1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. brajakica

Posts by brajakica

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• brajakica
    • March 27, 2022 at 11:05 AM
    Quote from Laudator

Nisam se iskrcavao ni kada je nabildan na 570 ni kada je roknula na 350. Samo sam podebljavao. Jedan pristojni rast omogućio bi da se riješimo svih ovih koji i sada na 440 cijede mast iz veganskog bureka.

I ja sam podebljavala i opet bi kada bi bilo bolje prilike ali kao da je onima koji vole prodavati nestalo municije. :/

Ako sada vecina nas ceka da kupimo to ce nepovoljno zavrsiti za vecinu iskrcanih? :/

Samo ih putin lansiranjem nuk projektila moze "spasiti" :S :)

Stojim kod svoje izjave iz studenog: "Moja procjena da ce oni prosjecno platiti 50-100 kn skuplje" od prodajne cijene.

Promatrajmo :saint:

• brajakica
    • March 26, 2022 at 3:17 PM
    Quote from hugh
    Quote from brajakica

Ima love 250 mlrd kn u bankama ostvarila je -5% u 2021.

-10% ce u 2022.

Na atpl su mogli +100% u 2021. u prva 3 mjeseca 2022.+30% bez dididende, cekamo objavu.

Dali je mudar i pametan taj cash u bankama koji izbjegava ovakve "rizike" ? Ili je i to pitanje koje nije mudro i pametno :/ :)

Rusi kazu da su postigli svoje ciljeve,sanse za ww3 se smanjuju, ako nece ww3 biti ce i dividendi i dobiti na rastu shipping dionica, inflacija ce istopiti stednju onima koji bi bez "rizika" i na sigurno.

Mogu kupovati stanove koji su precjenjeni i opet imaju siguran gubitak.

Shipping dionice i to one sa velikim dividendama su najbolji izbor u ovim vremenima.

Trazite da vam serviram svoju glavu na pladnju ako se to ne potvrdi. 😁

Display More

odavno smo valjda skužili da ta lova neče u dionice a kamoli u atpl........

vidim da ste i jučer spominjali ruse u tom kontekstu mira i ljubavi........nevezeno za shipping, jel vi stvarno vjerujete u te bajke?......i što želite reći?.......da od npr. sljedečeg tjedna svijet nastavlja kao da se ništa nije dogodilo sve i da rat istog trena završi a neče?.........

što nam stalno nudite "glavu na pladnju"?......što če nam to?.......otvorite fond, imajte hrpu love u rezervi s kojom nam jamčite 50% prinosa na atpl u svakoj godini i vjerujem da čemo svi uložiti kod vas...... :D ;)

Display More

Ta lova jos ne zeli, postena dividenda moze puno pomoci u procesu iz GuG jer je pomogla na stranim bulkerima.

Atpl divka trebala bi pomoci kod hr profesionalaca-institucionalaca.

Dok ne dobijemo potvrdu ocito da nebu islo ili do objave FI1Q.

Rat nece stati sutra ali ako su rusi zadovoljni sa osvojenim ww3 je manje vjerojatan nego prije te njihove izjave.

Rusi daju signale da sada zele pregovore,ukrajinci to zele od prvog dana.

marketi ce nagraditi pregovore.

Povremeno nudim svoju glavu na pladnju da i druge potaknem na taj korak.

Da ima manje onog jedno mislim i radim a suprotno komentiram. ;(😁

Sta ce vam fondovi za atpl?

Uzimaju naknade, bonuse, prodaju kada treba kupiti, kupuju kada treba prodati, umjetnici za unistiti tudi cash.

prosle godine i bez fondova moglo se zaraditi 100%

Ove godine vec 30%

TCE je takav da ce biti veca zarada nego u 2021.

Rat moze neg utjecati,tko vjeruje da idu nuklearni projektili neka sve proda i duboko se zakopa sa tim cashom, tko ne vjeruje neka se krca shipping dionicama i neka skuplja velike dividende dok ne izadu na povrsinu puni casha ovi koji ce se odluciti za duboko kopanje. :saint:

• brajakica
    • March 26, 2022 at 12:28 PM
    Quote from hugh
    Quote from brajakica

Gnk novi vrh

Vikinzi novi vrh sa ukljucenom dividendom

Black magic i uroci drze kraljicu pri dnu :/

Koja nema kejpove =O

da dobro ste rekli.......sa uključenom dividendom i to velikom, kvartalnom, koje kod kraljice nema a moglo je biti da su htjeli tako odlučiti več 15.03..........nema temeljitih info o Batali, dokovanjima, ugovorenim vozarinama i periodu trajanja......Batalu bi još i izostavio jel je jednokratni događaj čiji će prihodi dolaziti kroz relativno duže vremena a neki se več vjerovatno i došli prije obustave gradnje dok su i ti stari ugovori i cijene gradnje vjerovatno morali biti promjenjeni na više dok prema info koje su neki postali cijene kvadrata u DU nisu toliko rasle...... ali to je relativno nevitno i neke druge brodarske info bi mogli podjeliti da nam se "približe".......

shodno tome i iskustvima iz ove godine nitko nije "lud" bacati se na glavu kako bi več drugi dan ili za tjedan dana bio "ošišan" dok se istovremeno vidi da prodaja ima još toga za "zdilati".......

uz to vjerovatno se čeka i neki jači impuls bdi -a da bi odredio smjer......

mislim da te nema crne magije več samo nema kupaca pri ovakvom stanju i raspoloženje na zse kojemu je kumovalo i nepotrebno veliko "šišanje" dok su brodari vani bili stabilni.....

ukratko, nema svježe love koja se želi upustiti u rizik........

Display More

Ima love 250 mlrd kn u bankama ostvarila je -5% u 2021.

-10% ce u 2022.

Na atpl su mogli +100% u 2021. u prva 3 mjeseca 2022.+30% bez dididende, cekamo objavu.

Dali je mudar i pametan taj cash u bankama koji izbjegava ovakve "rizike" ? Ili je i to pitanje koje nije mudro i pametno :/ :)

Rusi kazu da su postigli svoje ciljeve,sanse za ww3 se smanjuju, ako nece ww3 biti ce i dividendi i dobiti na rastu shipping dionica, inflacija ce istopiti stednju onima koji bi bez "rizika" i na sigurno.

Mogu kupovati stanove koji su precjenjeni i opet imaju siguran gubitak.

Shipping dionice i to one sa velikim dividendama su najbolji izbor u ovim vremenima.

Trazite da vam serviram svoju glavu na pladnju ako se to ne potvrdi. 😁

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
    • March 26, 2022 at 8:27 AM
    Quote from D_artagnan

Hm, zasto mi mirise da su rusi malo potakli ove dolje da ispale koju raketu na naftne sustave da otezaju isporuku nafte, da nemozes bas tako jednostavno maknuti rusku naftu i plin jer drugi pravac je u problemu 🙃

Nije slucajno zapelo ni sa potpisivanjem iranskog nukl sporazuma a vec je bilo sve dogovoreno.

I to je maslo od ljige lavrova.

Za 20g svijet ce koristiti znacajno manje nafte i biti ce vrlo povoljna.

Da se nisu pusti trilioni bezveze ulagali u naoruzavanje vec smo prije 20g mogli imati to rjeseno kroz fuziju.

Amerikanci nisu htjeli jer imaju dovoljno nafte za svoje potrebe.

sada ce zaradivati na prodaji lng europi.

Preko nafte ce sada baciti rusiju na koljena i staviti je na krivu stranu povijesti dok ne postave tamo svoju demokraciju.

Nakon toga ce rusi biti veliki saveznik bez kojeg se ne moze u borbi protiv kineza.

to su dugorocne strategije velikih igraca sto cemo mi mali investitori?

Na cemu i kako zaraditi za penziju sa 50. umjesto sa 70.?

Kako ponistiti neg efekte inflacije?

Mozemo li sta nauciti i primjeniti iz strategije stranih marketa i investitora koji imaju puno vise iskustva od nas?

• DRY BULK

• brajakica
    • March 25, 2022 at 10:15 PM
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

GNK u 2022.+46%

https://finance.yahoo.com/news/genco-shi…-131501416.html

Tih 46% bi impliciralo ATPL na 543 ili GNK sa 23,5 nazad na 19$

GNK ima i kejpove pa je trebao rasti manje od atpl samo gnk isplacuje postenu divku :/ :)

Gnk novi vrh

Vikinzi novi vrh sa ukljucenom dividendom

Black magic i uroci drze kraljicu pri dnu :/

Koja nema kejpove =O

Files

IMG_20220325_215646.jpg 109.7 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • March 25, 2022 at 9:16 PM

"Main objectives of first stage of special operation in Ukraine generally accomplished" according to Russian General Staff Main Operational Directorate head Sergei Rudskoi

Tocka preokreta?

Dali se je diktator pomirio sa cinjenicom da nece moci uzeti cijelu ukrajinu?

vrijeme za ozbiljne pregovore i proglasenje pobjede, izbjegavanja bankrota i ekonomske devastacije,smanjenje rizika od dekapitacije i uzivanje u ukradenih 200mlrd$?

zasto ih je krao ako ce sve baciti u vjetar i zavrsiti povijesno uz bok hitleru a ruski narod svrstati u skupinu genocidnih.

To nije nesto po cemu ce ga svijet i rusi pamtiti kao "velikog vladimira".

Napravio je dosta krivih proracuna,lud je ali totalno lud nije, ruski rulet nije dobar izbor ni za njega.

• brajakica
    • March 25, 2022 at 7:39 PM

Opet ima dosta crnjaka,kada je dosao kovid brojni "analiticari" su prognozirali teske crnjake,dogodio se tihi reset, recesija koja smije biti recesija i bez vecih posljedica,meni ovaj rat slici opet na novi tihi reset koji je potreban da bi se moglo na nove vrhunce.

Svi sektori nece jednako proci u tom resetu,shipping je po meni najbolji izbor.

Kompanije dobro kapitalizirane sa odlicnim zaradama i dividendnim potencijalom koji nece dozvoliti ozbiljniji pad.

Ako ce ww3 svejedno nam je, ako nece ww3 nakon sto rat stane privremeno zaustavljeni rast na shippingu garantira brzi rast i povratak cijena prema novim vrhovima, brze nego na drugima sektorima.

Koje je bolje mjesto za parkirati cash:?:

Pitam za susjedu od frendice.

• brajakica
    • March 25, 2022 at 3:23 PM
    Quote from juraj
    Quote from brajakica

Da puno premalo malo jer se gleda da je to -500k u odnosu na 1mil. ;( 🤣

To vam je kao ona deluzija sa MR vozarinama - 5k a kad ono +20k. ;(

znate onaj vic kada je zeko 🐰plivao preko save jer je u bosni poceo lov na lisice?

E ovo je takav slucaj :saint:

kolegice ako opet nacrtate one rakete ja ovo prodajem

Ja sam trenutno na bidu ali nije vam mudro da prodajete cak i ako vas netko iziritira sa raketama.

Trazite da vam serviram svoju glavu na tacni ako nece biti tako😁 :)

Moje rakete su da se malo opustimo i nasmijemo jer potvrdeno opustenost svima nosi bolje rezultate.

Ako mogu joakim mintz i ekipa sta nebi i mi mogli crtati rakete kada ima za to opravdanih razloga? :/ :saint:

• brajakica
    • March 25, 2022 at 12:18 PM

Da zelenski nije bio zelen mogao je urlati da ne zeli u nato a sve ostalo po planu i u tom smjeru.

Ludi vladimir bi mozda i tada nasao izgovor a ovako mu se zeleni sam servirao.

Kasno je sada plakati.

Najvise sto se sada moze uciniti je kinu sve glasnije prokazivati kao drzavu koja nije protiv genocida i agresije na ukrajinu i nevladinim arganizacijama propagirati tihi bojkot kineske robe.

To bi trebao svaki moralno ispravan stanovnik planete poceti i sam provoditi bez vanjskih instrukcija.

Kada do kine dode ta poruka pritisnut ce ruse na pregovore.

Da vecina ljudi nije licemjerna i da se 10 dana suzdrzi od kupovine kineske robe rat bi brzo stao i poceli bi pregovori.

Uz kinu i indija se veseli jeftinoj kupnji ruske nafte i ugljena👎

Zasto nitko javno ne proziva te ratne profitere na genocidu?

Sada bi se time spasavali zivoti, koga briga za prozivanje kada rat zavrsi?

Samo kina moze brzo zavrsiti rat ili da ruski narod sam svrgne diktatora.

Svaki pokusaj zapada bi ujedinio ruse ili zblizio ruse i kineze.

• Tankerasi strani i domaci

• brajakica
    • March 25, 2022 at 10:55 AM

Novogradnje i SH i dalje rastu i korealiraju sa rastom dionica stranih tankerasa i produktasa koji su u 2022 +40%.

Sve je nacrtano,pesimisti su na potezu da pocnu dizati zadnji brod na svijetu kojeg plima nije podigla =O ⏳ :saint:

Files

IMG_20220325_094455.jpg 55.68 kB – 0 Downloads IMG_20220325_094903.jpg 100.58 kB – 0 Downloads
  • Tankerasi strani i domaci

• brajakica
    • March 25, 2022 at 10:43 AM

Povijesno iz proslih kriza potrosnja nafte nije bila pri vrhu na listi za stednju.

Vise se u % stedilo na hrani,garderobi, na luksuzu.

Ako se prilagodi za inflaciju ovo nisu drama razine koje bi rusile demand na kratak rok.

Trenutno njegov rast vise usporava covid u kini.

Files

IMG_20220325_103629.jpg 122.66 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • March 25, 2022 at 8:42 AM
    Quote from Vergilije

Sve ove filozofsko političke rasprave su zapravo spam kad se tema zove:

Utjecaj i posljedice rata u Ukrajini na tržišta kapitala

Rusko tržište kapitala otvorilo u plusu nakon mjesec dana suspenzije

Moscow’s stock market has rallied after share trading resumed for the first time since being suspended when the Ukraine invasion began nearly a month ago, although the US dismissed Thursday’s limited reopening as a “charade”...

Reports earlier this month that Russia planned to channel up to 1tn roubles (£7.7bn) from its national wealth fund to buy stocks could also have encouraged buying.

Zanimljivo je kako čak i službena Moskva brine više o svom tržištu kapitala za razliku od Hrvatske, makar kroz potemkinova sela 😳

Stranci ne smiju prodavati dionice+ ukinuli su short.

Dead cat bounce.

Za koji dan sljedi novi potop i prekid trgovanja.

• DRY BULK

• brajakica
    • March 24, 2022 at 10:37 PM
    Quote from brajakica

GNK u 2022.+46%

https://finance.yahoo.com/news/genco-shi…-131501416.html

Tih 46% bi impliciralo ATPL na 543 ili GNK sa 23,5 nazad na 19$

GNK ima i kejpove pa je trebao rasti manje od atpl samo gnk isplacuje postenu divku :/ :)

• DRY BULK

• brajakica
    • March 24, 2022 at 10:00 PM

GNK u 2022.+46%

https://finance.yahoo.com/news/genco-shipping-gnk-hits-fresh-131501416.html

• brajakica
    • March 24, 2022 at 4:19 PM
    Quote from Milo

Zarada 500000kn svaki dan i povećava se...ali malo je😭

Da puno premalo malo jer se gleda da je to -500k u odnosu na 1mil. ;( 🤣

To vam je kao ona deluzija sa MR vozarinama - 5k a kad ono +20k. ;(

znate onaj vic kada je zeko 🐰plivao preko save jer je u bosni poceo lov na lisice?

E ovo je takav slucaj :saint:

• DRY BULK

• brajakica
    • March 24, 2022 at 12:04 PM
    Quote from jasko

"The only commodity that can help solve the energy crisis in Europe in the short term is coal," said Sveinung Stohle, deputy CEO of Greek-based shipping company Angelicoussis Group. "Like it or not, coal will play a very important role." https://www.spglobal.com/commodity-insi…-shift-shippers

Indija ce uzimati ruski diskontirani ugljen a australski ugljen ce zavrsiti u europi i drugim udaljenijim lokacijama od kine.Posljedica je veliko povecanje ton milja.Koliko manje uzme kina to ce biti vise tonmilja na tom istom ugljenu

may citati kao will jer samo ugljen moze spasiti njemce i europu.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://finance.yahoo.com/amphtml/news/germany-may-suspend-shutdown-coal-110014480.html&ved=2ahUKEwjR1-2-zN72AhWMg_0HHTukAwEQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw1lh_FoAhSAuodINIWDMchL

• DRY BULK

• brajakica
    • March 23, 2022 at 6:08 PM
    Quote from tin

Genco Shipping & Trading Limited (GNK)

NYSE - Nasdaq Real Time Price. Currency in USD

Add to watchlist

23.38+2.05 (+9.61%)As of 10:34AM EDT. Market open.

Diana Shipping Inc. (DSX)

NYSE - Nasdaq Real Time Price. Currency in USD

Add to watchlist

5.27+0.39 (+7.99%)As of 10:35AM EDT. Market open.

A kod nas jedva 1%.....ali ne će to još dugo ,danas semrcvari za kunu a kad krene rast će po 15-tak posto dnevno.

Display More

Znam da je nepopularno ali jesam vam rekla? koliko puta sam napisala da ce na shippingu doci investitorima iz GuG.

Imajuci u vidu ludo velike dividende prinose.

Za sada su samo belosvetski mesetari i profiteri zbrojili 2+2 a nasi domaci ce isto jednog dana.

Doci ce dan za dobar stari copy-paste kojeg kapiraju i najmanje mudri.

WB kaze da strpljivi naplate, ja mu vjerujem😁

Trazi se opravdani razlog za po asku, kuha se,doci ce nesto, dividenda, FI1Q, FFA,vozarine

promatrajmo :saint:

Prodavaca ima malo,kupcima ce fitilj dogoriti prije ili kasnije💣

Katapult se unervozio ;( 🐰 :)

Sljedeca stanica sv postaja Mir (500) :/ ;( :saint:

Ako moze bez udaranja po asku jos par dana🙏👍

• DRY BULK

• brajakica
    • March 23, 2022 at 10:20 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Jucer su Capeovi padali zbog anticovid mjera u Kini jer je uslijed toga pala potraznja za zeljezom. Danas bi mogao biti oporavak.

Supramaxi rastu zbog straha za nestasicama zitarica u svijetu uslijed rata u Ukrajini.

Sve je to dobro za nas Atpl.

bojim se da rast cijena dionica uopće ne prati poskupljenja hrane i ostalih roba, ne vidim kako je to onda dobro za nas, sve naše dionice su debelo zaostale za ostalim cijenama, ali slažem se, dobro se je povremeno malo utješiti

Dionice su dobar hedge protiv inflacije a dividendni shipping je najjaci hedge protiv inflacije.

Uskoro odgovor dali i atpl ulazi u tu kategoriju.

Nek me se cuvaju ako me iznevjere :evil: 👿jer sam vec kaparila termine za uljepsavanje pomladivanje i godisnji i drva u sumi😁

I navukla se na vikinske divke🤑:saint:

• DRY BULK

• brajakica
    • March 23, 2022 at 9:11 AM

EEXI nije jednokratan dogadaj :!:

Svake godine ce se kritiriji dodatno postrozavati,brzine brodova spustati.

Stariji brodovi ce u rezaliste brze nego ikad do sada.

Novih nece biti dovoljno.

Ako nece ww3 🚀🌛😁

Under the lens – BIMCO’s EEXI transition clause for time charterparties | Hellenic Shipping News Worldwide

• DRY BULK

• brajakica
    • March 23, 2022 at 8:45 AM

The big picture the capesizes

The Big Picture: The Capesizes — Breakwave Advisors
    An update
    www.breakwaveadvisors.com
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt