1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • December 22, 2022 at 11:21 PM

Kako god bilo mislim da ce klijenti ostati kratkih rukava ili su vec ostali. Premocan je ocito bankarski lobi da dozvoli znacajni gubitak koji su mnogi mediji pa i forumasi najavljivali.

S druge strane za nas dionicare ovo je vrlo dobra vijest i ja se potajno nadam skoku cijene za cca 10kn u narednih 6mjeseci na ovoj dionici kao rezultat isplate dividende iz 2022 i nadam se otkljucavanja one 2 zaostale dividende. Eventualni dodatni profiti uslijed ukidanja nekih rezervacija bi takoder mogli doprinijeti rastu cijene. Tako da planiram izaci iz pozicije ako se desi takav scenarij tijekom godine i ne namjeravam vise imati banku u portfelju.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • November 5, 2022 at 5:15 PM

Super clanak i nadam se da su dobili premium vozarinu za tu rutu!

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Brunos
    • November 5, 2022 at 10:18 AM

Pa hipotetski i da ne dobiju nista u Ukrajini osloboditi ce im se trzisni udio na ostalim trzistima jer ce Ukrajina zauzeti ogromni proizvodni kapacitet EU kompanija kada jednom krene obnova infrastrukture. Ti transformatori sigurno nece iz Kine doci. Tako da za KODT je to sigurno win win situacija i to do prije godinu dana nitko nije predvidio u projekcijama njihovog rasta - to je bonus.

• Brunos
    • November 5, 2022 at 8:19 AM
    Quote from KultLicnosti

Jednako vrijede argumenti i za squeez i za status quo, prema dostupnim informacijama. Trebalo bi vidjet koliko je tu dionica malih mikro dioničara koje bi trebali otkupiti i to je neki trošak.

S tim se slazem. i iskreno ne vidim razloga zasto bi to radili ako mogu uzeti 95% kolaca i donositi sve odluke zasto bi im smetali mali dionicari?

• Brunos
    • November 4, 2022 at 10:21 PM
    Quote from Invest

Definitivno se ide u smjeru istiskivanja malih dioničara. Nemojte očekivati blagonaklone dividende.

A to je osobno misljenje ili postoje neke cinjenice?

• Brunos
    • November 3, 2022 at 8:53 PM
    Quote from tiko1

Očekujem veliku dividendu jer banki matici bi moglo zatrebati novca, jer je Italija u nezavidnoj poziciji kamate rastu a imaju dug GDP 140% što je jako puno za srednje razvijeno gospodarstvo, tako da očekujem na ovoj skupštini u prosincu ili svakako u veljači divku do 10+ kn

Ako se dobro sjecam nekih starih racunica ako odluce isplatiti i 2 zaostale dividende onda bi u kombinaciji sa ovogodisnjom to moglo biti i cca 12-13kn. To je postotak dividende kakvu ne nudi nitko drugi i sigurno bi lansiralo cijenu preko 70kn. Mislim da se rezultatima kvartala i godine nema sto prigovoriti ZABA doslovno proizvodi milijune na dnevnoj bazi i trenutno je vjerojatno najmocnija na burzi po rezultatima

Neki su nagadali da se divka nije isplatila jer se cekao prijelaz na €. I to je na redu kroz 2 mjeseca. Dakle svi preduvjeti za divku postoje a zbog pojacane inflacije zadrzavanje dobiti bi zaista bilo besmisleno.

Sto se tice rizika mislim da su ovi faktori koji guraju cijenu dolje:

1.ne zna se datum ni iznos divke

2.ne zna se presuda i (od)steta za slucaj Franak

3.zbog nedavne kupnje dionica postoji mogucnost delista ili istiskivanja prije nego se desi dogadaj pod 1.

Ja sam u skupini dionicara koji nisu ove godine nista prodali i nadam se da ce se rizik isplatiti i da ce najava divke ugodno iznenaditi imaoce.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • November 2, 2022 at 1:58 PM

Fini oporavak cijene danas unatoc agresivnoj rasprodaji u petak. Nadam se da ce se trend nastaviti i da necemo imati rasprodaju ispod vrijednosti jer smo svi svjesni da je ovo podcijenjena dionica. Nakupljaju se nalozi na kupnji polako ali konstantno. Ako se opcenito popravi globalni dry bulk sentiment mogli bismo otici na ATH ove godine uskoro.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Brunos
    • October 31, 2022 at 6:15 PM

