1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • July 6, 2021 at 11:44 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from looserst

Cekas kasnu jesen za ove informacije?? Zasto mislis da se bas sad ne dogadja neki gamechanger? Ljeto je pa kinezi spavaju, fed se ne sastaje, zalihe ugljena, soje i zeljezne rude su stabilne? Wtf

Pa sve zalihe su na niskim razinama, potrošnja će samo rasti u sljedeća dva mjeseca.

Ne vidim zbog čega bi vozarine pale ispod 25.000$.

Očekuješ nešto radikalno od FED-a 28.7.?

Pa ako su sve zalihe nisko i potrosnja ce rasti iduca dva mjeseca zasto onda stabilni cekamo kasnu jesen?

Vozarine cega nebi trebale ispod 25k?

Od feda nisam ocekivao nista zadnju sjednicu pa sam pozalio X/

• DRY BULK

• looserst
    • July 6, 2021 at 11:15 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from looserst

Cekamo kasnu jesen za sta tocno? Pa dnevne oscilacije su po 5k i po vama nebi trebalo bit promjena?? :/

Za nove informacije, za status zaliha rasutih tereta, daljnje planove za globalnu infrastrukturu.

U sljedeća dva tri mjeseca sigurno neće biti većih promjena, ni gamechanger događaja.

Cekas kasnu jesen za ove informacije?? Zasto mislis da se bas sad ne dogadja neki gamechanger? Ljeto je pa kinezi spavaju, fed se ne sastaje, zalihe ugljena, soje i zeljezne rude su stabilne? Wtf

• DRY BULK

• looserst
    • July 6, 2021 at 11:12 AM
    Quote from brajakica

looserst

Atpl nema capove. velike oscilacije na capovima a ostali stabilno up.

Gdje ce ostali dalje ako nastavi ovako?

Znam da atpl nema capeove ali jucer su recimo panamax ffa pali 3k. Pricate o stabilnosti a bavite se dry bulkom?

• DRY BULK

• looserst
    • July 6, 2021 at 10:03 AM
    Quote from goldfinger

Nadoknađuju se jučerašnji minusi.

Trend je i dalje pozitivan. Čekamo kasnu jesen, ne bi trebalo biti većih promjena do tada.

https://www.braemarscreen.com/

Cekamo kasnu jesen za sta tocno? Pa dnevne oscilacije su po 5k i po vama nebi trebalo bit promjena?? :/

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • July 5, 2021 at 10:49 PM
    Quote from Marielena
    Quote from looserst

Off topic smo ali q1 rezultati NMM:

https://navios.gcs-web.com/news-releases/…esults-first-14

Nemaju veze sa cijenom dionice. NMM je kes masina najvise radi kontejnera i realna cijena je negdje u rangu 50 usd. Problem je uprava, nedavni dokap radi spasavanja NM (kupnja capeova) i slicno, ima povijest sra..a s tom komapnijom radi koje je cijena tu gdje je.

PANL je bomboncic :*

GOGL ce mislim najvise patiti sada radi cape futuresa =O

Da, nmm je prvi poceo rasti zbog kontejnera.

Cijena je tu gdje je zbog lose vlasnice. Mislim da kao i Tpng namjerno prikazuju losije izvjestaje nego sto bi trebali. Atpl radi suprotno. Preuvelicava dobit. Ovi idu u drugu krajnost.

Panl je tu gdje je zbog velikog prodavaca. Zato je jeftin. Inace ne poznajem firmu dovoljno.

Pa to je trenutna korekcija BDIa. Mislim da ce u 3Q prosjek vozarina za Capeove biti najvisi. A od sijecnja je gogl bome dobro potegnuo.

Display More

Nadam se da ste u pravu kolegice za q3 jer mi je danas svaki refresh na braemar.com podizao zelucanu kiselinu :cursing:

Admin mozda prebacivanje na dry bez... Da ne kontaminiramo nas jdpl. Neka mirno plove 8)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • July 5, 2021 at 10:37 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Flight

Daj pitaj svog kompu Alibabu što je bilo sa NM i sa NMM i zašto su se to pokazale uvjerljivo najlošije dionice za ulaganje u BULK?

Jedino su oni u formiranju HS patterna i već dulje vrijeme nemaju nikakvu ambiciju da uspostave dugoročni uptrend.

Bedasto mi je da se skriva iza suknje, pa nek nam se ovdje pridruži pa da raspravimo valuaciju i situaciju kao odrasli ljudi odnosno generali budućnosti!

E da, ipak sam se sjetila. Nmm i Jdpl su koliko pamtim jedini prikazali gubitak u 1Q 2021.

Ja isto mislim da je top na nmm prosao.

P.S. Ja nisam kupila niti Panl niti NMM nikad. Razlog nemam pojma o tim kompanijama. Ovu sirotinju na Tpng i Atpl barem poznajem jer ih pratim 2 godine svakodnevno.

Sada kada gledam unatrag najpametnije mi je bilo kupiti gogl u sijecnju, ali to sam sada general proslosti :)

Display More

Off topic smo ali q1 rezultati NMM:

https://navios.gcs-web.com/news-releases/…esults-first-14

Nemaju veze sa cijenom dionice. NMM je kes masina najvise radi kontejnera i realna cijena je negdje u rangu 50 usd. Problem je uprava, nedavni dokap radi spasavanja NM (kupnja capeova) i slicno, ima povijest sra..a s tom komapnijom radi koje je cijena tu gdje je.

PANL je bomboncic :*

GOGL ce mislim najvise patiti sada radi cape futuresa =O

• DRY BULK

• looserst
    • July 5, 2021 at 3:52 PM

Malo o ugljenu u kineza:

https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…lace-for-longer

Hence, with last winter’s coal shortages in recent memory and low inventories, it is unlikely that China can reduce the flow of imported coal any time soon.

Nadajmo se da ce ubrzati trpanje zaliha

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 5, 2021 at 1:09 PM

Bolje nam je bilo u posebnom rezimu X/

• DRY BULK

• looserst
    • July 5, 2021 at 9:59 AM

Bolje ne gledati fjucrse danas. Mazohizam cisti:

https://www.braemarscreen.com/

• DRY BULK

• looserst
    • July 4, 2021 at 1:04 PM
    Quote from jasko

On a 1y basis, current TC and 5y old #Panamax prices mean the savvy shipping investor can lock in an 89% FCF-yield, EV/EBITDA of 3.2x and P/E at 1.3x. Pretty impressive!

A 5y old Supra yields 98% on FCF, w a Cape at 65%

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kako on racuna ovaj fcf yield? Prosjecni tc i prosjecni market cap za pojedini tip broda, neka srednja vrijednost ili konkretan primjer? To bi znacilo da supra na tc za 1 godinu zaradi "sam sebe" po trenutnoj cijeni broda na trzistu? Ili pisem gluposti? Help

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 4, 2021 at 9:55 AM
    Quote from BabaLuji

https://www.seebiz.eu/trzista/ovo-su…droplova/260967

Sistematizacija vec procitanog na ovom forumu za nove ulagace. Zanimljivo je povlacenje po pitanju dokapitalizacije, malo cemo pricekati izgleda nece se srljati.

Iz Jadroplova poručuju kako proces dokapitalizacije nije nešto što ima oznakuz hitnosti, odnosno ostavljen je petogodišnje razdoblje za njezino provođenje

Odnija :evil: prisu, a? Kako se ovdje brzo promjenila situacija

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • July 2, 2021 at 9:31 AM
    Quote from Flight
    Quote from Marielena

Zbog toga jer su brodari vani poceli rasti puno prije Atpl-a. Danasnje vozarine su vec uracunate u sadasnju cijenu.

To si ti zaključila ili..... da je burza toliko efikasna cijena bi uvijek bila točka. Nažalost ili nasreću, tome nije tako.

Mene zanima u koju cijenu? Ovu od jučer ili onu od prije par dana, jer u međuvremenu su neki pali i 10% X/

I ako je sve uračunato zašto St Joakim stavlja price target 17 za npr GOGL a cijena je 10,5? Luđak

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 1, 2021 at 10:19 PM
    Quote from Hrx84

Na jedan način bi gledao na GOGL, DSX, SB, SBLK i slične

Na drugi način ATPL

Tek na treći JDPL.

Strašim se zaozbiljno ući u nešto iz prve grupe

JDPL ni ne gledam.

Ako se ne bojis biti u ATPL ne trebas se bojati ni prve grupe ;)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 1, 2021 at 10:00 PM
    Quote from maratonac

Meni je uvijek bitnija apsolutna vrijednost zarade.

Kaj mi znači s ulogom od 10.000 kn zaradit 100% ili 200%, kad sam u konačnici zaradio skroman iznos bez obzira na impresivan postotni rast.

Ja sam radije za likvidnija izdanja u koja uđeš sa ozbiljnijim sredstvima i uz postotni rast već od 20-30% uzmeš dobru lovu. Ne bi mi bio problem u Rivp ući ni sa milju kn. Ajde uđi u JDPL sa 100.000 kn. Nemoguća misija.

Osobno u JDPL ne bih ušao ni sa 10.000 kn.

Danas je u jdpl uslo 300k kn pa kako je nemoguca misija 100k?? Opalis ko gospodin po asku, dignes 10% i eto te unutra

• DRY BULK

• looserst
    • July 1, 2021 at 6:05 PM

More je krvavo danas :rolleyes:

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

• looserst
    • July 1, 2021 at 4:39 PM

Zato vjeruje dr burry aka big short😎

https://gcaptain.com/the-big-short-…-into-shipping/

• looserst
    • July 1, 2021 at 1:26 PM
    Quote from maratonac

Meni se čini upravo suprotno. Mantranje da imamo likvidnost. Kaj je par milja kn dnevnog prometa likvidnost!?

Ovo kaj gledamo iz dana u dan na ZSE mi zovemo burza!?

Dajte budite ozbiljni..

Dok dnevni prometi ne budu barem više desetaka milja kn, nema tu perspektive.

Ovo je prelijevanje iz šupljeg u prazno i natrag...

To kolega naravno zavisi s čime se uspoređujemo. Prometa iz 2007 nema niti će ih biti, ako se pitate zašto skoknite do teme DLKV. Za više od ovoga morate na Nasdaq ili Oslo :S

• looserst
    • July 1, 2021 at 1:13 PM
    Quote from maratonac

500 kn je ionako samo usputna stanica. Hoće li bit 500 kn za 15 dana ili mjesec dana je sasvim irelevantno.

Ono što se meni čini kao najveći problem je nelikvidnost. A ne vidim da će se tu išta promijeniti u narednih xy godina.

Kako je bilo likvidnosti kad se dizalo sa 200 na 300 pa na 400...? Skidalo se po 1000 komada kao da nema sutra. Likvidnost će doći kad bude jasan smijer, npr rast ili pad vozarina, dobro ili loše izvješće itd. Ovo da nema likvidnosti je neka čudna mantra još od 180kn

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 1, 2021 at 11:44 AM
    Quote from mitkko

Fino se popunio bid, dugo nije bio ovako jak.

Da nije boban sa onoga svijeta? :P

(sorry mitkko morao sam)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • July 1, 2021 at 11:42 AM
    Quote from fond300
    Quote from mitkko

CROBEX apdejt

CROBEX je došao točno do te predviđene zone otpora (2004,95) i počeo se konsolidirati, target sam podcijenio za 1,5 poen (2003,27). Bearish divergencija se manifestira, danas smo vidjeli i MACD cross. Sada bi bilo lijepo da zadržimo ovaj trendlajn koji drži zadnjih 6 mjeseci. Trendlajn podrška je oko 1970 poena - ako index to probije, onda ćemo početi paničariti i gledati kako dalje :) - sljedeća razine otpora su onda 1927, odnosno 1890. Za sada se nadamo pozitivnoj reakciji na 1970.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nažalost projurili smo kroz prvi otpor na 1970 ko kroz vruće maslo :(

Sad da vidimo da li ćemo se zaustaviti na sljedećem otporu.

Display More

Pljacka na dlkv :cursing: i ernt ex div day :love: pa smo tu gdje jesmo X/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt