1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• kupoprodajnik
    • July 28, 2020 at 2:37 PM
    Quote from Parica
    Quote from Moller

samo da još iz izvješća proviri kakva zraka sunca i mi smo na brodu,

doduše navlači se i neko naoblačenje oko 210, ali samo da pročitam izvješće ako je koliko toliko, protugradna raketa će biti upućena u sekundi, već je spremna :)

Izvjesce ce bit groblje...i prilika za dokup...ili bjezat...ni sam neznam...

Kakvo bilo da bilo mislim da je u cijeni od 200 kn vec uracunato jaaaako lose izvjesce. Tako da vec na jedno solidno lose ocekujem odbijanac cijene prema gore.

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • July 27, 2020 at 4:17 PM

- Ptkm

Za burek.

• kupoprodajnik
    • July 22, 2020 at 12:51 PM

https://www.hellenicshippingnews.com/chinas-steel-d…recede-sources/

Vrlo vjerovatan skori zaokret BDI up.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• kupoprodajnik
    • July 21, 2020 at 6:47 PM

Ako naslijedi dugove, nije jeftino.

Ako drzava plati dugove, a on dobije za DŽ, onda je jeftino.

• kupoprodajnik
    • July 21, 2020 at 6:46 PM
    Quote from kupoprodajnik

Pa neka shorta. Mislim da si je stavio strik oko vrata.

Kao sto rekoh, poton vozarina ide do neke razine, 1500, 1300, ne znam, ali kad sezonski zakrene prema gore ide izuvanje iz cipela. Naprosto se ravnoteza preselila negdje drugdje. Kome je bila dobra na 400... Pa bit ce opet. :D

• kupoprodajnik
    • July 21, 2020 at 4:53 PM

Pa neka shorta. Mislim da si je stavio strik oko vrata.

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • July 21, 2020 at 1:09 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from kupoprodajnik

Mislim dragi kolega da ce to biti znatno prije. Osim toga, Atpl ne stoji losije nego kad je kostala 500 kn, a uvijek znatno bolje od peer kompanija u svijetu.

Atpl stoji losije jer nije nikad imala toliko nisku novcanu likvidnost kao zadnju godinu dana, a niti je imala obveze prema dobavljacima zadnjih 5 godina koliko je imala u zadnji kvartal, drugim rijecima nemaju puno manervaskog prostora u ovoj krizi pitanje je da li mogu nesto vise prodat da bi dobili nesto vise novca i pitanje je da li mogu dobit kredit koji da bi prebrodili tu potrebu za lovom u ovoj krizi mislim da nije nigdi prisa izvjesca ce pokazat smjer zasad nema niceg previse pozitivnog na vidiku

Likvidnost je unutar nekoliko milja kn cijelo vrijeme. Koeficijent tekuce likvidnosti je uvijek oko 0.3. Ne vidim u cemu je problem. No dobro...

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • July 21, 2020 at 10:36 AM

Mislim dragi kolega da ce to biti znatno prije. Osim toga, Atpl ne stoji losije nego kad je kostala 500 kn, a uvijek znatno bolje od peer kompanija u svijetu.

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • July 21, 2020 at 6:42 AM
    Quote from BudFox
    Quote from kupoprodajnik

Malo dodao Atpl.

Kolega, pa vi se ne šalite. Kako to da ste se odlučili uložiti u ATPL?

Mislim da nema puno prostora za dolje, a za gore ima poprilicno s porastom prosjecne utilizacije flote u narednom periodu. Sto god korona dulje potraje to ce se orderbook dodatno stanjiti, a onda u jednom trenutku s povratkom redovne trgovine ocekujem da panamaxi probiju 25k usd, mozda i 30k.

Za razliku od nekih koji misle da svijetom vlada kartel kupaca ja znam da je ovo trziste savrsene konkurencije. Puno firmi, pumo kupaca i prodavaca, globalno trziste, gotovo savrsena i informiranost.

• Što smo danas tržili

• kupoprodajnik
    • July 20, 2020 at 10:11 PM

Malo dodao Atpl.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• kupoprodajnik
    • July 20, 2020 at 6:03 AM

Jasno je da je ekonomija osim legalne ostala i bez hrpe crne love, a koja je zapravo bila backbone cijele ekonomske racunice dobrog dijela zemlje.

Bit ce veselo...

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• kupoprodajnik
    • July 19, 2020 at 12:42 PM

Kolega, mislim da se nismo razumjeli.

Govorio sam o tecaju, kao necem manje bitnom u makroekonomiji. Postoji nesto puno bitnije za razvoj, cak bitnije i od naslijedjenih resursa poput zemlje, vode i terena uz more, a zove se znanje.

Radim u firmi koja ce u koronarna vremena ostvariti znacajan rast prihoda i silnu dobit. Izvoz 80 do 95%, kako kad. Samo radi kvalitetnih proizvoda u koji je ugradjena pamet. Da ovisimo o tecaju, politici, lijepom vremenu itd. bilo bi to jako slabo.

Za ostalo sto kazete mogu reci da je tocno, bit ce velika kuknjava, veliki pritisci da se cijeli sektori poput turizma stave na drzavnu pomoc. To se ne smije desiti. Mora se ici na dokape u vlastitoj reziji, snalazenje kako znaju i umiju, a drzava u idealnom slucaju neka baca novac iz helikoptera, ako ga ima, ali ciljani poticaji prema sektorima, to nikako. To je em neefikasno em nepravedno. Socijalisticki.

Treba nam ekonomija vece dodane vrijednosti. A to moze poroditi samo slobodno poduzetnistvo u liberalnoj drzavi.

• kupoprodajnik
    • July 18, 2020 at 8:59 PM

Taj clanak je zastario, a i kad je izasao sadrzavao je netocne projekcije.

Desila se pandemija, hrpa dogadjaja u medjuvremenu. Jedan od njih da je orderbook na 7% iliti ATL. A i dalje pada. Bas zbog korone.

• Best buy

• kupoprodajnik
    • July 18, 2020 at 3:59 PM

Atpl

Uskoro ce se apsolvirati los drugi kvartal, a treci vozi profitabilno. Nema vise lockdown-a, teret ce rasti brze od flote narednih barem godinu i pol.

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• kupoprodajnik
    • July 18, 2020 at 12:00 PM

Tecaj je realno dominantno nebitan.

Sto bi se desilo da je 8.5 kn za 1 euro?

Samo bi stvari kostale vise u kunama.

Svi inputi proizvodnje su na svjetskom trzistu i indeksiraju se u eurima i dolarima. Osim izvorske vode i nekih kultura mi nemamo niti jedan jedini cak ni poljoprivredni proizvod koji je dominantno s domacim inputima. Nafta i plin su strani, traktori su strani, samo je rad domaci. A i taj rad zivi od strane robe i usluga.

O tehnickim proizvodima da ne govorimo.

• kupoprodajnik
    • July 17, 2020 at 9:15 PM

Znaci korona je pozitivna za dry bulk.

Dovoljno jaka da zakoci orderbook, a nedovoljno jaka da zaustavi svjetsku trgovinu. Idealno.

Ocekujem porast prosjecnih vozarina i rast cijene dionice. Na neke davno zaboravljene razine.

• kupoprodajnik
    • July 16, 2020 at 7:47 PM

Kolega, kako kolegijalno pomognete jednima isto tako ste odmogli drugima. Naime, dionice su nematerijalizirani vruci krumpir koji uvijek kod nekoga mora biti, dokle god postoje.

Za sve ostalo kazem da ste u pravu. Sve stoji.

• kupoprodajnik
    • July 16, 2020 at 6:32 PM

A mozda nateraju i mirovince da jos jednom "domovinski" naloze parsto miliona za nasega Đuku! Ne bi im bilo prvi put, a sad je potrebnije nego ikad, u ova teska koronska vremena, kad svaka kuna dobro dodje, a pogotovo ako je izmuzena.

• kupoprodajnik
    • July 16, 2020 at 5:32 PM

To i dalje ne mijenja cinjenicu da je realna vrijednost 0.

• kupoprodajnik
    • July 16, 2020 at 2:45 PM

Kina mora kupiti sve sto joj treba. Ako nece soju iz Amerike hoce iz Brazila ili otkud vec. Isto vrijedi i za rudacu, ako nece iz Australije hoce iz Brazila ili Afrike.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt