Display MoreZnam da to nije taj Končar, ali ono što sam želio naglasiti da su svi i ljudi uvezani..danas je u Dalekovodu, sutra u Podravci pa je onda u mirovinskom fondu pa je u NO Končara i tako u krug....uglavnom, poanta je da jako malo tih ljudi trguje svojim novcem, uglavnom je to državni novac raznih fondova ili poduzeća jer tko bi se normalan odrekao vlastitog novca u korist Pavla Vujnovca, Josipa Jurčevića i njihovih pudlica s Malte
Uglavnom, naš član uprave Bobek koji je sad kupio dionice nije iz tog miljea. On je iz elektro miljea projektanta kako bi naš bivši CEO Klapan to rekao! On nema veze s holdingom, tim Dalekovod pričama itd.
Ono zanimljivo što o njemu imam poznato je iz Klapanovih riječi
Tako da većina članova uprave je prošla, ili je bila jako dotaknuta, ovom, samom prodajom. Znači, po prirodi stvari projektanti, oni kod nas sudjeluju već u procesu prodavanja i pokušavanja pribavljanja posla. Tako da većina nas koji smo elektro-inženjeri bili smo projektanti. Troje nas sada u upravi je iz tog miljea, elektro miljea projektanta. Znači, bili smo pri prodaji. Kolega Bobek, koji je dizajner, strojar, on je jedan od rijetkih koji je iz te te skupine prošao fazu i prihvatio biti prodavač jedno pet godina. Mislim da mu je to jako pomoglo da vidi kakav je ovo svijet i što bi trebalo raditi da se bude uspješniji. (Ivan Klapan, intervju)
I u službenoj biografiji vidimo da je to mlad čovjek, naš interni Končar D&ST kadar https://koncar-dst.hr/o-nama/uprava/petar-bobek/
Za mladog menadžera bivšeg inženjera ovih 100 tisuća EUR uloženo u svoju firmu bi mogao biti značajan dio osobnog net worth. Svaka čast! Malo je članova uprave bilo gdje u svijetu a pogotovo kod nas koji tako ulože svoje novce na otvorenom tržištu. Uglavnom vole dobivati nagradne dionice. Ovo je ultimativni iskaz vjere u svoj rad, rad svog tima, budućnost svoje firme.
Malo sam analizirao knjigu dionicara i ako dobro vidim ispada da g.Bobek nije do sada imao nista dionica KODT. Zar nije neobicno da se odlucio na kupnju po prosjecnoj cijeni od 720€ dakle apsolutni ATH i da je odlucio u jednom danu ubaciti unutra cak 100t€??
Pitanje: ako je clan uprave vec dugi niz godina a prije toga je rukovodio i proizvodnjom zar nije logicno da je kupovao postepeno i na puno nizim razinama?? Nemoguce je da nije unaprijed mjesecima znao kakav ce biti rast prihoda i profita puno prije svih ostalih na burzi. Dakle zasto ne kupiti prije??
Ili se radi o slucajnosti pa je tek sada dosao do kapitala od 100k€ pa je eto odlucio kupiti. Ako je ovo drugo onda mora da ocekuje ogroman rast i u narednom periodu. Ali moram priznati dosta zbunjujuce mi djeluju navedene cinjenice. Sto misle ostali?