1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• OPTE prodaja - kladionica

• BSOD
    • May 26, 2020 at 3:51 PM
    Quote from zlocesti

That's all Falks, ne idemo danas nigdje

Sa onoliko komada na asku se ne prodaje, tako se obično kupuje.

A tko kupuje, a tko prodaje....... piše u Knjizi dioničara :S

Idući tjedan Knjiga dakle !

Možda nam Knjiga idući tjedan više neće ni trebati.....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BSOD
    • May 26, 2020 at 12:45 PM
    Quote from dionicar

kako netko štopa cijenu..

sada na prodaji 15 000 komada po 6 kn..

Pomalo, što veći volumen, to bolje...

• Što smo danas tržili

• BSOD
    • May 25, 2020 at 5:57 PM

+OPTE

Tek toliko da si prosjek pokvarim....

:S

• BSOD
    • May 24, 2020 at 1:05 PM
    Quote from kupoprodajnik

Znaci sad je gotovo potpuno jasno da imamo tri ponudjaca, a to znaci zestoko pripetavanje. UG treba Optimu da bude jaki treci, A1 da zastiti duopol, a Adrisu bi dobro doslo za diverzifikaciju biznisa jer nema puno kvalitetnih prilika u opustosenoj ekonomiji. A njima su ovakve rezijske firme kao kruh. Maknes troskove financiranja i tolika je cista zarada spremna za divku, s investicijama placenim iz tekuceg poslocanja. Pa cak i vise kad se optimiziraju procesi. Ganjat ce oni i HPB, ali i Podravku, nema dileme.

Plus što HT-u ne odgovara da Optima padne u ruke UG. To će biti ključan moment kod formiranja cijene.

• Best buy

• BSOD
    • May 24, 2020 at 12:08 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from D'artagnan

Da, optima ce osloboditi poprilicnu kolicinu friskog novca koji ce pozitivno djelovati na poprilicno dobrih pozicija koje se sada kisele

- a to će biti prije iduće godine nego ove.

- ovi izbori vam idu jer je financijsko stanje u državnoj blagajni blago rečeno katastrofalno.

- možemo očekivati s 100%-om sigurnošću nove velike poreze na kapital i sve što je povezano s kapitalom.

- isto tako s 100% sigurnosti očekujem pobjedu stranke HDZSDP koje će i sprovesti te nove poreze.

- tu vam nitko zdrave pameti neće investirati ni jednu kunu.

- na tragu toga vam je i promet u petak od 2.5M kn, a drastično se smanjilo i pisanje na forumu.

- ja tu ne vidim ništa dobroga osim povećanja i izmišljanja novih poreza i prireza.

Display More

Ja pak vidim prilike da se proda brdo državne imovine, poput HEP-A, Podravke, Pošte, HAC-a,... Itd. Nešto od toga bi moglo i kroz kakav IPO.

Sad je vrijeme za takve relativno brze poteze sa dugoročno dobrim učinkom. A i napunila bi se blagajna.

• BSOD
    • May 24, 2020 at 10:00 AM

Ovo je sve već game over. Mi sad tu nabadamo danima tko je ili (će) biti kupac, još nam je zaintrigiralao maštu i Adris objavom o novom članu NO.

Jedino u što nismo sigurno je cijena, i očekivanja će, što će vrijeme teći biti - manja. Prvo 15, pa 14 pa 12, sad se već spominje i 9. I to je okej. Ljudska psiha je takva. Samo par forumaša, očito iskusnih ljudi, ne pada u te umne klopke koje nam mozak servira iz razno raznih razloga.

Ja tipujem od početka na 12 kn, sasvim mi je nebitno tko je kupac i koliko će se potencijalni kupci nabidavati. Ali iznad 13 kn OPTE se prodati neće. A neće ni ispod 10.

• BSOD
    • May 24, 2020 at 9:49 AM
    Quote from zlocesti

Dobro jutro.

Back to the business.

Ima li tvrdnja o isplati malih dioničara po cijeni preuzimanja, ili po tromjesečnom prosjeke sa burze ,ukoliko je povoljnija, uporišta u zakonu?

Ne sjećam se više, puno je stranica na opte napisano.

I može li netko od nas izračunati koliki je trenutno tromjesečni prosjek

Safety net.

Mada je pred nama još mjesec i pol dana trgovanja pa je i to vrlo promjenjiva činjenica

Display More

Nema.

• BSOD
    • May 22, 2020 at 2:30 PM
    Quote from st-brajo

zanimljive stvari u Adrisu

https://zse.hr/userdocsimages…YpgQiv2GQ==.pdf

imali li ovo neke veze @Headhunter sa Vašim informacijama da je Adris zainteresiran za Optimu?

Cure moje, tu prvenstvneno mislim na zlocesti, (a i dečki), ovo bude triler....

• BSOD
    • May 21, 2020 at 1:22 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from calypso

Radi se dosta po pitanju sirenja opticke infrastrukture u ruralnim podrucjima u zadnje vrijeme... Imas HT koji je u PGZ poprilicno jako krenuo sa planiranjem i izgradnjom opticke infrastrukture u ruralnim podrucjima... A druga stvar je da je u PGZ pokrenut RUNE projekt kojim se spajaju ruralna podrucja na opticke mreze - https://www.ruralnetwork.eu/hr.html, to je neki projekt koji se radi zajedno sa Slovencima i financiran je od strane CEBF - https://www.cebfund.eu.

možda u PGZ.

al znam da optika nije dovedena ni u rubno područje Splita (Strožanac - mjesto na samoj granici Grada Splita i Općine Podstrana), a da ne spominjem okolicu Trogira ili Dalmatinsku zagoru.

govorimo o području oko 2. grada po veličini u RH i području od oko 500.000 ljudi (aglomeracija Trogir - Omiš).

tu je zadnje ulaganje HT-a bilo prije njegove privatizacije, a vidimo kako se A1 "satrao" da korisnike privuče sebi.

da ne spominjem potrebe radi turizma i slično.

bez jakog trećeg svi gubimo i tu se više nema šta ni dodati ni oduzeti.

Display More

Meni su kao poslovnom korisniku u Ugovor upisali simetričnu brzinu 100/100 (tako nešto), ne znajući da infrastrukture u gradu u kojem radim za to nemaju.

Onda su kroz cijelu ulicu provukli optiku.

• BSOD
    • May 21, 2020 at 10:29 AM
    Quote from prdekalo

BSOD:

za OPTE ne triba nikakav graf...samo vijest da je prodana...

Jasna stvar, ali volimo zeleno.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• BSOD
    • May 21, 2020 at 10:19 AM
    Quote from zlocesti

Jutros sam nacrtala Optimu jednom previše

Prava je istina da mi se neće započeti dan

Gledala sam je u svim vremenskim okvirima, od trogodišnjeg weekly do 120 minutnog tromjesečnog.

Trenutno sideway, ili povlačenje od posljednjeg simboličnog rasta od 5,10 do 5,95

Menažerija od linija.

Mali descending triangle, descending broadening, suport na fibo 61,8% na 5,40 što se i vidi po trenutnim nalozima na bidu....

Sve skupa, kladionica:)

Stavila sam novac na stol na break up.

:S

Display More

Treba nam break up iznad 5,80 onda će krenuti.

Nekak imam gut feeling.

• BSOD
    • May 20, 2020 at 3:57 PM

Netko izložio na prodaju 84.000,00 kom na 6.06.

Stavi na 5.80.

• BSOD
    • May 20, 2020 at 10:14 AM
    Quote from Moller
    Quote from BSOD

Da bar nešto procuri, dobro/loše pa da se krene...gore/dolje.

Ovo je gluhonijemi film.

vi valjda kao mali niste nikada čekali red za ringišpil:)

Nisam red za ringišpil, ali jesam za Kekec vlečnicu (tanjur među nogama) u Kranjskoj Gori. Spust je trajao 3 minute, čekanje plus uspon 33 minute.

• BSOD
    • May 20, 2020 at 9:43 AM

Da bar nešto procuri, dobro/loše pa da se krene...gore/dolje.

Ovo je gluhonijemi film.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BSOD
    • May 19, 2020 at 12:16 PM
    Quote from Moller
    Quote from BSOD

Slažem se, makar je bilo komentara (doduše u stranim novinama), da ove "sezone" sell in may and go away baš i neće vrijediti... :)

teško ćemo svoje papiriće zamijeniti za njihove novčiće, ostaje nam međusobna cirkulacija, dočekati kakvog stranca ili preuzimanje

https://www.seebiz.eu/banke/depoziti…-od-2008/232578

Istina, ali nekako mi se baš ne čini da se itko trudi te "mrtve" novce alocirati. Npr. dođeš u banku, neće ti ponuditi nikakav fond, nikakvo ulaganje, već eventualno neku karticu, ili dopunsko zdravstveno. Ima tamo neki leci sa strane...ali tko to gleda...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BSOD
    • May 19, 2020 at 11:12 AM
    Quote from st-brajo

gledam ove rally-e na nekim dionicama di su fondovi do jučer prodavali i ne mogu se oteti dojmu da ne miriše na dobro.

čini mi se da se priprema teren za rasprodaju.

u USA se na ovim rally-ima institucionalni investitori rasprodavaju, a mali kupuju.

btw., ne mora se uvijek raditi o mirovincima.

u pravilu ispod top 10 uvijek ima i ostalih fondova koji odrade posao koji malo tko vidi.

a ne smijemo zaboraviti i na sezonalnost na burzi.

Display More

Slažem se, makar je bilo komentara (doduše u stranim novinama), da ove "sezone" sell in may and go away baš i neće vrijediti... :)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• BSOD
    • May 18, 2020 at 10:12 AM
    Quote from Kvark

"Pozivajući se na pravno shvaćanje Vrhovnog suda, Županijski sud u Puli odbio je žalbu dužnika koji je konvertirao kredit uz argument da nema pravo na daljnje obeštećenje jer je njegov položaj nakon konverzije izjednačen s korisnikom kredita u eurima."

Ustavni sud odbacio 450 tužbi

"Nakon posljednje odluke Vrhovnog suda u oglednom sporu na inicijativu Općinskog suda u Pazinu veliki broj građana obratio se Ustavnom sudu. Međutim, on je proteklih dana odbacio oko 450 ustavnih tužbi uz obrazloženje da ogledni postupak ne predstavlja pojedinačni akt protiv kojeg bi Ustavni sud bio nadležan pružiti ustavnosudsku zaštitu."

Iz ovoga slijedi da konvertirani krediti nemaju pravo na obeštećenje.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/trazi…skova/10317544/

Samo što je neki dan jedna presuda postala pravomoćna (mislim za ŽS Osijek). tužbeni zahtjev se odnosio na konvertirani kredit.

• BSOD
    • May 17, 2020 at 9:49 PM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from mitkko

Da, prognoza je bila prilično točna. Za dalje nažalost ne vidim duge i jednoroge.

Cijena je došla do jake linije otpora i tu zapela. Ispod svih je EMA-ova, tendline-a, RSI je također zapeo na trendline-u i nastavlja downtrend, Stochastic je dao sell signal, MFI također u downtrendu.

Ključna razna koju treba pratiti je 5,10 kn, ako cijena na toj zoni pokaže kilavu reakciju, odosmo dolje do cca 4,40 kn.

Odoh za vikend na pecanje, nema mobitela i laptopa, nema signala, samo ja i pajdo, roštilj, rijeka, boca gina i sedativi u obliku smotuljka u rizli :)

U nedjelju planiram pogledati ostale grafove pa se javim ako bude štogod zanimljivo.

4,40 kn8| Pa zar ti ne znaš da se na forumu ne smije pisati da će Opte padati8|

Tu ti ima jedna sekta koja naprosto VJERUJE da Opte barem duplo... Haleluja! Ako činjenice govore suprotno, to gore po činjenice. Haleluja! Ako pišeš suprotno ne ti gine jednodnevna kazna isključenja prava koja traje 48 sati. Moderator budno pazi da prolaze samo objave tipa - Tele 2 traži referenta za kopiranje, to je zato jer je poslao ponudu. Jubito im jučer naivno išao objašnjavati što piše u rješenju, doslovno im citat dao, a oni ga optužili za ekstenzivno tumačenje. Pazi, ekstenzivno tumačenje, a on im je direktno citat zalijepio (sic!).

Napunili ti se svi ko brod tu, skinuli gaće i čekaju od naprijed, samo ne razmišljanju da im je i zadnjica nebranjena. Evo npr. kolega Naim. On ti ima čudotvoran kalkulator. Ukucao on tako dug/kapital 5000, pad korisnika, poslovanje s gubitkom i izračunao da ispod 20 kn nemamo kaj razgovarat. Eto, ušao on u Opte po 7,50 kn i još čeka.

Pri tome mislim da si im blagi target od 4,40 kn dao. Ili što bi Katon za kraj rekao: Ceterum censeo Optimam cadunt in tres.

Display More

Ili kao što je Pitija rekla..

Ibis redibis, nunquam peribis in bello.

Svak će za sebe staviti taj zarez gdje mu paše, odnosno u što vjeruje.

• BSOD
    • May 17, 2020 at 1:00 PM
    Quote from st-brajo

evo malo štiva.

ovako to funkcionira na uređenim tržištima di burza odradi price discovery.

imate ovdje graf i trend

https://www.bcg.com/publications/2…d-a-report.aspx

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Eto, 12 kn ni manje ni više.

• BSOD
    • May 15, 2020 at 3:57 PM
    Quote from naim
    Quote from shanaian

Ajmo probat ovako.

Ako HT ima prihvatljive ponude sa 31.7.2020 onda oni vode proces prodaje do najkasnije 10.7.2021. U slucaju da nema prihvatljivih ponuda do 31.7.2020. onda ce proces dalje voditi investicijska banka (proces prodaje), ako se proces prodaje ne realizira do 10.7.2021. HT gubi upravljacka prava nad OPTIMOM i prepusta ih ZABI ili trecoj strani koja nije povezana sa HT-om. Tako da rok 31.7.2020 ne znaci kraj prodaje nego tek pocetak ili neka sredina.

Nema šanse da HT prepusti nekome drugome prodaju. To je svakome tko ista razumije ko jedan + jedan jasno.

Čak i da se zbog nekih (tijesnih) rokova pokaze potreba za angažmanom nekog trećeg, proces će s tim trećim i dalje voditi HT. Ta odredba o angažmanu investicijske banke osmišljena je za situaciju da nema interesa za kupovinom. Kako je očito da interesa ima, tako i potreba za angažmanom treće strane postaje suvišna.

Prvi dobar komentar nakon ne znam koliko vremena, kolega @naim .

1. Privacy Policy
  2. Kontakt