+opte poklopi me... pa da vidimo jesmo se zahebali ili se netko zahebao
Posts by Bug0
-
-
kad se gleda na mobitelu, nema kvačica, opcija OZNAČI SVE FORUME PROČITANIM ?
-
Ma mi smo u prosjeku kao nacija u banani, ne samo u TK, ali ok, tu smo di smo ima i boljih i gorih... a političari su u vrhu tog lošega šta možemo vidjeti iz života
Da je pameti u medijima, bankama, fondovima,, min. gospodarstva i političarima, onda bi se i pričalo o trzistu kapitala, i obrazovalo stanovništvo ....
Pričalo bi se stalno o tome da recimo ako imaš sredstva u nekom obaveznom mirovinskom fondu, dobrovoljnom fondu ... a taj fond ima pozicije karikiram podravke, vira, t-coma, kraša, turista .... onda kad kupuješ proizvode nekako bi ti bilo u interesu kupovati te proizvode ako nisu extra skupi ili nekvalitetni i dizati vrijednost te kompanije u kojoj imaš udjela .... uostalom imaš i svjetske ETFove sektorske i po regijama, pa svatko može naći ono šta mu je zanimljivo... pričalo bi se i o lošoj praksi, negativnim potezima... recimo kad je badel se povukao sa ZSE i isplatio dioničare.. ljudi bi skužili da je to lopovski, i automatski bi prestali kupovati te proizvode, pa da vidiš kako se kompanije i tržište ispravi kad vide greške uprave i većinskih vlasnika koji misle da su bogovi
ali o tome se ni ne priča za TVu, medijima, samo se siluje negativom, ustasama, cetnicima, disi bija koje godine .... valjda je nekome u interesu da osiromaši svoje stanovništvo i rasproda sve
-
to sve otprilike znam ali pitam zato što isto tako znam da negdje vani postoji i ta mogućnost, vjerojatno radi veće konkurencije
Gdje to vani postoji? Meni na saxo ne.
-
Izgurali Kresimira, ali i on bome tu ima preko 6 milijuna u jednoj dionici✌🖐
Molim kolegu da navede po koliko je to vrednovao dionicu gospodina Krešimira da i ja svojem portfelju mogu korigirati vrijednost.
Hhhahaa... bas i ja to gledam al svi se nadamo da ce biti bar takva vrijednost
-
Na ovo naletio na netu.... sta mislito koliko je realno i moguce ili cista teorija zavjere ???? 😂😂😂
KINA je zaobišla i nasamarila SVE !
ZARADILA JE VIŠE OD 20 MILIJARDI DOLARA U NEKOLIKO DANA !
Osim toga, vratila je oko 30 % udjela vlastitog monopola !
XI JIPING je prevario Evropu i Ameriku.
Kako dobro.
Pred očima cijelog svijeta,odigrali su prekrasnu igru.
Prije su dionice tehnoloških tvrtki ,pripadale Evropljanima i Amerikancima,stranim ulagačima.
To znači,gotovo polovica prihoda od teške i kemijske industrije,nije odlazilo u kinesku riznicu, već na račune " financijskih morskih pasa" u Evropi.
Zbog situacije u Wuhanu,Juan je počeo opadati,ali Centralna banka nije poduzela ništa, da podrži Juan.
Bilo je puno glasina da Kina nema niti dovoljno maski za borbu protiv korona virusa.
Te glasine i izjava XI JIPINGA, da je spreman zaštititi narod Wuhana, doveli su do velikog pada cijena dionica, kineskih tehnoloških i kemijskih industrija.
"Financijski morski psi" , počeli su stavljati na prodaju sve kineske dionice, dok nisu postale totalno bagatelne.
XI JINPING , čekao je cijeli tjedan i samo se smješkao na konferencijama za novinare.
A kada je cijena pala, ispod dozvoljene granice, dao je naredbu ,da u jednom trenutku,
otkupe SVE dionice Evropljana i Amerikanaca !
Sve dok " financijski morski psi" , nisu shvatili , da su PREVARENI !
ALI, BILO JE PREKASNO !
Dionice su već bile i jesu u rukama KNR !
Kina ne samo da je zaradila 20 mil.dolara, nego je ovih dana vratila dionice svojih kompanija u Kinu !
Sada prihodi od njihovih kompanija ne odlaze van granice Kine, nego ostaju kući !
A kineske devizne i zlatne rezerve su sačuvane !
Tako su " F.M.P" ostali budale, a Kinezi su za nekoliko minuta pokupovali za lipe ,svoje dionice, koje im sada donose...milijarde dolara prihoda !
Ovakva sjajna operacija , nije se još dogodila u povijesti svjetske burze !!
A VI,
o KORONA VIRUSU !
-
Jedna zanimljivost karakteristična vjerojatno samo za zse.
Petrokemija i Valamar trenutačno tržišno vrijede podjednako. S tim da Valamar ima skoro 3x veći ebitda jedno 8x veći kapital i dvostruko manju zaduženost.
A to ti je apsurdistan sa ZSE... jedna je spalionica love, a druga stamparija...
-
A cuj , onda na krivom mjestu si ulagao sva sredstva, definitivno od 2005,2006..... pa na dalje vecina ETFova vani bi ti poprilicno povecao sredstva
-
biti će jako skupo opet ući u dionice kad nam krahira gospodarstvo radi slabe turisticke sezone...
hebate pa još 3-4 mjeseca do sezone, do tada može i neki komet opaliti a ne ovaj virus
-
Eee da je keša, lagano bi posisao sve Adrisa što se može, po razumnoj cijeni
eee da je puno keša nije problem onda sve redom, ovako kemijamo šta od ponuđenog uzeti, tj. šta će najranije odletiti dobro gore
-
Ameri rone danas.
Eno ih na 27100
Bez odbijanja.
A ?
Pa moraju jos dolje kolega.
Evo graf Amera da vidite gdje su.
Ekvivalent bi bio Crobex na 10000.
upravo tako, ja iako imam i tamo, sve gledam zadnju godinu, dvije da im treba hlađenje ... a ovo sa koronom ih nije niš posebno spustilo,, ali ipak su to ameri ne naše burek tržište.
-
Zapravo, jedino su turisti trebali ozbiljnije pasti.
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/turiz…ivaca/10018768/
S obzirom da se pojačano kupuje hrana, time je povećana i tkz. osobna potrošnja. Puni se proračun. Zarađuju i prehrambeni proizvođači.
A što bi turisti trebali pasti? pa di si vidio gripu u sezoni ??? .... i tako ovo van sezone su kikiriki prometi i noćenja, koja nisu vrijedna spomena, većina je i zatvorena i na GO
-
Mi smo jucer i danas pali za 4-5 dana amera da padaju i to sa ATH vrijednosti... i da se oni ohlade 30% jos su sve cijene dionica na velikim multiplama za razliku od nasih koji su u teskoj banani svi redom ...
a da cemo pasti, hocemo jer je to ZSE 🤣🤣🤣🤣
-
Ameri opasno rone.
Sutra ponavljamo ponedjeljak.
Njima je vec odavno vrijeme da se malo ohlade, pa nemogu stalno ATH na ATH.... toliko su otisli gore da sam se vec pitao jel normalno da mi ETFovi toliko rastu
-
Koliko se srokalo jučer i danas, da dosta pozicija čas posla se može natući +30% samo da se krene agresivnije kupovati
-
Pa to se podrazumjeva da je more odlično za pluća i dišne puteve... pogotovo za rehabilitaciju starijih građana
Sad ozbiljno, šteta da se kod nas zdravstveni sustav vrhunski ne iskoristi za liječenje ekipe iz EU ... šteta da liječnici odlaze vani, umjesto da se ovdje napravi par klinika modernih i spoji zdravstvo i turizam.. samo treba imati malo mozga, a ne gledati gdje je tu moja pinka i di si bija '91, '45 ....
-
ovi capeovi su zabijeni pošteno, šta je, je
-
da svakodnevno objavljuju koliko je ljudi umrlo zbog posljedica pušenja
šta bi ovo moglo značiti za turističku sezonu bolje da i ne pomišljam. Nadamo se da će se do proljeća ovo riješiti.
Ajde malo razmisli jel ima i obične gripe tamo od 4-5 mjeseca u ozbiljnim količiniama ..... na dalje ? jedino ako mediji budu silovali svaki dan da je jedan zaražen
-
Da panika ne pređe u histeriju? Naravno da će virus stati s proljećem, kišama i toplijim vremenom. Ali koliko će tržištu trebati vremena da se oporavi zaroni li preduboko? U tome je problem. A da je ovo na zse besmislena histerija, sigurno je.
ovi vani će se vratiti za dan, dva... mi jedno godinu po običaju :))
Sad sam u nedoumici u šta ubaciti još keš, od toliko dobrog na popustu
-
Ma bude se sve rješilo kroz 2-3 tjedna. Šta stvarno mislite da inače gripa traje cijelu godinu :))) ??? sva sreća ovi vansezonski rezultati rezultati utječu sa minimalnim vrijednostima, na cijelogodišnje poslovanje. U nečem loše na kraju ima i nešto dobro