1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Dr.Kalica

Posts by Dr.Kalica

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Dr.Kalica
    • March 17, 2023 at 8:53 AM
    Quote from komot

Ne znam što izvodi ovaj Stepić. Malo kupuje, malo prodaje. Jel zna netko ko je taj lik?

Ne znam kako se to zove na hrvatskom.

Na engleskom je Marking the Market (open, close ili fix) i spada pod Market abuse. Barem na stranim burzama. Ne znam za naš čemer.

Trgujete sa malom količinom po cijeni koja vam odgovara (npr. 15 dionica po 6.45 EUR), kupite po višoj cijeni i nadate se da će netko drugi podignuti bid ili trgovati isto. tada istovarite veću količinu (npr. 1000 dionica po 6.4 EUR). Tako izgleda na prvu. Ne kaže,m da je o tome riječ. Vani bi vas brpoker odmah upozorio, a onda ide "opomena" sa burze i novčana kazna.

A možda je samo pogrješio, išao kupiti 15 pa zabunom prodao 1000 :D

Jednom može proći ali nekoliko puta zaredom ipak izgleda kao Marking the Market.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Dr.Kalica
    • March 16, 2023 at 3:45 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Normani

"Neka institucije rade svoj posao!" 8o

ali da imaju "alate" za upotrijebiti ako nešto "pukne".

U tome i leži cijeli problem bankarskog sektora.

Otkako su krenuli sa printanjem novca svaki problem se riješi tako da se posječe 1000 stabala i isprinta 10 milijardi EUR. Izmisli novac iz ničega i da deb*lima u bankama. Banke to sprže jer znaju da ih se mora vaditi iz gov*na. I tako več 15 godina.

Isprinatli su više novaca u zadnjih par godina nego li šta je bilo u opticaju od početka papirnatog novca. Onda se čude odakle inflacija. Kažu inflacija 6% a u dućanu mi sve skuplje 30%, u Njemačkoj 80%.

Nešto je trulo u sustavu. Da propadne koja velika banka i regulatori bi bili prisiljeni malo ozbiljnije praviti stress test. Iskreno se nadam da će propasti par velikih banaka. Malo uzdrmati Tržište. Dugoročno to može biti samo bolje za sve nas.

• Dr.Kalica
    • March 16, 2023 at 9:25 AM

Credit Suisse je najavio da će posuditi do 50 milijardi švicarskih franaka (53,68 milijardi dolara) od Švicarske narodne banke u okviru pokrivenog zajma i kratkoročne likvidnosti.

Klijenti su prošle godine povukli 123 milijarde CHF iz Credit Suissea – uglavnom u četvrtom tromjesečju – a banka je izvijestila o godišnjem neto gubitku od gotovo 7.3 milijarde švicarskih franaka, najvećem od globalne financijske krize 2008.

Saudijska nacionalna banka – koja sebe opisuje kao najveću banku u saudijskom kraljevstvu – uložila je 1.5 milijardi dolara kapitala koji je Credit Suisse prikupio za financiranje svog remonta. Ti su novcisprženi u jednom kvartalu i saudijci više ne žele opet uložiti.

Samo pravo čudo ih može spasiti.

• Dr.Kalica
    • March 15, 2023 at 5:57 PM

UNICREDIT -7%, ZABA postojano jaka. Trovremenski taft. Cijena postojana. I to zbog posve krivih razloga. Dividende. Nimalo smisla. Bit će kmečanja na ex dividend day.

Barem je nafta džabe sada. Pretpostavljam da i dalje INA diže cijene, kao i HEP. Sprdačina.

• Dr.Kalica
    • March 15, 2023 at 2:10 PM
    Quote from D_artagnan

Pa nema te banke u svijetu koja moze izdrzati masovno povlacenje sredstava… a ovo su sada igre i igrice ekipe, jedan dan ovako, drugi onako..

Ima. HPB. Država bi samo dokapitalizirala :D

I tako u nedogled sve dok Država ne bankrotira.

Koliko vidim vani, pad se i dalje nastavlja. I dalje sve to ide u podrum. Naročito banke.

Ali ZABA stoji čvrsto. Nju se to ne dira. Nije njezin problem. I nju će Država vaditi iz gov*ana ako zatreba.

• Dr.Kalica
    • March 14, 2023 at 7:59 PM
    Quote from Hrx84
    Quote from pinball

Ovo sam i ja mislio jesenas pa se preračunao. Ti Ameri su definitivno supermeni. Indexi im i dalje rastu. Ne znam šta se mora dogoditi da dođe do poštenog bear marketa. Možda jedino nuklearni rat ili invazija vanzemaljaca.

Ali Ameri padaju već godinu dana. Bilo da stavite godišnji, mjesečni ili tjedni graf. Vidi se padajući trend.

Sa 4600 na 3900 sada.

Rat u Ukrajini im je samo ublažio pad. I njima i nama. Čak većini firmi na našoj burzi financijski odgovara taj sukob.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• Dr.Kalica
    • March 14, 2023 at 11:09 AM
    Quote from Normani
    Quote from Dr.Kalica

Prvo što je iznos koji nude duhovito nizak.

Koji iznos nude? Koliko?

Na drugom forumu sam pročitao oko 72 mil EUR. Ali nisam ulazio u detalje jer smatram kako od prodaje neće ništa biti.

• Dr.Kalica
    • March 14, 2023 at 10:43 AM

Kladim se da Rusi pokušavaju doći do vlasničkog udjela.

Prvo što je iznos koji nude duhovito nizak. Drugi mislim da se Luka Rijeka ne bi smjela prodati. Ne znam tko ju je uopće maknuo od strateških firmi. AP ili netko drugi. Nebitno.

Ovo je iznos za koji se kupuju pekare a ne ulaz u Europu

• Dr.Kalica
    • March 14, 2023 at 10:39 AM
    Quote from ivan0003
    Quote from Dr.Kalica

Da, UST.

I tu sam popušio 250k jer sam ostao zaključan na Binance Earn i nisam mogao izaći. Zapravo manje jer sam prodao na 0.12 i dobio još nešto malo LUNC prevare. Ali uglavnom popušio većinuu. Srećom sam većinu kripta držao u BUSD.

Tkogod kaže da je kripto sigurniji od dionica nije baš pri zdravoj pameti. Preporučam da ga odmah stavite block/ignore i uštedite vrijeme rasprava i nepotrebno čitanje posta.

Vidim da se vanka pad nastavlja. Nažalost već sam izašao iz shorta jer sam teški amater. A nisam ništa ni prodao na ZSE. Jer stalno netko iskače na prodaji ispred mene. Netko od ovih kojima nema panike i sve je u redu. kakvi klauni majko mila.

Ti si imao na CEXu 250k zaključano?

Pa koliko ti imaš godina 12?

Tako se ponašaju djeca, pohlepno. To onda košta na kraju. I još njaške ovdje..

A cold wallet pa stake ništa a? manja kamata a ti pohlepan, tako ti i treba

Ma i tebe treba na ignore kad si tako pametan

Display More

Da. To se zove diverzifikacija. Negdje popušiš, negdje zaradiš. Nešto šta vama nije jasno i neće biti. I idete na ignore. Hvala na napomeni.

• Dr.Kalica
    • March 14, 2023 at 9:45 AM

Ona transakcija od prije nekoliko dana 40.000 komada po 7.85 EUR je najbolji primjer koliko su spremni odriješiti kesu. Posebice jer je riječ o dobrovoljnoj ponudi a ne obveznoj.

U ovo bolesno vrijeme kad su luke od strateške važnosti mi ćemo uspijeti izgubiti Luka Rijeka. Najgora vlada u povijesti.

• Dr.Kalica
    • March 13, 2023 at 2:40 PM
    Quote from BudFox
    Quote from emil

Šta nije onaj neki takozvani stable coin pao za 99% prije godinu dana i to u jednom danu?

Ako je to stabilnost, onda ne znam što je to nestabilna valuta ^^ ^^

Da, UST.

I tu sam popušio 250k jer sam ostao zaključan na Binance Earn i nisam mogao izaći. Zapravo manje jer sam prodao na 0.12 i dobio još nešto malo LUNC prevare. Ali uglavnom popušio većinuu. Srećom sam većinu kripta držao u BUSD.

Tkogod kaže da je kripto sigurniji od dionica nije baš pri zdravoj pameti. Preporučam da ga odmah stavite block/ignore i uštedite vrijeme rasprava i nepotrebno čitanje posta.

Vidim da se vanka pad nastavlja. Nažalost već sam izašao iz shorta jer sam teški amater. A nisam ništa ni prodao na ZSE. Jer stalno netko iskače na prodaji ispred mene. Netko od ovih kojima nema panike i sve je u redu. kakvi klauni majko mila.

• Dr.Kalica
    • March 13, 2023 at 2:17 PM

Kripto je teško gov*o i prevara. Obožavam kad netko ide fundamentalno objasniti vrijednost kripta. Hahahaha

Ali ok. I sam imam nešto kripta. Što je je ,ali ništa ne može poletiti kao to gov*o.

• Dr.Kalica
    • March 13, 2023 at 1:52 PM

Vani je potop.

Uspio sam shortati i zaraditi.

Nažalost kod nas nema shorta. A ne da mi se prodavati po bidu kad mogu pričekati da me netko od forumskih genijalaca kupi na asku.

Čekam samo ove kojima je sve u redu i nema straha. Ali nikako da kupe. Samo pametuju po forumu. Nitko nije 5 EUR ubacio i pogurao ZSE.

• Dr.Kalica
    • March 13, 2023 at 9:10 AM

Odmah po otvaranju Europa krenula padati, naročito banke.

Deutche bank odmah -6.4%

Unicredi -3.4%

Intesa Sao Paolo: -1.77%

Societe Genberale: -4.5%

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Dr.Kalica
    • March 12, 2023 at 2:00 PM

Predložimo 12 EUR i ne vraćanje dugova.

Gradnju LNG broda. Nećemo ni to platiti.

• Dr.Kalica
    • March 10, 2023 at 9:14 PM
    Quote from Normani
    Quote from Dr.Kalica

Bit će zanimljvo popratiti trgovanje u ponedjeljak. Od zatvaranja ZSE, Ameri su zaronili 1.4% a Europa oko 2.2%.

Dok nama brodari, luke i brodogradilišta vuku index prema gore, vanka je ipak nešto drugačija situacija s tim sektorom.

Postotak, dva, tri za ta tržišta nije neka drama. Da se to ponavlja danima, tjednima ili pak koji mjesec-dva, pa da je uočljiv neki jači silazni trend, to bi već bilo nešto iz čega bi se mogli izvući dublji zaključci. Treba vidjeti što će biti dalje.

Na duljem vremenskom periodu su još izraženiji padovi. Naročito zadnjih 10-ak dana. Trend je silazni. Mi se nekako odupiremo jer nas je situacija u Ukrajini "pomazila". Ali ne može ni to zauvijek trajati.

• Dr.Kalica
    • March 10, 2023 at 8:29 PM

Bit će zanimljvo popratiti trgovanje u ponedjeljak. Od zatvaranja ZSE, Ameri su zaronili 1.4% a Europa oko 2.2%.

Dok nama brodari, luke i brodogradilišta vuku index prema gore, vanka je ipak nešto drugačija situacija s tim sektorom.

ZIM Integrated shipping services: -4.2%

NYK: -6.4%

MAERSK: -1.31%

Samsung Heavy Industries: -1.37%

Mitsubishi heavy Industries: -2.12%

China Shipbuilding Industry: -2.08%

Hyundai Heavy Industries: -2.6%

China Merchants Port Holdings: -1.2%

Srećom pa sam skratio 10% portfelja danas pa ne moram strahovati za presotalih 90%. Ne vidim što može poći po zlu ^^

• Dr.Kalica
    • March 10, 2023 at 9:55 AM
    Quote from verdi

stranicu iza ima članak iz poslovnog koji ovo malo objašnjava.

Prije same kupoprodaje OT Logistics predugovorom se, naime, obvezao osigurati češkim investitorima kupnju udjela razvojnog fonda, a mora obaviti i prijenos vlasništva dionica Rubicona na OTL. Pretpostavke za konačno sklapanje ugovora podrazumijevaju niz radnji.

Zašto mislite da LKRI vrijedi više od 10 EUR?

Nije provokacija. Imamo uglavnom sl. mišljenja i portfolio, zato mi je čudno gledati LKRI na 10 EUR.

To je već daleko iznad knjigovodstvene, a za razliku od tehnološkog sektora, ovdje to ima smisla.

Nezapamćeno dobra dobit je i dalje sića u odnosu na P/E i vrijednost dionice. Nikakav povrat.

Možda nešto krivo gledam ili mojedionice nije ažuriran dobro.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Dr.Kalica
    • March 10, 2023 at 8:51 AM

-Kamatna stopa varijabilna – SOFR +CAS 3 M (4,82 %) + 1,66 % = 6,48 % za USD

Ne znam jesu li mogli odabrati gore vrijeme za kredit. Kamatne stope rastu a dok brod krene zarađivati upitno šta će biti za Ukrajinom i vozarinama.

U međuvremenu ova ubitačna kamata teče.

Ako već ide dokapitalizacija do 350 mil HRK, zašto odmah nisu kupili brodove sa tim novcima. Bez potrebe za kreditom i kamatama. Taj iznos je dovoljan za 2 LPG broda a trenutno povoljne vozarine neka pokrivaju obveze.

Koje mlaćenje kopriva tuđim ku*em.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Dr.Kalica
    • March 7, 2023 at 3:50 PM
    Quote from Moller

evo i ulaska u Crobex

U sastav indeksa CROBEX® i CROBEXtr® uključuju se dionice sljedećih društava:

• Kutjevo d.d. (trgovinski simbol KTJV , ISIN HRKTJVRA0002)

onda da nazdravimo

:)

novi adut.

https://www.kutjevo.com/dogadanja-i-pr…ng-tasting-2023

Display More

Pričekat ću dok NEXE ne izađe. Ovo njihovo rušenje cijene tjednima već polagano ide na živce.

Ovim tempom neće nam se skinuti s kur*a još mjesecima.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt