Blokada kao blokada racuna ili nečija ponuda za preuzimanje (ima li nesto ovih dana) ?
Posts by kvart99
-
-
Ali meni je najčudnije to što je ponuda objavljena na ZSE 11/09, a mi do danas - 16/09 jos nemamo sluzbene objave u NN, a shodno tome niti na SKDD.
Mislim da se takav vremenski odmak jos nije desio. Obicno je on dan-dva.
E sad, mozda je to slučajnost i nemarnost sa njihove strane, a mozda je i nesto drugo u igri......
-
.....na KABA-P-A vec 4 pristojna bida iznad 70kn (cca 10% vise od ponude) i samo je jedan od njih moj......
Ništa na ZSE nije sigurno, ali velika je vjerojatnost da ti bidovi nikada neće biti poklopljeni.
Povlaštene dionice su kod zaposlenika banke, a oni čak vjeruju u isplatu neisplaćenih dividendi.
Po njima, vrijednost povlaštene dionice je oko 180 Kn trenutno.
Ali, sretno svima na bidu.
I prodaja se pojacava na povlastenima.
Ako netko misli da će povlaštenu prodati po 300, a da ce R-A istovremeno proci po 6,51......onda stvarno.......
No činjenica je da je bid na P-A stajao vec na 71kn prije nego što su se pojavili ovi šminkeri za vrijeme trajanja drazbe do 75,50kn sa po 200kom, koji će se vjerojatno izmaknuti prije 14:00h.......
Ako ostanu stajati i dalje na bidu na 75,50kn i nakon 14:00h, onda se stvarno nesto dogadja.......
-
.....na KABA-P-A vec 4 pristojna bida iznad 70kn (cca 10% vise od ponude) i samo je jedan od njih moj......
-
Malo čisto za razonodu......
Večeras vidio Tatjanu Dragovic u autu.
Dobar znak ?
Nisam je uspio pitati hoće li prodati u javnoj ponudi.
Doduše, njoj je svaka cijena dobra.
Čak i da je samo 0,01kn, već je u plusu.......
7. DRAGOVIĆ TATJANA (59143574719) 45.030 3,39 Osnovni račun -
Ma super to vama kolega, ide.....
Ja sam tu od kraja 2007.g......i u odnosu na početni ulog koji je bio višestruko veći od vašeg imam jedva +100k kuna + dvije ultra nelikvidne koje su u medjuvremenu delistirane i njima se nije trgovalo godinama + jedna koja je završila u stečaju (to mi je zajedno činilo jos cca 25-30% početnog uloga).
Da ne spominjem onaj fijasko sa Erste Adriatic Equity i Erste Total East.......u 10-tak dana su mi odmah napravili -10%......perfect timing.......
Svašta se jos u medjuvremenu prozivjelo.....
Sve u svemu....gdje si bio - nigdje.....što si radio - ništa......
-
Nisam prijavio na što smo danas trzili, ali ja sam si uzeo jos 9000kom u petak po 6,60kn.......i dalje sam na bidu......a ako neće više ići po toj cijeni, morat ćemo posegnuti više, kao i kolega iznad......
-
Gledajući ovo (ne)trgovanje, meni se čini da je dobar dio dionica koje su preostale na trzistu zrela za isključivanje zbog neaktivnosti i to po kratkom postupku......posebno u PRT-u......
Lijepo sazvati skupstine, napraviti "fer procjene vrijednosti", delistirati, isplatiti dionicare i ćao......
-
Neće biti potrebe za procjenom iz elaborata kod delistiranja, jer ćemo lako osigurati da se trguje više od 1/3 dana.......kao da je problem svakog dana kupiti (barem) par komada........
Ali evo danas pa niti komada, tako danima i nema 1/3 trgovinskih dana!?
Kolega, ovaj period do kraja trajanja javne ponude nije toliko bitan, jer ne znamo kad ce objaviti poziv na gl.skupstinu (mozda to bude oko cca 01/11, a mozda ipak nesto kasnije).
Najvazniji će biti onaj od isteka javne ponude do datuma objave poziva na gl.skupstinu......u tom periodu će biti prostora za svakakve igre sa cijenom / količinom...... -
Neće biti potrebe za procjenom iz elaborata kod delistiranja, jer ćemo lako osigurati da se trguje više od 1/3 dana.......kao da je problem svakog dana kupiti (barem) par komada........
-
Može li mi netko objasniti u čemu je fora sa Varteksom?
Posto se danas sumanuto udara po Varteksu, to bi moglo značiti da je Djuro - piši kući, propalo je.....
(ovo sam napisao vec ranije, ali odustao kliknuti reply)
-
Hmmmm......bid na povlaštenoj je već na 68,50kn, a nije pod zastitom pokretanja drazbe.......
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/vlasn…-banaka-4250746
.....sad nam je bas sve jasno.......
-
Eh, vidis, ovo nisam znao....
Dakle, ipak je u pitanju datum objave poziva na gl.skupštinu, a ne sam datum odrzavanja skupštine.
Da je ovo drugo, onda bi taj vremenski period izmedju mogao biti ključan za odredjivanje cijene,
jer će nakon zavrsetka javne ponude ostati manji broj dionicara unutra i manji će biti interes za posto-poto prodaju.
Ovako, ostaje nam praktički samo period u kojem se vec od idućeg tjedna nalazimo, a to je period trajanja javne ponude + cca 2 mjeseca ranije, jer će oni vjerojatno odmah čim se on zavrsi sazvati gl.skupstinu i onda teče taj period unatrag 3 mjeseca za odredjivanje tromjesečnog prosjeka.
Sad je vazno pitanje volumena......koliko će biti prometa u idućih mjesec dana.
Ako bude sve manje i manje.....u odnosu na petak - sto je donekle za očekivati, cijena kod delistiranja bi mogla biti osjetno veća nego u ovoj ponudi, posebno ako nam u kalkulaciju za cijenu udju ova 4 datuma:
30.7.2020 8,55 8,95 8,50 8,90 8,58 0,00 14 9.180 78.780,65 29.7.2020 8,90 9,50 8,50 8,90 8,78 0,00 25 11.637 102.153,80 27.7.2020 8,30 8,90 8,20 8,90 8,30 0,00 7 5.189 43.089,70 24.7.2020 7,35 9,20 7,35 8,90 8,09 27,14 30 17.293 139.969,65 -
Meni se, pak, čini da postoji jedan potencijalno bolji način za izvući bolju cijenu putem delistiranja.....za one koji odluče ostati u dionici nakon isteka javne ponude.
Bitno je koji će biti vremenski period izmedju samog kraja javne ponude i dana odrzavanja glavne skupstine - jer se od tog dana unatrag 3 mjeseca onda računa tromjesečni prosjek - ukoliko bude trgovano više od 1/3 trgovinskih dana, a to se, vjerujem, moze lako realizirati. Dakle, ako će biti jačih igrača kojima je cilj dobiti što bolju cijenu prilikom delistiranja, mogli bi u tom vremenskom periodu napraviti barem 15-20% veci prosjek na, naravno, sto većem prometu (jer će jedan dio vremena vjerojatno pokriti dani unutar trajanja javne ponude, gdje će cijena ostati niska), koji bi onda trebalo odrzavati sitnisem sve do dana odrzavanja skupstine.
Jedino je pitanje hoce li s druge strane ostati neki njihov igrač koji bi taj prosjek namjerno rušio.
-
Ako to ikome nesto znaci, kad sam pitao brokera da mi prokomentira ovu procjenu fer vrijednosti dionice i način do kojem su dosli do nje, rekao je da smatra da nije u redu da su koristili samo ove dvije metode navedene u rješenju Hanfe (navodno postoje i neke primjerenije / uravnotezenije) i da se na taj način nije moglo doći do stvarne fer vrijednosti......a za tu cifru on osobno smatra da je dosta iznenadjujuća.
No, ipak, smatra da to nema smisla osporavati, jer oni su bili duzni dati dobrovoljnu ponudu, koja uvijek moze biti ispod bilo koje fer cijene.
-
Ne znam kako to vi mislite da će im malo faliti.
Ja sam mislio da smo suglasni da im praktički nitko od ovih starih dionicara "desetaša" neće to prodati sa pozamasnim gubitkom......a sto im onda ostaje ?
Neka sića će im svakako kapnuti.....i jos pomalo nakon toga prilikom delistiranja......
Prije će oni jednog dana prodati svoj većinski dio nekom pravom kupcu nego sto ce stići do 95%......
-
Zanimljivo da netko trenutno nudi i na KABA-P-A cca 4% iznad cijene iz javne ponude......
-
+kaba po 6,5-6,6 mi ne djeluje nešto rizična
.....hmmmm........meni, bome, djeluje, ali sam svejedno kupio........da li je to bilo mudro, vidjet ćemo pred kraj isteka javne ponude.......
-
Ha , ha, ha, sad nude 1kn više... a tko bi drugi, pa neće mali dioničar staviti na bid nalog od 10k komada kad će mu ga oteti kasnije za tu istu 1 kunu manje
Ne prodavati... nikako nek se kisele malo!!!! Kad im to prođe dobro će Kabu unovčiti, pa nisu oni bankari već "Doc Holliday"
Tko nudi 1kn vise.......o čemu vi to, kolega ?