-SNBA jučer, prinos 6%
+HT
-SNBA jučer, prinos 6%
+HT
Ne sprdam se količinom love sa kojom netko ulaže nego mi je to malo jadno kad netko kuka za naknade koje su stvarno jako male
ne sprdate se al vam je "malo jadno" ? mozda da malo preispitate vase poglede na svijet...
Mogli bi vi ne biti škrti
Ja trgujem preko Agram brokera i na tu jednu naknadu za trgovanje nisam ni obračao pažnju jer je stvarno mizerna. Jel vi trgujete sa 50 eura pa su vam naknade skupe? 😀
jedna dobronamjerna kritika. nije lijepo se sprdat sa kolicinom novaca sa kojima netko trguje
svatko trguje sa onoliko novaca kolko si moze priustiti da trguje. i pozitivno je da netko ulaze, pa i da je to 1 euro mjesecno.
ovo mi je slicno kada se u teretani sprdaju da je netko debel ili radi sa malom tezinom
Ne sprdam se količinom love sa kojom netko ulaže nego mi je to malo jadno kad netko kuka za naknade koje su stvarno jako male
Display Morehttps://optimtrader.com/hr/cjenik/ ja mislim da ti nisi dovoljno informiran. Pogledaj si detaljni cjenik. Ja samo kažem da to nije za mene i nikoga ne napadam.
pa ja nisam komentirao cijene optime al ti jesi cijene VANI da su skupe. pa mozda da se informiras za te cijene vani prije komentara ?
cuj optim broker.
nije problem nac skupog brokera
evo jednog "nepoznatog"koji je poceo trgovat nedavno... dok je Tito trcao po Kozari : https://globaltrader.interactivebrokers.com/en/pricing.php
free je skoro sve. i naknada je daleko jeftinija nego kod ijednog HR brokera. SS trgovanja sam vam postao u prvom postu gdje se vidi koliko kosta trgovanje(al ne u optimi nego na IB)
Ja trgujem preko Agram brokera i na tu jednu naknadu za trgovanje nisam ni obračao pažnju jer je stvarno mizerna. Jel vi trgujete sa 50 eura pa su vam naknade skupe? 😀
Poslije kvartalnog izvještaja se vrate nazad kad skuže da on svega na kraju ne bude ništa
Upisao jednogodišnje putem interneta tj e riznice. Dobio uplatnicu s bar kodom. Sve prošlo OK.
Koliko je vremena od upisa trebalo da zaprimite uplatnicu s bar-kodom?
Na e-riznici vidim da je ponuda upisana i dobio sam mailom obavijest o zaprimanju ponude, ali već drugi dan čekam da stigne uplatnica (instrukcija za plaćanje).
Nekoliko sekundi
Meni na KABA-i isplatili
Kolika bi kamata mogla biti na obveznice koje će država izdati vjerovatno u ožujku. Što se više isplati, trezorci sad ili obveznice za mjesec dana?
Ulažem u DMF Az Profit. 4 mj. sam unutra, dakle 4 uplate po 60e, dvije u prošloj godini, a dvije u ovoj godini. Nigdje ne vidim državna poticajna sredstva na uloženo od 15%. U izvještaju piše da je na računu 243,77 eura. Pored DPS piše 0.00 eura.
Kada bi ja ta DPS trebao dobit? Jel to neka greška kod njih?
Kada treba sjesti lova od prodaje dionica Atpl Tankerskoj?
ja to tumacim kao da se placa porez od 12%, i za dobit iz 2023ce godine kao sto kaze i onaj link na racunovodstvu
dohodak od dividende je ostvaren u 2024, i placa se po novom zakonu od 12%, iz koje godine je dobiti je nebitno, osim ak je to ona dobit do 29.12.2012
meni je broker poslao obračun za 2023...10% + prirez.
Ja sam dostavio obrazac i obračunao svoj porez za 2023.god. 10% + prirez 9% prema svom mjestu prebivališta. Teta u poreznoj je drugi dan rekla da je sve ok i platio sam obračunato.
Display Moreal dobio je lovu da razvije autonomno vozilo 5 razine a ne da kupi od nekoga autonomni sustav 4 razine .
sad ce nam pojasnit da smo ga krivo shvatili ili da su krivo prepisali kad su slali ponudu na poticaje.
inace 5 razinu autonomne voznje nitko od nas ovdje na forumu ma koliko god star bio nece dozivjeti.
ovi sto su imali 4 razinu i jurcaju po SF vec preko godine dana su dobili zabranu testiranja radi ucestalih problema i nesreca. tak da su trenutno s 4 razine velikim korakom otisli unazad na 3 razinu.
Što je sa Waymo? Koliko znam oni imaju razinu 4 i voze San Franciscom
Isto se dogodilo u Karlovcu. Radnici nisu zabušili zid jer je zgrada prastara, a zid bi se urušio jer je sav gnjil, pa su radnici zavezali skelu sa gurtnom. Jel ovo samo u Hrvatskoj ima da se obnavljaju prastare zgrade koje nisu za ništa drugo nego za rušenje. Sada se skela urušila drugi put će se kompletna zgrada urušiti. Žalim budale koje žive u tim ruševinama
-ATPL 85kom
Sretno imateljima, nadam se da ćete uspjet postići puno bolju cijenu dionice od mene.
- ADRS2
+SNBA
Ja vise nisam bas ni siguran da će CERP svoje prodati, buduci da su u TOP 10, već bi sa tim izasli na sva zvona vani.
A kako je izborna godina za par mjeseci, ovo bi onda bilo dosta tesko objasniti kao NETEMA, tj. zašto se prodalo upola cijene, tj. i niže budući da su cijene brodova rasle
Ovi iz uprave su neuracunljivi, vidit cemo šta će HANFA reći koje su sankcije, kad pocnu raditi po pitanju prodaje ispod 3 godine od dobivanja dionica.
Evo mog odgovora od Hanfe na upit o namjeri prodaje uprave ATPL
Poštovani, zahvaljujemo na javljanju.
Ponajprije napominjemo kako eventualno kršenje internog akta nekog trgovačkog društva od strane zaposlenika/predstavnika tog društva ne mora nužno i automatizmom predstavljati kršenje propisa koji se odnose na djelokrug i nadležnost Hanfe. Hanfa ne odobrava interne akte trgovačkih društava (pa ni izdavatelja vrijednosnih papira). Uz pretpostavku kako ste dioničar društva Atlantska plovidba d.d. (navedeno nije razvidno iz Vašeg obraćanja) i smatrate kako Vam je određena osoba kršenjem internog akta tog društva povrijedila neka prava i/ili nanijela štetu kao dioničaru ili pak počinila prekršaj ili kazneno djelo, nema prepreke da pokrenete odgovarajuće postupke sukladno propisima koji reguliraju iniciranje prekršajnih i/ili kaznenih postupaka.
Upućujemo vas na odredbu članka 41. stavka 1. Zakona o preuzimanju dioničkih društava (Narodne novine 109/07, 36/09, 108/12, 148/13; u neslužbenoj pročišćenoj verziji dostupan na internetskoj stranici Hanfe: http://www.hanfa.hr). Nije razvidno na što se odnosi Vaša tvrdnja o pravnoj upitnosti prodaje dionica od strane malih dioničara, no pretpostavljamo da se odnosi na navod kako određeni dioničari svoje investicijske odluke donose (i) na temelju informacije/objave koju spominjete u svom obraćanju. Hanfa ne može davati investicijske savjete niti komentare/mišljenja o investicijskim odlukama ulagatelja koji nisu njeni subjekti nadzora.
Na kraju ističemo kako Hanfa kontinuirano prati postupanje sudionika na tržištu kapitala pa tako i transakcije dionicama izdavatelja na koje se odnosi Vaše obraćanje. U slučaju da Hanfa utvrdi određene nepravilnosti ili nezakonitosti na tržištu kapitala, Hanfa postupa u skladu sa svojim ovlastima.
S poštovanjem,
Ivan Mučnjak
+Cros2 za 1240
Tako je, primjerice, raketna krstarica Normandija (CG-60) napravila održavanje u Hrvatskoj”, rekao je admiral Cahill za Breaking Defence. Američki zapovjednik je mislio na popravak razarača u Rijeci sredinom 2023. Naveo je to kao dobar primjer kojem se teži u budućnosti. Drugim riječima, američka mornarica želi otvorene luke saveznika i dobru brodogradilišnu infrastrukturu za brže i nenadane popravke.ps://http://www.geopolitika.news/vijesti/novi-c…enuli-hrvatsku/
Ovi novinari svaki dan okrecu pilu naopako. Jedan dan cijene rastu - drugi dan cijene padaju
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…lmaciji-1354447
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d
men se cini da jedan ipak nije u pravu
Admin me opomenuo kad sam napisao da je pala potražnja, a čuo sam to od žene koja je tu info saznala iz prve ruke od koji se bave tom strukom
Priča se među ljudima kojima se bave prodajom nekretnina kako je pala potražnja za nekretninama u Istri i Dalmaciji i to drastično, čak 90% manje upita! Da li je to znak nadolazeće recesije