Mittko javi se!
zovi Mattko, prekrstila ga Ive 7Up
I ona je nestala, da nisu negdje zajedno?
Mittko javi se!
zovi Mattko, prekrstila ga Ive 7Up
I ona je nestala, da nisu negdje zajedno?
Izgleda da su novinari od nekoga, dobro plaćeni da unište sezonu!
Snime bezopasnog morskog psa modrulja, koji jede planktone, negdje usnime žute nakupine peludi i dvije meduze, i gotovo, eto ga ide "smak svijeta" u Istri.
Nece nas pesek zezat..
Pridružujem se, pesek je takav, najbolji!
Tako je svaki put.
Na ovakve dane, burza treba raditi do 12:00 sati.
Bolje da uopće ne radi, na ovakve dane!
Ceste su već zatrpane vozilima u Primorju i Istri!
Dobro je da većina normalnih ljudi, niti ne čita ovakve budalaštine po portalima!
A, da ne zaboravim reći, turista je na cestama, ovih dana, kao da smo usred sezone!
https://www.vecernji.hr/vijesti/u-plic…e-video-1589846
a što su trebali napisati, nismo ništa vidjeli ili to je naš domaći pasić Medulinko, budimo realni, možemo li sa sigurnošću djeci objasniti da taj nije opasan i da je baš ugodno u njegovom društvu
Ovo je modrulj, bezopasan kao i delfin, i nije tema za pisanje, bez loše namjere.
Viđam delfine, vrlo često, ali nisam primijetio, da se o njima piše po portalima, kao o ugrozi, a jednako su veliki, kao i modrulj.
Usput, nisam vidio ni tvoj post o delfinima!
Kao da spomeneš zmije, a zaboraviš napisati, da nisu otrovnice!
A sada, dosta pisanija, idem na kavu!
Tko to može platiti!?
Snime bezopasnog morskog psa modrulja, koji jede planktone, negdje usnime žute nakupine peludi i dvije meduze, i gotovo, eto ga ide "smak svijeta" u Istri.
ma ima svega, ali osobno sam se prošle godine kupao i more me "grickalo" e sada, možda je to baš dobro i zdravo, ali ipak je malo neugodno da bi u potpunosti uživao, mislim da općenito sve kvarimo, iako nema potrebe, čovjek je sigurno najveća štetočina na planeti, a što je najgore sve to radi sam protiv sebe i novih naraštaja
Dobro je da većina normalnih ljudi, niti ne čita ovakve budalaštine po portalima!
A, da ne zaboravim reći, turista je na cestama, ovih dana, kao da smo usred sezone!
Evo maloprije se nekima posrećilo na ovoj dioni da uđu ispod 530,00 Kn.
Čestitke sretnim dobitnicima!
"I tata bi sine", ali sam već sve utrpao unutra, jedva mi ostalo za kavu!
malo bi mi bilo čudno da ovo utječe na rasprodaju dionica, ali svakoga vraga se u tom moru pojavljuje, malo cvjeta, malo meduze, tu i tamo kakav morski pasić se pojavi, uglavnom smo od svih mogućih mjera za očuvanje, uspjeli ubrzano uništiti i ovaj resurs
Ja sam stavio košaru, čekam vas... cipli, špari, papline, šta god upadne dobro je...
Ma ko će to sitno čistit . Marine, disprezirajte malo ulaganja, koliko znam danas je utakmica, a vi imate balkon... Šalim se malo dok traje ova bonaca. Slabo se po bonaci lovi...
Večeras bi moglo biti čupavo! Rijeka igra na svom terenu!
Trebala bi stići pozivnica za skupštinu!
Kolega o cemu vi? Po mojoj racunici ta pozivnica ne mora stici prije 27.6. a do tada ima jos puno "jahanja".
Pa hajdemo jahati!
Tko se pridružuje?
Mene su ucili da nekretnina vrijedi koliko moze zaradit/uprihodit...
A mene ste uvjeravali da nije bitno koliko zaradi, već ukupni prihodi:)...razgovor radi kojeg sam dobio 3 dana bana.
Lijepo smo odmorili zadnjih dana!
Kolega o cemu vi? Po mojoj racunici ta pozivnica ne mora stici prije 27.6. a do tada ima jos puno "jahanja".
Da, to je više od mjesec dana, tvrd orah čak i za one s najviše strpljenja. Po mojoj računici, to je čak četiri vikenda. Čak i oni čeličnih živaca rijetko mogu izdržati takav izazov.
Sad gledam,
falio sam okruglo mjesec dana (zaraditi će do poziva samo cca 25 Kn/dionici, a do skupštine cca 50 Kn).
Neće suza nego na oko!
Trebala bi stići pozivnica za skupštinu!
To je oduvijek pila pušiona, kao i životna osiguranja!
Zahvaljujući inflaciji, većina će ostati u prvom stupu, kada dođe njihovo vrijeme!
Drugi stup će se sam od sebe ukinuti!
onda neka mi vrate moje pare koje uplacujem u 2. stup
Vratit će, ali u prvi stup, a ti se ...... lijepo smješkaj!
Ne usudim se pogledati u drugi mirovinski stup
U trećem, dobrovoljnom, kratka sam za cca 10 tisuća kuna od početka ove godine
Iz mjeseca u mjesec ulažem, a na računu imam sve manje
To je oduvijek bila pušiona, kao i životna osiguranja!
Zahvaljujući inflaciji, većina će ostati u prvom stupu, kada dođe njihovo vrijeme!
Drugi stup, će se sam od sebe, ukinuti!
Display MoreAjmo ovako hipotetski pa da dokap bude po 50 kn dionica ( nominala), to ne znači da će trenutni profitirati, jer se tada trenutne dionice okrupne 5 u jednu, pa si na opet 50 kn nominale. Ne vidim što bi postigao što imaš pravo prvenstva u dokapu, kako god okreneš imao bi značajno manju zaradu po dionici.
Polako...ovako ja gledam na dokap (ne samo kod JDPL)...
1. Dokap se ne moze provest po nizoj cijeni od nominalne vrijednosti, ali se moze provesti po vecoj tako da, u ovom slucaju, nominala uopce nije bitna, niti ce se spajat dionice
2. Ako dokap ide po vecoj cijeni od trzisne (ili BVPS) to je super za postojece jer ocito postoje kupci/dokapitalizanti koji placaju premiju i vrednuju dionicu vise od trzista, cijena na trzistu bi trebala konvergirat ka cijeni iz dokapa
3. Ako dokap ide po nizoj cijeni od BV onda je to za sve sudionike dokapa "poklon" jer dobijaju dionicu za 0,5 BV, odnosno dobiju dionicu u pola njene vrijednosti. Dokapom se smanjuje BVPS, ali kapital i novac na racunu se povecava za iznos prikupljenog kapitala u dokapu. Isto tako, pogresno je navedeno da BVPS pada za 50% (ako se dokap provede u omjer 1 stara za 1 novu dionicu i ako je npr. BVPS 100, a dokap ide po 50kn) jer dokapa povecava kapital za uplaceni novac i BVPS pada na 75kn. E sad, tesko je objasnit...ali ako si prije dokapa imao 1 dionicu trzisne vrijednosti 50km, a BVPS je 100kn do vrijednosti BVPS trebas rast od 100% i zaradio si 50kn...a nakon dokapa imas 2 dionice trzisne vrijednosti 50kn (a BVPS je nakon dokapa 75kn) treba ti dvostruko manji rast odnosno 50% (logicno, jer imas dvostruko veci broj dionica) do BVPS i imas zaradu 50kn...odnosno, za sudionika dokapa, nema sustinske razlike prije i poslije dokapa...ako postojeci mogu sudjelovat kod ovakvog dokapa svi sudionici su jednako tretirani i nitko nije ostecen...
4. Treba se zapitati zasto se neka dionica trzi na 0,5BVPS (ne pricam ovdje o JDPL)...ako je zbog zaduzenosti, dokap takvoj dionici "dize vrijednost" jer se glavni problem rijesava i u tom slucaju nije nelogicno ocekivat rast trzisne cijene
5. Isto tako, nije BVPS jedino mjerilo vrijednosti firme (kod brodara je jako vazan jer su brofovi lako utrziva imovina); dokapom EV/EBITDA ostaje ista, neto dug pada, zaduznost pada, koeficijent likvidnosti rastu, smanjuje se EPS, profitabilnost ostaje ista itd...uglavnom dokap treba imat cilj
5. Problem dokapa JDPL-a nije cijena, ona je potpuno nebitna, vec svrha dokapa, odnosno JDPL dokap uopce ne treba, mlati pare i servisira dugove, a prsirenje flote (novogradnje) moze servisirat iz operativnog poslovanja...i tu je, imho, problem...jer trenutno imas odredjeni kapital/imovinu koji mlati brutalnu paru i sad ces dobit ogromnu kolicinu kesa (koji ti ne treba) i njegovim angaziranjem poprilicno ces smanjiti profitabilnost jer je cijena brodova otisla u nebo i ROI je puno manji nego prije godinu dana...oprostite, ali u ovoj tocki, ne mogu ne spomenuti, obozavanog Dedu koji je raskinuo 2 novogradnje dogovorene pocetkom prosle godine i tako ostetio drustvo za barem 20mil USD (trenutno), a moguce i 50mil USD kroz 2-3 godine...da shvatite svu genijalnost Dede radi se o iznosu oko 200kn-250kn po dionici...nocna mora
Ovo sve vrijedi ako postojeci mogu sudjelovat (a JDPL je izdao sluzbenu obavijest da ce bit ukljuceni)...u suprotnom je banana...
P.s. nemam JDPL
Kada ga misliš imat?
https://www.seebiz.eu/trzista/glavas…-ulagace/276038
Daj Boze da i ovo dozivimo
Nista od toga za naseg zivotnog vijeka.
Malo optimizma!
Display MoreA, ako bude išla nova dokapitalizacija, do kraja godine, to će biti od minimalno 50,00 Kn, pa prema 100,00 Kn.
Cijena dionice je trenutno talac, najavljene dokapitalizacije, inače bi bila sigurno veća.
I zašto mi hejtate post, kad sam postavljao pitanja na ovom tragu??? Šta ćemo se svadit radi jedne rečenice na JDPL?? Niđe veze.
Slažem se da bi to mogla biti nominala od 50kn, a to znači da će trenutne dionice ići u okrupnjivanje 5 u 1, da bi postigli nominalu novih dionica. Samo znaš što ja ovde vidim kao problem što ti povrh tih 10kn nominalne imš cca još cca 90 kn BV po dionici. I tih 90kn, odnosno 450kn( ako ih okrupne), će se djelit sa novim dionicama, a neće ostati samo tvojoj dionici. Ukratko, BVPS će se prepoloviti, ako se izda novih dionica koliko ima i starih.
pr.1 trenutno stanje:
- 1 dionica., 10 kn nominale i 90 kn po dionici dodatne dobiti i rezervi
-5 u 1., 50 kn nominale i 450 kn po dionici dodatne dobiti i rezervi
pr.2 provedena dokapitalizacija, izdano identičan broj dionica koliko ih ima po 50kn nominale:
-1 dionica trenutnih dioničara 50 kn nominalne i 225 kn dodate zadrž. dobiti i rezervi po dioni( gubiš 225kn po dioni)
-1 dionica dioničara koji sudjeluje u dokapu vrijedi 50kn( nominale), dobije odmah nakon uplate od 50kn i dodatnih 225kn
Ukratko oni što bi sudjelovali u dokapu dobili bi 4.5 puta veću vrijednost od nominale po dionici na štetu trenutnih dioničara.
Nema šanse!
Ne spominje on ovo u ovom trenutku bezveze.
Hehe. Neki su pričali još prije 3 god da je to gotova priča. Izgleda da tek počinje....
Poslije filma Sanader I, ide film Sanader II, sa novim glumcem u glavnoj ulozi!
Ne treba zaboraviti, da je uvodni dio prvog dijela, također dugo trajao, i gotovo nitko nije očekivao , onako uzbudljivi nastavak događanja i sam epilog, koji još traje!
Prošle godine je bio pokušaj dokapitalizacije od minimalno 25 Kn po dionici!
I na kraju je Deda dokapitalizaciju poništio!
A, ako bude išla nova dokapitalizacija, do kraja godine, to će biti od minimalno 50,00 Kn, pa prema 100,00 Kn.
Cijena dionice je trenutno talac, najavljene dokapitalizacije, inače bi bila sigurno veća.
Strah je vrag!
Svih pet navoda je netočno!
Ali hvala na trudu!
I dalje točka 5. je potreba..možete uz cigaru uzeti i čašu viskija sa dosta leda.
Više sam za dobru aroma masažu i cijeđene sokove sa malo alkohola!