1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • February 17, 2022 at 9:05 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from lebowski

Ubija GOGL, to je to, Ameri vole obilate dividende, nije da ih ne razumijem.

Iman nesto malo tog gogl-a i moram priznat da koliko god je malo jako se ljepo osjecam kad ova dividenda kapne, lijep je osjecaj kad svaki kvartal kapne dividenda i to skoro 12% na kupljenu cijenu, a ne moras cekat novu dividendu jos godinu dana.

GOGL je od jučer druga liga :S Pogledajmo ove aseve:

https://finance.yahoo.com/news/star-bulk-carriers-corp-reports-224000625.html

For the fourth quarter of 2021 our TCE rate was:

Capesize / Newcastlemax Vessels: $47,219 per day.

Post Panamax / Kamsarmax / Panamax Vessels: $31,763 per day.

Ultramax / Supramax Vessels: $34,024 per day.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • February 16, 2022 at 2:34 PM

Najgore mi je šta mi jadnu stečajušu ruši. Čim neko vidi malo crvenila na atpl odma udre po jadroplovu, nebi da su pupčanom vrpcom vezane ||

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• looserst
    • February 14, 2022 at 1:42 PM
    Quote from tizian1

A baš su pronašli dan za prodaju dionica.... ;( ;( ;(

St Valentine’s day massacre for stocks as markets look to possible Russian invasion
    www.fxstreet.com

St Valentine’s day massacre for stocks as markets look to possible Russian invasion

Evo počeli su sa bolesnim naslovima, loptica je naravno sad na Hollywoodu. U ulozi nekog jadnog brokera koji će na kraju spasiti svijet ben aflek a svakako svoje mjesto zaslužuje i rade šerbedžija kao neki potrčko vladimira vladimiroviča ili čak...sam sergej lavrov :/

• Tankerasi strani i domaci

• looserst
    • February 13, 2022 at 5:54 PM
    Quote from brajakica

Demand je jak ali tek treba ubrzati njegov rast u postkorona vremenu.

Proizvodnja nafte ce rasti a tankere nece nitko proizvesti jos godinama jer je orderbook 30y low a slotovi su popunjeni.

Sapienti sat :saint:

Around 40 VLCCs are to be delivered in 2022, on top of 35 this year, according to estimates of the brokers who expect higher freight only towards the end of 2022 due to seasonal winter demand.

Only four LR1s were delivered this year and three were demolished, according to Bancosta's estimates. However, supply of MRs has increased significantly with 82 deliveries and 30 demolitions, the estimates showed. The corresponding number for LR2s is 33 and 10, respectively.

Nema tankera ni za lijek

bla bla bla

• Porez na kapitalnu dobit

• looserst
    • February 13, 2022 at 1:20 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Dobra ideja. Mogao bi onako za salu prijaviti fiktivni kripto gubitak. Bas da vidim sta tete kazu ;)

Pokusavam te tete zaobilaziti u sirokom luku pa se ne bih u to upustao. Ali razmisljam naglas. Kripto mi se cini kao dosta dobar poligon i za takve sheme. Ako dobro sve dokumentiras, morale bi to prihvatiti. Znam da bi one radije da im prijavis prihod, a gubitak zadrzis za sebe, ali oni su pisali pravila a na nama je da ih primjenjujemo, pa i onda kada ne ide njima u prilog :)

Prljavi igraju prljavo 8)

• looserst
    • February 13, 2022 at 1:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Ja taj kripto nebi prijavio nikad pa ni tad. Problem moze biti vracanje u fiat ako su vece kolicine. To bi rjesio trosenjem istog tog kripta.

Kuzim sta pricas, potencijalni problem je onda poslije te novce izvuci. Ali sto kazes, ima sve vise nacina za trositi taj novac, a i za prebacivanje u kes zaobilaznim putevima.

Stvar je da tom prijavom gubitka anuliras prihod od dionica. Pase ti prijaviti gubitak. Dakle, nesto kao postupak obrnut postupku pranja novca. Pranje novca bi bio da crni novac upucas u kripto, prodas kripto i to prikazes kao prihod, platis porez na dohodak od kapitala i eto opranog novca. Ovdje radis obrnuto, smanjujes poreznu obvezu od redovnog legalnog prihoda od kapitala prikazivanjem gubitka na kriptu.

Dobra ideja. Mogao bi onako za salu prijaviti fiktivni kripto gubitak. Bas da vidim sta tete kazu ;)

• looserst
    • February 13, 2022 at 12:57 PM
    Quote from mitkko

Nesto si razmisljam... zamislite situaciju da na dionicama imate dobar profit, a da na kriptu imate taman toliki minus koji pokriva ovaj profit na dionicama.... kripto je jos uvijek nedovoljno jasan nasim poreznicima... kripto mjenjacnije/brokeraji cesto imaju sjediste u zemljama koje, pretpostavljam, nemaju razmjenu podataka sa HR, a pogotovo ne podataka o kripto transakcijama... kako onda uopce prijavis porez na prihod od kripta? nisam to jos uvijek radio, pretpostavljam da samo doneses nekakav ispis transakcija, odnosno pocetno i krajnje stanje racuna i na to ti razrezu porez... a uz to, svi mi koji smo u kriptu imamo po nekoliko racuna... dakle, moraju vjerovati tom tvom ispisu transakcija jer nemaju direktan uvid u stanje tvog kripto racuna... stanje na tom kripto racunu bi se sigurno dalo na svakojake nacine frizirati, odnosno stanje prikazati onakvim kako ti porezno najvise odgovara... dokle god si mala riba, kolike su uopce sanse da ce netko to provjeravati... kada bi i htjeli provjeriti, nemaju za to ni znanje ni resurse...

Ima li ovo smisla?

Ja taj kripto nebi prijavio nikad pa ni tad. Problem moze biti vracanje u fiat ako su vece kolicine. To bi rjesio trosenjem istog tog kripta.

• looserst
    • February 12, 2022 at 7:46 PM

Zna li neko kako se tretiraju dodjeljene dionice? Dionice dodjeljenje zaposleniku te firme preciznije jer cujem da ima slucajeva da firma x dodijeli dionice firme y

• looserst
    • February 12, 2022 at 7:12 PM
    Quote from plavi01

Ako dođe do rata past će sve a ne samo brodari no promet morem ne će stati.

Nafta i ratne dionice (LMT i slicno) nebi smjele pasti. Nikada ne pada sve. Ako nista drugo bar VIX raste :S

• looserst
    • February 12, 2022 at 6:51 PM
    Quote from Milo

Veći je trenutno strah od rata nego bilo čega drugog.Vjerujem da ih ima dosta koji tako razmišljaju, i vole uzet malo ali sigurno i u keš...Da nije trzavica oko Ukrajine, već bi bili na 500, a ovako vuci potegni..Moje mišljenje, da rata neće biti a ako ga bude, neće nam trebati keš ;)

Po trgovanju bi se prije reklo da se istresa neko veci nego da se dosta malih uplasilo Ukrajine i krenulo u cash. Na kraju krajeva do jucer se i nije previse ozbiljno shvacalo Vladimira Vladimirovica

• looserst
    • February 10, 2022 at 3:11 PM
    Quote from Marin83
    Quote from looserst

OK, idem u triple check kolega, vjerujem vama više nego samome sebi 8)

Nema potrebe kolega sa zajedljivošću....

Nonresident aliens are subject to a dividend tax rate of 30% on dividends paid out by U.S. companies. If you are a resident alien and hold a green card—or satisfy resident rules—you are subject to the same tax rules as a U.S. citizen

Nisam bio zajedljiv, krivo ste me shvatili. Ne razumijem se u poreze i stvarno sam isao treci put pogledati. Rezultat je identican i sad cekam brokera da se vrati s kave

• looserst
    • February 10, 2022 at 2:49 PM
    Quote from Marin83
    Quote from looserst

Evo provjerio sam i stvarno nikakav porez meni nije skinut na USA dividende (osim u mom slučaju ZIM koji ima tax withold proceduru).

Strejndž :/

Poslao mail brokerima pa da vidimo...

svugdje u svitu isplatitelj dividende automatikom plati porez...

OK, idem u triple check kolega, vjerujem vama više nego samome sebi 8)

• looserst
    • February 10, 2022 at 2:44 PM

Evo provjerio sam i stvarno nikakav porez meni nije skinut na USA dividende (osim u mom slučaju ZIM koji ima tax withold proceduru).

Strejndž :/

Poslao mail brokerima pa da vidimo...

• looserst
    • February 9, 2022 at 8:52 PM
    Quote from tollway

tete u poreznoj pojma nemaju!!! one sve sretne da sam prijavljuješ i obrađuješ obrazac. naravno i plačaš porez. misliš da to netko kontrolira!!?? kako? na koji način? domaće još kako tako, a strano.....

Ok a sta da ne platim a super mudra teta koja zapravo kontrolira mi za 4 godine zaracuna kamatu? Nekako mi se cini da je do sad prolazilo a od sad nece. Naravno dok sam bio u minusu pucalo je svima za porez i tako :rolleyes:

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • February 9, 2022 at 8:37 PM
    Quote from accountant
    Quote from lebowski

Gospon šortovalec, ajde ako ti nije problem samo nam javi kad si nam šortao ZIM, nadam se da si uspio. :saint:

nisam lud šortat ZIM ili GOGL, dok je market u usponu

vidjet ćemo sutra... polako 8)

Udri oboje, yolo 8)

• looserst
    • February 9, 2022 at 8:37 PM
    Quote from tollway
    Quote from looserst

Platio nisam nista na dividende. Ako nisu sami uzeli. Provjerit cu da li su.

Neznam kako vama ostalima ali meni se gade ovi zakoni,citam ih sam na 5 nacina ovisno da li puse jugo ili bura <X

porez na dividendu ti sami poberu bilo gdje da trguješ, tako da sa time nemaš brige.

Nadam se da i tete u poreznoj tako razmisljaju. Nekidan sam bacio racunicu i kao da je misteriozno sve na racunu. Ali kako rekoh...sutra repriza obracuna.

Stay tuned ;)

• looserst
    • February 9, 2022 at 8:28 PM
    Quote from KicanCRO

Mislim da je Mittko vec kupia cim je vanka poceo rast, uz to se vidilo kad je Joakim poceo navijati i pozitivno pisati, ne znam zasto vam je cudno da je netko prodao na tipa 450 i cekao koji misec da ponovno uđe. Dugorocno je i dalje svatko bullish, svatko tko razumije. Da je doslo ranije od ocekivanog, preokret, svakako je.

Do nekidan su zvijezde koje 3 kralja sa darovima prate bile Joaquin i Mintz. A sad je mitkko 8)

Ali vec mu je zaracunat minus od 180k.

E ptice rugalice forumske...

P.s. ovo nije direktno vama kolega

• looserst
    • February 9, 2022 at 5:47 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from looserst

Ako pricamo o rh dionicama da ali usa...ja ne vidim taj automatizam :/ mislim da je pravljenje blesavim optimalno u mojoj situaciji. Casni sude... :rolleyes:

(Pogledat cu sutra malo detaljnije sta je isplaceno, moguce da se varam)

Ja sam zvao tetu iz porezne ona kaze da sve to stavim na JOPPD

Sta se tice RPO obrasca ima ovi link koji kaze da se treba pa sad, iako bitno da ste platili po meni a o obrascima lako naknadno

https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije…y.aspx?id=19590

"

Porezni obveznik koji ostvari dohodak od kapitala izravno iz inozemstva obvezan je, sukladno članku 87. Zakona, radi osiguranja podataka potrebnih za utvrđivanje poreza, ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema njegovu prebivalištu ili uobičajenom boravištu podnijeti prijavu radi upisa u registar obveznika poreza na dohodak na Obrascu RPO.

"

Display More

Platio nisam nista na dividende. Ako nisu sami uzeli. Provjerit cu da li su.

Neznam kako vama ostalima ali meni se gade ovi zakoni,citam ih sam na 5 nacina ovisno da li puse jugo ili bura <X

• looserst
    • February 9, 2022 at 5:18 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from Brunos

Kako li se osjecaju nedavni prodavatelji? 440kn

A kako bi se trebali osjecati? Pretpostavljam isto kao i na svakoj dionici, tko je izasao s plusom se osjeca dobro, tko nije lose.

Kupio na 350, prodao na 400 i sad se osjeca dobro? Oportunitetni trosak zna boliti vise od gubitka iako nebi trebao, psihologija, ovo ono

• looserst
    • February 9, 2022 at 5:09 PM
    Quote from dionicar
    Quote from looserst

Jel se rascistilo ovo? Ja recimo za dividende od brokera nikave informacije nisam dobio, na izracunu je samo dio vezan za kupnje i prodaje :/ Naravno da nisam isao trcati tetama nakon prve tranaskcije u onih 7-8 dana, kolikovec. Ostatak poreza je uredno izracunat ali dividende nemam neki "papir" na koji se mogu pozvat. Ili brokeri smatraju da je porez vec otet pa nikome nista :?:

kolega ali proez na dividendu se automatski placa....

Ako pricamo o rh dionicama da ali usa...ja ne vidim taj automatizam :/ mislim da je pravljenje blesavim optimalno u mojoj situaciji. Casni sude... :rolleyes:

(Pogledat cu sutra malo detaljnije sta je isplaceno, moguce da se varam)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt