1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. pemar2

Posts by pemar2

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pemar2
    • July 10, 2021 at 4:00 PM
    Quote from tollway
    Quote from Gojko_G

Da. Samo treba napomenuti da se ne navodi da će i ZABA kupiti po cijeni nižoj od tog tromjesečnog prosjeka već samo HT po posebnim ugovornim uvjetima.. Vidi moj post na str. 421.

To što smo vidjeli je samo objava HT-a. Čekamo još objavu ZABA-e.

Ponuda malima će definitivno biti viša od 5,36 ili Telemach neće imati cijelu Optimu. Ja očekujem cijenu između 5,74 i 7,62 i to bliže gornjoj granici s obzirom da im je cilj preuzet 100% kompanije.

o čemu ti pričaš novajlijo!!?? jučer registriran i već učiš ljude pameti i navodiš na krivi trag!!

obadvije objave i od zabe i od ht-a su okačene jučer oko 17 sati na službenim stranicama burze.

Dobro dobro smirimo strasti....

Iščitavaš li ti iz obje objave da malima ode cijena iz prosjeka zadnja 3 mjeseca?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• pemar2
    • July 10, 2021 at 3:01 PM
    Quote from Gojko_G
    Quote from pemar2

ako ja dobro čitam za male dioničare se ne zna nikakva cijena. I prosjek od 8.4. do 8.7. nema nikakve veze. Samo se navodi da će dio koji se kupuje od Zaba-e i HT-a biti niži od tog prosjeka. Ponuda za ostale će tek uslijediti....

Da. Samo treba napomenuti da se ne navodi da će i ZABA kupiti po cijeni nižoj od tog tromjesečnog prosjeka već samo HT po posebnim ugovornim uvjetima.. Vidi moj post na str. 421.

To što smo vidjeli je samo objava HT-a. Čekamo još objavu ZABA-e.

Ponuda malima će definitivno biti viša od 5,36 ili Telemach neće imati cijelu Optimu. Ja očekujem cijenu između 5,74 i 7,62 i to bliže gornjoj granici s obzirom da im je cilj preuzet 100% kompanije.

Evo i ZABA

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/38599

• pemar2
    • July 10, 2021 at 11:47 AM

ako ja dobro čitam za male dioničare se ne zna nikakva cijena. I prosjek od 8.4. do 8.7. nema nikakve veze. Samo se navodi da će dio koji se kupuje od Zaba-e i HT-a biti niži od tog prosjeka. Ponuda za ostale će tek uslijediti....

• pemar2
    • June 30, 2021 at 8:54 PM
    Quote from maga
    Quote from Headhunter

Uglavnom ništa od prisilne naplate, znaci nekakav dogovor je postignut oko pozajmice.

apsolutno očekivano, a sutra na Vladi očekujem prijedlog novog ZEM-a

A nemoj baš sutra očekivati

https://vlada.gov.hr/vijesti/65-sjednica-vlade/32428

• pemar2
    • June 25, 2021 at 7:44 AM

28.06. je na vladi drugo čitanje

https://vlada.gov.hr/vijesti/priopc…ade-32375/32375

• pemar2
    • June 24, 2021 at 7:50 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from deny_09

Znaci ostaje samo A1....🤔

Zašto? pa zato T Com oteže jer im je ovo konkurencija boli glava i dok god mogu zadržavati korisnike Optime to će raditi do zadnjeg mogućeg dana.

EON usluga je odvojena od priključka i definitivno im trebaju priključci i korisnici da imaju komplet uslugu, sigurno nećeš koristiti EON na TVu i radit stream preko mobilne mreže, nego fiksna, optika... a tu kapa lova

Mislim da to nije razlog otezanja...

• pemar2
    • June 24, 2021 at 7:18 PM
    Quote from Flight

Sto dulje traje ova situacija, cijena bi mogla biti viša. Ima Optima svojih problema, al to je sve sporedno u odnosu na strategiju konkurencije i njezin znacaj…. koliko mala ili “velika” bila. HT je udario nisko…. Telemach odnosno UG nema vise kome distribuirati vlastiti program. Tko će sada gledati N1 i sportske kanale kad ih nema tko koristiti/trositi?

Ne znam zašto svi gledaju na UG kao na izbavitelja? Oni igraju jednako prljavo kao i konkurencija….. no sad će morati napraviti ustupke jer uskoro neće imati kome distribuirati program. Oni nemaju IPTV korisnika, a i sa internet korisnicima su deficitarni. K tome imaju zanemarivo malo vlastite infrastrukture i za mobilni, ali i za fiskni segment poslovanja. Oni si naprosto ne mogu dozvoliti da ne kupe Optimu.

Upravo to sam pisao prije koji tjedan. Kako vrijeme ide, tako se povećava vrijednost Optime.

Ja iskreno mislim da ZABA traži dosta i zna da će to i dobiti, prije ili kasnije.

A Telemach mora po IPTV korisnike.

Pa nisu plaćali puste novce za sportska tv prava da bi sada to puštali na EON-u

HT je udario nisko ali zašto ne, pa to je njihovo pravo a aduti su u njihovim rukama...

• OPTE prodaja - kladionica

• pemar2
    • June 17, 2021 at 9:20 PM
    Quote from trial
    Quote from Laudator

Stvarno ne kužim gdje je granica "nedoprinosa temi". Ovakvi trolovi su me otjerali sa Poslovnog. Kud ću sad jadannebio?

Nedoprinos temi i trolanje je pisanje onoga što je suprotno službenom dokumentu javno objavljenom. A tu je multinick (trenutno flight) vodeći trol.

Ali tak i onak na ovoj temi je već sve rečeno o svim mogućim ishodima. Ostaje sačekati da vidimo što će reći ovi u Saboru, a onda i što će se u konačnici dogoditi početkom srpnja. U međuvremenu, sretno svima onima koji ovdje očekuju čudo.

Lijepi pozdrav do daljnjega.

Pa početkom srpnja ništa, vjerojatno niti tako skoro. Ali ne zato jer Optima nema vrijednost i ponuda, nego zato jer tako paše ZABA-i.

Problem je u tome što ne znamo kad će se prodat, a ako tada nisi u dionici, onda je kasno.

• pemar2
    • June 17, 2021 at 5:34 PM
    Quote from trial
    Quote from Flight

Nemoj pisati gluposti. Solis pričom o neshvaćanju necega o čemu očito je, nemaš pojma. A onda još u to ubacujes rezultate koji će biti +/-2% u okviru lanjskih. Je/nije prodala, znamo/ne znamo, repo/prodaja/otuđenje…. Dobro ti je Optimist napisao lozis tu nekakvu stupidnu priču u kojoj ništa konkretno ne navodis jer ništa ne znaš, a još manje razumijes.

Budi konkretan i precizan ako želiš nešto korisno i pametno napisati. U suprotnom, produzi dalje i bavi se navodnim adresama nečije stanogradnje. O tome tko je dobro i nedobro prodao govorit će vrijeme. Još mi nismo u finalu ove price.

S obzirom da su živci sve tanji, očito je da već jesmo u finalu.

Evo malo sam se raspitao i sve je ovo istina. Čak sam uspio i saznati i cime ga je zadužio za tu uslugu.

Jednom prilikom u masonskoj lozi ta osoba se napila i uzela sveti gral. Hanzekovic osobno ga je spasio izbacivanja iz masonske lože. Godinama se vukao taj dug, do trenutka kada je Ana odlučila prodati bezvrijedne dionice.

Vuk sa WS-a je sve riješio

• pemar2
    • June 17, 2021 at 12:03 PM
    Quote from trial
    Quote from pemar2

Ma ne. On je prodao jer je Ana prodala. A ona zna šta nudi UG i spasila se u zadnji tren. I to tako jer je našla budalu sa nekoliko milioncica koji nije shvatio prilikom transakcije da ona ima informacije o ponudi i nepromišljeno je baš od Ane uzeo te dionice.

Ma nevjerojatan splet okolnosti....

Zapravo je nevjerojatna lakoća pronalaska osobe sa par miliona kuna koji su spremni kupiti dionice kojima će vrijednost pasti...Pa makar to bio i sam UG koji će se tako odužiti Ani ;(

Pa šta sve neću čuti....

I naravno Ana i Krešo su zapravo ljubavnici...

Samo još nisam skuzio zašto je izvjesni Krešo toliko bitan...A dobro valjda je...

Display More

Ni to budala, nego netko tko je dugovao uslugu njezinom ocu. I nije podmetnuo svojih 12 milijuna, nego ulagača u nekakav fond koji jadni niti ne znaju što se radilo s njihovim novcem.

Display More

Baš imate ime fonda? (ne morate reci ime ni javno ni private)

I znate iz povjerljivih izvora da je radi usluge ocu?

Nemojte me krivo shvatiti ali ovo je stvarno na razini Roberta Ludlum-a i njegovih bestsellera

• pemar2
    • June 17, 2021 at 10:54 AM

Siroti Krešo....razvukli ste ga ovdje kao Plenkija, a zašto? I koja je on to figura da je svima vama bitan?

Zadnjih nekoliko mjeseci ovaj topic je postao lakrdija. Sve ono najgore od foruma. Vidim da neki više niti ne pišu, a pisali su pametno.

Pojavio se Loki i dao si je truda i pokrio određeni dio do sitnih detalja, međutim meni osobno to nije pomoglo i iz toga nemam valuaciju ni na više ni na niže.

Uglavnom se slažem sa Flightom osim u nekim detaljima ali to je individualno.

Npr.ja sam prije godinu dana pisao da transakcija neće tako skoro i dalje tako mislim. Međutim, to samo povećava vrijednost Optime iz mjeseca u mjesec i osobno to ne želim propustiti. Jer objava će biti iz vedra neba, a ne kada nama odgovara.

Eventualno, se može poklopiti nakon izglasavanja zakona, i to po onoliko koliko traži Zaba i to bez obzira na kredite. I to mislim da je malo vise nego sto neki ovdje spominju, ali opet znacajno manje od 15 ili 20 po dionici.

Čak se tu mogu složiti da je tajming zakona i isteka mandata nevjerojatan ali opet...siguran sam da je to slučajnost.

• pemar2
    • June 16, 2021 at 9:03 PM

Ma ne. On je prodao jer je Ana prodala. A ona zna šta nudi UG i spasila se u zadnji tren. I to tako jer je našla budalu sa nekoliko milioncica koji nije shvatio prilikom transakcije da ona ima informacije o ponudi i nepromišljeno je baš od Ane uzeo te dionice.

Ma nevjerojatan splet okolnosti....

Zapravo je nevjerojatna lakoća pronalaska osobe sa par miliona kuna koji su spremni kupiti dionice kojima će vrijednost pasti...Pa makar to bio i sam UG koji će se tako odužiti Ani ;(

Pa šta sve neću čuti....

I naravno Ana i Krešo su zapravo ljubavnici...

Samo još nisam skuzio zašto je izvjesni Krešo toliko bitan...A dobro valjda je...

• pemar2
    • June 8, 2021 at 2:10 PM
    Quote from Laudator
    Quote from forumas

Vidi se da je ipak zainteresiranih za kupnju sve više, na bidu iznad 4 kn ima 70.000 kom, a na asku do 5 kn upola manje 35.000 kom.

Tako da ako je prodavač stao s prodajom, može vrlo brzo doći do povrata na stare razine, a to je ipak primamljivih preko 50% rasta.

Prodavač danas liže rane. Sutra nastavak?

Lizat ce rane kada se Optima proda, samo je pitanje da li je jezik dovoljno dug da dosegne celo...gdje ce rane biti od udaranja u zid...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pemar2
    • May 29, 2021 at 8:18 AM
    Quote from klinjor

Razgovarah s nekim od ex. bankstera i tip mi rekel kako Optimu nebu preuzel vlasnik Telemacha. Info je za zamisliti se.

Nemrem vam povedati od kuda info, ali je visoko , visoko pozicioniran (bio).

P.S. Imam Opte i pun sam ko brod. ;(

🤣🤣🤣🤣🤣

• pemar2
    • May 28, 2021 at 1:16 PM

tko god duže prati Optimu zna da se ovo na Optimi već nekoliko puta dogodilo. A najznačajnije kod isteka zadnjeg mandata upravljanja (pa je u konačnici pripojen h1) pa onda isto tako oko ili tijekom tendera...itd

Ko za vraga uvijek se spominjao prosjek. Prvi put ako se ne varam RBA je rihtala prosjek...

No na kraju svaki puta od toga ništa...nikakav prosjek. Baš naprotiv, dionica je svaki put odletjela gore.

Ne kažem da je tako i ovaj put, ali sve mirisi na isto...

• pemar2
    • May 20, 2021 at 7:47 AM
    Quote from plavi01

špekulacija

ZABA opte HT koji je nekad bio i u prodaji struje. Adris Maistra uvodi neku struju a neko je špekuliralo da Adris i opte imaju neke interese. Dogovorna ekonomija po meni može u igru i Aci HPB a zašto ne. ZABA Adris fondovi imaju love i sve ostaje CRO pusa svima

Osim ako ne uleti PPD. Ali onda će Opte prodati HT a ne obratno...

Kakvi scenariji majko mila ;( ;( ;(

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• pemar2
    • April 29, 2021 at 5:00 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mikromakrto

Nevezano za izvješće Saponije, Big4 firme se debelo precjenjuje, posebno u Hrvatskoj.

To su poligoni za iživljavanje nad friško diplomiranim klincima kojima prodaju muda pod bubrege o radu u super-truper firmi. Nauči se jako puno, ali to se plaća nenormalnim radnim uvjetima, radnim satima koji idu debelo preko 100 sati tjedno, noćnim radom i sličnim ljepotama revizorskog posla.

Isto tako, revizori u firme šalju klince koji pojma nemaju o tome što rade, što i nije neobično jer nisu imali gdje ni naučiti. Partneri se pojave s vremena na vrijeme, potpišu izvješće i idu dalje.

Tako da me niti malo ne čudi što u ovoj situaciji revizori nisu u stanju obaviti svoj posao u zadanim gabaritima. Bilo bi mi iznenađenje da jesu

reviziju ne rade nikakvi "pripravnici" već ovlašteni revizori.

ovi moji i dan danas odrade nešto za svoju bivšu firmu (konkretno baš KPMG) kad ovi ne mogu ili ne stižu.

prema tome, radi se isključivo o dobroj volji da budeš full transparentan.

a to ovdi očito nije slučaj, jer je od svih ovdje koji pišu na temi jedino je kolega bjane bio na skupštini i podijelio što je tamo saznao, a očito nekolicina vas zna ono što treba znati i ne želi dijeliti informacije koje većina ne zna.

i onda kad god se povedu priče o dobroj korporativnoj praksi i transparentnosti onda krene dreka i napadi.

vama šta sve znate želim da se lijepo unovčite, a moja osobna odluka je da ne ulazim tamo di manjina manipulira većinom.

ima i drugih dionica na kojima se može lijepo zaraditi, a da se ne moraju potezati "veze" da se ključne informacije saznaju.

ovo ovdi je ionako postala privatna zabava, pa je ja sa svojim pitanjima neću dalje kvariti :*

Display More

Činjenica je da u današnjim okolnostima Covid može kompletan odjel (npr. Financija) izbaciti iz igre na 10-15 dana. A kod kvartalnih izvještaja je svaki dan bitan i tada sve drugo staje. Pa čak i da je jedna ali ključna osoba 10 dana u temperaturi i bolovima, može izazvati kašnjenje. Mislim da nema potrebe dramatizirati. Živimo u drugačijim uvjetima...

• pemar2
    • April 4, 2021 at 11:05 AM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ranicu-15063104

Koja je ovo sramota....

• pemar2
    • March 26, 2021 at 6:33 PM
    Quote from Ledica
    Quote from pemar2

To je baš rješenje za 60+ generaciju

Nemoj podcjenjivati 60+ generaciju jer tko se od njih ne sluzi internetom vjerojatno ni do sada nije pratio N1.

Tko ih je upravo podcjenio?

Samo mi nemojte reći da stvarno očekujete da penzioneri na internetu gledaju tv...vjerojatno očekujete i da imaju smart tv

• pemar2
    • March 26, 2021 at 1:28 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from pemar2

Čisto da u međuvremenu imaju gdje emitirati...

N1 danas, ponavljam jos jednom - danas tijekom radnog dana moze rijesiti emitiranje svim hrvatskim gradjanima koji posjeduju vezu na Internet i mogu otvoriti stranicu Jubito

No naravno, cijela ova strka nema veze s N1 i slicnim "palamudjenjem."

To je baš rješenje za 60+ generaciju

1. Privacy Policy
  2. Kontakt