1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • June 4, 2021 at 10:54 AM
    Quote from Goran

- Oni su rekli da ocekuju u 9 mjesecu dizanje rampe od HNB jer je blokada kod ECB do 9 mjeseca kako bi mogli da pljusnu.

Normalno je da vi, koji ste se nakrcali ,ocekujete da pljusnu, zato ste se i nakrcali.

Nesto ce sigurno biti.

Sto ti tocno znaci "da pljusnu"?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • June 3, 2021 at 2:53 PM
    Quote from tepra
    Quote from KultLicnosti

Ja očekujem i više, ukrcao sam se u vlak prošli mjesec dok je vrijeme, kad objave cijena će u nebo. Corona je prošlost imho. Zabrana će uskoro nestat.

Identičnu stvar sam napravio, smatram da bi 5+ bilo fer za očekivat

Ja ocekujem vise.

4,8+2,4+2,4=9,6 × 0.9= 8,64 cash love.

Naime u trenutku kad HNB odblokira idu 3 dividende i ocekujem isplatu sve 3 tijekom 2022.

Moj ulaz je na 53kn pa ocekujem prinos od 16% ukljuceno je oporezivanje.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Brunos
    • June 1, 2021 at 12:40 PM
    Quote from Marin83
    Quote from MarioPotra

Ako dođe u medije ide dionica preko 100kn.

Kako sreće....da ode i na 65kn ja sam na pozitivnoj nuli.

Evo nas nadomak cilja danas 62kn..

• Brunos
    • May 25, 2021 at 8:21 PM
    Quote from MarioPotra

https://www.ekn.hr/hrvatski/clana…etrokemije_163/

"Prema provjerenim i pouzdanim informacijama do kojih smo došli, čini se da INA i PPD namjeravaju svoje udjele u vlasništvu Petrokemije prodati i tako, nakon dvije i pol godine, nestati iz vlasničke strukture Petrokemije. Kupac njihovih udjela, s kojim su već duže u tajnim pregovorima, izgleda da će biti Yildirim Group iz Turske. Radi se o obiteljskoj grupi kompanija u različitim industrijskim sektorima koja djeluje u 51 zemlji na raznim kontinentima i zapošljava oko 14 000 radnika."

Ako dođe u medije ide dionica preko 100kn.

Wow super bas neocekivana i korisna informacija

• Brunos
    • May 25, 2021 at 5:39 PM
    Quote from Marin83
    Quote from MarioPotra

Navodno su turci zainteresirani i u pregovorima da kupe Petrokemiju.

Pa meni se sumljivo nešto događa na bidu već danima...evo danas mi pokupilo nalog na asku na 57kn...a jučer je najniža cijena cijena bila 52kn

Fini porast danas unatoc malom prometu.. bas me zanima hoce li se nastaviti..

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Brunos
    • May 24, 2021 at 11:52 AM
    Quote from Marin83

Kad dionica bude u lipama ovde bi se moglo malo špeklirat sa nekoliko tisuća dionica... :/

Najbolja su mi ova ocitovanja na upit o promjeni cijene. Ja ne pamtim kada je netko od predstavnika bilo koje firme izjavio da su im poznate okolnosti koje utjecu na promjenu cijene. Svaki put kad kliknem na takav dokument vec unaprijed znam sto ce pisati u njemu.

• Brunos
    • May 18, 2021 at 3:35 PM
    Quote from goldfinger

Da li je uobičajeno da je u ovo doba godine cijena plina ovoliko visoka?

Nisam prije pratio, pa nemam orijentaciju.

Nije uobicajeno i trebala bi biti niza ali isto tako u zadnje 3 godine kretanje cijene plina nije uobicajeno i predvidljivo, osobit rekordno niske cijene prosle godine koje analiticari nisu ocekivali i tijekom godine je bilo radeno dosta korekcija.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Brunos
    • May 14, 2021 at 9:54 AM
    Quote from Oskar

Petak je a vikendom se ne ostaje u dionici koja ne zna di bi

A ja sam mislio da je smjer jasan up up

• Brunos
    • May 13, 2021 at 4:06 PM

Danasnji promet prebacio 3milijuna kuna, vec 8 dana za redom visemilijunski promet s tim da zadnja 3 dana ponovno raste promet. Ja sam danas dokupio pa sto bude.

• Brunos
    • May 13, 2021 at 1:51 PM
    Quote from Brunos
    Quote from hugh

Šangaj nam za danas najavljuje manji pad za panamaxe i nastavak rasta vozarina za supre.......panike i pada u odnosu na cijenu dionice nigdje na vidiku.......to bi nam nekako trebalo reći da je vrijeme i za stabilizaciju cijene dionice pa dalje sve prema redu plovidbe i u skladu sa trendom rasta.....veliki rast cijene odradio je i onaj drugi manje lijep ali neizbježan dio.....

prema alibri također sve ide po visokim vozarinama i dalje......

prema stranici atpl svi brodovi plove i imamo termine iskrcaja i nova odredišta baš za svaki brod........

Bez obzira na navedene cinjenice padajuci noz i dalje reze...

Quote from Kivi
    Quote from Brunos

kolega Brunos jel znati vi šta je to padajući nož? i ako da molim vas da nam objasnite kako je to ovdje slučaj?

Pa moram priznati da mi je tako djelovalo u jutarnjem dijelu trgovanja jer se cijena pocela brzo kretati sve nize i nize kao i jucer. Tesko je objektivno komentirati kretanje cijene s obzirom na 6-7 dana konstantnog rasta pa se ispricavam na krivim zakljucku jer za sada se cijena drzi iznad 320.

• Brunos
    • May 13, 2021 at 12:21 PM
    Quote from hugh

Šangaj nam za danas najavljuje manji pad za panamaxe i nastavak rasta vozarina za supre.......panike i pada u odnosu na cijenu dionice nigdje na vidiku.......to bi nam nekako trebalo reći da je vrijeme i za stabilizaciju cijene dionice pa dalje sve prema redu plovidbe i u skladu sa trendom rasta.....veliki rast cijene odradio je i onaj drugi manje lijep ali neizbježan dio.....

prema alibri također sve ide po visokim vozarinama i dalje......

prema stranici atpl svi brodovi plove i imamo termine iskrcaja i nova odredišta baš za svaki brod........

• Brunos
    • May 13, 2021 at 9:42 AM
    Quote from zlocesti

Ajde, izdržalo je 320 liniju, inače je otvoren pad do 290

Odbiti će se.

Danas je i inače neveselo ne burzi, i na HT se martek maker lukavo sklonio u zavjetrinu

O tom potom tek je pocetak dana...

• Brunos
    • May 13, 2021 at 9:32 AM
    Quote from Marin83

Uuuuu nevolje u raju.... ?(

Kako padaju nozevi...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Brunos
    • May 13, 2021 at 8:04 AM
    Quote from Manu

E moji tankeraši, pojma vi nemate. Ovako to rade doktori:

“U tankerskom brodarstvu vozarine se definiraju prema tablici Wolfscale tankerskih vozarina”

https://www.telegram.hr/politika-krimi…zmisljen-pojam/

Hahaha ovo je bas uljepsalo dan. Nadam se da ce se pretvoriti u Bullscale za TPNG.

• Brunos
    • May 12, 2021 at 5:08 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Blizu smo targeta od Zlocesti :D

Svi ovi što danas viču hold, će se sutra u 9.31h prosut po bidu.

Tak i ja mislim

• Brunos
    • May 12, 2021 at 4:38 PM

A gle dok su veliki gurali naravno da je buducnost (bila) ruzicasta. Ja nekako ocekujem stabilizaciju tek oko 300 jer na 360 je puno ljudi ulazilo i sada pocinju osjecati gubitke. Pitanje je koliko ih mogu trpiti. Vidjet cemo do kraja tjedna

• Brunos
    • May 12, 2021 at 8:21 AM
    Quote from BudFox
    Quote from BabaLuji

Je korekcija samo atpl nije pratila rast od 200/300% sto je vani napravilo... tako da ima tu jos prostora ali bolje malo stabilizirat pa u nove pobijede... IB je malo ipak stete napravio mora se priznat ali bolje na ovim razinama jer na 800 900 da je to napravio bio bi potop crvenilo tesko... ovako mu je to dobar potez ispao...

Rast sa 130kn na 390kn je ravno 200% u par mjeseci, ako sam dobro izracunao. Cestitam onima koji su zaradili, a onima koji nisu ili su vise prosle godine izgubili, nego sada zaradili, kao ja, zelim vise srece drugi put! Trebalo je izdrzati sve i vjerovati sebi, a strpljivost je za takve nagradjena.

Daljnji outlook za dry bulk je za sada dobar, a koliko ce to trajati ne znam, a nadam se bar 3 godine.

Admin isprika ako sam te s necim naljutio, dofurao sam tu na forum pola poslovnog foruma, pa se nadam da ces mi oprostiti.

U teoriji jest rast bio 200% ako cemo gledati razinu od 130kn ali ako uzmemo u obzir volumene i okolnosti u kojima je cijena kratkotrajno bila 130 onda to nije realno polaziste za usporedbu. Prije bih rekao da je ovaj val rasta krenuo sa 180-200 razina dakle za sada 100% zarade za one koji su bili strpljivi. Da li ce dionica odraditi jos 100% u odnosu na ove sada razine ili cak 200% vrijeme ce pokazati a i danasnja trgovina bi trebala pokazati smjer za dalje...

• Brunos
    • May 11, 2021 at 9:45 PM
    Quote from Vergilije

Porast cijene ulaznih sirovina je velikim dijelom amortiziran poslovanjem jer se u 1Q vidi da su materijalni troškovi pod kontrolom.

Na 18 EUR/Mwh su očito uspjeli sasvim solidno kompenzirati rast inputa.

Za očekivati je da će slično biti i na 25 EUR jer rastu cijene svih u lancu, trošak se prenosi na krajnjeg kupca.

Zato recimo vani slične kompanije iz sektora imaju pozitivnu perspektivu.

Stvar koja negativno odskače je upravo emisija CO2, u zadnjem izvješću je bila 40eur sad je 25% skuplja.

Ako efikasnost nakon remonta nije drastično povećana i dalje će značajno jesti dobit.

Bitno je vratiti prihode iz inozemstva na stare razine, tu je prošle godine zbog korone izgubljeno cca 75 mil kn.

Sada bi se ipak stvari trebale normalizirati...

Uz sve te probleme i dalje će ostati profitabilno poslovanje, bez spektakularne dobiti doduše.

Ali daleko je sadašnje stanje od nekadašnje državne palionice novca. :)

A to će imati svoju cijenu kad država bude prodavala paket...

Display More

Lijepo receno. Dodao bih jos komentar na ono tko kupuje. Mislim da je cijena niska i to moze biti motiv kupnje jer da su cijene plina povoljne ovo sigurno nebi bilo oko 50kn. Dodatni pritisak je sto pojedinci rasprodaju dionice da bi ulazili u npr.ATPL sto dodatno rusi cijenu pa vrlo malo okolnosti ide u prilog tome da se pojave znacajniji kupovni nalozi. Ali kolo srece se okrece pa neki nenadani dogadaji mogu poceti gurati cijenu plina i u smjeru prema dolje a onda ce profitirati ovi koji sada kupuje. Isto je sa kupcima ATPL koji su kupovali na 180 jer su vjerovali u oporavak.

• Brunos
    • May 11, 2021 at 11:05 AM
    Quote from NaBiduAsku
    Quote from Paulie

Sasvim je logično pitanje zašto je najveći dioničar i predsjednik upravnog odbora Atlantske plovidbe prodao 2.656 dionica po ponderiranoj cijeni od 351,49 kuna ako će ovo u kratkom roku vrijediti duplo ili troduplo više. Zašto se nije strpio mjesec - dva kako mnogi ovdje sugeriraju, već je dosta rano u rastu prodao ?

Bilbija točno zna po kojim su uvjetima ugovori sklopljeni i kako se revidiraju s promjenom cijene vozarina, te može u lipu izračunati koliko će Altantska plovida zaraditi i vratiti starog duga. Ne želim implicirati ništa vezano za vrijednost dionice, ali meni je ovo zanimljiv potez.

evo s drugog foruma pojašnjenje

2.656 dionica je prodao i s tim novcima je zatvoren preostali dio kredita koji je imao, a posto je kredit zatvoren preostalih 5.000 komada mu je oslobodeno jer nema vise osnove za drzanje zaloga. A sto je ocito i iz knjige dionicara, jer broj dionica na ime mu je porastao za 5.000 dionica a ne se smanjio. Iz forumaske burek perspektive pobjegao je van da zaradi par kuna, iz njegove ozbiljne investitorske smanjio si je polugu i konventraciju portfelja, a nista sustinski nije izgubio.

Probajte nekada gledati malo sire od kupi/prodaj i ucite od takvih ljudi

Mozda zeli uzeti neki novi zalog/kredit pa je preduvijet bio zatvaranje ovoga. To su samo moja razmisljanja.

• Brunos
    • May 11, 2021 at 9:52 AM

Cini se da danas nema euforije kao jucer...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt