1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • December 15, 2020 at 9:32 PM
    Quote from BSOD

LAC - čisto špekulativno!

Dakle, cijena je ovaj tjedan sjela na FIBO 0,5 (koja se do sada dva puta pokazala kao potpora),i s koje je krenuo jaki rast u tjednu 28.09.

Cijena je sjela i na EMA 21, volumen je presušio, meni se čini da su se medvjedi umorili...Sad ćemo da vidimo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Update.

Jučer je cijena ušla u buy zonu, točno u dlaku, i danas se odbila. Od jučer do danas 10%.

Hvala lijepa.

• OPTE prodaja - kladionica

• BSOD
    • December 15, 2020 at 2:08 PM
    Quote from Toni
    Quote from maga

Stvar je potencijalnog okvira i pozicioniranja u rasponu mogućeg troška, a UG očito smatra da im upravo toliko treba za količinu optike koji računaju da im je dovoljan, a onaj tko je citao sta sam pisao o ukupnom trošku za rang investicije u optiku koje Optima trenutno posjeduje (sto koincidira opet sa cca 100 mil eur), zna da u tom slučaju UG nemora alocirati nesto kroz pet godina ako dobije sve u nultoj godini.

Sto se planova tiče isti se mjenjaju i prilagođavaju novonastalim uvjetima pitaj ministra Marića.

Pametari se dječko nadalje negdje drugdje i nemoj zbog nas ulaziti u špekulacije koje navodis svima je ovdje jasno da su razne kombinacije moguće, ili si ti jedan od onih koji bas mora biti poklopac svakom loncu.

Što si nervozan? Nije tu poligon za natjecanje čija je točna i zadnja. Svatko ima svoje razmišljanje i to ti je to. Ne moraš čitati, kad vidiš da ja pišem, preskoči. Uostalom tržište pokazuje vrijednost, a ne puste priče.

Koje tržište točno? :D

Nas 100 špekulanata koji sebi međusobno prodajemo DLKV, IGH, OPTE, ADRS? 10 value investitora i par fondova?

Smijeh..

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• BSOD
    • December 15, 2020 at 10:25 AM
    Quote from BSOD
    Quote from abbadon

danas bi mogla biti interesantna trgovina ovdje

Da ne bi bilo suza za zagroske brege..

Neki dan sam vam napisao kada ste se svi polakomili iznad 7.50 kupovati.... ali ne!

• BSOD
    • December 13, 2020 at 7:49 PM
    Quote from zm1

https://novac.jutarnji.hr/novac/novcanik…-forda-15036218

Nevjerojatno , da stave g.. no na Ipo, rasla bi mu cijena 🙂

Neki i otkazuju IPO.

https://www.wsj.com/articles/roblo…ear-11607742940

• BSOD
    • December 13, 2020 at 12:55 PM
    Quote from emil

Nekako mi

Quote from BSOD

Dakle, cijena je ovaj tjedan sjela na FIBO 0,5 (koja se do sada dva puta pokazala kao potpora),i s koje je krenuo jaki rast u tjednu 28.09.

Cijena je sjela i na EMA 21, volumen je presušio, meni se čini da su se medvjedi umorili...Sad ćemo da vidimo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

hmm- nekako mi smrdi da ce ovo jos dole.. bilo bi ljepo da nam i zlocka malo pogleda ovo .Ja cu nadgledat i pricekat da ode ispod 9 ako ne i blize 8.

Display More

Hvala na feedbacku, no volio bi to malo konstruktivnije. Zašto to smrdi?

Prilog, neki graf?

• BSOD
    • December 13, 2020 at 12:09 PM

• BSOD
    • December 10, 2020 at 2:51 PM

Pazite se danas, moglo bi biti bumpy. Jobless claims not good.

• OPTE prodaja - kladionica

• BSOD
    • December 10, 2020 at 12:27 PM

Nema tu ni bureka, samo prepečena korica sa ruba tepsije.. :D

• BSOD
    • December 10, 2020 at 12:10 PM
    Quote from accountant

ma da ali to zovu scalping

i obično se radi u samom otvaranju, 15-tak min ako i toliko

a ja u to vrijeme još radim svoj redovni posao

ha ništa, morat ću se potruditi i poraditi na strategiji trgovanja, ako nađem kroz SW neku održivu strategiju, javim

ovo 'brz na obaraču' mi se ne sviđa, ako ovo želim (a želim) raditi svaki dan, za gušt i profit, ne smije tu biti puno stresa

Ja sam jučer to napravio kasnije, oko 6 popodne, tako da nije nužno da se mora odmah u 15.30.

Svakako, prilika ima svaki dan, za scalp posebice.

• BSOD
    • December 10, 2020 at 12:02 PM

Ma kakvi, to su ti sve papiri koje je digla neka vijest, ono 30-500% i na barem jednom od njih se može na taj način trgovati.

Ostali odrade plafon u otvaranju i stanu.

Quote from accountant

BSOD

želiš reći da je as simple as that?

da gledam recimo 3-dnevni ATR?

i onda odaberem koji najviše swinga i udri

Samo kaj hoće i ugristi. Treba biti jako brz na okidaču.

• BSOD
    • December 10, 2020 at 11:46 AM
    Quote from accountant
    Quote from BSOD

Ja sam jučer, u nedostatku ideje, našao GENE sa dnevnim rastom od 40%, kupio par sto komada na 4.67, prodao na 4.95.

Riskantno, ali trgovati se mora.

e to ti meni reci... kako na vrijeme skužiti takve prilike?

ovaj SW od Trade-ideas koji koristim, on hvata prilike po tržištu: gapers up, gapers down, unusual volume, premarket movers, low float multiple relative volume, range breakouts, you name it

ali alerts kao prvo stižu puno puta prekasno, a drugo, ako i stigne na vrijeme, treba imat *uda i stavit eto ko ovaj gore ludi Amer 100k zelembača u jedan bet

jer to je ipak samo bet ne? oklada da ćeš biti brži od drugih i na vrijeme pokupiti postotak ili dva

a to i ja trebam, samo postotak ili dva na portfelju dnevno i imam svoj FYM, svaki dan

ne znam, muka je to!

iskreno, najbolje je potegnuo CNDT, onda dionice koje sam držao po par dana do tjedan, a najslabije hvatam dnevne pomake

razlog? sporo računalo i alat

kao i sve u životu: ako se ozbiljno hoćeš nečem posvetiti, treba žrtvovati vrijeme, novac, trud...

kažu u knjigama da se ne obeshrabrimo početnim neuspjesima, čuvamo kapital (rigidnim pridržavanjem pravila trgovanja) i tražimo prilike i učimo, svaki dan

s vremenom su indicije i prilike sve jasnije, iskustvo se pretače u praksu i praksa postaje profitabilno trgovanje

živi bili!

Display More

Imaš tamo na Trading 212 top winners, ima ih 10 na listi, nađi jednog koji radi cik/cak i uključi se u igranku.

• BSOD
    • December 10, 2020 at 11:11 AM

Ja sam jučer, u nedostatku ideje, našao GENE sa dnevnim rastom od 40%, kupio par sto komada na 4.67, prodao na 4.95.

Riskantno, ali trgovati se mora.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BSOD
    • December 9, 2020 at 8:55 PM
    Quote from Kajnak

Ja ne znam da li su pojedinci svjesni da HT nije uspio prodati HT u predviđenom roku. Ne želim špekulirati zašto. Ideja da će banka završiti taj natječaj je u najmanju ruku čedna, da ne kažem smiješna. Ovdje ide novi natječaj. Da li će banka postići cijenu od 6 kn, kako je jedan od vrlih eksperata prognozirao, ili 15 kn kako mi očekujemo to nitko ne zna, ali da će to potrajati bar još 6 mjeseci jedino je izvjesno.

Mislim da su svi ovdje koji ne čekaju burek spremni pričekati još tih 6 mjeseci (sa ili bez "novog" natječaja).

Premda mislim da su eventualni kupci domaću zadaću davno napravili. Stoga, neovisno o natječaju, ovo će biti gotovo puno prije lipnja 2021.

• BSOD
    • December 9, 2020 at 12:44 PM
    Quote from accountant

prosvijetlite me... zar ne bi i ovo bio Cup n' Handle?

CLRB

Meni smeta ova velika zelena svjećica usred CUP-a.

• BSOD
    • December 9, 2020 at 12:12 PM
    Quote from alias

Rekao sam vam da su baterije buducnost. Sad, radio sam nesto na trazenju najbolje među njima i naletio na quantumscape (QS ticker). dionica bila pala 9% prije nekih tjedan dana na 32$ i ja rekao da jos nedovoljno znam o njoj i da cu pricekati s kupnjom. sad citam vijesti o solarcima i izade vijest: https://www.pv-magazine.com/2020/12/09/qua…tate-batteries/

ukratko, cijena na burzi u tjedan dana narasla sa 32 na 73$. Sad sa premarketom. prekrasno :)

Nastavno na baterije:

https://www.mining.com/lithium-americ…-to-production/

• BSOD
    • December 9, 2020 at 11:36 AM
    Quote from accountant

vrijeme je za jutarnji tip, kolege trejderi: CLRB i WYY

što su i čime se bave, pronađite sami, malo se morate i potruditi, ne? :)

uglavnom, oba su kandidati za Bull Flag Momentum trejd, kao da su odradili zastavicu i kreće ču-ču

na CLRB značajno manji (iako ne i mali) volumen zadnja tri dana a cijena se dobro drži, konolidacija i predah

na WYY slična situacija ali je konsolidacija u tijeku malo više vremena

tehnički mi izgleda zrelo (dan-dva možda se strpiti?)

preporuke su buy do strong buy

pa da vidimo kud će :P

Display More

Evo kolega accountant za bolju sliku.

Nešto i nacrtano.

• BSOD
    • December 9, 2020 at 9:20 AM
    Quote from accountant
    Quote from my moon

...Swing je daleko profitabilniji, no neizvjesnost je ogromna, mene muči vezano na to samo jedno, iznenadna korekcija balona.

A traljav sam u postavljanju stop lossa...

gledaj mymoon

za dobru dionicu nema zime, ni korecija se ne treba bojati

dok dionice velikog MCap-a, koje kontroliraju fondovi i veliki igrači, one prate tržište i tamo je swing koji prati indeks vrlo vjerojatan

svi ste gledali što se jučer dogodilo s CNDT (stavljam ovdje jer navodno nitko ne prati ni ne vidi kad se pojavi novi post na temi CNDT?!)

odletio u nebo, probio sve limite, otpore, ono plafon

i onda odem na http://StockTwits.com/Cndt, da vidim jel ima vijest kakva jer nju ne pratim kad mi je long pozicija

nađem video koji je lik objavio prije svega dva-tri dana (5.12.), evo link: CNDT swing idea s Stocktwits , na oko pola minute i dalje je CNDT

i dionica popne par dana kasnije... sve je objasnio: stop-loss i target

dakle ideja uopće ne fali, za dugoprugaše, svingere, trejdere dnevne... i tko prati Stocktwits, mogao je kopirati ideju i ući samo par dana prije

a moglo se vidjeti na grafu, tko voli crtati TA, kako je dionica testirala resistance na $4,62-$4,67

prvi puta u 08/20, pa početkom 11/20 i krajem 11/20

sad kad je probilo treba čekati opet da se konsolidira na manjem volumenu pa možemo opet crtati

vjerojatno će ta razina postati novi support

uglavnom, US tržište je kao KRAŠev dućan s čokoladom i dražejima: velik izbor, sve prefino!

8o

Display More

CNDT je super odradio, ja sam izašao kompletno dan nakon izvješća, sa jako dobrom zaradom.

Međutim, treba se pomiriti sa činjenicom da nemamo toliko novaca koliko ima papira. :)

Svako od nas ima neki portfelj, posložen za long/swing/day trade.

Pošto mislim da nije vrijeme za long pozicije (s tim se netko može i ne mora složiti), svakim bodom u plus koji DOW napravi ja skraćujem vrijeme koje provodim u papiru. Ukratko, razina 30.000 je opasna, kolega Alias je sve napisao, vrijeme je za korekciju, odnosno predbožićno keširanje. Što će biti razlog tome, sasvim je nebitno. A kada keširanje krene, tržište će vući sve papire...jer stado je uvijek bilo stado, i biti će.

A danas, sretno trgovanje!

p.s. CAN mi se pokazao kao super papir za dnevni trejd, uvijek ima jači dip u danu u kojem se može pokupiti nešto sitno i uzeti 2-5%.

Quote from accountant

pa APWC recimo, spomenuo sam ga 17.11. (oko $2.20)

neki su ga dobro izokretali, jel'da BSOD? :)

došao je potom u par dana (tjedan?) i do $2,80

pa tko može reći nešto protiv zarade od 25-27% u tjedan dana?!?!

ali pazim kod preporuka da sebe i vas ne zeznem i pogledam kakvi su fundamenti i da li priča ima smisla i ako netko 'zaglavi' dulje nego je mislio

Je, izokretao sam ga, pa je sad stao! No, zaradilo se, daleko od toga. :)

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • December 7, 2020 at 2:18 PM

Za ekipu na Trading 212!

Order execution currently could be delayed as our intermediary Interactive Brokers are experiencing connectivity issues, which completely hampers our ability to process trades.

https://community.trading212.com/t/order-execut…e-delayed/30621

• BSOD
    • December 7, 2020 at 1:58 PM

Ja sam uzeo NASDAQ book viewer, mislim da je $10 mjesečno, dubina 60, premda nema popisa izvršenih transakcija.

Ovo gore je isto mrak!

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • December 7, 2020 at 1:22 PM

Sve kako je kolega gore naveo...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt