1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 6:31 PM

Kolegice, i vi vadite pojedinacne slucajeve koji iskacu iz statistike. Ako imate 40-50 godina sanse da umrete od toga su oko 0.1%. A sanse da se zarazite ako kod nas bude zarazeno recimo 10% stanovnistva su bas toliko, 10%. Znaci sanse da u ovoj epidemiji umrete su 1:10.000, a da cete trebati hospitalizaciju izmedju 1:500 i 1:1.000. Ako stvarno bukne izvan svake kontrole. Inace jos manje.

Znaci COVID-19 doista nije nesto zbog cega si ja dozvoljavam biti uplasen niti dozvoljavam drugima da mi prodaju pricu o odgovornosti, obaveznoj zabrinutosti, nosenju maske, bezaniji jedan od drugog zvanoj socijalno dostanciranje itd. Sikter. Najsikterskiji sikter svima koji pokusaju.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 5:07 PM
    Quote from Ledica
    Quote from kupoprodajnik

Da, ako umres mrtav si, sa Bara se niko ne vraca, tko izgubi dobitak dobije gubitak itd.

Alan Ford je nasa zivotna logika.

Ali je isto tako cinjenica da je statisticka smrtnost 1%. Testiranja su pokazala da ima 3/4 asimptomaticnih pacijenata koji prebole, a da ni ne znaju da su imali. Jako nezgodno ce biti jednog dana polagati racune da je svjetska ekonomija izgorjela zbog 1% smrtnosti u prosjeku 80g. Ja bih doticne izveo pred narodni sud.

Kolega , sve te brojke su u sferi nagađanja i bacanja graha...mrtvi i ranjeni broje se kad rat završi , a tad će se i znati koliko ih je bilo u ratu , a da toga nisu bili ni svjesni , hoću reči koliko ih je preboljelo koronu bez ikakvih simptoma. Nikakva testiranja se još nisu provela koja bi pokazala broj , za to bi se trebalo testirati svekoliko pučanstvo testovima na postojanje antitijela na taj virus....čini mi se da još nema tih testova u masovnoj upotrebi.

Italija vas opako demantira u tvrdnji da je smrtnost samo 1% , tamo je oko 10% .

Jednom kad sve završi , bit će puno posla da se točno utvrdi kolika je smrtnost bila u pojedinoj državi , koji su sve faktori imali utjecaja na taj postotak , da li se radi o istom soju virusa ili je mutirao ...itd.

Prerano je još za bilo kakve zaključke.

Display More

Molim vas ne vadite pojedinacne primjere koji se ne slazu s pravilom i ne znace nista. U Italiji je smrtnost golema je jer odmah uslo u bolnicki sustav medju populaciju od prosjecno 80g s terminalnim bolestima.

Uzmite Njemacku, Austriju, Juznu Koreju. Tamo su provedena sira testiranja jer ih su savjesni i hoce znati sto se radi. Prema tome molim vas ne spekulirajte da nema testova, da nisu u masovnoj upotrebi i sl. Nijemci rade sto do dvjesto tisuca testova dnevno, ako se ne varam, provjerite.

https://www.google.com/amp/s/www.thel…ng-capacity/amp

Ja ne napikavam nego iznosim cinjenice. A smrtnost je vrlo mala, oko i ispod 1% jer su u statistiku zarazenih usli oni koji kod nas i u Italiji, znaci klosara koji su uvijek najpametniji, ne bi ni usli. Pa je sluzbena smrtnost veca.

Naprosto, ne testirati masovno nego iz straha zatvarati ekonomiju umjesto samo staraca u kuce je kriva politika. I vratit ce se s nezamislivim uzasima. Prema kojima ce smrt nekoliko milijuna gerijatrije od 80g izgledati kao kamilica.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 3:06 PM

Da, ako umres mrtav si, sa Bara se niko ne vraca, tko izgubi dobitak dobije gubitak itd.

Alan Ford je nasa zivotna logika.

Ali je isto tako cinjenica da je statisticka smrtnost 1%. Testiranja su pokazala da ima 3/4 asimptomaticnih pacijenata koji prebole, a da ni ne znaju da su imali. Jako nezgodno ce biti jednog dana polagati racune da je svjetska ekonomija izgorjela zbog 1% smrtnosti u prosjeku 80g. Ja bih doticne izveo pred narodni sud.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 3:01 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Kajnak

Ajmo ponoviti gradivo. UG je u regiji unutar godine dana imao dvije akvizicije. Vivacom za 1.200 mil.€ i Tele2 za 220 mil.€. Vivacom je za 2018 godinu imao 483,5 mil.€ prihoda. Plaćen 2,5xprihodi (dug 560 mil.€). Tele2 u 2018 imao 107,8 mil.€ prihoda te je plaćen 2,04xprihodi (dug 141,73 mil.€). Optima ima oko 71,5 mil.€ prihoda i dug oko 91,4 mil.€. Koliko bi to koštala svaka od 69.443.264 dionica OPT samo da ju jednako vrednuju kao realizirane akvizicije sami izračunajte.

Cijena neće ići gore dok se ekipa koja ju je spuštila ne vrati svoje količine na ovim cijenama. Tu će i par znalaca tipa V.so, u mjesec dana okrenuti bar 100% jer informacije ne cure svima nego samo njima (tako je bilo na plivi). Naravno može biti i drugi scenarij pa će oponenti pisati: "fino sam upozoravao pohlepne... bla,bla bla. Svatko ima svoju računicu.

evo još jedna računica: kupnjom Optime kupac dobiva Amis, B.net i Metronet odjednom, u vidu broja i vrste korisnika, te Amis i Metronet u vidu infrastrukture.

B.net sam iz infrastrukture isključio jer Optima optiku nudi samo poslovnim korisnicima.

Upravo zato i tvrdim da nema nacina da posljednji komad trzista u RH ode po cijeni manjoj od doticnih transakcija. Kakva korona, kakvi bakraci. Sve je prolazno. A kablovi i korisnici su tu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 1:33 PM

Kolega, morate shvatiti da ljudi koji se drze turista ko pijani plota jer su zaljubljeni u svoje Valamare i slicno naprosto odbijaju shvatiti i prihvatiti kao cinjenicu da ce Nijemaca i Talijana na Jadranu ove godine biti manje nego cetnika u Karinu '91.

Naprosto nece biti omogucen promet turista, stotina tisuca ljudi u jednom trenutku i to je to, sve i da epidemija prodje i ustali se na nekom malom broju zarazenih. Nema teorije. Niti bi oni dosli niti bi ih mi primili. Ovdje je ako se cjepivo ne nadje uskoro izgubljena i sezona 2021. A oni sanjaju popunjenost 70% u 2020!!:-):-)

O ludosti...

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 12:17 PM

Alat je i testiranje, masovnije.

Koreja i Njemacka su ga provele te se ustanovilo da je stvarna smrtnost 1% ili manja te su otkrivanjem i onih koji bi bez testiranja bili neotkriveni znacajno usporili sirenje bolesti, vise Koreja nego Njemacka. Koreja cak bez likvidacije ekonomije, tj. bez tzv. socijalnog distanciranja, zapravo fizicke bezanije jedni od drugih kao od bijesnih pasa.

Ali ovdje to nije popularno jer bi se otkrilo da situacija i nije tako sjajna plus sto bi se ustanovilo da je smrtnost manja cak i od Koreje, pobolijevaju mladji ljudi, stariji sjede doma, pa bi onda i paranoja ispala smijesna i bezvezna. A steta vec ucinjena...

• Financiranje servera

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 12:03 PM

Slazem se.

I sto je najbolje to je zapravo dokazano uspjesan nacin popularizacije svega, pa i TK, pogotovo medju milenijalcima.

Ako nece drzava moramo sami.

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 11:56 AM
    Quote from zigass

investitori na wall streetu su uglavnom znanstveno nepismeni rasli su ko ludi dok je Kina bila u karanteni, uopće nisu anticipirali golemi rizik da se to proširi po svijetu, sada rastu jer valjda očekuju da će se ekonomija otvoriti, iako sve znanstvene spoznaje govore drukčije, pokušali su nešto slično u UK ,ali su ljudi spontano išli u izolaciju, nitko nije lud riskirat nije sama stopa smrtnosti problem koja i nije velika, nego ostaješ bez 20% funcije pluća to je pravi problem, tko to želi, ovaj broj nezaposlenih ne samo da nije privremen nego će se još i povećavati vrlo je izvjesna kriza na hipotekarnom tržištu, puknut će i mjehur credit card dept, po meni Dow ide ispod 15.000 do kraja godine mozda i puno niže .

Ja tvrdim da je konacno dno Dow oko 5-6k. Nakon sto korona ozbiljno prohuja i zarazi milijune Amerikanaca, a to hoce, zakasnili su s reakcijom, sad je gotovo sto god napravili.

Cak i tehnicka analiza tu igra ponesto. Mora se ispuhati to sve sto se nadulo. Spojite dva zadnja jaka dna, dotcom burst i 2008 te produljite pravac do 2020-2021. Djeluje zastrasujuce, ali okolnosti i cista fizika govore tome u prilog. Sto vise letis nize padas. I to vrijedi. Svaki novi visi major long term high je zavrsio novim nizim major long term low-om.

