Muk
zatisje pred buru
Muk
zatisje pred buru
da se odmaknemo od statistika iz 2019 malo o coal demandu iz 2021.
Preokret trenda nije posljedica one off eventa vec sistemski problem nerjesiv godinama.
Nakon vrlo visokih cijena plina razumno je ocekivati da ce demand jacati u 2022 i dalje.
BEIJING, Nov 3 (Reuters) - China flagged on Wednesday it is targeting a 1.8% reduction in average coal use for electricity generation at power plants
Ovo samo znaci da ce udio ugljena u ukupnoj potrosnji padati.
Dali to govori da ce se smanjiti ukupna upotrebljena kolicina ugljena.
Naravno da ne, to je cista igra rijeci a razultat ce biti ispunjenje obecanog uz rast ukupno utrosene kolicine ugljena. Kao posljedica rasta demanda za energijom.
Taj rast ubrzava i povlacit ce utrosak ugljena na nove rekorde iz godine u godinu.
Kina nece jos min deset godina smanjivati ukupno utrosenu kolicinu ugljena.
A indija tek koja je nova kina?
Jos min 20-30godina.
Ma ne smanjuju ni europa niti Usa jasno se vidi iz brojeva za 2021.
Za investitore u dry bulk sa horizontom max2-5 g.
Po meni to su smijesni argumenti koje neki plasiraju u nedostatku neceg imalo smislenog pokusavajuci ocajnicki salto mortale.
To su podaci za utrosak USA ugljena do 2019.
Ako niste primjetili na kraju smo 2021.
Brojevi za 2021 vas demantiraju.
USA navodite kao primjer za avg svjetsku potrosnju ugljena?
Neznanje ili namjera
Kina i indija imaju puno veci utjecaj na avg svjetsku potrosnju ugljena u kolicini.
Zasto njih niste uzeli ili zasto uzeti bilo koju zemlju kada imamo brojeve za svjetsku potrosnju.
2021 je najavila veliku promjenu trenda sa blagog pada na umjereni rast.
Sto ce se po vama dogoditi ako se nastavi ovakav omjer medu fosilnim izvorima gdje su ugljen i nafta puno jeftiniji od plina.
Sto ce se koristiti vise a sto manje?
nije to tezak odgovor za Vas.
Mislite da se nece ovo nastaviti?
Na kojim argumentima bi to bilo ako tako mislite?
Ja vidim veliku svjetsku energetsku krizu u nastajanju kao posljedicu velike podinvestiranosti energetskog sektora proteklih godina i pojacanog trenda rasta demanda za energijom u postkovidu.
Vi to ocito ne vidite kada ste tako bearish na ugljen, naftu i uz ciju pomoc se ne moze utaziti velika potraznja za energijom a bez njih ili njihovim smanjivanje bi nastao totalni energetski kaos.
I vi ste medu onima koji se nece odreci komoditeta zivota koje nosi upotreba ugljena, nafte, plina.
Uskoro ce doci racuni za energiju od kojih se pada u nesvijest pa cete vidjeti koliko zeleno razmislja avg potrosac,kako ce moliti da se kuri "crno" (ugljen i nafta) kada
"zeleno" snazno udari po depu i standardu zivota, kada zima dode do kostiju a ljeti kada zakipi mozak na vrucini.
Sve je to prejednostavno i lako predvidivo za vas ali ste si sami zadali "tehnicku" misiju koja zahtijeva salto mortale.
Sretno sa vlastitim izborom.
Nekad ste preporucili sell na 250 znam da bi bilo super jedno jutro se probuditi i napisati jesam vam rekao ali koliko je to realno pri svobuhvatnoj zaradi atpl u 2021 od kako procjenjujem > 300 po dionici sa ukljucenom rev. NAVa i trenutnom dobiti na ugovorenim novogradnjama?
Nije li i ovih 340 poklon iz investitorskih snova kojeg treba ugrabiti?
Pa vama ocito nije jos dovoljan diskont.
Uskoro je gotov 4Q, avg vozarine
Odlicne, ocekivana dobit i dalje raste, zaplasivanja i sirenje "opreza" na ocekivanjima "slabih" vozarina u 1Q ce, se rasplinuti kada ce prevladati spoznaja da ce 1Q kroz ostvarene vozarine biti znacajno bolji od 1Q 2021.
Da vidimo tko ce sve zakasniti sa ukrcajem radi prepohlepe.
Ocekujem poduzu listu istih na stranim i domacim bulkerima.
@mittko
Pridruzujete se ekipi sa spiskom ljepih zelja za smanjenje upotrebe fosilnih izvora ukljucujuci i ugljen a to samo potvrduje da vam "tehnicki" argumenti po kojima ste prodali ne dozvoljavaju da razumno i utemeljeno javno iznesete svoje misljenje pa vam niti ne uzimam za neznanje.
Vi znate kako zavrse oni koji si zadaju zadatak da obrane neobranjive teze pa bi bilo mudro ne inzistirati.
Pustite forecaste za buducnost zar ne vidite kako su prosli zadnji forecasti za sadasnjost?
Mozete i znate vi bolje iz toga izvuci od sljepog vjerovanja novim forecastima, spiskovima ljepih zelja, koji najavljuju smanjenje upotrebe ugljena i nafte.
Praksa dokazuje suprotno od namjere za smanjivanje pa cak i od europe.
I ovih dana ima vijesti koje to dokazuju.
Prilozite koliki su bili forecasti upotrebe ugljena za 2021 i usporedite sa realiziranim za svijet i posebno za EU.
Iznesite svoja ocekivanja za 2022.
Slazem se da u dalekoj buducnosti ce se smanjiti ali kakve to ima veze sa ulaganjem u bulkere na par godina bulla?
Po meni to je drvo od kojeg nebi trebali vidjeti sumu za potrebe dnevno-trejdersko tehnicarske strategije.
Odgovor sljedi u 2022.
Ja pričam o energetskom mixu, dakle proizvodnji električne energije. O drugim sektorima uopće neću pričati jer se ne kužim. Iako je jasno da se u prometu i zgradarstvu npr. ide u istom smjeru.
Imaš phase out elektrana na ugljen širom Europe. Pogledaj malo Portugal, UK, jednu Grčku npr.
Nitko ne govori da će Kina i općenito Azija biti jednako uspješni, ali garantiram ti da će Europa uspjeti s phase outom, upravo zbog plina.
Phase out je zacrtani cilj i samo "spisak ljepih zelja" za bitno duze od toga koliko ce min trajati bull na bulkerima i tankerasima.
Problem sa tim ciljem je da imamo novonastalu situaciju, predvidljivu ali to je sira tema, preskocimo za sada.
Novonastala situacija kaze cijena plina=270$ u proiz el energije pri cijeni nafte 70$ sa ugljenom je omjer manji ali opet znacajno na stranu ugljena.
Ovo nije posljedica one off eventa vec strukturalnog problema=rjesiti se nece godinama. To je posebno vazno za ulagace u gas carriere dry bulkere tankerase, u plin ugljen naftu.
Nudi se ostvarivanje u rasponu iznadpros prinosa do najvecih prinosa godinama onima koji zbroje 2+2.
Nije potrebno biti dubinski poznavatelj jer je sve razjasnjeno i dokazano da svatko moze razumjeti.
Oni koji navodno ne razumiju su tehnicari na zadatku pokusaja ponovnog pozicioniranja na novom lokalnom dnu, a i oni javno priznaju da je siri trend pozitivan, znaci da misle i da je bolje i od toga sto su prisiljeni priznati pod pritiskom jakih argumenata.
Koja je bolja strategija i tko ce vise presuda u buducnosti.
Najbolji dio dolazi za 6-24mj kada ce strani investitori podleci daleko najvisim div yield prinosima na marketima svijeta, sada su jos u nevjerici i pokusavaju sebe i druge uvjeriti da nije odrzivo, da ako oni vec ne kupuju da nebi drugi kupili prije njih i njima digli cijene po kojima ce kupovati.
Zabavno je pratiti i cekati dan kada ce krenuti stampedo.
Oni koji do njega ne kupe imaju velike sanse da niti nece do nekog buduceg bulla za >10g jer ovaj ce po orderbooku, starosti flote, novim regulativama trajati godinama.
Krcajte bulkere po ovim poklon valuacijama gdje se dionice prodaju prakticno poklanjaju za jednogodisnju zaradu na prijevozu, rev NAVa i dobiti na ugovorenim novogradnjama.
Nudi nam se kupovina zlatne guske(atpl) koja snese jedno zlatno jaje godisnje po cijeni jednog zlatnog jajeta.
TSLA =300 zlatnih jajeta i div yield nije do gleznja bulkerima.
Istovremeno smijesno i prilika zivota, zadnja 340 kn, izvaditi cemo ovo nekad u buducnosti za zaljucak.
Na dry bulku je sve jasno ceka se samo da vrijeme odradi svoje, moj je fokus sada na tankerasima koji su danas na investicijskom dnu gdje je bio dry bulk prije godinu dana.
Bilo bi mudro popratiti materijalne cinjenice vezano uz tankerase.
Necu vise ovdje trositi previse energije i kvariti party "tehnicarima"
Ako spuste cijenu "pozivanjem na oprez" ja cu kupovati.
Tko si izabere da proda a ne uspije kupiti(vecina) ove super vrijedne papire plakat ce vec u 2022. a svi potrebni preduvjeti su tu da bull moze trajati i puno duze.
Nije ih potrebno traziti svi su vise puta na ovom threadu ponovljeni.
Display MoreMislim da tebi nije jasna baš materija, a ne drugima
Ne kažem ja da će sutra nestati proizvodnje iz elektrana na ugljen ili naftu, to su ciljevi za 2040./2050.
To nije blizu. Ali net zero je net zero i ne znači smanjenje, nego svođenje na nulu.
To što će biti potrebno hidraša da uravnoteži ponudu i potražnju, to je opet net zero.
Plina će trebati tamo gdje nema hidra, ali ugljena će nestati. Pa već ga skoro pa nema na zapadu, što misliš zašto su ovakve cijene plina?
Pričam o zemljama s ambicioznim ciljevima, ne o Kini, Indiji i Africi.
Svojim komentarom ste dokazali moju tezu da " ljudima upravljaju strahovi iz elementarnog nepoznavanja materije "
Evo simple da mozete razumjeti.
Put simply, net zero refers to the balance between the amount of greenhouse gas produced and the amount removed from the atmosphere. We reach net zero when the amount we add is no more than the amount taken away. .
Ovo vam dokazuje ono sto sam vam napisala put u net zero danas vodi i voditi ce u godinama pred nama preko povecanja upotrebe fosilnih izvora.
Iz vase izjave "ugljena ce nestati" jasno mi je da imate dosta prostora za upucivanje u ovu materiju. Dok to ne unaprijedite nasa rasprava ne moze biti od koristi.
Imate i na ovom threadu od mene i drugih postanu veliku kolicnu materije koja vam moze pomoci u boljem razumjevanju ugljena i svega povezanog za dry bulk.
Nakon tolike potražnje za el.energijom svijet bi još u potpunosti napustio fosilna goriva.Malo sutra,nafta će se koristiti do sudnjeg dana ili dok se u potpunosti ne iscrpi,znaći još par sto godina.
Kroz povijest su dalazili novi izvori energije, upotreba starih se nije smanjivala jer se potraznja povecava.nedavno i u sljedecih nekoliko godina ce taj rast potraznje za energijom biti jos izrazeniji.
Ljudima upravljaju strahovi iz elementarnog nepoznavanja materije pa tako pojmove kao
"net zero" sebi tumace kao neupotrebu fosilnih goriva sto je pogresno.
Net zero znaci u praksi samo povecavanje udjela vjetra, sunca i sl u ukupnom udjelu potrosene energije.
Jos ce godinama se povecavati kolicina utroska fosilnih izvora, plina, ugljena i nafte.
A jednog dalekog dana (godine) kada se vise nece povecavati utrosak fosilnih izvora tko kaze da ce biti previse brodova za tu smanjenu kolicinu da bi vozarine padale?
Po odrderbooku ocito nece jer orderbook dry bulka i tankerasa je najnizi >20g, pa ocito da su brodari naucili sto znaci narucivati previse brodova.
Sve su to presmijesni strahovi koji ce nositi velike oportunitetne gubitke s obzirom sto sljedi na dry bulku i tankerasima u sljedecih nekoliko godina.nije se mudro i pametno bojati onog sto ce sljediti za 10-20g i radi toga propustiti ono sto sljedi za <5g
Sto je skola skuplja, cjenjenija je, vise vrijedi i bolje se naplati
Moguci One off event koji moze jako podici vozarine ide u pozitivnom smjeru.
Oko 10% tankera ukljuceno je u ilegalnu trgovinu, to su redom stari tankeri spremni za rezaliste.
USA zeli tu iransku naftu na trzistu jer bez nje nece moci kontrolirati cijenu + iran je fin. iscrpljen i zeli dogovor+EU se boji da je to zadnja prilika da se zaustavi izrada iranske nuklerarne bombe=dobri izgledi za sporazum.
Demand sve iznenaduje svojim rastom.
Tankerasi su uvjerljivo najdemoliraniji sektor u 2021
Ordering na najnizim razinama od 1995
Boljih dokaza da sljedi rast tankerasa ne moze biti a gotovo nitko ne kupuje tankerase i tpng na dnu
Hehehe...
Opet na zse jeftino(dno) i turnaround time nisu IN.
Na 50,60 ce biti jeftinije nego na 40 🤭😁
Brojni analiticari predvidaju jaki rast demanda, ima vec vise novih rekorda koji nadmasuju predkovid.
Najnovija studija kaze 90% manje umrlih od omikron varijante,zatvaranja ce se uskoro ukidati,postoji jos velika rezerva demanda u avioprometu spremnog za brzo otpustanje+sve ono drugo sto se nagomilalo u dvije godine odgode radi kovida.
Prije toga ce zima odraditi svoj dio posla za tankerase.
Oil at $100 a barrel cannot be ruled out in 2023 as supply additions are expected to be too slow to keep up with record demand, according to Goldman Sachs Group Inc.
I dalje u istom tonu, tankeri i ovaj tjedan dominiraju demolition marketom pri iznenadujucem rastu demanda i jako niskom orderbooku.
🔥
Display More....Ugljen se kuri rekordno radi skupog plina, nafta je najjeftinija.
Cekamo da netko skonta 2+2
Za ugljen je najvljivano jos 2013 da je to peak i da ce sljediti pad demanda a imamo nove rekorde i ne vidi se kraj pri cijeni ostalih energenata.
Hoce li vecina i na nafti biti iznenadena rekordnim demandima u godinama pred nama?
Oprosti, daj mi pojasni tko šta treba zbrojiti da krene "kuriti" na naftu?
Ti bi elektrane sa ugljena prebacila na naftu?? Moram ti reći da me kao energetičara jako zanima tvoj odgovor...
Evo kolege su bile brze, ukratko postoje postrojenja koja stoje za rezervu kao diverzifikacijski potencijal.
U proslosti su radene pogresne projekcije isplativosti po nizim cijenama plina od danasnjih i buducih.
Plin je isto fosilni izvor samo jednu stepenicu manje prljav.
Opravdava li to danasnju 300% vecu cijenu?
Apsolutno NE ali moze se barem napraviti "switching" na raspolozive kapacitete da se smanje troskovi.
Jedan jako vazan detalj prolazi ispod radara a to je da racuni struje i plina danas su ugovori proslosti koji ce isteci i da ce doci do velikog porasta troskova grijanja i el energije.
godinama nije bilo dovoljno investicija i godinama ce biti nestasica i vrlo visokih cijena energenata.
Novo normalno je brutalno okrutno za potrosace jer je netko u njihovo ime odlucio da ce se koristiti puno plina a malo ugljena i nafte.
Uskoro dolaze racuni od kojih se pada u nesvijest, grace period starih cijena plina ide prema kraju.
Sa novim puno vecim racunima ljudima ce biti usta puno manje puna sa zelenim idejama.
Najvazniji zahtjev ce biti nizi racuni a to znaci da ce i nafta biti "zelena"
Pogledajte kako se u kini odobravaju" zeleni" krediti za elektrane na ugljen,kako preko noci duboko omrazene nuklearke radi opasnosti od zracenja postaju "zelene".
Nitko ne zeli hladnocu u kostima i sjediti uz svijecu ili u mraku, i nafta ce biti "zelena" jer je dostupna i trenutno najjeftinija.
Do velikih pomaka ne moze doci vec u 2022,nisu potrebni veliki pomaci da bi izazvali veci rast vozarina tankerasa.
Kada je casa do vrha puna par kapljica napravi "dramu".
Zasto vozarine rastu u zadnje vrijeme ako nismo blizu supply/demand balansa?
Supply jos godinama nece rasti a da demand raste preko svih ocekivanja ima puno dokaza i na ovom threadu.
Samo blackswan event moze sprijeciti da demand probije krov bez mogucnosti da ga supply prati.
U 2022. pocetak tog scenarija.
⌛💣
Display MoreEvo brodari vani na P/E=2.5 i nitko ih trenutno ne kupuje, te cijena i dalje stagnira i pada.
Samo im flota vrijedi bar duplo da je sada rasprodaju, ako ne i više, pa opet nitko neće kupovati.
Ali zato kupuju Teslu i Shitcoine (koji su jedan od uzroka ovog energy cruncha, kojem svjedočimo.
Znate koliko struje troše majneri kriptovaluta, kao neke manje države, pa zato ih je i Kina zabranila).
Tesla isto pada, ali je na P/E preko 300, pa vi kupujte električne aute, evo u Zg je otvoren dućan sa
Tesla autima. Tko će jednog dana proizvesti struju za te sve električne aute koji se spominju, milijune
električnih auta? Postoje samo dvije opcije: prva je da se nuklearna energija vraća na velika vrata, a
druga je da se fosilna goriva umjesto za pogonsko gorivo u autima počne sve više i više koristiti za
proizvodnju struje. Vjetrolektrane i solare, te ostale alternative možete zaboraviti, jer nisu dovoljni i
preskupi su.
Luda vremena ali ima i za to rjesenje.
Buyback "bezvrijednih" dionica i isplata dividendi dionicarima.
Tko bi se tada od dionicara bunio na niske valuacije?
Gogl isplacuje >40% godisnji prinos na zadnju cijenu,sblk nesto manje, i ostali isplacuju.
Sretni dionicari brodara a valjda i sretni nedionicari koji se tjese nadaju i navijaju da to nece dugo trajati.
Ako potraje 2,5 god. dionice su isplacene a i nakon toga ce imati vrijednost.
Na atpl najavljeno do 40% od dobiti?
Jos koji mjesec i odgovor ce stici.
Ako i mi dobijemo isplacene dionice na atpl kroz dividendu cijena ne mora rasti ali izgubit ce strpljenje nedionicari, neki prije a neki kasnije i dignuti valuacije.
Atpl je tu da preslika strane brodare a oni ce rasti jer strani ulagaci vole jako visoke dividende. Trenutno ne vjeruju da su odrzive, to ce se promjeniti najkasnije poslije kineske NG.
Cuvajte svoje papirice uskoro ce ih biti tesko kupiti za manje od prodajne cijene
Iron ore up US$5.00 up 4.6% to $114.70 per tonne.
The number of daily coal trucks from Mongolia to Ganqimaodu fell below 100 on Dec. 7, down from 300 per day in the week ended Dec. 3, consultancy Founder CIFCO Futures said Dec. 9.
Overall coal truck volume is back to lower levels after about 500 trucks hauled coal per day in the week ended Nov. 26,
Na pad BCTI TPNG je odma reagirala i oplela, dok je BCTI danima rastao dionica je stagnirala hehehe
Takav je dojam da se jedva docekalo nesto kao opravdanje, sto je jako dobra stvar jer znaci da se prati i i da je u pozadinskom fokusu.
I dalje smart money akumulacija,ima premalo toga za akumulaciju,kontrola je neophodna.
Ima vaznijih stvari od tih igrica.
Coal-fired electricity generation will hit this year a record of 10,350 terawatt-hours, according to new @IEA
report
Ugljen se kuri rekordno radi skupog plina, nafta je najjeftinija.
Cekamo da netko skonta 2+2
Za ugljen je najvljivano jos 2013 da je to peak i da ce sljediti pad demanda a imamo nove rekorde i ne vidi se kraj pri cijeni ostalih energenata.
Hoce li vecina i na nafti biti iznenadena rekordnim demandima u godinama pred nama?
Coal stocks across key global hubs remained at a historic low at the end of August, driven by a global supply shortfall and recovery in demand
Coal output seen rising to record highs in 2022
Coal-fired electricity generation will hit this year a record of 10,350 terawatt-hours, according to new @IEA
report
Display MoreKolega tin tema je drybulk a ne domaci brodari. Hugh je postao brojeve bci indeksa za danas. Bci izlazi prije. Kad izadju ostale komponente neko ce ih postat. Umjesto napada za druk treba reci hvala na informaciji.
Ovo je kolega tin pisao na moj račun.
Ljudi su emotivni, žene se za dionicu pa je onda to tako. Ne smiješ postati ništa što ne podržava ružičasti pogled na svijet, pa makar to bile i činjenice u obliku službenih statistika, citata analitičara (koje btw. prenosimo kada pišu pozitivno, a nepoželjni su na forumu kada pišu o padu). Ako je pad sezonski, on će se dogoditi pisao ja išta ili ne pisao. Pa ne padaju valjda vozarine jer ja zazivam njihov pad, a kada padaju vozarine padaju i dionice, isto kao što su pratile vozarine i kada su rasle. Simple as that. Sve drugo je nonsens.
Svi mantraju kako treba biti contrarian, ali kada to treba provesti u praksu, onda su odjednom svi dugoročni.
Spominje se ovdje da sam u kolovozu pisao pozitivno - jesam, jer su tada okolnosti bile povoljne. Sada kada okolnosti nisu povoljne, pišem da očekujem pad. To nije drukanje, to je zove objektivno sagledavanje stvari. Od kolovoza koji spominješ pa do listopada je JDPL o kojem sam pisao narastao više od 100%, BDI je porastao više od 70%. Sada je JDPL od tada pao više od 30-ak%, ATPL i više od toga, a BDI za više od 50%. Za mene je to crno. To sam očekivao, tako je i bilo, i zato sam i prodao. A što je najzanimljivije, očekujem da će padati još.
Na proljeće će vjerujem i nadam se okolnosti opet biti povoljne pa ću opet pisati kako sam kupio i objavljivati opet objektivne brojke, statistike, ali za koje se nadam da će tada opet biti povoljne. To onda očekujem da ćete komentirati kako opet drukam, ovaj put jer sam kupio. Stvar je prilično jednostavna. Crnjačenje nije kada postaš vijesti, analize i statistike koje su objektivno crne.
PS. Jel netko zna šta se dogodilo sa kolegicom Ivana7? Otvorim današ forum, i od 12 obavijesti vidim 11 njenih palca dolje. Ok kolegice, shvatio sam, nisam tvoj favorite person. Bilo bi jako lijepo od tebe kada bi napisala bilo što na ovoj temi i tako demonstrirala sa čime se to konkretno ne slažeš umjesto da nas ovako gledaš svisoka i lupaš dislajkove. Čemu to?
Sami kazete da nemate dionicu, ne mislite ju imati prije "proljeca", znaci jos barem 3 mjeseca a vec sada ste dominantni komentator po broju i duzini komentara?
Na neki nacin privatizirali ste thread za nametanja svoje ulagacke strategije u zelji da vas prateci drugi dodatno podupiru vase buduce "rezultate"
NHF takav je moj dojam i vidim da nisam jedina.
Zasto nebi otvorili blog ili neki svoj thread da se rastereti ova tema nametanja tehnickih analiza, ulagackih strategija, samohvale, podrugivanju onih koji su "nagovoreni" i svega nepotrebnog i nevaznog za dry bulk
Imamo druge threadove za takve stvari.
Ako se ova tema pretvori u ono sto nije pozeljno,osobno cu negdje otvoriti novi thread za dry bulk.
Isprike za offtopic i molim moderatora da prebaci gdje treba.
Gdje je doktorirao osim u bandicevom holdingu?
Primjetili ste koliko je mlrd kn dr ljubo svojim nadzorom u holdingu sprzio?
Komunjarski mentalni sklop ne razumije koliko je rada i odricanja potrebno da se te mlrd ustede.
Spreman je on za jos takvih poteza, sad je u formi, kritizira Tomosevica jer ne daje sansu njegovom talentu.
Savjet ulaganja u nekretnine na povijesnom vrhu cijena?
Dno dna ekonomske misli i prakse.
Takav je moj osobni dojam i videnje.
Nafta se "placa" 270$ za struju u cijeni plina pri cijeni nafte 70$.
I plin je fosilni
Valjda nisu bas svi koji odlucuju totalni de..li
Netko ce se sjetiti da postoje puno jeftinije alternative
EUROPEAN ENERGY CRISIS -- A day of records:
EU benchmark TTF nat gas settlement: €142.7 per MWh (that's ~$270 per barrel of oil equivalent)
France 1-month forward power: €665 per MWh
France 1-year forward power: €297 per Mwh (chart)