1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • April 5, 2022 at 3:27 PM
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

Vikinzi cesto stoje kako ameri odrede dan ranije dok ameri ne isporuce novu cijenu.

Danas jaci pad na kejpovima pa da vidimo kako ce ameri danas odrediti cijenu.

Navijam za njih da ovih dana sruse na 11$. :)

Gogl USA premarket raste.

Ako na danasnji jaki pad vozarina bulkerasi okrenu u rast to ce biti pomoc za ocjeniti trend? :/

A ako padnu onda će to biti nebitno, sezonalno i prodaju samo budale. Možda će EGLE porasti pa ćemo se uhvatiti njega, ako neće on onda će Dija ili neki kontejneraš i tako

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • April 3, 2022 at 3:19 PM

accountant

Na kontainer indeksima se ne vidi neki strasan pad. Harpex stoji flat na ATH, doduse citam komentare kao da to i nije dobro jer bi sad sezonalno trebao rasti.

A za zim, fbx i shangai, tu se da primjetiti nekoliko postotaka, nekih 3% pada za composite index u zadnjih tjedan dana

Ni prvi ni zadnji put da se proglasava kraj supply chain problema, tek treba vidjeti kako ce reagirati indeksi na zadnji lockdown u shangaju. Zanimljivo je ovo sta ste postali o kamionima, bas me zanima da li ce se prebaciti na kontejnere, kako neki kazu...pratimo dalje

• Tankerasi strani i domaci

• looserst
    • April 2, 2022 at 8:01 PM
    Quote from brajakica
    Quote from mitkko

Trgovao je on sa tankerasima, samo ih nije drzao... hvatao je valove, i long i short, i to dosta uspjesno. Trenutno nema tankerase u portfelju, ali su mu na radaru.

https://twitter.com/JHannisdahl/status/1509985330765742087/

To je kikiriki koliko je propustio.

Cudno ua njega da nije prepoznao da na produktasima sljedi jaci i raniji oporavak.

U 2022. STNG +70% na 3 mjeseca.🚀😍

Ocekujem da ce sada dosta pojacati to gdje je najvise propustio.

Vjerojatno mu je trenutni najveci potencijal za zaradu na TPNG kao jedinom tanketasu/produktasu koji ne raste u 2022.

Treba mu poslati pozivnicu da on skine black magic i uroke i pokupi zaradu ;( 🤣 :saint:

Display More

Eto joaquin za kikiriki radi a nasa kolegica na tankerskoj tuce pare. A njemu davati savjete je nesto kao da ja messiju govorim gdje da puca.

• looserst
    • April 1, 2022 at 5:51 PM

Najbolje da zaduzimo nekoga (a ti si brajo idealan kandidat s obzirom da pratis i japance :D ) da upali sirene i pritisne crveni botun kad dode vrijeme za to.

Ono... 7 ipo mjeseci nakon inverzije, 4 nakon primirja, kad nafta padne sa 160 na samo 155 po barelu i jupiter iz djevice prelazi u blizance (astologiju imam u malom prstu)

• looserst
    • April 1, 2022 at 5:16 PM

Postat cu ovdje objasnjenje inverzije jer cesto se pretpostavlja da se zna o cemu se prica (ili mozda ja sada pretpostavljam da je to ta inverzija :/ )

The Impact of an Inverted Yield Curve
    Understand how the relationship between short- and long-term interest rates contributes to an inverted yield curve—a noteworthy economic event.
    www.investopedia.com

Nekakav time slot u clanku je:

Since 1955, equities have peaked six times after the start of an inversion, and the economy has fallen into recession within seven to 24 months

Negdje sam citao o 12-18 mjeseci ali i to da nije dosta da se inverzija samo dogodi nego je potrebno da bude dugotrajnija. S druge strane danas je sve brze nego prije pa treba biti sa prstom na okidacu. Svakako zanimljivo vrijeme kako ste svi tu detektirali. Ja recesiju nakon ovolike inflacije gledam kao neizbjeznu, fed i ecb nisu sposobni za soft landing jer da jesu nebi ni bila ovolika inflacija na prvom mjestu. S druge strane zasto ne omastiti brkove ako se jos moze a izgleda da moze.

Osjecam se kao da kradem sa svedskoga stola a hotelski cuvar me sa strane mrko gleda i ceka kad cu pretjerati :D

Ako budalasim slobodno ispravite, nakon diplome u epidemiologiji, modernom ratovanju mislim da sam ekspert u svemu 8)

• looserst
    • March 31, 2022 at 4:06 PM
    Quote from zlocesti

Trubili smo o ovome u niskom staru.

Da li se itko okoristio ?

Long

Minutni graf, a postam ga minutnog samo jer je jako lijep :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ako već gledamo čelik (a jesmo jer je to mudro) pratimo li kanađane?

ASTL

Meni djeluje jeftino u odnosu na ostatak krda, šta kaže graph?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • March 30, 2022 at 4:16 PM
    Quote from Laudator

Majstoru/ima koji je poslago ove stotice i "zakamufliro" ih sa 3-4 naloga poručujem ako bude micao te naloge kod rasta da mu pišem prijavu hanfi. Usliko trenutno stanje, čekam ga sutra ujutro.

I sta ce mu hanfa? Nisu nista napravili na agrokor i dalekovod pljacku a sad ce nekoga lovit jer je poslagao stotice na prodaju atpl?

