1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • October 10, 2021 at 5:12 PM
    Quote from Jure

Zamolio bih ako netko zna zašto na IBKR nekad naplate fee 1,2 € a nekad 3,75€.

Imaš dvije vrste naplate FIXED i TIERED.

To odabereš sam, koju želiš (objašnjenja je i razlika).

Meni naplaćuje po broju dionica koje kupim, nikada to nije bilo više od 2$.

Uglavnom ako su penny stock, pa kupim više tisuća komada, onda bude malo više.

Ima razlike i preko koje burze se transakcija radi, itd.

Meni uzme na dnevnoj bazi od 10 do 50$. Ništa to nije strašno, ako uzmemo u obzir da trgujem puno.

• BSOD
    • October 10, 2021 at 11:17 AM
    Quote from BSOD

Kolega accountant ,

jučer sam i ja imao propuštenih prilika, ali divljak CCXI je morao imati svu pažnju. Shortao sam na početku trgovine, i oko 19 h pri pokušaju proboja preko 41 odabrao jer mi je to tada tehnički bilo najlogičnije.

Bulkowski jako lijepo opisuje tehniku trgovanja kod odobrenja lijeka i na što treba paziti idućih dana, tako da ću se toga i držati.

Kasnije ću i priložiti graf.

U prilogu graf sa objašnjenjem.

Prvo, treba vidjeti širu sliku, 10.04. smo imali pad od 40$, sa 49 na 9. Puno je ljudi ostalo zarobljeno u papiru, doduše i puno ih se iskrcalo, ali je većina ostala.

Nešto sam trgovao i u PM pa se to ne vidi, ali to su stvarno sitne količine bile.

Dakle, prva dva sata je bila očita rasprodaja na velikom volumenu. Nisam ušao prvu minutu, niti prvih 10. Otprilike. Prvi short (i nekoliko manjih), pa onda pokrivanje jer sam mislio da smo došli do dna, no dno je bilo ispod 30. Onda pauza, konsolidacija, nakon čega ulazim u long sa srednje velikim lot-om.

Držim, i prodajem. Nakon toga prelazimo 40, ali na malom volumenu, opet kratki short, pokrivanje pa ponovno short.

Dosta je to sve volatilno na minutnom grafu, veliki spread ponekad, nasilna trgovina i prema gore i prema dolje. Zastrašujuće je kada žele izbiti shortere, pa se popale njihovi stoploss-ovi, pa se cijena gura gore, istu minute se i spušta na početak. Ako je lot od 500 komada, u 10 sekundi si u minusu 250$, pa u idućih 20 ponovno na nuli. Teško je tu stavljati i stop loss jer takve nasilne kupnje te brzo izbace iz igre a nepotrebno.

Uglavnom, pratim, imamo trokutić, čekam ili long ili short. Biti će i volumena.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ponavljam, uzmite si margin account, počnite shortati, jer jednom kada tržište krene prema dolje, neselektivno će to biti.

Na "velikim" papirima se mogu zaraditi jako dobri novci.

• BSOD
    • October 9, 2021 at 11:14 AM

Kolega accountant ,

jučer sam i ja imao propuštenih prilika, ali divljak CCXI je morao imati svu pažnju. Shortao sam na početku trgovine, i oko 19 h pri pokušaju proboja preko 41 odabrao jer mi je to tada tehnički bilo najlogičnije.

Bulkowski jako lijepo opisuje tehniku trgovanja kod odobrenja lijeka i na što treba paziti idućih dana, tako da ću se toga i držati.

Kasnije ću i priložiti graf.

• BSOD
    • October 8, 2021 at 3:48 PM
    Quote from BSOD

CCXI in play!

PS. Čuvajte se ovog papira.

^^

Laganini short.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BSOD
    • October 8, 2021 at 3:06 PM

CCXI in play!

PS. Čuvajte se ovog papira.

^^

• BSOD
    • October 7, 2021 at 7:25 AM

Jučer je bila krasna prilika za long.

AFRM od 110 do 137.

Naravno, nisam ju iskoristio makar sam cijeli dan gledao kako raste. U short se nisam usudio, jer me zadnji put na tom papiru vatra malo polizala.

Premda sam jučer odradio dva shorta na XENE, ali nekako mislim da će tek danas ili sutra biti prava prilika za short.

Od propuštenih prilika za short ovaj tjedan imamo DATS sa 19 na 9, PALT sa 15 na 8 ...

I tak...

• BSOD
    • October 6, 2021 at 10:25 AM
    Quote from accountant

BSOD

hoćeš ga cijedit cijeli dan?

al' pazi, dobili friški ugovorčić s vojskom od cca $800 mil

Ma već sam se pokrio na 25.29.

Gablec.

• BSOD
    • October 6, 2021 at 10:11 AM
    Quote from BSOD

Ima'l kaj za short danas?

Short PLTR na 25.61.

Quote from st-brajo
    Quote from BSOD

ovo tribaš stavit u svoj potpis 😅

I to smo riješili!

:)

• BSOD
    • October 6, 2021 at 8:55 AM

• BSOD
    • October 5, 2021 at 2:12 PM
    Quote from BSOD

short XENE na 33 danas.

Kuda puklo da puklo.

Ne znam više koliko je to bio pametan potez...

:D

• BSOD
    • October 5, 2021 at 1:07 PM

short XENE na 33 danas.

Kuda puklo da puklo.

• BSOD
    • October 3, 2021 at 2:25 PM

RIDE

U petak u PM jako veliki pump, i onda dump.

No, potpora drži?

• BSOD
    • October 3, 2021 at 1:16 PM

FULC

Ovo je pak čudo napumpano. Nema prihoda, MCAP preko 1 bil. Razvijaju neki lijek, nije jasno za što, imaju i nekakav protein u Phase 1.

U FDA kalendaru nema apsolutno ništa idućih mjeseci.

Uzeti 100-500 kom za short i uživati.

Samo treba pogoditi tajming.

• BSOD
    • October 3, 2021 at 11:25 AM

A tu je jedan primjer kako je meni neki dan na LCDS pobjegla jako velika zarada, premda sam ipak nešto zaradio.

Takav veliki drop, i očito je da će ili nastaviti padati, ili formirati kakav bear flag, pa malo gore, ne, ja sam se od adrenalina zakočio i umjesto da pokrijem barem pola količine, apola neka ostane, pokrio sam se sa cijelom količinom, a ona je nastavila tonuti i tonuti i tonuti...

Quote from zlocesti

A ne znam, ja vidim Flag

Treba čekati na koju će stranu.

Veća je šansa da će početi kapitalizirati dobit nego da će ju gurati gore. Fomo je svoje već odradio, a sad...

:)

• BSOD
    • October 3, 2021 at 11:21 AM

GOGO

Nemam pojma čime se firma bavi, načuo sam da postavljaju nekakve 5G module u avione pa da ekipa može trejdati i kada leti.

No, mislim da će biti za short. Ukoliko se vratimo u daleku prošlost, cijena 30.11.2015. tada je cijena bila na 19.58.

Volumen u zadnja tri dana pada, cijena raste, vickovi su veliki i gornji i donji.

Ja ću ju još pustiti da ju probaju gurnuti preko 19.50 i onda u short.

• BSOD
    • October 3, 2021 at 11:10 AM

PSHG

Meni osobno nije papir interesantan, samo iz razloga što volumena nema.

No, zaraditi se može, na obje strane.

Trenutno je kaj se mene tiče - ništa. Niti za short niti za long.

ZA long bi čekao potvrdu proboja 5.85, i to tek nakon retesta, a ako je lažnjak, otišao bi ladno u short i čekao 30 centi razlike.

Pa sad..

• BSOD
    • October 1, 2021 at 4:28 PM

o ljudi moji ovo je kendi šop za short!

Short po redu kako slijedi po papirima:

SPCE, RIDE, PALT, BMRA, DATS, MRNA , AFRM, GOGO (tu me izbilo)

• BSOD
    • October 1, 2021 at 1:46 PM
    Quote from NaBiduAsku

eno fjučersi okrenuli u zeleno.

I to dobro okrenuli!

• BSOD
    • October 1, 2021 at 12:54 PM
    Quote from my moon

U Evropi LVMH (LVMUY) , nakon oštrog pada na otvaranju, tipičnog za OTC tržište, okrenuo u plus....

Američki OTC LVMUY uglavnom slijedi evropski no nema mi logike da počne sa padom.

Pišem ovo jer pretpostavljam da je LVMUY vrlo popularan u Hrvatskoj ( :) )

Očekivao sam veće klanje u premarketu u Americi, Njemačka lijepo roni

Bit će klanje na otvaranju.

Bid je prazan svugdje.

• BSOD
    • October 1, 2021 at 7:26 AM

Jučer sam lijepo shortao DATS, GOGO. S time da sam ponovno, ne znam ni sam koji puta, pri pokrivanju na DATS "pokrio" veću količinu (puno veću) nego što sam imao pa sam sa ostatkom otišao long. Nisam pazio.

Naravno dno nisam pogodio (tko je ikada), ostao sam long sa dobrom količinom, a ovo je nastavilo padati. Tako da sam ušao u sistem razmišljanja "sad će se to odbiti gore", naravno nije. Pojelo 50% zarade od shorta.

*ebiga.

Imao sam i krasnu poziciju na SPCE, lot malo veći (500 kom), no morao sam ju likvidirati sa sitnim plusom zbog nekih neplaniranih obaveza.

Danas je novi dan.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt