+ddjh
Kad krene bit ce za burek.
Ako krene dolje ostat će ti za burek...
Prejako...
+ddjh
Kad krene bit ce za burek.
Ako krene dolje ostat će ti za burek...
Prejako...
Pa to ti je zbog lockdown-a koji tako zarko zagovaras. Spasavanje zivota, zdravlja, solidarnost sa starim sugradjanima, Emile... Sta je 20% naspram toga?
Nece znaciti skoro nista. Ni obrnuto da je bilo. Znacit ce puno desetak cjepiva i povratak trgovine na pretpandemijske razine. I jos vece jer ce mnoge velike drzave isto kao i Kina krenuti s infrastrukturom. Prvo jer to treba da se zaposle ljudi i pokrene gdp, a drugo zato jer je kroz radove najlakse gepiti lovu.
Ne bih htio zvucati neartikulirano, ali u ciklickim djelatnostima povijest ima tendenciju ponavljanja, ne? Bas zato i jesu ciklicke.
Da je recimo ostao u Rivp izduvao bi vise.
A izlazio je iz Rivp s idejom ulaska ovdje.
Sve je stvar tajminga. I sve je relativno.
Iduce godine ce u cirkulaciji biti desetak raznih cjepiva, silne milijarde doza u optjecaju, i u ovo vrijeme iduce godine koronakriza je proslost. Ne korona, ona ce zauvijek biti tu, ali ovo stanje sigurno nece.
Rast flote 2.5%, a rast prometa puno veci.
To je matematicka sigurnost.
Kod nas ne postoji rast, postoji samo napucavanje stecajusa, vlakici, tko zadnji magarac... Samo je pitanje kad ce se napucati koja.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
I bogami, podaci zasad ne suportiraju tvoju teoriju da ce Svedska jako stradati ove jeseni.
A 72% Svedjana podrzava Tegnella. Znas zasto? Zato jer je vrhunski strucnja epidemiolog i zna sto radi. Suzbijao je ebolu u Africi.
A ovi nasi? Nisu izasli iz podruma onih svojih pljesnivih instituta. Strucnjaaaki jaki, nema se kaj.
Cek cijeli svijet ima kretene za epidemiologe jedino svedska ima pametnE????
Tocno tako.
Zapamti u zivotu jednu stvar: vecina svih su debili.
I jos jednu: ako razmisljas kao vecina, razmisli jos jednom.
Ugodan ostatak vikenda.
Display MoreE pa necemo. Gledao sam Otvoreno neki dan, bio je Maric, plus jos 3 gosta, i ne vidim da je to sto ti pricas opcija. Lock nula. Svedsko rjesenje ide dalje.
Cek jel to onaj maric iz vlade- drzave koju si maloprije napadao da krsi tvoje slobode?
Potpuni lock mislim da se nikad nece dogodit.
Al da ce mozda 2 tjedna zatvorit kafice - e to je vrlo izgledno-
javni prijevoz? ne nece-
Tvornice - ne nece
Ducani - nece
Kina?- mislim da hoce
teretane- hoce
itd...
Nesto je bitno u drzavi a nest oje potpuno nebitno- kao ispijanje kava i odlazak u teretanu i kino. Njima drzava mora pomoc da prezive i to je to.
Zakljucak je bio da se nema para za to. Plain and simple.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
I bogami, podaci zasad ne suportiraju tvoju teoriju da ce Svedska jako stradati ove jeseni.
A 72% Svedjana podrzava Tegnella. Znas zasto? Zato jer je vrhunski strucnja epidemiolog i zna sto radi. Suzbijao je ebolu u Africi.
A ovi nasi? Nisu izasli iz podruma onih svojih pljesnivih instituta. Strucnjaaaki jaki, nema se kaj.
E pa necemo. Gledao sam Otvoreno neki dan, bio je Maric, plus jos 3 gosta, i ne vidim da je to sto ti pricas opcija. Lock nula. Svedsko rjesenje ide dalje.
Upravo tako. Trumo je barem iskren oko toga sto zastupa. A EU i Biden obicni licemjeri.
A Erdogan... To zlo treba rijesiti. Dignuti zicu, ekonomske sankcije i nema razgovora dok ne padne i ne dodju ponovno Ataturkovci na vlast.
Pa nije bezizlazno. Dapace, vlasti svojim smusenim djelovanjem stvaraju vise problema nego sto bi ih bilo da ne djeluju uopce. Mi sad Bogu hvala provodimo svedsko rjesenje, a prije smo ga pljuvali. Jos koji tjedan i s po 20-30 tisuca novih na dan, jer brojevi su visestruko veci od sluzbenih, postojay ce barem parcijalni imunitet krda. I znacajno usporenje sirenja.
Emile
Ustavni sud je korupcionasko smece koje se okrece kako vjetar puse, a to je trenutni interes vladajucih. Ili HDZ-a ekskluzivno, kad ovima zatreba. To svi znamo. INA-MOL je dovoljno spomenuti.
A policijski sat... U 21.st.? Ne u Nikaragvi, Kini, nego u EU... Eeeee... Tek sad postaje jasno koliko daleko je to sve otislo. To da je tako i drugdje nije ali ama bas nikakav argument. Drek je drek, gdje god bio.
No dobro... Doista covjek treba vidjeti kako sacuvati sebe i bliznje u ludim vremenima. Nema se tu sto. Strah me nije. Nicega. Osim straha drugih.
Naprosto, danas su drukciji kriteriji.
I imamo pravo na puno vise i puno bolje nego nekadasnje generacije, bas zbog tegoba kroz koje su stoljecima prolazili da se to sve ostvari. Ako pogledate povijest, prvo se covjek izborio za slobodu, kroz renesansu, prosvjetiteljstvo, a tek onda je dosao materijalni napredak. I upravo je zadatak danasnje generacije da tu slobodu cuva. A protiv koga? Pa protiv drzave! Jer od svih okolisnih faktora, upravo drzava sa svojim oruzjem i institucijama predstavlja tog najveceg najodurnijeg prokletnika, taj najveci singularni rizik za zdravlje, zivot i imovinu obicnog gradjanina. Drzava je problem. A ne provalnik, lopov i sl.
I to su The Founding Fathers of the US jako dobro znali. Zato Americanin ima pravo pucati iz M16 na policiju ako ulazi na njegov posjed bez da pokaze sudski nalog, visoko u zraku onaj bijeli papir iz americkih filmova. Da, bas tako... Trespassers. And will be shot.
A kod nas... Svi misle da je drzava dobra majka koja treba rjesavati njihove probleme. Presmijesno.
Nijedna bolest nije ugodna, ako te sroka. Ja sam prosle godine od salmonele skoro umro. Jbg...
Ali zivot sa slobodama je prevrijedan da bi se zrtvovao zbog relativno marginalne opasnosti da se opako razbolis. Pa i da je veca. Jer sloboda je veca vrijednost od golog zivota. Tko ne vjeruje neka se zatvori mjesec dva u stan i baci kljuc preko balkona.
Zivoti su se zrtvovali za slobodu. A ne sloboda za zivote. OK?
Jer poanta je ovdje: tko je taj tko ima pravo reci da je nesto opcenito dovoljno opasno ili nije? I temeljem toga donositi odluke da ja onda nesto moram, a nesto ne smijem? Stozer? Sorry, neprihvatljivo. Smece totalno.
Da je Sabor s 2/3 glasova jos ajde nekako, ali ovo... Bas ćesme...
Republikanci su staromodno oruzje, nafta i automobilska industrija, dok su demokrati farmacija, Hollywood i sad evo drustvene mreze. Ovi drugi su jaci, cini mi se. Ali vidjet cemo... Sve je moguce.
Malo stegnes, malo pustis.
Ali je uvijek tu. Kao naruceno.
Prestrasis ljude i imas ih za sebe.
Goering, Nuremberg.
Toni jesi to ti? Cejpinski ?
Dobra...
Malo stegnes, malo pustis.
Ali je uvijek tu. Kao naruceno.
Prestrasis ljude i imas ih za sebe.
Goering, Nuremberg.
Ne radi se o kavicama. Nego o uvodjenju rezima neslobode na mala vrata. Sad je Covid19, iduce je Gripa17 pa nesto trece.
Zasto bi moja operacija madeza cekala nekog s Covid19? Ima desetke drugih bolnica. Nekoliko stotina ljudi je u Dubravi. NE TISUCA. Stotina. I? Kaj sad? Big deal.
Vojnici idu u rat, izgine ih hrpa pa ne kmece kao ovi sad kad im je doslo malo vise posla.
Cjepivo je od ogranicene koristi. Cijepit ce se 50% ljudi. 60 max. I sto onda? Maske forever? Stozer forever? Mjere forever? HDZ forever?
Da li vam je sada jasnije?
Da li mislite da ce sami od sebe odustati od ove nevjerovatne poluge moci? Da ce ikada ugasiti koronu? Kako ovi ovdje tako i drugdje. Predobro im je. Korona nije jako stetna za drustvo u cjelini. Ali ovo sto rade s tim izgovorom lako postane. Doslo im je nenadano, a sad vide da je odlicno. Prilagodba u hodu.
Display MoreA zbog cega bi bio problem zubar ili pedijatar? Pa ne lijeci pedijatar koronu. Ni zubar. Ljudi, shvatite, to su gluposti.
800 dodatnih ljudi imate u bolnicama. Na 16.000 kreveta. Jel jasno?
Ne treba cijelo drustvo biti taoc nesposobnosti zdravstva da se nosi s problemima sezonske infektivne naravi. Organizirajte se i radite svoj posao. Kao svi drugi. Placeni su 30 mlrd godisnje. I ne kmecite.
Pa smiješno je raspravljati s vama
. Jeste možda čuli da je Covid 19 zarazna bolest ?
Znate li koja je prosječna starosna dob liječnika specijalista u RH ?
Točno je da zubar ili pedijatar ne liječe koronu , ali ako se oni razbole i zaraze druge pacijente tko će vam tada popraviti zub ili liječiti dijete ?
Gospodjo, neka se zaraze, za dva tjedna su nazad. Moji roditelji su oboje medicinari.
A ja sam obdaren sposobnoscu kritickog razmisljanja. Za razliku od vas. Stvarno, prestanite sa stozerskim ispranostima.
Pozdrav.