• DRY BULK

• looserst
    • March 29, 2022 at 3:47 PM

Evo danas ne pratimo ni vikinge ni diju ni egle ni genko a niko se ne buni? Kako to sad? :S

• looserst
    • March 29, 2022 at 1:37 PM
    Quote from accountant
    Quote from Jure

zločesti

instaliraj Revolut i mijenjaj valute po srednjem tečaju na Forexu u vrijednosti 7.500 kn/mj bez provizije na standardnom planu.

ali nije to bilo pitanje uopće!? ^^

Nije ali je dobar savjet 8) Svako malo neko trči u mjenjačnicu a može udarat sa kauča po boljem tečaju. Ježim se kad čujem navala na mjenjačnice ali ovaca nikad dosta :rolleyes:

• looserst
    • March 29, 2022 at 8:41 AM
    Quote from Etranger

Da li je došao i taj dugo očekivani dan da dotaknemo čarobni broj 500...???Mogli bi potegnut danas...fantastični rezultati prošle godine...ovog kvartala...moguća dividenda...odlične najave vozarina za ovu godinu...mogli bi.....

Koliko dugo kolega očekivate taj dan?

Pitam jer smo krajem 10 mjeseca davne godine gospodnje 2021 bili na 500+ :S

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • March 28, 2022 at 8:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from plavi01

Ma nema veze Ante,alias,mitkko sve je to za ligu 5*

Nisam ja Ante, ali poznajem ga, preko njega smo isli na dokap. I nemam nikakve veze sa Aliasom.

Ja neznam jel ovo forum ili detektivska agencija. Koga briga za Antu, šta je sa Bobanom sa onoga svijeta?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • March 28, 2022 at 7:53 PM
    Quote from StatusQuo

Kako to mislite da sad nije mitkko nego Ante, kako bi bilo da sad citam postove gdje pise Ante, odma bi mu kredibilitet odrezao na pola jer pise Ante mislim stvarno, jos ako je i grub uz to vjerovatno i vise ;(

...iman četri brata, svi se zovu Ante :D

To je to!

• looserst
    • March 28, 2022 at 2:34 PM

Vidi vidi šta se gricka 8)

Čekalo se da ffa krenu padat pa ćemo gore, a? Koje smo mi legende

• DRY BULK

• looserst
    • March 24, 2022 at 10:54 PM
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

GNK u 2022.+46%

https://finance.yahoo.com/news/genco-shi…-131501416.html

Tih 46% bi impliciralo ATPL na 543 ili GNK sa 23,5 nazad na 19$

GNK ima i kejpove pa je trebao rasti manje od atpl samo gnk isplacuje postenu divku :/ :)

Promatrajmo :saint:

Odlicno, do jucer je dija bila etalon koliko treba atpl kostat a sad je genko :thumbup:

A proslo je cijelih tjedan dana od kad je bio na 19. Implicirajmo dalje...

• DRY BULK

• looserst
    • March 24, 2022 at 1:39 PM
    Quote from BudFox
    Quote from hugh

BCI 5TC 16333 -1079

Ništa ove godine od porasta na ATPL, kako sam jučer rekao :/

Inače godina završava 01.04 na fools day :?: Baš ono znamo da npr na jesen nismo na 600 ili božemiprosti na 300?

• looserst
    • March 22, 2022 at 5:48 PM

Ekipa prati li neko busace? Offshore drilling (osim halibartona, ako se ne varam spomenut je nedavno)

VAL, RIG, NE, BORR...

Misljenja, best baj itd?

Nemoze crna corba bit po 12-15 kuna na pumpi a da tu nema meda za stoku sitnog zuba?

• looserst
    • March 22, 2022 at 2:51 PM

Na ZIM-u ko da su svi čekali rješit se te male dividendice ^^

• DRY BULK

• looserst
    • March 22, 2022 at 2:05 PM
    Quote from jasko
    Quote from looserst

Mogli bi malo zarade uložiti i u web stranicu, konkretnije u kretanje brodova.

Najprije pišu da je u ruskoj luci valjda automatizmom jer je trebao danas tamo doći:

12. ZAGREB U luci Ust Luga

Onda ga crtaju na karti negdje kod Nizozemske a vessel finder kaže da lomi puntu Danske i ima još par dana jahanja do Ust Luga.

Sve ovo me me uopće i zanima jer su jučer krenuli pričati o sankcijama na ugljen iz Rusije pa odo ja pogledat di je naša ergela...

(greškom postao ovdje, treba u ATPL)

Display More

Kretanje brodova od jučer.... poslušajte od 50:20 https://radio.hrt.hr/slusaonica/pom…da=202203212105

Display More

Hvala Jasko!

Ima čak i neloše mjuze u pomorskoj večeri 8)

• DRY BULK

• looserst
    • March 22, 2022 at 1:36 PM

Mogli bi malo zarade uložiti i u web stranicu, konkretnije u kretanje brodova.

Najprije pišu da je u ruskoj luci valjda automatizmom jer je trebao danas tamo doći:

12. ZAGREB U luci Ust Luga

Onda ga crtaju na karti negdje kod Nizozemske a vessel finder kaže da lomi puntu Danske i ima još par dana jahanja do Ust Luga.

Sve ovo me me uopće i zanima jer su jučer krenuli pričati o sankcijama na ugljen iz Rusije pa odo ja pogledat di je naša ergela...

(greškom postao ovdje, treba u ATPL)

• looserst
    • March 22, 2022 at 11:24 AM
    Quote from my moon

Ima li netko preporuku za ovu igru oko ZIM dividenda dan,opal je u predttrgovanju oko17%?

Dal da se kupuje u predttrgovanju, poslije, nikad?

Po pre-market trenutnih 73 je skuplja nego jučer na 88. A uzmi u obzir da ti Knesset uzima 25% dividende pa je i još skuplja.

Šta naravno ne znači da neće sad gore :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt