Ingra, ulpl, adpl, atlanska... ima li tu išta drugo vrijedno pažnje?
Span?
Ingra, ulpl, adpl, atlanska... ima li tu išta drugo vrijedno pažnje?
Span?
Spominje se redoslijed provođenja NIS2.
28. kolovoz 2024. Naime, nakon što je Hrvatska u veljači ove godine dobila novi Zakon o kibernetičkoj sigurnosti kojim se implementira NIS2 direktiva Europske unije, trenutno se razrađuju podzakonski akti koji će definirati konkretne zahtjeve jačanja kibernetičke sigurnosti za privatni i javni sektor…
…Drugi veliki posao jest priprema podzakonskih akata koji bi trebali biti podneseni do 17. listopada. Nakon toga slijedi proces kategorizacije ključnih i važnih subjekata, državnih i privatnih. Proces mora završiti u travnju 2025. godine jer tada moramo imati inicijalni popis za Europsku komisiju. Inicijalna kategorizacija bit će provedena najkasnije do ožujka do 2025., do tada ćete primiti obavijest o kategorizaciji i tada kreću obveze za poduzetnike. Nakon travnja 2025. slijedi implementacija mjera u subjektima u roku od godinu dana.
…Međutim, velik je problem u svijetu, pa tako i u hrvatskoj, nedostatak stručnjaka za kibernetičku sigurnost. Na svjetskoj razini procjenjuje se da ih nedostaje čak četiri milijuna
Kasa radi cangr cangr
Prošle godine u ovo vrijeme cijena je bila 68€. Ovo drž nedaj oko 50 uopće nije fora. Zar nije sad vrijeme za kupovati budućnost gdje će biti krcati poslom, da ne spominjem nedavne akvizicije.
Po 45,10 € otišlo 20.000 komada, dva puta po 10.000
Dividenda 0,30 €
13.600 komada po 48,40€
Nekima prilika za nadokupiti
Ovi ne misle stati
Svaka čast imaocima, ja sam prodao puno prerano.... ni prvi ni zadnji put
Još nije kasno za unutra!
Mislite da neće skliznuti koji euro u narednih nekoliko dana? Ja se iskreno nadam da neće
Što mislite, hoće CERP pomalo rušiti cijenu da ubrza prodaju ili ju držati na trenutnim razinama? Sumnjam da će se baš puno pomicati na gore.
Ovo je bit svega, ne bacajte bezveze papire, prosle godine kad je cijena brodova ludo rasla, u godisnjem izvjescu za 2021, dionica to ni malo nije ispratila. Kazem ovo jer kad je TPNG napravila revalorizaciju 2020 cijena dionice je bila potonila bez potrebe.
Sutra će sigurno netko baciti papire, pa treba biti dobar i skupiti
Greška u komunikaciji, glavno da je svima jasno. JOPPD od 2022. općini, a od 2023. državi, ne znam šta je gore
A stvarno sam pokušao pojednostavniti. Porez na dobit uplaćujete u državni proračun, dovoljno jasno?
Ne, sve uplate od ove godine poreza na dobit se vrše u korist državnog proračuna. JOPPD se odnosi na isplatu, a isplata odnosno uplata poreza će biti ove godine, znači oznaka 23××× ovisi koji dan predate obrazac.
460kn trenutno...gdje će cijena za mjesec dana kad dođe izvješće za 2Q i približi se dividenda?
Na prodaji 58.000 dionica po 5kn
Netko je upravo izgubio živce, ili zna više od nas.
Netko ide u SPAN, a ovdje se stigne vratiti na 600
Evo nas na 550
Hhahha pa prodaju kao da je lova pobjegla iz firme
Da, prodaju špekulanti i tko možda malo korigira portfelj. Svaki pravi dugoročni ostaje u dionici jer je ERNT jedna od najboljih dionica na ZSE. Rast prihoda i zarada, smiješan dug, super perspektivna branša, dugoročno nema zime za ERNT. Pitanje je samo po kojoj smo cijeni ulazili i po kojoj ćemo ulaziti, a zarada je neminovna, samo je pitanje kolika će biti.
Možda prodaju jer ih dividenda nije zadovoljila, a možda i očekuju nekakve probleme u prvom kvartalu. Kolega šta vi očekujete?