+HPB po 190
Posts by DonDada
-
-
Zanimljiva tišina. Proroci su utihnuli.
Proroci su zauzeti kupovinom
-
-ARNT po 35,60 solidnih 21% profita
-
+ZABA po 12,50 kad prošli tjedan nije bila dobra po 11,95
-
Ipak, njegovi dioničari još se ne moraju plašiti da će iduće godine ostati bez dividende. Iako će ovoga petka Atlantska isplatiti dividendu iz zadržane dobiti u 2021. godini u iznosu od pet eura po dionici, iz te je godine, rekordne i prema prihodu i prema dobiti, u stavci ‘zadržana dobit‘ ostalo još više nego dovoljno za visoku dividendu i sljedećih godina.
Pad vozarina prepolovio prihod i Atlantsku plovidbu odveo u gubitakNakon dviju sjajnih godina obilježenih iznimno visokim vozarinama na svjetskome brodarskom tržištu dubrovačka Atlantska plovidba, kako upućuju rezulati…lidermedia.hr -
Meni se čini da je izvjesce odlicno!
Sad jel su malo pomjesali kune, eure i kruske to lako saberem.
Udavaca samo takva! Ima i HPB pravo jos koju malu banku akvizirati. Ne velim da je to SNBA, moze i KABU😅
KABU neće sigurno prodat jer gazdama lova kapa kao nikad dosad ionako ne znaju kud bi sa novcima.
-
Ima puno štete od nevremena a Croatia je lider u osiguranju imovine
Hm
Nastradali su uglavnom ljudi sa lošim kućama, a oni nemaju novaca za osiguranje na kuću. Svake godine bude neka šteta u ovo vrijeme od nevremena tako da sumnjam da će se CO ove godine naplaćat više nego inače
-
U HRVATSKU je u dosadašnjem dijelu srpnja došlo 1.7 milijuna turista, koji su ostvarili 10.8 milijuna noćenja, što je jednak rezultat kao u isto lanjsko vrijeme, a trenutno u zemlji boravi gotovo 900 tisuća turista, podaci su Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ica_najnovije_m
Rekao bih da je ovo ipak ispod nečijih očekivanja. I to dosta. Ako je za lipanj izgovor bio vrijeme za srpanj to sigurno ne može biti.
Ne razumijem kako je to ispod očekivanja? Ako je rezultat isti kao i prošle godine, zašto je to loše? Koliko točno je cilj imati turista u Hrvatskoj u isto vrijeme? 5 milijuna? 20 milijuna? 50 milijuna? Koji je krajnji cilj?
-
Nema komentara puno kako ste zadovoljni sa 5€ divke koje cete dobit za mjesec dana na koje cete platit porez i prirez 😏
Ja dio sto sam prodao, danas usao natrag da naplatim odmah divku bez poreza. 🙃, jer je to klasika za dionice ovdje, jbga
A sad zamislite ovih malo manje od 7 mil. € umjesto da su vam platili divku, da su stavili na skriveni kupovni nalog na 60€.. to je preko potencijalnih 100k komada koje bi mogli kupit, koje bi pokupili od svih tko zeli izaci vani, pa onda podjelit na svakih 100 … 5-10 kom. kao dividendne dionice… to bi bio posao, a ne ovih 5 eura, koje u biti niste ni dobili 🙃
A što ako se za koji dan vrati na 60e? Jesmo onda dobili? Danas promet preko 90keka, toliki promet bi nekad u cijelom danu bio na kompletnoj burzi
-
Nitko se ne hvali da je kupio Mediku
I jučer je netko kupio dvije dionice Medike, možda je ista nestrpljiva osoba i danas kupila
-
evo slusam radio i neka baba, ne znam koja, govori kako je potreban porez jer mnogo obradivih povrsina je neiskoristeno
pa kaze, ako neki stari ljudi imaju poljanu koju ne obradjuju, a djeca su im otisla u irsku, a oni je cuvaju i ne zele prodat, treba uvesti porez jer ce se onda naci rjesenje kako ce oni tu poljanu obradjivati jer je hrana preko potrebna u danasnje vrijeme
ja odbijam vjerovati da je netko tako naivan i glup
eto kolega spomenuo blackrock, ali i kod nas ima dovoljno ljudi koji imaju krdo para koji zele pokupovat sve zivo i nezivo, i jedino sto ih sada sprjecava je to sto su svi ti prostori stare djedovine koji ljudi imaju za sebe i ne zele prodat
cim se uvede porez, zaboravite vise na obalu i bilo sto vrijedno, jer ce se sve to pod pritiskom morat prodat, i pokupovat ce par velikih igraca
sada baba sa svojih 500 metara kvadratnih ne dopusta da netko to izbetonira
ali kad dodje porez, baba ce morat prodat, i ode i tih 500 metara
ljudi ponovno zaboravljaju da ce vecina apartmana pocet radit na crno, jer ce im biti isplativije
pa ce ponovno biti onaj tko ima poznanstva, grabi sakom i kapom
kod nas tu i okolnim drzavama vecina nekretnina je u vlasnistvu gradjanstva, preko 90 posto
i tu im nikakve korporacije niti bogatasti ne mogu nista, jer ti ako neces prodat, nemogu ti kupit sa svim miljonima
ali kada dodje porez, pa pocnu manipulacije sa zonama, pa ti komad zemlje gdje si isao dvaput godisnje napraviti rostilj postane "jako vazno i iskoristivo zemljiste" pa ti dodje da platis 2/3/5/10 tisuca eura godisnje...
zaboravi na rostilj
postat cemo stranci u vlastitoj drzavi, kao sto je to slucaj u americi
gdje starci od 70/80 godina su primorani raditi u walmartu kao greeteri i ostale gluposti, jer jednostavno moraju platiti sve dazbine i poreze, jer inace lete na ulicu
a ovdje, sa malom penzijom, i svojim komadicem zemlje, mozes lijepo uzivati u zivotu i ne brinuti se da moras placat drzavi da bi zivio
zato se i svi cude kako mi mozemo na balkanu prezivjeti sa par stotina eura/dolara
jer ti u biti ne treba puno
sad samo zamislite kada ces morat platiti porez 2/3 tisuca eura godisnje
i to i na svoj stan, i stan koji su vam ostavili roditelji, a mozda i neka poljanica zemljiste sto je ostalo vec godinama u vasoj obitelji
trebat ce vam 10 tisuca eura godisnje, SVAKE godine da samo platite porez
naravno da vecina to nece moci , i sve ce se morat rasprodat
uvjeren sam, 100 posto da je uvodjenje poreza na nekretnine kod nas cisto pucanje u nogu
za 10/20 godina, drzava ce biti pokupovana od bogatih stranaca i korporacija
a vi necete moci niti na plazu vise
Nije Hrvatska samo obala uz Jadran. Strance ne zanimaju zarasle njive u Karlovcu ili Sisku u nekom selu usred ničeg koje nikad neće biti građevinsko zemljište. 80% zaraslih poljoprivrednih površina nikad neće biti građevinsko zemljište niti će ikad imat neku vrijednost, jer da imaju neku veliku vrijednost ne bi bila zapuštena. Ljude koji su zapustili svoja zemljišta ne da treba žestoko oporezivati nego im država treba otet to zemljište i dati na aukciju
-
Hmm nigdje se ne spominje Bitcoin zna li se što o tome? Gdje će se Bitcoin koristiti? U kockarnicama?
U Hrvatsku stiže nova era: ‘Novčanike koje ste kupili za eure možete lagano početi bacati‘Hoće li gotovina nestati do 2040. godine, ovisi o tome hoće li mlađa populacija postati dominantna u ukupnoj potrošačkoj populacijinovac.jutarnji.hr -
Od kolege sin front end developer u ERNT je nedavno dao otkaz i otišao u Infinum zato jer je plaća 50% bolja. Mislim da će im faliti i više od 170 ljudi.
-
A jesi li ikada pogledao korelaciju novca u opticaju i cijene BTC-a? A ne da pričaš o sirotinji i nepametnima da ne govorim o ciklusima.
Usporedba s ruletom ti stoji jedino da BTC padne na 0, a to se nije dogodilo.
Vidim da ovdje ima ljudi koji rado govore onima koji imaju crypto da su ovce, budale i žele brzu zaradu. Neki to ne bi ni nazvali investiranjem nego kockom, manipulacijom.
A ima čak i onih koji bi ti gledali u novčanik, ko onaj sijedi čiča voayer i time se naslađivali.
Svijet u cryptu je pokvaren isto koliko i u svijetu dionica, banaka i vlada.
Ne može se cryptom koristiti kao valutom jer mu cijena pada-raste doslovno svake minute. Tko bi normalan to koristio u plaćanju? Uvijek bi netko izvukao deblji kraj ili kupac ili trgovac. Ako bi nekad u budučnosti cryptu vrijednost postala stabilna nitko ga nikad više ne bi koristio, jer zašto i bi kad mu to korištenje kao sredstvo plaćanja nikad nije bila primarna namjena. Primarna i jedina namjena mu je kocka
-
Pa upravo tako.
BTC nije establiširani reserve currency, digital gold ili store of value a ni široko rasprostranjeno sredstvo plaččanja. Tek pretendira tome. Da ima sva ta svojstva cijena bi bil 1 mil $ i ne bi bio toliko volatilan.
Budući je "na putu" da uspije u jednoj ili svim tim stvarima naravno da je ispunjen skepsom, špekulacijom i volatilnošću kao uostalom i druge tehnologije na svome početku.
Ima onaj zanimljiv članak iz prošlog desetljeća gdje se za internet govori da je prolazna pojava i hype.
Dot com bubble je imao svoj, početak, hype, krah i establishment.
Nije BTC i crypto za svakoga, ali unatoč volatilnosti BTC ide prema "gore". Znači da godišnje kupuješ auto, uglavnom bi bolje modele vozio nego na početku godine, naravno uz par krama koje bi morao odraditi.
Bitcoin ide gore samo i isključivo zato jer ima sirotinje koja misli da će ih bitcoin spasiti. Bitcoin je kocka i ništa više od toga , razlika je samo u tome što ti jadnici umišljaju da su pametni i da znaju kad će rast i kad će padat. Bolje je rulet igrat bar brzo vidiš jesi dobio ili izgubio
-
Prohibicija je trajala godinama u SADu i neki su na njoj puno zaradili pa je ipak došla kraju. Vremenski kriterij objektivno nije presudan da nešto nazovemo mjehurom. To je ono što je fakt u cijeloj priči. Fakt je da nikad nismo vidjeli ništa slično kriptu i da su posljedice potpuno nepredvidive, a masa vas koji držite tu tzv. kriptoimovinu ste izuzetno borbeni kad god se dovede u pitanje vrijednost toga. Priznaj sam sebi... reagiraš jako emotivno. Mislim, gle, oke... kako i ne bi.. Kužim te.. Da sam ja toliko novca izgubio, i sâm bih bio emotivan oko toga..
opet ti...pokvareno aludiras da sam izgubio novac.
Vec te drugi put zanima moj novcanik u koga bi rado gledao. Hahaha, ja sam ti, faco, nudio okladu? Zar ne? Pa si podvio rep. Al takvi ko ti me nasmiju.
A emociju si mi krivu skinio, ful sam zadovoljan. Moje je naraslo +70% ove godine, a tvoje? Ajde nemoj se sramit, i obveznice sa 3% su ok.
Dionice samo jedne moje firme imaju prinos od 120% a nije da je bio neki velik rizik.kad sam uložio.novce, a bogami čuvat ću ih još neko duže vrijeme jer se ne bojim da će krahirat. Jel se ti bojiš za svoj portfelj? Reci mi koliko puta u danu provjeravaš vrijednost kripta? Jel se već kljukas tabletama za spavanje jer san ne ide na oći jer te briga što bi moglo biti kad se probudiš ujutro, možda 5-6 znamenki manje
-
1 btc = $27,540.76 u ovom trenutku, dok kliknem "reply" bude se promijenilo
fiat ti treba jer bitcoin sam po sebi nema nikakvu vrijednost, uparen je sa fiatom, nemoj pricat bedastoce
te fore o "zabraniti internet" objesni macku o rep, to su fore 12 godisnjaka kada otkriju kripto
btc se proglasi ilegalnim i sve mjenjacnice ne smiju poslovati sa btc-om
kako ces izvuci pare? nalazenjem lokalno, sa shady likovima, kako je bilo i napocetku
Kako ti je emil napisao:
1 usd = 0,000036BTC
−(98,81 %) od prvog dana
Sto to govori, svakome je jasno. Brojevi ne lazu. A BTC tek "ima perspektivu" biti currency, jos nije tamo tek je pocetak. Etoga, opet bank run, banke u usa imaju za pokriti samo 2% trazbina, fed upumpava.
Btc je fastest growing asset ikada, to brojevi pokazuju. Jel ima spekulacije, naravno, jel bude balona, sigurno. Jel ce btc i dalje vise vrijediti od $? Apsolutno!
Vrijedili su i tulipani svojevremeno više nego sve valute u svijetu, pa zna se kako je i to završilo. Isto će biti i sa crypto tulipanima. Tulipan zasadiš pred kućom pa bude bar lijepo za vidit. Što točno možeš sa bitcoinom osim ga prodat drugoj budali ?
-
Eto brajo uspio si, nisi tražio, a ni dao likvidnost i gotovo je, gasi internet, motaj kablove
kako nisam?
pa barem sam danas dao likvidnosti, jer sam promijenio mirovinski fond.
da više ljudi financijski pismenije i češće mijenja mirovinski fond, onda bi bilo i likvidnosti.
mislim, sada ga možeš mijenjati svakih 15 dana, a znam ljude koji su godinama "začahureni" u istom fondu ili u istoj kategoriji, a neki ni ne znaju koliko tu uopće novaca i imaju.
o detaljnjoj strukturi ulaganja (koliko točno čega) da ni ne pričam, to rijetko prate čak i profesori ekonomije (znam, jer sam s istima nešto i pričao na tu temu).
btw., ako imate novu osobnu, onda čak ne morate ni ići na Finu (Regos), nego se može preko čitača kartica.
Kolega koji fond bi preporučili? Trenutno sam u RBA-B i promjenio bi u kategoriju A i odabrao bi fond koji agresivnije ulaže u dionice
-
Siguran sam da će država kad tad uvesti taj porez na nekretnine, tu se stvorio velik pritisak. Ali isto tako sam siguran da nam neće nakon toga smanjivati pdv, trošarine te porez na dividendu i kd. Za očekivati je da i zlim bankama lihvarima također uvedu dodatne poreze jer previše zarađuju, neće se glasači buniti.
Možda jedino malo rasterete plaće a to će osjetiti samo skupi uhljebi koji su im glasačka mašina.
Znate tko to pritišće, mediji koji su potplaćeni od strane vladajućih. Pa tko medijima daje novce svake godine. Pogledajte samo kako svi mediji pišu jednako i u istom momentu. To je sve naručeno.
Svakako, od ovog poreza nema ništa sljedeće 2 godine. Dogodine je super-izborna godina i nema šanse da se uvede porez na nekretnine prije 2025. A pitanje je hoće li uopće tako brzo složiti vladu i to izglasati, ja bih rekao da smo do 2026. sigurni, ma koliko god zli mediji o tome piskarali.
Nitko ne uvodi takav porez prije izbora, u to budite uvjereni. A što će biti 2025/2026, otom potom.
Slažem se s vama da se nijedan porez neće smanjiti, ako se uvede porez na nekretnine zaposlit će se još 20.000 uhljeba i vozi dalje.
Smanjit će se vrijednost nekretnina, a to je jedino i bitno! Zaboli me koga će to boljeti, a tko će profitirati. Znam da moja generacija milenijalaca može trenutno kupiti samo rupetinu raspalu i to na kredit. Novogradnje kupuju samo multimilijunaši isključivo da bi rentali koje opet mogu priuštit samo multimilijunaši. Za taj porez sirotinja treba navijat, protiv može biti samo neuk i sebičan bogataš. Naivni ste ako mislite da HDZ-ovci žele taj porez. Nikad ga neće uvest niti oni poslije njih. Zašto bi sami sebe oporezivali?
-
Tko će kupovati nove aute? Renault diže cijene za 2000, a Volkswagen i do 5000 euraEuropska komisija tvrdi da će novi Euro7 propisi povećati cijenu auta od 90 do 150 eura, no čelnici Renaulta i VW-a misle drugačijewww.jutarnji.hr
‘S takvim povećanjem predviđamo značajan pad tržišta novih automobila za 7 do 10 posto. Isto tako, to bi moglo izazvati zatvaranje četiri Renaultove tvornice.