https://zse.hr/userdocsimages…10h0GD3dA==.pdf
Koja mu je ovo fora?
EDIT: Malo istraživao, mislim da on stoji iza ovog : https://www.index.hr/vijesti/clanak…ole/961911.aspx
https://zse.hr/userdocsimages…10h0GD3dA==.pdf
Koja mu je ovo fora?
EDIT: Malo istraživao, mislim da on stoji iza ovog : https://www.index.hr/vijesti/clanak…ole/961911.aspx
Branša nije pogođena? Onda smo vlasnik INsig2 tvrtke gosp. Mandić i ja jedini pogođeni IT-ovci.
I ne znam kako se tolerira opće da se piše dividenda moguća u svakom trenutku, a uprava je sama izjavila da se za sada dividenda stavlja u zadrzanu dobit. Potpuno neutemeljeno!
moguće je da oni koji imaju mogućnost isplate dividende sačekaju da prođe vrijeme državnih potpora i onda isplate dividendu u drugom dijelu godine, nemam ove dionice da ne bi bilo da navijam ili sam pristran
To naravno da je moguće - kod nekih firmi će se i desiti, ali to je isto kao da se na temama svake dionice ide pisati "dividenda moguća u svakom trenutku!!!". Ima li to smisla?
Poziv na glavnu skupstinu - https://zse.hr/userdocsimages…k6t9OMqzQ==.pdf
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Nista od dividende ove godine...
to je poznato nekoliko tjedana već. Nepoznato je zasad hoće li biti izvanredne dividende koja je moguća u svakom trenutku. Govorim stoga, što ova branša nije pogođena i obzirom na tradiciju i vlasničku strukturu ERNT
Branša nije pogođena? Onda smo vlasnik INsig2 tvrtke gosp. Mandić i ja jedini pogođeni IT-ovci.
I ne znam kako se tolerira opće da se piše dividenda moguća u svakom trenutku, a uprava je sama izjavila da se za sada dividenda stavlja u zadrzanu dobit. Potpuno neutemeljeno!
uvijek postoje pametnjakovići koji sve znaju i nude to znanje svima i to besplatno i u neograničenim količinama, baš kao kolega. Očito je velika kriza sa puno nepoznanica, ali mogući scenariji su potpuno različiti, glede dubine i trajanja krize. Moguća je oštra, ali kratka kriza.
Očito je da neki smatraju da će se BMW.-i Mercedesi, pečeni janjci, najskuplje pivo i vino, rolexi, apartmani 1. red do mora, najfinije donje rublje, luksuzni stanovi , najbolje dionice i parcele prodavati zapravo dijeliti po cijenama "daj što daš" ali to se nikada nije dogodilo pa neće ni ovaj puta. Besmisleno i besplatno.
Ste Vi vidli kakvo je bilo tržište luksuznim satovima 2008/2009? Ogromni novci su se mogli zaraditi ako ste tada kupovali. A da ne govorim tek o luksuznim supersportskim autima (kolekcionarski, ne BMW-i trojke, petice i slicno)
Zanimljiv članak koji daje realni uvid u stanje provedbe informatičkih projekata u doba korone. Bio sam pričao u ovoj temi nešto slično prije kojih tjedan dana vezano uz moja trenutna iskustva za stanje projekata.
https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…ravak/10293343/
Rekao sam već više puta, ERNT je odlično ulaganje, ali trenutno nije najpametnije srljati u kupovinu. Možda će se moći ući za jeftinije.
Hrvatski telekom naravno, jak kupac za ERNT. Teorije zavjera i tehnička analiza su nebitni..Bitna je realna budućnost
Sadržaj je nastao u suradnji Native Ad Studija i Hrvatskog Telekoma
Umjesto propalog pokušaja omalovažavanja, radije proučite članak. Upravo je HT i slične kompanije katalizator uspjeha ERNT. Do kraja godine imat ćemo prve velike rezultate. Tako je planirano u viziji ERNT.
Ne ulazim u vrijednost ERNT trenutno niti nešto u raspravu, nego dobronamjerno vam velim da proučite kako ERNT zapravo radi, koja je poveznica s Telefonaktiebolaget LM Ericsson i kako poduzeće funkcionira.
Izjava tipa HT je katalizator uspjeha ERNT zvuči naivno - cijeli rad ERNT vezati isključivo uz HT je veoma pogrešno.
Prije par mjeseci sam čitao da Ericsson prednjači što se tiče core-related i "esencijalnih" (sto god to znacilo) patenata, dok Huawei ponajvise ima besmislene patente cisto da se podigne metrika broja registriranih patenata.
Nisam siguran ako se promjenilo u zadnje vrijeme - ako neko ima info, neka posalje.
Ericsson ima super buducnost - Borje je odlican CEO i preokrenuo je tvrtku u zadnjih 3-4 godine koliko je na vlasti. No, ne treba se zuriti sa kupovinom u short termu. Postoji sansa da ce cijena ERNT ici jos nize. No, nece do razina 700-800, to sigurno.
Da zato je Huawei narastao valjda sto puta, a ERIC se “smanjio” u posljednjih 10-15 godina... bit će da usprkos “besmislenim patentima” ti Kinezi jako dobro neke stvari rade...i sto je najvažnije - znaju sto rade.
Ericsson trenutno ima bolji tech za 5G. Huawei/ZTE su bili kraljevi cheap-cost effective deploymenta kod 4G radi kineskih vladinih potpora - zato su ih svi koristili. Imali su relativno ok tech koji je bilo moguće proizvesti po ultra niskim cijenama radi government subsidies - možete izvući zaključak da su se nekako drugačije financirali ako im se proizvodnja nije isplatila, al ja u to ne ulazim (nisam Trump )
Kinezi su imali rapid growth radi strane tehnologije koju su kopirali (nije da govorim čisto iz guzice ko većina ljudi, ima slučajeva krađe IP-a u vrlo vrijednim tehnologijama). Zapad jednostavno nije imao druge opcije osim koristiti jeftinu Kinu za proizvodnju te su gubitak IP-a pripisali troškovima proizvodnje.
Ponovno se vraćam na 5G, ako mislite da imaju superior tech, pogledajte samo koliko im je u mobitelima 5G modem chip neefikasniji od Qualcomma ili Samsunga - jest da nije tehnologija baznih stanica, al se može povuć paralela.
Ako imate konkretne podatke da je Huawei 5G base station tech bolji od Ericssona ili Nokije, slobodno dajte link.
Poslušajte borisa Vujičića od sinoć na HTV. Novac nece zavrsiti u nekretninama ni u inflaciji nego u dionicama
samo da te podsjetim, zagovarao si zatvaranje zse. Vjerujem da i dalje to podrzavas, kako ljudi ne bi gubili novce.
Zagovarao je i RIVP rast rast rast, onda je prodao pa mu je sve bilo sumnjivo jako kako će sezona, sad opet kupio pa mu se čini da će ipak bit sezone hahah.
Bez ljutnje kolega Barik, smijesno mi je malo i vjerojatno je dosta kolega primjetilo Vaše ajmo blago reći, navijanje
Lurker458, pa to je totalno irelevantan podatak!
naravno da će podatak o kretanju mobitela biti manji kod nas gdije je sve zatvoreno od švedske gdije nije...opet ponavljam, prihodi, rashodi i bdp pa ćemo vidjeti gdije smo...
??
Nigdje nisam vukao nikvu usporedbu niti sam vama odgovarao. Čisto sam naveo link gdje se može vidjeti Google Mobility report.
Možda je već bilo navedeno prije, al uvijek je zgodno koristiti Google Mobility report za praćenje pada "zainteresiranosti" za dućane i ostale retail related activities.
Zadnji update ovisi o zemlji koliko sam shvatio:
https://www.google.com/covid19/mobility/
sve ok, ali 5G je nezaustavljiv proces. Osim toga korona je dodatna omrazila Kinu tako da E. nema dostojnu konkurenciju za taj unosan posao
ne bih se složio s Vama.
evo Vam link sa Ericssonove službene stranice.
utrka je prilično izjednačena.
Prije par mjeseci sam čitao da Ericsson prednjači što se tiče core-related i "esencijalnih" (sto god to znacilo) patenata, dok Huawei ponajvise ima besmislene patente cisto da se podigne metrika broja registriranih patenata.
Nisam siguran ako se promjenilo u zadnje vrijeme - ako neko ima info, neka posalje.
Ericsson ima super buducnost - Borje je odlican CEO i preokrenuo je tvrtku u zadnjih 3-4 godine koliko je na vlasti. No, ne treba se zuriti sa kupovinom u short termu. Postoji sansa da ce cijena ERNT ici jos nize. No, nece do razina 700-800, to sigurno.
Čak i matica govori o sporijem 5G rolloutu. Inače su bili konzervativni sa zadnjim izvjestajem o 5G projekcijama (zaboravio sam naziv izvještaja, mogu naći ako nekoga zanima), tako da mozda nece strasno utjecati na likvidnost (odnosno smanjena potraznja nece utjecati na planirane prihode)
Source: https://www.bloomberg.com/amp/news/artic…ean-5g-rollouts
Jučer veliki pad cijene u kojem sam i ja udebljao br. dionica. I broj 6. kupuje.
Dividenda kada i koliko hoće ili neće, može utjecati kratkoročno na cijenu.
Naveli ste da br. 6 kupuje. Sve je to ok, ali mogli ste barem napisati da je kupio (samo) 52 dionice. No, niste naveli da je br. 9 prodao početkom mjeseca 866 komada.
Iskreno sam mislio da ERNT neće biti pogođenim ovim "invisible enemy-om", no malčice je zapela poslovna aktivnost. U svijetu se jedino izvršavaju postojeći ugovori za razvoj informacijskih rješenja, (vrlo) slabo se ugovaraju novi. Znam to jer radim u tom području i imam konkretne podatke (ne samo za Hrvatsku već i US i UK).
Nije cijena loša trenutno - iskazan je pad prihoda i dobiti kroz smanjenje sa 1450 (post 4Q FI cijena) na trenutnu. No, ja bih prije kupovine možda malo pričekao ukoliko će se moći kupiti za jeftinije.
Poštovanje ,
Prijedlog.. onda je Admin, nema nick i mišljenje i stavove na javno.. ako si služben , služben s do kraja.. 100%
jedino mi je logično, upgrade u društvu, gubiš privatnost, ko u stvarnosti, kako to vama zvuči?
U standardnim internetskim forumima - klasični korisnik može biti moderator ukoliko se iskazao kao "istaknuti" (što god to znacilo) korisnik. Isti korisnici zadržavaju svoje nickove i mogu pisat koliko i kako žele. Uvjet je da moderiraju pošteno i prema pravilima foruma.
Pretpostavljam da će Admin voditi brigu ukoliko se moderator pridržava pravila moderiranja.
Starta se proizvodnja u Rusiji
Uzeo bih ADRS.
Ali ne prije početka svibnja, očekujem oštar pad burze kad Ameri objave broj nezaposlenih valjda 1. svibnja.
U koju dionicu upucati novac na kojoj cijeni?
Ajmo favorite na sunce?
€,£,kn,$?
Ja sam očekivao oštar pad radi "Initial jobless claims" podataka svaki tjedan pa je uvijek s&p i dow okrenuo iz minusa u premarketu u plus u trgovanju nakon izlaska istih. Uvijek FED najavi novu mjeru nakon izlaska tih podataka, prošli tjedan je bio plan lendinga 2B$.
Slažem se da bi trebalo čim više koristiti ispravnu terminologiju, no ako su neke stvari više manje jasne bez dodatnog pojašnjavanja (makar nisu 100% korektne prema knjiškim definicijama) da li je potrebno to extra isticati i loviti se samo za tih par rijeci?
Ja kužim iz konteksta što kolega misli kad piše populacijska potrošnja ili proforma ugovor.
Ovo je javni forum vezan uz investiranje, a ne konstatno pisanje visoko akademskih radova...
edit: kužim da je debelo off-topic, pa je i za očekivat da će biti maknuto, ali bilo je vrijedno spomenuti po meni.
https://www.tomtom.com/en_gb/traffic-index/beijing-traffic/
Malo je čudno da se toliko govori o vraćanju Kine u normalu i da je sve OK, a s druge strane imamo pad prometa vikendom (odabrati Last 7 Days). Moguće da je povratak na posao mandatory u Kini, ali ljudi ne smatraju da je sve normala pa ipak ne putuju vikendima (u svoje slobodno vrijeme)?
Je li onda moguće očekivati reset ekonomije u nekom kraćem roku diljem svijeta?
Ok, CSV. Pa većini ljudi koja vidi hrpu teksta ne zna sto s njime učiniti. To “malo stiskanja” njima je nepoznat pojam. Vecina ljudi bi sve uglavnom “Plug & Play”... sto je čak i u redu jer ovi u SKDD znaju da većina ljudi nije bas informatički pismena i za 100 kuna + PDV mogli bi prilagoditi format većini korisnika ili ih pitati barem u kojem formatu zele knjigu.
Ok, donekle jasno. No kako ta vecina ljudi cita bilance a ne zna upaliti Excel? Naravno, retoricko.
Vidim da je Lurker stavio uputstva. Nadam se da ce biti od pomoci. Prije bi preporucio da informaticki nepismeni instaliraju Libre Office. Licenca ne kosta nista, radi puno bolje od M$ Office-a, nema ribbon koji smanjuje prozor u podatke i import datoteka kao CSV zahtijeva samo otvaranje datoteke. Bez pitanja vam se tablica pojavljuje na ekranu.
Sto se tice pitanja za format datoteke, mozda bi to bilo zgodno. Samo sto koristenje xls formata za ovakav tip podataka je kao da idete na plac po kilu krumpira sa kamionom za rasuti teret. Potpuno nepotrebno. Ovo su cisti podaci bez formula i formata istih. CSV je uvrh glave.
Sve stoji. Neka open source rjesenja su cisto solidna za ovakve podatke. Excel je onda dalje pogodan za grafičke usporedbe i daljnju analizu ako netko ima ekstenzivniji set podataka i nada se izvući neki dodatan podatak.
Samo mi nejde u glavu, kako to da deru 125 kuna za budimo realni 0 posla? (ta cijela exportana knjiga je zapravo 1 SQL select query i funkcija za spremanje u fajl)
Evo, među prvim rezultatima kad se gugla CSV to Excel: