko će od toga dati tebi i meni?

- 2.500 eura ali će isplata ići u kunama pa bi to bilo 18.750 kuna.

- ako isplata bude ići (tebi i meni) to bi bilo 37.500 kuna.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ivana7
    • May 26, 2020 at 12:23 PM
    Quote from KultLicnosti

A čini mi se da mirovinci živahno danas kupuju Zaba, Pbz i Ht.

- jesu li to dobili mig radi izbora ???

- a još kada počnu ulaziti naši kešolovci teški milijarde kuna......

• Ivana7
    • May 26, 2020 at 11:46 AM

Crobex.

- Crobex u plusu skoro +2%, promet preko 7M a još nije podne.

- molila bi iskrene odgovore naših kešolovaca što se to događa na našoj burzi ???

- meni ništa nije jasno.

- je li se tu umiješala politika ???

• Ivana7
    • May 25, 2020 at 1:07 PM
    Quote from Manu

Otkud ovakav astronomski promet? Više je mali onog hadezeovca podijelio svojim prijateljima nego što iznosi promet na burzi. Sramota!

- činjenica je da su HR investitori najsiromašniji investitori u EU.

- zbog te činjenice ne možete ni očekivati neki veći promet na burzi.

- šteta što se u burzovno trgovanje ne uključi i 200 bogatih HR obitelji.

- ali njima su puno draže nekretnine i vlasništvo 1/1.

- dosta uhljeba bi moglo trgovati na burzi (imaju s čime) ali kod nas imate dosta zločestih novinara koji bi odmah počeli negativno pisati kada bi doznali za neku transakciju.

- evo np. niti jednog novinara u RH ne zanima koliki je porez i prirez na tim dionicama i dividendama ali kad neki uhljeb od dva stana napravi jedan to je udarna vijest.

- i još je nezgodno u RH što većinsko biračko tijelo je uvjereno kako se samo kriminalci bave s tim dionicama.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Ivana7
    • May 24, 2020 at 4:44 PM
    Quote from tin
    Quote from Kajnak
    […]

Da Vukovar jedini trenutno nije jasan...

- vama nije jasan Vukovar, a meni nije jasan direktor koji je prodao siću od dionica i srušio cijenu dionice.

• Best buy

• Ivana7
    • May 24, 2020 at 4:39 PM
    Quote from trial
    Quote from Ivana7
    […]

Informirati se pa pisati.

"Lovrinčević pritom smatra da bi naglasak trebao biti na privatizaciji, a ne na uvođenju novih poreza,

- a tko je taj dr.sc. Željko Lovrinčević ???

- ukucajte malu u google, sada se zalaže za privatizaciju, a do sada je stavljao naglasak na porez nekretnina.

- tako vam je to kada živite od mlaćenja prazne slame.

- i tko je sada pametniji ja koja nisam dr.sc ili taj Lovrinčević ???

- ja imam hotelčić u nekim dionicama sam u TOP10, sve sam zaradila poštenim radom, a što ima taj gospon Lovrinčević ???

• Best buy

• Ivana7
    • May 24, 2020 at 4:17 PM
    Quote from BSOD
    Quote from Ivana7
    […]

Ja pak vidim prilike da se proda brdo državne imovine, poput HEP-A, Podravke, Pošte, HAC-a,... Itd. Nešto od toga bi moglo i kroz kakav IPO.

- i da sve to prodate po nekoj fer cijeni, koliko bi to trajalo našim uhljebima, tjedan dana, mjesec dana ???

- je li vi znate koliko potroše ti uhljebi za jedan kvartal, je li znate koliko im treba milijardi za njihovu godišnju potrošnju ???

- uvijek sam se pitala zašto se duže, zašto stalno povećavaju taj dug ???

- duže se samo zato da bi uhljebi mogli trošiti.

- dobro je rekao gospon sindikalac Ribič kako samo oni znaju trošiti i zbog toga im treba povećati plaće jer će trošenjem toga novca povećati BDP.

- ali većini vas to nije jasno.

• Best buy

• Ivana7
    • May 24, 2020 at 12:23 PM

Turizam.

- ja se bavim turizmom.

- već mjesec dana razmišljam otvoriti ili ne otvoriti.

- booking iliti popunjenost mi je za ovu godinu manja od 5%.

- većinu gostiju su mi činili avio gosti, a njih ove godine nema.

- nemam kredita, ja mogu više godina izdržati bez rada, morate znati kako i u hladnom pogonu imate dosta sitnih troškova ali to mogu izdržati.

- jadni oni koji su u kreditima, kako vraćati rate kredita ako nema priljeva novca.

- baveći se dionicama proučavam dosta naših firmi ali i tu vidim kako se očito ne zna raditi s novcima.

- s novcima nema pojma raditi ni država ali njoj na raspolaganju stoje raznorazni alati tipa poreza i prireza.

- a što će kod nas oni jadni ljudi koji imaju kredite a nemaju ih s čime vraćati.

- takvu pojavu obično nazivamo kriza, imamo kratkotrajnu ili dugoročnu.

- kod nas su te krize najčešće dugoročne.

- po nekima te krize kod nas traju od 41 a po drugima od 91, ma sada će biti izborna kampanja pa ćemo znati točno od kada smo u krizi i dokle će trajati ta kriza.

- imate graf indeksa Crobexa, desetogodišnji, e tu se najbolje vidi rad naših vlada HDZSDP, za usporedbu da ne bude srpska pogledajte makedonsku pa će te lako uočiti kako su ti grafovi dosta slični grafovima u USA.

- na grafu se najbolje vidi kako naš Crobex godinama samo roni i roni, ma biti će bolje samo se dragi investitori trebate odlučiti HDZ ili SDP a možda i koji njihov satelit, u izborima je spas.

- tek sada vidim, počnem pisati o jednoj temi pa završim na drugoj, a ta druga je uzrok svemu u ovoj zemlji na brdovitom Balkanu.

• Best buy

• Ivana7
    • May 24, 2020 at 11:45 AM
    Quote from D'artagnan

Da, optima ce osloboditi poprilicnu kolicinu friskog novca koji ce pozitivno djelovati na poprilicno dobrih pozicija koje se sada kisele

- a to će biti prije iduće godine nego ove.

- ovi izbori vam idu jer je financijsko stanje u državnoj blagajni blago rečeno katastrofalno.

- možemo očekivati s 100%-om sigurnošću nove velike poreze na kapital i sve što je povezano s kapitalom.

- isto tako s 100% sigurnosti očekujem pobjedu stranke HDZSDP koje će i sprovesti te nove poreze.

- tu vam nitko zdrave pameti neće investirati ni jednu kunu.

- na tragu toga vam je i promet u petak od 2.5M kn, a drastično se smanjilo i pisanje na forumu.

- ja tu ne vidim ništa dobroga osim povećanja i izmišljanja novih poreza i prireza.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt