-KRAS na 122 i veci dio na 125
Posts by kvart99
-
-
I dalje pokušavam racionalno shvatiti zašto netko sada kpuuje dionicu po recimo 53,00 €, .a netko prodaje.
Pa evo racionalnih brojeva : kupac će naravno ako prihvati ponudu netto zaraditi 0,73%, a prodavatelj će u odnosu na prodaju u ponudi izgubiti 1,42%, sve uz pretpostavku brokerske provizije od 0,3% i PKD od 12%.
E sada u apsolutnim brojevima bi to moglo izgledati ovako: npr ako sam uložio odnosno uspio kupiti dionica za 100.000€ zaradio sam 730€ netto, naravno ne računajući cijenu novca i eventualno istalih propuštenih prilika
Prodavatelj je netto igubio 1,42% relativno odnpsno na 100.000 € 1420€. Naravno odmah je dobio novac i eventualnu priliku za daljnja ukaganja.
Svi ovi brojevi samo objektiviziraju obje strane i naravno ni na koji naćin nisu nagovorna kupnju ili prodaju dionica ATPL, kao ni nagovor na prihvaćanje li ne prihvaćanje Obvezne javne ponude.
Na 53,00 jos ima smisla kupovati......na 53,20 jedino ako netko ima stvarno neogranicena sredstva i ocekuje da ce ga na toj cijeni zasuti brdom dionica.
Prodavati.....naravno da ima rezona malo ili nimalo.
-
U najgorem slucaju, cijena ce ostati cca tu negdje na +/- 50€ neko vrijeme.
Ovo mi je najbolje kad se ovlas izbacuju okvirne brojne o cijeni od 50E (+/-) nakon zavrsetka ponude.
Pa pogledajte koliko njih (uključujući i mene) se trudi iz petnih zila da pokupi sve sto se moze po 52,80, a sad kad vise nema po toj cijeni, onda je dobro i po 53,00.....i tako ce biti do kraja ponude.
Svaki cent je bitan.
Čisto sumnjam da takvi koji skupe par tisuća komada (uključujući mene) po toj cijeni neće iskoristiti priliku za jos par tjedana čekanja uzeti par tisuća eura zarade (tocan iznos naravno ovisi o količini)......a naravno da ce računati da ce nakon toga cijena pasti, pa neće biti problem opet špekulirati ispod 53......vrlo vjerojatno i dosta nize.
TNPL je opasan protivnik spreman na sve (sto se vec otprije pokazalo) i siguran sam da imaju razradjenu strategiju kako postepeno rusiti cijenu nakon isteka ponude. Uz pomoc nekog svojeg igrača, koji će za to sigurno dobiti lijepu kompenzaciju sa strane to uopce ne bi trebao biti problem.
-
Ako netko s foruma zeli prodati svoju (vecu) kolicinu maximalno po 53 meni, a ne ovom koji je trenutno prvi na bidu sa 7500+ kom, nek se javi pa mozemo ici preko OTC-a......
A mozda kupoprodajni ugovor? Ikad palo na pamet? Kakav mrtvi OTC?!
Vidim da nitko od vas nije upoznat kako to izgleda preko OTCa.......naravno da tu ne mislim na Hita OTC - to je sasvim druga priča isključivo za dionice kojima se ne trguje redovno.
Evo informacija od Agram Brokera - iz prve ruke.
Ako se angazira broker, prodavač koji telefonski zeli prodati svoje dionice (ima jos dosta i takvih) će od njega dobiti odgovor da se moze ići na OTC transakciju gdje će dobiti istu cijenu kao i na burzi (trenutno u ovom slučaju 53,00 e) a provizija je identicna onoj kad se trguje na burzi - dakle, u slučaju Agram brokera - 0,3%.
Onda se kontaktira kupac i to je cijela priča.
Vrlo jednostavno, bez ikakve potrebe za kojekakvim kupoprodajnim ugovorima.....
Ako bude srece, na taj način se odjednom moze dobiti i veca količina (ovisi naravno o prodavaču).
Da, dati će tebi povoljnij i platiti brokeru proviziju. Vidim da nitko nije tegovao preko otc-a pa ne zna kolike su provizije tamo...
1.5%, minimalno 25 eura na hita otc? Nije baš malo.
Ma kakva Hita.......govorimo ovdje o ATPL.
pročitao sam zadnjih par strana ovdje i nisu mi jasne neke stvari:
ima li vas zaista puno koji misle NE prodati u ponudi i izvuči bolju cijenu kasnije? i kako?
u drugoj ponudi? prilikom delista? čuvati dionice 'za sjeme'? ostaviti unucima? ne kužim!
skoro nikad, u pravilu, preuzimatelj neće isplatiti premiju osim one koja eventualno proizlazi iz pozitivnih propisa, točka.
53,60 eur iz ponude je samo fer cijena, ako i to, ali nadati se da će cijena gore... pa pogledajte graf, ravna crta na 53 eur, spojiš na oksimetar i pacijent je mrtav
U potpunosti se slazem.
-
Ako netko s foruma zeli prodati svoju (vecu) kolicinu maximalno po 53 meni, a ne ovom koji je trenutno prvi na bidu sa 7500+ kom, nek se javi pa mozemo ici preko OTC-a......
-
Ak to znaci da budu se konacno maknuli s bida na HIMR da i mi mozemo neku sicu pokupiti......da bude bar neke koristi od toga.
-
Ovo se zove srezati bid do temelja u par minuta.
Dobro da sam svoju (preskupo kupljenu) sicu uspio ovaliti po 2,60.
-
Kupio poprilično ATPL zadnjih dana .... sve po 52,80.
Steta da se nisam na vrijeme opskrbio na 50/51, ali sto je - tu je.
Ovdje je samo bitna količina - tako da ce zadnji dan pred istek ponude biti dobra i po 53......
ukoliko netko i dalje bude zelio poklanjati novce.
Daj Boze da bude prilike za jos jeftiniji dokup.
-
-IKBA (372......samo tih par komada)
-
+IKBA (dohvatilo me nisko na bidu samo par komada na zalost)
-
ja upravo krećem s ulaganjem u 2024 da kupim jedan autić visoke klase, crni,
živi bili pa vidjeli
sretno svima
Koja sreca da ja uopce nemam nikakvog interesa da imam ikakav automobil, a uglavnom mi niti ne treba, tak da ga svu zaradu mogu potrositi uglavnom na ploče i CDe......i to second hand........skupljanje novih je danas jako skupi sport......
-
+DLKV (prvo pravo istesanje nakon dugo vremena)
-
-559 kom HPDG po 1,78 (kupljeno neki dan po 1,64)
I to je vise-manje jedini uspjesan trade zadnjih tjedana.
Sto reci - jad i bijeda.
-
Fondove se kompletno povukli sa svih svojih kupnji.
Bilo bi fora kad bi to potrajalo.....
-
Hvala kolega Yieldchaser sto dijelite ove podatke javno razotkrivate ovakve besramne tipove koji su se dobrano okoristili ovim i drugih forumima da bi naivne ulagače poticali na kupnju i istovremeno im uvaljivali svoje dionice.
Stariji ce se sjetiti kako je to izgledalo prije xx godina na ZSE kad su neki tada vrlo uvazeni deep value investitori koristili jos puno sofisticiranije metode za svoje rabote......i kako je to sve zavrsilo.
Da ne nikad više ne ponovi.....
-
Ništa neočekivano. Pitanje je samo da li će nakon toga doći do više od 75%. Prosjek je vjerojatno 51-52€.
To je poprilična razlika.
Ovdje će svaki cent biti bitan za nesto uzeti u ponudi, a kamoli 1 euro.
-
-PDBA (100kom kupljeno preskupo po 29,20, ali srecom - riješeno po 30,80)
-
kako vidimo od izvješća osim par izdanja nemamo nekoga značajnijeg efekta, tako da bi uskoro moglo biti Ušo medo u dućan, nije reko dobar dan
Drago mi je da nisam jedini koji ima taj dojam.
-
Kolege kako komentirate FI?
Izaslo na ZB, a ne za ZABU.
-
Vidim HHLD jos jedna javna opomena.
Koliko ih treba dobiti za isključenje sa burze ?