Mislim da je danas i TSLA FI.
Pa...
Mislim da je danas i TSLA FI.
Pa...
Pišu ide reli
-------https://www.zerohedge.com/markets/bearis…t-flood-markets
" And until that massive wall of inflows refuses to budge, there is little risk of a liquidation flush. On the contrary, with sentiment crashing through the floor, it is far more likely that stocks are due for another (bear market) rally and/or short squeeze. All they need is a catalyst, especially since markets digested the risk of a 100bps rate hike and actually rose on the news.
That catalyst may be the return of buybacks: according to Goldman, stocks will see a whopping $300B worth of US Corporate buyback execution in Q3 (Q2 data is still TBD but Q1 was $312BN for all US stocks)."
Sve to danas na kraju dana ide na početne postavke.
Hahahahah ovo je cirkus!
Jučer washout na opcijama (ipak je bio petak), u prvih pola sata sam odradio dan, fina zarada, moglo je i bolje, bio sam u super poziciji, čak u jednom trenutku u jako dobrom plusu, pa sam pustio da taj pobjednik trči, trčao je on dok nije krenuo u rikverc, pa je od jako dobrog plusa ostala samo fina zarada.
Sve skupa, jako dobar tjedan.
Display More...
ovako prvi ja neću na sebe provoditi vlasništvo nad nekim nekretninama, jer mi ekonomski to nema nikakvog smisla, a ni onaj koji bi mi to oteo neće se baš usrećit, jer će dobit zabavu za cijeli život od koje mu život samo može postat kraći i bolesniji dok to pripiše na sebe
Izvrsno!
Još si nešto možda nesvjesno detektirao. Rak ranu države u kojoj, koliko ono, 90% ljudi ima vlastitu nekretninu. A realnost je drukčija.
Recimo ovako: dva brata nasljeđuju nekretninu i ne mogu se dogovoriti, slaba gradnja treba uložiti, neatraktivna lokacija ili grad. Koma. Al neću ti prodati svoj dio jer nudiš malo (!) Sljedeće generacije naprave isto i začas imaš 8 vlasnika nad nečim što propada, nikome ne vrijedi al ne bi eto prodali. I nitko s nikim ne priča.
No da je veći porez na nasljedstvo (i u prvom koljenu) i da svake godine tih novih osam nasljednika dobije pozamašnu uplatnicu... mislim da bi se brže dogovorili i pomirili.
Znaš koliko je takvih? Na tisuće! Nitko ih nije pitao žele li oni taj stan, a postao im teret.
I tako porez postaje odgojna mjera, spašava nas od nas samih.
Ušli smo u EU s figom u džepu. Mi bi bili dio Europe a balkan smo i dalje u duši. Na pravu vlasništva, neotuđivom i 1/1 počiva razvoj modernog svijeta. Prvo Nizozemske, pa Velike Britanije a onda redom drugih.
I zato u nas propada stambeni fond. Radio sam jedno vrijeme u centru ZG. U zgradi, top lokacija, od osam stanova u dva su bili starci. Sa živim nasljednicima, sve pet. Al ne bi oni u manje ili neki dom. Nikad plina nisu uveli, griju se na drva koja nema tko pripremiti, djeca rade, imaju svoj život.
Priprema za starost počinje u 40-tima. Uvođenje poreza na nekretnine je priprema države za starost. Nikakav komunizam.
(Točka. Neću više. Tko je shvati, shvatio je.)
Nije to u stvarnosti baš tako često (premda ima slučajeva). Ako se dva brata ne mogu složiti, postoji jako jednostavno rješenje, mogu se odreći nasljedstva i neka sve ide gradu ili općini, kasnije će to netko ipak kupiti za puno manje novaca.
Ništa ta dva brata neće pomiriti, pa niti pozamašna uplatnica, vjeruj mi. Previše toga vidim svaki dan. Kada je imovina u pitanju, tu se javljaju izrazito ružne, duboko ukorijenjene loše emocije.
S druge pak strane, kada se javi takav slučaj, kada se ta "dva brata" ne dogovore, ostane zapušteno polje (na primjer), opet izlazi inspekcija na teren, i šalju "uplatnice". I opet smo na početku. Porez nikada ne smije postati niti biti odgojna mjera. Svrha poreza mora biti nešto drugo. Odgoj ne. Za to postoji kazna.
Mislim da će ova igra sa porezom na nekretnine ostati samo mrtvo slovo na papiru. Dalje neće ići. Dobro kaže kolega st-brajo , zašto bi išao sređivati zemljišnoknjižno stanje, koje nisu sredili neki koji su bili prije njega, pa da mu, nakon što potroši par tisuća eura za to, država lupi porez na to?
Sve dok se ne stvore preduvjeti koji se stvoriti neće idućih 20 godina, ostati će ovako kako je. Poticaji će se uzimati, temeljem raznih ugovorčića, stanovi će se iznajmljivati na crno, jer, stvarnih vlasnika "nema", upisivati će se zabilježbe razno raznih vrsta, i opet će se nagomilati razno raznih predmeta.
Pa ljudi ne plaćaju HRT, iako ga se jako jednostavno mogu riješiti. Pa da im se nametne još i da plaćaju porez na nekretninu u kojoj žive (eventualno)? Ha!
Sve skupa, za porez jesam, ali, ako ćeš mi negdje uzeti, oslobodi me negdje drugdje (manje oporezuj rad npr.)
Ja imam za prodati 4 stana u centru malog grada na sjeveru, 1300E kvadrat (novogradnja je 1700E), komplet preuređeni, hoće tko kupiti?? Prije nego što mi lupe taj porez....
Ne sjećam se točno, ali kada su prije par godina počeli pričati da bi uveli porez na nekretnine (iliti vlasništvo), nije bilo neke bune, jer je argument bio da se tako i tako plaća komunalna naknada pa eto "nije drek nego se pes posro" (bila je priča da bi se plaćao porez samo na nekretnine koje nisu u upotrebi, odnosno, ako rentaš 20 stanova platio si porez kroz plaćanje poreza i prireza na prihod od najma, za onu jedinu nekretninu u kojoj živiš plaćao bi se ekvivalent komunalnoj naknadi).
Sve skupa ako žele uvesti porez na nekretnine, uvesti će ga, za jedno 20 godina, kad se uvede reda u zemljišne knjige. Do tada će lakše biti ubirati komunalnu naknadu.
A i novi ministar mora zabljesnuti prvih pola sata dok ne upadne u sivilo prosjeka ispod prosjeka.
Danas neka nam svima Bog pomogne!
Mislim da će biti gadno/volatilno!
krenulo je opet rastapanje
put u središte zemlje
zgleda da CPI ne bude dobar
Men se čini da će podaci biti ne pretjerano loši, pa ćemo sutra kupovati skuplje...
No..
I tak, kupim danas tri put opcije TSLA strike 700 na oko 7 baksa, prvo, nisam htio kupiti 3 komada puno mi to. Ode ona u seknudi na 6$, minus 300$ nisam ni trepnuo, a šta, tražim di je sell gumb, od jada, bijesa, TSLA pada, put raste, evo mene u plusu. Prodam jednu na 8, prodam dvije na 10. Htio sam prodati samo jednu od te dvije ali...
Ode put na 22.
Put putjem put ti mater.
No...sve skupa na kraju dana ugodnih cca +700$.
Još sam nešto čmrljio sa NVDA.
Ali zanemarivo.
Kud si našao ta dva, pa to je izrovalo dno, pa će još malo!
Pratimo!Idu kruzeri vjerojarno i spod 7$. Onda postaju zanimljivi. Posebno CCL. Naravno treba biti oprezan zbog velikog duga kojeg su akumulirali.
Zašto biti oprezan zbog velikog duga ako smo u shortu?
Rekao je J da će kupovati tim tek na 30$ AKO GSL i DAC ostanu na ovim razinama. A ima J i bull scenario za ZIM, a u bull scenariju ZIM je 120$.
Iskreno, J piše gluposti kako mu paše. A o tome koliko vjeruje u ZIM na $120 govori činjenica da je prodao. Iako mislim da je ova cijena od $120 vrijedila prije izdašne divke. Tako da... put your money where your mouth is, Mintzy
Jbg i ja bih kupio AAPL po $30 ako bude
Ideja za trejd za tjedan pred nama: short CCL i NCLH
Kud si našao ta dva, pa to je izrovalo dno, pa će još malo!
Pratimo!
Ove opcije su slatka swing igra.
Kupio sam put 160 NVDA za 0.90$ u utorak, jučer sam utopio po 8$ u prvih 15 minuta na otvaranju.
Riskria sam 80$. Dobar R/R omjer.
Svakako, ne bih preporučio igru sa velikom količinom opcija, to može biti opasno (osjetio na vlastitoj koži).
Ima kakav poseban razlog zašto je sve buknulo prema gore u 16.00 h?
Kakva bulčina!
Svi papiri koje pratim rade LL zadnjih pola sata.
Nekako mi izgleda da neće danas nikakav odbijanac.
Sutra....sutra tko živ tko ne.
Uf kako se papiri bacaju!
Ovo je raj!
Display MoreMeni se čini da je ovaj pad danas navlakuša.
Hoću reći, svi će se nakrcati put opcijama, plus kaj će masa u short, a sutra izbijanje iz cipelica. No, to se tak meni čini.
Danas short NVDA, 3 dolara razlike. Sad nek se igraju dalje.
Ali ovo je jako opasna igra sad.
Volumen - NI-KA-KAV!
na Finviz.com baš suprotno, na sva tri indeksa rel. volume dobrano preko 1, evo ovdje
Imaš pravo, makar, različiti podaci, različiti izvori (IB nije najpouzdaniji).
No, dobro.
Kako bilo.
Ne umanjuje bol ovima koji su u longu, a ovima koji su u shortu... ha dok ide ide.
Meni se čini da je ovaj pad danas navlakuša.
Hoću reći, svi će se nakrcati put opcijama, plus kaj će masa u short, a sutra izbijanje iz cipelica. No, to se tak meni čini.
Danas short NVDA, 3 dolara razlike. Sad nek se igraju dalje.
Ali ovo je jako opasna igra sad.
Volumen - NI-KA-KAV!
Bit će finog šorta ovih dana... Na CNBCu Jim zasukani Cramer zagovara 100 basis points hike
Mav of WS objavio da je otvorio šort poziciju u CRWD, više u nedjeljnom izdanju na njegovom kanalu...
Ako on zagovara 100 bodova, bude oko 25.
Jučer je dan bio, blago rečeno usran.
Baš se vidjelo da market nije znao gdje će, dok nije odlučio pred kraj da će dolje, jako. To naravno nisam dočekao. Cijeli dan uski raspon na ovih par papira koje pratim i onda - bam. Jučer su mašine održavale taj raspon cijeli dan, na svakom od tih papira isti graf, doslovno isti.
Meni nije baš toliko da ližem rane, rane sam odlizao, prije 10-tak dana, pa neki sitni godišnji, koji mi je dobro došao da revaluiram situaciju, i da se krene dalje.
Sve skupa, čak i meni dolazi vrijeme da mijenjam "model" trgovanja, tražim neki novi set-up. To razdoblje prije 10-tak dana, kada sam imao 5 dana za redom čisto, ali čisto crvenilo, pojelo mi je sigurno 40% ovogodišnje zarade.
Krive procjene, graf a ne glava, i takve mentalne kombinacije se događaju svima i stalno, no, bitno je da se nešto uči iz svega.
Ajmo dalje!
Display Moreekipica, zanima me što mislite o ovom kanalu? FX evolution (youtube.com)
barem vi tehničari
dobro mi je to kod ovog kanala što lik daje cjeloviti prikaz tržišta: započinje s nekim udarnim vijestima vezano za društva, zatim nastavlja s TA indeksa, većih društava, dolara, nafte, zlata, BTC-a itd., te na kraju zatvara pregled nadolazećeg tjedna s kalendarom važnijih objava (centralne banke, indikatori...)
daje fear & greed index, dnevni napredak/povlačenje sektora putem ETF-ova, zatim McClellan oscilator (ovo rijetki koriste za analizu)
zatim put i call opcije, omjere i promet, to je jako važno za event. squeeze , VIX index...
volio bih još neko mišljenje ili prijedlog za bolji, cjelovitiji kanal ako znate
ovime smanjujemo da smo biased, mora-to-gore i mora-to-dolje, znate već kako to ide s glavom
Meni je jako dobar ovaj kanal.
Čovjek sve lijepo objašnjava.
Bogme, u dlaku.
Prošao je tjedan kada nas je tržište šamaralo, sa svih strana.
Što u nadolazećem?
Grafovima više ne vjerujem, barem ne ovim od SP500, SPY, QQQ, NS100..
Volio bi jedan rally prema gore, barem do SPY 405-410. Pa onda..nek padne na 320.
No, to su samo želje i pozdravi.
Tako i tako mi je minuta važna.
Više od toga, nije.
Edit:
NVDA ER u srijedu.