Po meni je ovo vrlo dobar kvartalni izvjestaj. Ocito je da je segment trgovine dobro poslovao, marza je povecana, ocekujem poboljsanje parametara i u naredna 2 kvartala zbog uvodenja € i ukidanja vladinog ogranicenja cijene goriva. Takoder strateski su nabavljene vece kolicone psenice koja bi na slobodnom trzistu mogla jos rasti uslijed otkazivanja sporazuma o izvozu. Mislim da to otvara vrata jos jednoj lijepoj dividendi dogodine.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Brunos
    • October 31, 2022 at 10:08 AM

Jaki 100+ nalozi na kupnji guraju cijenu prema 2400. Ovo cijedenje u zoni 2200 je cini se zavrsilo pa ocekujem rast cijene do iduceg izvjestaja bez nekih iznenadenja. Iako je rat u Ukrajini srusio cijenu i ove dionice mislim da ce biti puuno posla i za KODT u obnovi elektro infrastrukture u Ukrajini sto znaci daljnji rast prihoda po dvoznamenskastoj stopi iako su mnogi mislili da je to neodrzivo. Iduce godine divka manja od 100kn bi bila razocaravajuca.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Brunos
    • October 30, 2022 at 11:59 AM
    Quote from KicanCRO

Lako mi je za stetu, to sigurno pokriva osiguranje, ali sto je sa tim sto su trebali sve te dane kupiti dobre vozarine? Pa valjda su mogli napisati par rijeci i o tome…ja cu sigurno poslati mail a bilo bi i jos bolje kad bi vise nas poslalo upit..

Ja ne vjerujem da bi im osiguranje pokrilo i oportunitetni profit. Mislim da ce prica zavrsiti na isplati stete i to je to. To je kao da imas kasko na kamionu pa ti se osteti - nece ti nitko nadoknaditi eventualno izgubljene voznje to je stvar rizika. Osim ako nemaju neku turbo custom policu osiguranja.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Brunos
    • October 20, 2022 at 9:42 PM

Uistinu doprinosite forumskoj raspravi sa ovakvim postovima!

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • October 19, 2022 at 3:29 PM

Kako god bilo lijepo je vidjeti zelenilo ovdje. Nadam se da ce probiti 80 do kraja mjeseca. Kakva su vasa razmisljanja?

• Brunos
    • October 3, 2022 at 1:14 PM

Hvala na pojasnjenju sad je to jasno. Jedino vidim da spominjete posebno nisko likvidne dionice... pa zar ne spada Zaba u visokolikvidne?

• Brunos
    • October 3, 2022 at 11:27 AM
    Quote from Paulie

To što ste napisali vrijedi za delististiranje, ali kod istiskivanja vas nitko ništa ne pita niti o ičem glasate, jednostavno vas silom zakona isplate po ponuđenoj cijeni bez da vas išta pitaju.

U tome je i poanta istiskivanja. Delistiranje i istiskivanje nisu isti pojmovi. Delistiranje je samo micanje kompanije s tržišta kapitala, ali i dalje ostajete vlasnici ako ne glasate protiv delistiranja, istiskivanje znači da više niste vlasnici, ali ste isplaćeni za vaš udio.

U slučaju delistiranja možete odabrati da ostanete vlasnici, u slučaju istiskivanje ne možete birati ništa već dobijete pare na račun i više niste vlasnik. I naravno, cijenu kod istiskivanja ne određujete vi, nego onaj tko vas istiskuje.

Za delistiranje je potrebno 75%, a za istiskivanje 95% kapitala.

Dajte malo pojasnite jer nisam do sada imao dionicu koja bi se delistirala.

Znaci ako se donese odluka da se skine sa burze to se zove delistiranje? Ako sam shvatio dobro to je nedavno ucinio pbz. Nakon te objave vlasnici dionoca imaju ove opcije:

1.glasati za putem skupstine?

2.ne pojaviti se na skupstini

3.glasati protiv na skupstini?

Kako se bilo koja od ovih stvari reflektira na dionicara. Kakva je veza izmedu delistiranja i preuzimanja kompanije? Kakve veze ima prosjek trgovanja u slucaju delistiranja?

Hvala

• Brunos
    • September 4, 2022 at 7:45 PM

Hvala kolega na detaljnom izlaganju. Da li je bilo ikakvih informacija o ostecenom brodu kao npr.ocekivano trajanje popravka i da li osiguranje drugog broda snosi mozda i oportunitetne troskove odnosno nadoknaduje izgubljene prihode za vrijeme dok je brod van funkcije? Hvala

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Brunos
    • August 31, 2022 at 10:00 AM
    Quote from sonda

Slijede 3 dana života na ovoj dionici. Baš se veselim idućim danima.

Nece cak ni to biti. Ovo je za hold dok ne dode do nekog preuzimanja. A u meduvremenu divka dobro dode onima koji su unutra za dusevne boli od nelikvidnosti i nerasta cijene.

• Brunos
    • August 31, 2022 at 9:20 AM
    Quote from Brunos
    Quote from KultLicnosti

Hoće li biti live stream sa skupštine?

Pa zar nije odrzana jucer? Kako onda moze biti live stream?

Ah pomijesao sam datum sorry

• Brunos
    • August 31, 2022 at 8:22 AM
    Quote from KultLicnosti

Hoće li biti live stream sa skupštine?

Pa zar nije odrzana jucer? Kako onda moze biti live stream?

• DRY BULK

• Brunos
    • August 30, 2022 at 2:18 PM

Nisam znao da je i u Kini toplinski val. Dobro za ugljen

Najgori toplinski val ikad zahvatio Kinu. Znanstvenici: To će utjecati na sve nas
    VEĆ tjednima nestašica struje uzrokovana rekordnim toplinskim valom i posljedičnom sušom muči Sečuan, pokrajinu u jugozapadnoj Kini u kojoj živi 80 milijuna…
    www.index.hr

• Brunos
    • August 11, 2022 at 8:37 PM
    Quote from lebowski
    Quote from havi

Za početak ja ne bih puno blebetao po forumu jer jasno je da vas iz kompanije prate sto radite.

Trebalo je valjda najprije okupiti dioničare i sakupiti glasove, najaviti se i zatim najprije neformalno pokusati razgovarati. I tamo se upoznati i vidjeti kakvi su interesi s jedne, a kakve mogućnosti s druge strane.

Pretpostavka je da u UO Atpl sjede razumni ljudi, al ima vjerojatno i onih koji manjinske “sa strane” uopće ne dozivlajavaju i ne zele s njima komunicirati. No, IB je nekoć takodjer bio manjinski i mislim ili pretpostavljam da bi on, zajedno sa izvrsnim direktorima bio raspoložen za razgovor i ispitivanje interesa s jedne i mogućnosti s druge strane.

A onda bi se ako se komunikacija uspostavi razgovaralo o dividendi, projektima, budućem poslovanju i svemu onom sto uglavnom zanima dioničare. Dioničare, ne špekulante.

Ovako, mislim da je napravljena greška u koracima. Krenulo se odmah u glavu, i odmah sa prijedlogom koji tesko da je izvediv. I sad ako opunomoćenik dobije košaricu, propustile su se neke mogućnosti. Naprosto, kad primiš gol u prvih 5 min. utakmice, puno je teze doći u situaciju da kasnije remiziras utakmicu odnosno postigneš dobre rezultate i visoku poziciju u prvenstvu. Toliko od mene.

Čisto da malo dedramatiziramo situaciju,ciljeve i postignuća. Ovdje nije prijedlog da se upravi ne da razrješnica, da se nekog drugog stavi/ubaci u NO, da se petlja u strategiju, ciljeve...

Ovdje je protuprijedlog povećanje dividende.

Ne vidim ništa loše u tom prijedlogu, ništa neprijateljski, a i ništa revolucionarno.

Dapače, mislim da ni i uprava htjela davati veću dividendu, ali će obrazložiti zašto nije ili zašto će se povećati sljedeće godine.

I upravo zato ne trebaju neke zakulisne igre, partizanska okupljanja, logorske vatre. I neće se ništa dramatično dogoditi ako prijedlog ne prođe.

Kad ćemo rušiti upravu, onda ćemo partizansku taktiku. ^^

Display More

Ja se potpuno slazem s ovim komentarom. Vidim da se i na drugim dionicama pojavljuju protuprijedlozi i to je sasvim normalno. Ne znam zasto kolega Havi apriori osuduje tu inicijativu na propast.

Ako se i ne prihvati protuprijedlog super je da se cuje glas malih. A to da bi trebali ne pisati po forumu jer netko iz uprave to cita, dapace neka cita svaki post pa ce bolje razumijeti zasto je doslo do protuprijedloga a ne da se jos skrivamo. Uostalom kroz 20 dana cemo biti pametniji pa cemo vidjeti efekte svega ovoga. Do tada mislim da ne trebamo vise potencirati raspravu jer sve je receno i svi bismo mi htjeli dio kolaca da nesto vise zaradimo pa zato smo i kupili dionice.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt