1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • April 1, 2021 at 9:30 AM

nije aprililili....is sekunde u sekundu zelenjava ;)

Files

futures20210401.JPG 130.71 kB – 0 Downloads
  • Što smo danas tržili

• looserst
    • March 31, 2021 at 2:44 PM

+ atpl po 186...idemo dalje

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • March 30, 2021 at 7:54 PM
    Quote from alias
    Quote from Manu

To bi trebalo rezultirati gradnjom novih brodova?

- Logičan je odgovor da bi to trebalo tako biti i brodari su na dobrom tržištu nekad pojačano naručivali novogradnje. Ograničavajući je čimbenik to što je u krizi koja je zadesila brodove za rasute terete tijekom posljednjeg desetljeća nestalo i dvije trećine kineskih brodogradilišta koja su ih gradila. U okolnostima pandemije zasigurno je teže osigurati i financiranje novogradnje, a brodari su trenutno neskloni većim narudžbama i zbog činjenice da je u Kini teško organizirati nadzor gradnje, pa čak i da brod preuzme njegova posada. Sve to pruža nadu i može se očekivati da bi dobro tržište u ovom segmentu poslovanja moglo potrajati.

A analiticari iz jutarnjeg su kvalitetni i treba ih poslusati?

Kolega procitajte clanak ponovo, izjavu je dao predsjednik uprave tankerske pa valjda ima neku tezinu? (inace bi se slozio, piskarala iz jutarnjeg samo popunjavaju stranice nebulozama, ponekad usput i krseci elementarna pravila burze, npr. u slucaju clanka o dalekovodu)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • March 29, 2021 at 12:34 PM
    Quote from Flight

...Odnosno nije, ako se dokap odgodi, a postojeći oporavak se pretvori u dugoročni ciklus rasta vozarina....

Bingo! A o kojim cijenama se onda prica i koji je risk/reward u ovoj kombinaciji :/

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • March 29, 2021 at 12:07 PM
    Quote from Flight

Pa dobro, ti onda podmetni sić i čekaj, al nemoj se iznenaditi ako na kraju “ostaneš žedan”.

Hvala ti sta mislis na mene i moj novcanik, bas si srce. Da zakljucim, prije par mjeseci bi potpisao sve sta si rekao ali sad... aJmo vidit kako ce se prica razvijat

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • March 29, 2021 at 11:58 AM
    Quote from Flight
    Quote from looserst

Kratkoročno, dugoročno, budućnost...a znamo li mi da je trenutni cycle kratkoročan? Čak i ultra loša uprava (šta JDPL uprava svakako je) trenutno zarađuje a ako ovo potraje...možda i ima dugoroćnu budućnost? Ili bar dok opet ne spale novce, tamo 2034 negdje? ;)

Nemaju oni sto spaljivati jer oni novca za akumulaciju nemaju, kao ni za podmalđiavnje ni proširivanje flote. Oni su spalili i ono sto nemaju odnosno nisu imali. Jel ne znam kako drugačije tumačiti oprost dijela duga.

Nemaju sad ali nesto i kapa u kasu ako se vozamo po 15,20 k?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • March 29, 2021 at 11:46 AM
    Quote from Flight

Država ni nema namjeru dugorocno ostati većinski vlasnik nakon sanacije i dokapitalizacije odnosno prodaje ili ulaska strateškog partnera. Ionako je kod EK tražila iznimku da može provesti proces restrukturiranja. I izdala obimna državna jamstva na teret kojih je očito i otpisan dio kreditnih obveza.

A sad, da li se to nekome i kome namješta, to je tesko reci. No, činjenica je da uz ove vlasnike i ovu upravu Jadroplov nema dugorocnu budućnost bez obzira na trenutni smjer vozarina. Kratkoročno je naravno moguće svašta.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…oplova-20180503

Kratkoročno, dugoročno, budućnost...a znamo li mi da je trenutni cycle kratkoročan? Čak i ultra loša uprava (šta JDPL uprava svakako je) trenutno zarađuje a ako ovo potraje...možda i ima dugoroćnu budućnost? Ili bar dok opet ne spale novce, tamo 2034 negdje? ;)

• Što smo danas tržili

• looserst
    • March 29, 2021 at 10:40 AM

+ atpl na 192,5... mislim da vlakić brzo kreće pa skupljam mrvice :P

• DRY BULK

• looserst
    • March 25, 2021 at 1:06 PM
    Quote from 5. Element

Eto. Jako brza reakcija trzista na Suez.

Kapetan Ever Given-a ima pivu kad god želi! Svaka čast majstore!

(Mislim da bi futuresi svejedno u zeleno ali neka njega tamo tjedan-dva)

• DRY BULK

• looserst
    • March 23, 2021 at 1:35 PM

Freight futures am update

Capesize down ~13%
    Panamax down ~11%

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • March 23, 2021 at 11:24 AM

Prati li neko slučajno ZIM?

Summary of Key Financial and Operational Results

Q4'20

Q4'19

2020

2019

Carried volume (K-TEUs)...........................

799

698

2,841

2,821

Average freight rate ($)............................

1,518

1,017

1,229

1,009

Revenue ($ in millions).............................

1,361

827

3,992

3,300

Net income ($ in millions) .........................

366

1

524

(13)

Adjusted EBITDA ($ in millions)..................

531

115

1,036

386

Operating income (EBIT) ($ in millions).......

439

45

722

153

Adjusted EBIT ($ in millions)......................

439

47

729

149

Adjusted EBITDA margin...........................

39.0%

13.9%

25.9%

11.7%

Adjusted EBIT margin...............................

32.3%

5.7%

18.3%

4.5%

Net cash generated from operating activities.

414

89

881

371

Free cash flow ($ in millions).....................

392

83

846

409

Earnings per share ($)..............................

3.65

(0.00)

5.18

(0.18)

Net debt ($ in millions).............................

1,236

1,372

Jučer su ih zakucali nakon bolesno dobrog izvješća, razmaženi ameri žele quarterly dividende a ovi nude yearly. IPO je bio nedavno i istina raslo je dosta od tada ali i dalje mi se čini kao dobra prilika

Znalci... mišljenja, analize...? Ima neko volje pogledati?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • March 22, 2021 at 11:14 AM
    Quote from harpun

mitkko,mitkko što si napravio ,a mogli smo još kupovati u tišini

mittko je MM. ne kažu bezveze da pero vrijedi više nego... (u ovom slučaju tipkovnica)

• DRY BULK

• looserst
    • March 22, 2021 at 9:22 AM
    Quote from jasko

Dry bulk equities – Beginning of a super cycle, or just an upswing? https://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-equit…ust-an-upswing/

Conclusion

Despite increasing evidence of an upswing in dry bulk shipping, market players are divided on the duration of this upswing, and whether it can qualify as a super cycle. Some expect it to fizzle out in three-to-five months, with others expecting it to phase out in three-to-five quarters, while a percentage expects it to last for as long as until 2023. Everyone however holds consensus that it is a great time for dry bulk shipping and its equity shareholders

Duration, duration....ključ svega

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • March 21, 2021 at 11:07 AM

Dakle iz danasnje/jucerasnje rasprave i analize jdpl podcijenjen a atpl blago precijenjena :/

63 kn per share, da ne viidim izracun rekao bi da me zaj...

I naravno hvala mittko za analizu,imam i ja nesto jdpl :thumbup:

• DRY BULK

• looserst
    • March 18, 2021 at 3:36 PM
    Quote from jasko

Evo opleli malo po ulpl i jdpl.

ružna pačad se pretva u labudove ^^

• looserst
    • March 18, 2021 at 12:58 PM
    Quote from tizian1

Nekretnine definitivno neće padati mada je to bilo za očekivati, potražnja je jača od ponude pogotovo u zg, nema dovoljno novogradnji, cijene materijala je znatno porasla, zg kao glavni grad je za 5-10 godina na 2.700-3000.

Dubrovnik će se vratiti za godinu, dvije na staro po pitanju nekretnina.

Ipak je to Dubrovnik.

1998 si mogao kupiti za 50.000 maraka 50 kvadrata baš na Batali, nekoliko godina kasnije isti stan je vrijedio 200.000 eura.

5 puta više.

Povlačim paralelu sa današnjom cijenom Atlantske pa da vidimo za par godina...

Display More

šta se tiče nekretnina nema straha, šanse za bitniji pad na jadranu su ravne nuli.

off topic...maloprije je kraj mene prošao kombi pivac grupe...kretao se nizbdo malom brzinom. osjetio sam neku nelagodu...nadam se da ga više neću vidjet :/

• Što smo danas tržili

• looserst
    • March 17, 2021 at 10:24 PM

+ atpl na 179... bit ce je valjda jos po diskontu :/

• looserst
    • March 17, 2021 at 8:00 PM
    Quote from maratonac

Vani je raspašoj. Sutra bi i mi mogli potegnut do 185-186 kn.

:D

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • March 17, 2021 at 2:28 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

HT apdejt

Vidjeli smo odbijanac u toj zoni, ali nimalo uvjerljiv. Ako se ubrzo ne odlijepi, bojim se da će ići dolje ovom drugom trajektorijom.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ATPL apdejt

Cijena je došla do prve razine otpora na 192 kn, i mislim da sada gledamo retest ovog bullish pennanta. Cijena je otišla malo niže nego što bih to volio, ali ajde, tehnički još uvijek drži vodu. Ako ne bude većh šokova zbog FI-a, rekao bih da je sljedeća postaja cca 220 kn.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

ATPL apdejt

Onaj bullish pennant više nije pennat, cijena je sada u nekakvom uptrend kanalu, tako da bi sada bilo već vrijeme da ode opet do vrha kanala, negdje oko 194 kn. Tu je 200 EMA koja je svojevrsna zona otpora, a ujedno je to i razina otpora od ranije. Bilo bi jako bullish ako bi se tu cijena konsolidirala neko vrijeme, to bi ukazivalo na vjerojatni breakout prema 215 kn.

Cijena se za sada uspješno drži iznad 50 i 100 EMA, bez obzira na agresivne prodavače. Pratimo dalje.

Display More

Hvala mittko!

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• looserst
    • March 16, 2021 at 8:31 AM
    Quote from diokidina

st-brajo

Ne razumijem sto Ingra ima veze u reprogramiranje duga Tpng????

looserst

Kolega da li ste ikad dizali kredit u banci?

Po vasoj izjavi sigurno niste.

Da li znate kako se kamate za kredite plaćaju?

Znaci da vam ukratko objasnim kamate od prve rate otplate kredita idu vece prema zadnjoj otplatu kad je najmanja,dok anuitet ide od najmanjeg do zadnje otplate kad je najveci.

Sukladno tome kako st-brajo govori da su podigli kredit 2015,predpostavljam na 10g, mozda i krace,su do dana danasnjeg platili najvece kamate. Nije mi jasno da su u drugom polovini otplate kredita sa podosta smanjenim kamatama, oni podigli novi kredita sa novim kamatama koje sigurno nisu manje?!

Refinanciranje ili reprogramiranje se radi da bi se smanjili anuiteti, sto znaci da nisu mogli placat prosle obveze pod tim uvjetima.

Display More

Kolega anuitet je glavnica+kamata i anuitet se (uz neke pretpostavke) ne smanuje. Reprogramom "zatvaraju" preostalu glavnicu prvog kredita i otplacuju je uz manje kamate. Ukratko platit ce manje za istu stvar. Basic stvar. Kredit imam.

Uzurpiramo temu pa bi ja ovdje stao i prepustio dalje tpng znalcima da preuzmu, ako ih ima 8o

1. Privacy Policy
  2. Kontakt