Men iskreno zanimaju Izvješča samo za INGR i VLEN, ta 2 feniksa.
Ovo više manje sve očekivano. Ali ova 2 nikad ne znaš, ili dragulj ili kanta go**na.
Men iskreno zanimaju Izvješča samo za INGR i VLEN, ta 2 feniksa.
Ovo više manje sve očekivano. Ali ova 2 nikad ne znaš, ili dragulj ili kanta go**na.
Treba usporediti i sa Q2 1994 godine. Čisto da vidimo razliku. To je sada jako bitno.
I povući par teničkih linija da vidimo gdje je odbijanac, koje rame i glavu pa usporediti i to sa konkurencijom na temelju istih linija iz 2007. godine.
Mislim koji vrag ono. Idete od dionice do dionice i pričate gluposti. Izvješće mnogo bolje nego li prije i nego li je očekivano.
Ali ok. S obzirom da ovo kupujem stalno meni odgovara kenjaža, panika i prodaja po nižim cijenama.
Lik ima 73 godine. Šta će mu koji k**** više dionice. Neka proda i uživa do kraja života. Živi kao car. Bez straha hoće li roknuti zbog COVIDA, Putina, Mate ili Šime... razuman potez. Čudan način prodaje ali razuman potez.
Opet me nakrcalo na bidu ERNT.
Plan je i dalje TOP 10 da mogu vući linije po Skupštinama.
Nemate vi pojma šta pišete. Da imate ne bi napisali "nastavljaju s lošijim poslovanjem" ako prihodi i dobit rastu već godinama, iz kvartala u kvartal.
A ako je rast prihoda 5% i dobiti skoro 70% "otprilike na razini prošlogodišnje" onda stvarno trebate platiti nekomu da vam objasni izvješće.
Dabogda mi sve investicije imale rast 70% polugodišnje dobiti, od sada do kraja života.
Zar nije na ZABA na 12 na prodaji preko 350k dionica? (samo 10% vidljivo)
Bila divka. Povukao par linija. Nema više divke.
Vezano za našeg dioničara Dražena…
Nadam se da on ima još dionica, normalan portfelj, jer koliko god mi bili sigurni da je ovo najbolja kompanija u Hrvatskoj, profesionalno složen portfelj (makar slijedio princip fokusiranosti, uvažavao onu Mungerovu diversification = deworsification) mora imati bar neku diverzifikaciju, po mogućnosti u različite kompanije iz nekoliko različitih industrija (pa i sektora), čak i uz ekstremno primjenjivanje Buffettove o “circle of competence”, mora taj krug imati bar neku širinu, a ne sad samo transformatorske i ništa osim transformatorskih firmi makar ti bio bivši direktor Elektre ili čak Končar D&ST.
Ne može svatko sebi umišljati da je Shelby Davis (poznati superinvestor koji je ulagao samo u kompanije osiguravatelja jer je radio u toj industriji pa je mislio da ih poznaje tako jako dobro da mu nema smisla raditi deworsification izlazeći iz svog uskog ali jakog kruga kompetencije i unutar kojeg vidi očigledne prilike https://en.rattibha.com/thread/1658929396156186629 )
Uvidom u knjigu dioničara različitih kompanija na ZSE možete vidjeti njegovo ime i na drugim perjanicama. Nisam siguran da li je to on ili samo netko tko se isto zove i preziva i iz istoga mjesta
Pa primjerice ima nešto u onom ružnom pačetu šta ima velebnu dvoranu u ZG. Trebali bankrotirati ali sada dobro posluju. Iako im je dionica danas pala oko 4%. samo treba češljati knjige. Svašta se nađe.
I ono ružno pače očekujem iznad 5 Eur kao i KODT na 1000 EUR. No što ja znam. Pričam gluposti.
Je li kome sjela dividenda?
Ukoliko se ne varam, isplata je tek za 2 dana (20.07).
ipak isplačeno. Upravo dobio obavijest.
Je li kome sjela dividenda?
Ukoliko se ne varam, isplata je tek za 2 dana (20.07).
Svatko od forumaša koji drukaju na kupnju kao i većina forumaša koji ovdje čitaju naše beznačajne postove bi prodali odmah da im se pruži prilika ATPL na 80-90 EUR.
Ali prodaja na ovim razinama je isto kao i prodaja na 80-90 EUR nakon isplate dobiti i ako dokapitalizacija prođe.
Ispada da sam ja ipak postao prosječni hrvatski potrošač. Upao sam u većinu.
Vjerujem da je Likvi bolji od tamo nekog pored, ali nakon ove inflacije i rata u Ukrajini... stvarno me boli ku*ac za kvalitetu i biram ipak ovaj za 8-9 kn umjesto Likvi za 16-17 kn.
U Lidla ovi Likvi na policama. Sve polica pune.
Ove low budžet prevare police prazne. Mislim da je ljudima dosta.
Gledam SAPN izvješća. Vidim da nisu nabili marže niti da im nisu skočili prihodi koliko je npr. poskupio Likvi (60-70%) u Lidla. Sva para ide kod trgovaca robe a iz džepa potrošača. Mislim da je potrošačima dosta. Bit će zanimljivo vidjeti kako će sve to utjecati na apeihode Saponije kad se roba bude samo taložila u skladištima trgovaca. Još kvartal dva i vidit ćemo sve. Nekako sumnjam da će biti potrebe za tim proizvodima ako se ne kupuju.
Kad otiđem do Lidla i nekih drugih dućana pa vidim deteržent Likvi 16-20 kn, dok neki tamo odmah pored njega 8-9 kn. Ne mogu se zapitati tko tu koga je*e.
Tko još kupuje i puši njihova sr*nja, čudo je pravo.
Ja ne znam koji je sa mnom vrag.
ERNT mi je najveća pozicija u portfelju i jako me veseli što pada jer mi daje mogućnost još jeftinije kupovine. S obzirom da mi je prosječna 218 EUR.
Nešto nije u redu sa glavom kad me pad veseli.
Ekipa iz TOP 10 i/ili NO često kupuju.
Kad bi ova INGRA bila sposobna ugovoriti neke nove poslove, da ne ovisi samo o Areni, ovo bi bila zlatna koka. ZSE best buy.
Zna li netko što je sa onim poslom Jelsa-Vrbovska i Stari grad koji su ugovorili sa Slovencima.
Ukupna ugovorena vrijednost radova bez PDV-a iznosila je 33,26 milijuna kuna. Radovi moraju biti završeni do 30. lipnja 2023. godine
I ja sam uzeo ATPl.
Ali samo jednu dionicu. Da vidim kod SKDD tko kupuje ovo gov*o.
Mislim da je problem u "cijena nije pala kako se ocekuje nakon vijesti o dokapu"......
Mislim da ne bi trebao previše misliti. Razmišljanje. Nije to za svakoga. Zahtjevna aktivnost.
Nego povesti primjerom i sav novac ubaciti sada u ATPL na ovim razinama. Pri ovim vozarinama. Velike tamne sile vas samo žele udaljiti od ovog sjajnog dokapa i ove sjajne prilike i doći od vaših vrijednih dionica.
Čak se i zadužiti, dati kuću u zalog i sve to ubaciti u ATPL.
Da ja mislim kako ovo vrijedi ja bih već davno ubacio brdo love ovdje. Ne bih trošio vrijeme na forumu nego bih pronašao još jedan posao da ubacim i te novce.
Ovo što je prvi dioničar podebljao je najbolji indikator da se želi razvodnit udio malih. Vjerujem da je svih ovih dana većinu kupnje upravo on obavio a to će se i vidjeti ubrzo. Sve radi što veće količine u dokapu. Također vjerujem da će dokap biti neuspješan što će rezultirati manjim izdavanjem novih dionica i po najnižoj mogućoj cijeni (dakle 53.50). Što opet njemu odgovara.
Čudili smo se zašto dionica nije zaronila na obavijest o dokapu, budući da na takvu vijest uvijek zaroni. Uvijek i na svakoj mogućoj burzi. Sad i znamo zašto.
Mislim da je upravo ovo organiziranje malih dioničara razlog dokapitalizacije. Bilo je i gorih vozarina i gorih kamata pa se nije išlo u dokap.
Ostajem prvi svome, najgora uprava ikada. Ovaj prvi dioničar nema veze sa brodarstvom samo želi sebi zgrabiti što više. Kakav ološ. Ekipa iz prošlog HDZ-a koja je optužena za puste malverzacije mu nije do malog prsta.
Lik želi prebaciti i sve Skupštine u ZG, nema ovo više veze sa DU. Niti mu se da putovati do DU jer ga boli ku**c a i brdo starčasi neće ići iz DU do ZG radi Skupštine pa dodatno eliminira njihove glasove. Dno dna.
Cromaris je zlatna koka. Druga je stvar što se krije profitabilnost kroz računovodstvo. Dovoljno je vidjeti od Generala Gotovine koliko je njegov biznis sa tunama likvidan i profitabilan. Kao i svima drugima. Jedino Cromaris-u nešto šteka. E sad ili nemAju pojma ili kriju paricu. Vjerujem ovo drugo.
Hipotetski.
Prvo morate naći idi*te sa tuđim novcima i bez iskustva da napucaju na 70 prije ex dividend daya.
A nakon toga i prinosom ispod 2% (uz nove dionice i dobit u rangu prošlogodišnje - premda smrdi na mnogo lošiju) državne obveznice su bolja solucija.