• kupoprodajnik
    • March 27, 2020 at 9:55 AM

Nazalost svih jahaca apokalipse i drukercica koji bi piknuli lipu dve jeftinije Optima ide za lijepe pare i to je uklesano u kamenu. Ova situacija je vrlo slicna onoj na 1.7 kad se cekalo "nesto", a onda je grunulo i prije te otislo na 2.8. To nesto je doslo kasnije, prodaja Tele2, i jos poduplalo cijenu na 5.6.

Sto se tice dugorocnih interesa, nista se nije promijenilo. Korona je tu p...c u vjetar. De facto bez utjecaja na konacni ishod. Vjerovali ili ne.

Ali na drugim dionicima ce kratkorocno i srednjerocno biti vrlo grbavo, ovisno o dinamici virusa ovdje i u svijetu.

Drzim 25-26k dionica fiksno, ostalo pomalo vrtim.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 9:13 PM
    Quote from malibu
    Quote from zlocesti

-----------U Italiji je ukupno aktivno 80.539 slučajeva koronavirusa. U posljednja 24 sata zabilježeno je 6.153 sluačjeva. U posljednja 24 sata preminulo je 662 ljudi.

Ukupno je preminulo 8.165 ljudi

Italija ima cca 60 milijuna stanovnika, znači oko 15x Hrvatska

U Hrvatskoj trenutno 495 oboljeli, dvoje preminulih

U kojoj bi zemlji radije živjeli, vi koji se ne slažete sa mjerama koje su poduzete u ovoj zemlji ?

Italiju je osim gospodarske katastrofe zadesila i ljudska tragedija. Vojska odnosi kovčege

Mi ćemo, ako bude sreće, i ako ostanemo doma, proći samo sa gospodarskom krizom

Niije sve u novcu.

Ostanimo u kućama .

Display More

Kolegice nije sve tako crno,ako imate vremena poslusajte Sladoljeva,treba se paziti i nedolaziti u preveliki kontakt,ali ovo je daleko previse sta se radi,pogledajte jednu Švedsku di skole normalno rade i vecina ljudi radi i normalno funkcionira i nemaju nista veci rast oboljelih nego drugi,dapace imaju i manji na broj stanovnika

Pa lani je od gripe sta se zna,a broj je sigurno puno veci u Americi obolilo 36 miliona ljudi i umrlo 22000,a to nitko ni ne spominje,lani je od cigareta umrlo 8 miliona ljudi,pa ni na kraj pameti da se pusenje zabrani,u auto nesrecama poginulo je 1,3miliona ljudi

Realno koliko ce ljudi kod nas umrjeti jer nece moc ic operirati tumor,razne bolesti koje nemogu cekati,srcani bolesnici,obaviti pregled sta se ceka po godinu dana a od zivotne su vaznosti,mislim da ce vise ljudi tako umrijeti nego od corone,a o ekonomskoj strani nemoramo ni pricati,bit ce puno ljudi sta ce doslovno biti gladni i zivjeti mizerno do kraja zivota sve radi sirenja prevelike panike

Display More

Upravo tako. Ali ne, prevladala je moralna panika kojoj ako se suprotstavis razumom, racunicom, odmah te proglase nehumanim.

Ako ne vjerujete procitajte post gore.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 9:07 PM
    Quote from nemo
    Quote from kupoprodajnik

Bit ce lakse, kaze? Kad ce ljudi krenuti razmisljati izvan kratkorocnog horizonta? Sto ce se to rijesiti smirivanjem epidemije kad ce svi rizici i dalje biti tu? Virus je tu. Samo je pitanje da li trenutno bukti ili ne. Dok si u karanteni smiruje se, a kad popustis bukne opet. Odlicno nam je lakse.

Ako vam se jako svidja taj mamlaz od ministra nosite si ga doma. Nema nacina da me itko uvjeri da je trebalo zrtvovati ekonomiju i buducnost radnih ljudi i njihovih obitelji, de facto milion dva ljudi, da bi se omogucilo da nekoliko tisuca penzionera pozivi jos godinu dve tri. I bolje da niti ne pokusava. To su krivo poslozeni prioriti. I kraj price. A to je zato jer je glas starkelja u RH jaci od glasa mladih koji rade. Nema drugog razloga.

Sjeti se svojih riječi jednog dana kad budeš starkelja i umirovljenik. Znam da se osjećaš sada moćno i jako u svojem ego tripu, ali vrijeme brzo leti. Humanost ti nije jača strana vidim.

A humano je stvoriti nekoliko stotina tisuca nezaposlenih, nekoliko stotina tisuca obitelji osuditi na bijedu i da tisuce i tisuce ljudi umiru od stvari od kojih nisu morali umirati? I to puuuno mladji.

Ti humani covjece. Pih...

Jednu stvar ne dopustam: a to je da mi se drze moralne prodike. Pogotovo ne onima koji ne vide dalje od svog nosa.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 9:05 PM

Nije stvar ezoterije nego smisla.

Molim vas objasnite mi kakve veze ima tehnicka analiza s konacnim rezultatom procesa prodaje?

Uopce ikad. I prije i sad.

It just eludes me...

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 7:26 PM

Stvarno je tesko reci.

Ako se i pandemija smiri onda je ovo prvo. Mada ostaje ooogroman problem to da se moze vratiti kad popustis mjere, a cjepiva nema. Sto znaci da ulazes u dionice koje tresnu 20% cim opet bukne u Nashville-u.

A mozda je i ovo drugo... Zapravo tipujem na to. Jer ovo ce potrajati...

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 4:35 PM

Jedva cekam da krene naprijed.

I jest, ovo je obicna malo jaca gripa, ali je overreaction drustva prejak. I iracionalan. A za to nisam kriv. Samo konstatiram cinjenicu.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 4:32 PM

Bit ce lakse, kaze? Kad ce ljudi krenuti razmisljati izvan kratkorocnog horizonta? Sto ce se to rijesiti smirivanjem epidemije kad ce svi rizici i dalje biti tu? Virus je tu. Samo je pitanje da li trenutno bukti ili ne. Dok si u karanteni smiruje se, a kad popustis bukne opet. Odlicno nam je lakse.

Ako vam se jako svidja taj mamlaz od ministra nosite si ga doma. Nema nacina da me itko uvjeri da je trebalo zrtvovati ekonomiju i buducnost radnih ljudi i njihovih obitelji, de facto milion dva ljudi, da bi se omogucilo da nekoliko tisuca penzionera pozivi jos godinu dve tri. I bolje da niti ne pokusava. To su krivo poslozeni prioriti. I kraj price. A to je zato jer je glas starkelja u RH jaci od glasa mladih koji rade. Nema drugog razloga.

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 4:23 PM

Nitko na minimalcu nece otkazati kabelsku TV i internet. Prije ce otkazati cipele i odjecu. A trgovacki korisnici su uglavnom institucionalni, ZG Holding, vrtici, skole i ostalo. I kafici ce otkazivati tek kad bas jako dozlogrdi, jer svi imaju neke ugovorne obveze, dobili su tablet, nesto...

Uglavnom, dok bude bilo kakvih efekata crno na bijelo Optima ce vec biti prodana.

A u medjuvremenu je sasvim moguca i migracija korisnika od skupljih operatera prema Optimi kao jeftinijem.

Brinite svoje brige, kolega, ne tudje.

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 3:50 PM

Ma kakvi... Bas u recesiji ce se i zvati i surfati vise, jer nista drugo i ne mozes. Osim toga, recesije su mnogo krace od horizonta ulaganja ovdje. Dok se Optima konsolidira u mrezu novog vlasnika vec je gotova i recesija.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• kupoprodajnik
    • March 26, 2020 at 10:55 AM

Moja osnovna bojazan je da ce ako se ovo produlji u ljeto i nakon toga drzava napasti mirovinske fondove, sto ce mnogi populisti i sirotinja glasacka pozdraviti, a nama to znaci da Crobex ide na 500 bodova i da trziste kapitala trajno zamire.

Drzava s jedne strane ostaje bez desetaka milijardi kuna prihoda, s druge se za toliko povecavaju rashodi, dug je relativno visok i rupcaga koja ce radikalno rasti se ne moze skroz pokriti zaduzivanjem. Znaci idu krizni porezi i drugi stup. Sve prije nego smanjenje drzavnog aparata.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 25, 2020 at 3:15 PM
    Quote from Barikb

Ne vidim razloga da ovi koji kupuju dižu cijenu i 18 kn i 20 kn je predbankrotna cijena. Dobro da je likvidnost visoka, to je uvijek dobro. Većina dionica sada prelazi u čvrste ruke, jer ako se hoteli otvore ovdje prinos neće biti 15 ili 20% nego puno više. Prodavači koji prodaju mislim da ne gledaju na kunu dvije ovdje, jer vjeruju u potpunu propast turizma općenito. Neki kažu da hoteli sada realno vrijede 0,00 kn.

Kakva ce biti cijena kad dodje 1.maj i kad se rasprse i zadnji nebulozni snovi o otvaranju hotela i posjecenosti ove sezone?

Turizam da bi funkcionirao stvar mora biti ociscena do kraja, mora biti cjepivo, milijuni ljudi da minglaju, a ne polukarantena.

Mislim, jesam li ja lud ili sto se ovdje zbiva?

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • March 25, 2020 at 3:10 PM

Opte par puta unutra van. A volatile session.

Mozda zavrsi u minusu, a mozda i ne.

Tesko je reci. Osjeca se pozitivna nervoza jer prodaja izgleda ide, ali i zivcanost jer se ne zna kad plus korona situacija.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt