Ako vani danas okrenu u plus, onda će i ovdje otići opet preko 350.
Svi samo čekaju točku preokreta.
Ako vani danas okrenu u plus, onda će i ovdje otići opet preko 350.
Svi samo čekaju točku preokreta.
Vani počeli okretati prema gore, danas bi mogli doći i u plus.
[…]Fond za pravednu tranziciju pomoći će Petrokemiji pri zelenoj tranziciji
Ništa nije službeno, ali se licitira sa cifrom od 350-550 milja kuna koju bi dobila Petrokemija iz EU fondova, te bi još nešto dala i država...
U ovome leži potencijal tu.
Ako to dobiju, to će premostiti cijenu plina i opet omogućiti dobru dobit.
Prodaje nema a bid se gomila
Zašto bi nakon lošeg izvještaja kojeg svi očekujemo pala cijena?
Upravo tako, vidjeli smo već da nakon oba dosadašnja izvješća cijena nije ništa pala, a to je iz razloga što svi znaju da je sad samo pitanje trenutka kad će krenuti značajan rast vozarina.
A tada se više neće moći ulaziti ispod 50, tako da se jedino sada još može ući po ovim cijenama.
Ovih dana se vidjela nestrpljivost kupaca jer znaju da je točka preokreta tu.
Ne znam zašto neki misle da će im neki ići prodavati jeftinije sada, ako nisu htjeli to ni nakon izvješća.
A sad je tu već riječ o danima a ne tjednima ili mjesecima.
U rastu su bili kupovali veliki ulagači, a ovo su sada prodavali mali (vidjelo se po nalozima).
Zato i kažem da bi se mali mogli opeći u toj igri izlaska i čekanja niže, jer s velikima se može samo plivati uz njih i oni začas promjene trend.
A gle dok su veliki gurali naravno da je buducnost (bila) ruzicasta. Ja nekako ocekujem stabilizaciju tek oko 300 jer na 360 je puno ljudi ulazilo i sada pocinju osjecati gubitke. Pitanje je koliko ih mogu trpiti. Vidjet cemo do kraja tjedna
I mislite da će sad ti isti veliki čekati i gledati da im neki mali sa desecima komada kvare izgled portfelja?
Previše je velikih igrača tu ušlo izgleda, a ovo sad su prodavali mali u nadi jeftinijeg ulaza.
Ali rekao sam već bio da bi im ti veliki mogli pomrsiti račune.
Display MoreTko bi rekao da su investitori u ovu dionicu ipak toliko plašljivi??
Do jučer su svi navijali na 700-800, a sad bi opet htjeli na 300?
Mora da su svi izašli, ali što ako im veliki sad pomrse račune pa je dignu iznad 400?
Vama je svejedno, necete kupit ako dode na 100 kuna jer cete cekat nize, a necete kupovat niti na 400 pa ce recimo na 1000
uvijek cete imat razloge protiv.
tesko je novcanik otvorit
Nije to bilo nista sarkastično, već ozbiljno, jer tu se vidi kakvi su ulagači na Zse.
Vozarine su npr. skočile za 15-20.000 Usd a sad kad su jedan dan pale stotinjak Usd odmah nastaje panika.
Tu će dobro proći veći igrači koji mogu upravo zarađivati na takvima.
Tko bi rekao da su investitori u ovu dionicu ipak toliko plašljivi??
Do jučer su svi navijali na 700-800, a sad bi opet htjeli na 300?
Mora da su svi izašli, ali što ako im veliki sad pomrse račune pa je dignu iznad 400?
Izgleda da su se veliki poigrali malo
Strašan doprinos temi. Tko su veliki, koja je igra? Daj nam pojasnite kolega
Pa to je već bar dobro poznato kako ide, malo se sruši cijena, plašljivi odrade svoje, a onda se kupi po asku.
Čudno kako sad nema komentara od prije koji dan, a ništa se nije promijenilo u međuvremenu.
Izgleda da su se veliki poigrali malo
Tko bi rekao da će ovdje biti ipak toliko plašljivih.
Cijena je na 6x, ali je prosječna tek 51 kn, dakle samo je umjetno dignuto.
A vidjet će se kad bude trebalo izlaziti van koliki će biti bid.
Ali sretno svima naravno.
Izlazi se radi ulaska u brodare izgleda.
Kad to stane, a sad je već pri kraju, doći će do povratka natrag, samo puno skuplje.
Ne znam koliko je pametno dizati cijenu ovdje, jer bida gotovo da nema i teško da će se to promijeniti.
To je neko prebacivanje dionica ili skidanje sa skrbi (margina). Taj dan je protrgovano ukupno 4.233 dionice.
Jedino ako ih je stekao mimo uređenog tržišta.
Kolega gore je naveo mislim točno o čemu se tu bilo radilo, I.B. nije kupio do sada ništa.
Znaci ovako to ide: svi oni koji vjeruju u neku dionicu skupljali bi u tišini da skupe što više, a oni koji samo žele što prije izaći navlače druge da im se mogu iskrcati.
Tako to ide na burzi, nije nista neobično ni protuzakonito.
Samo vi navlacite druge da vam dizu cijenu, a onda ćete izaći i nestati s foruma, a njima će ostati skupe dionice.
Dovoljno je to sto nitko iz same firme nije ništa kupovao, to govori sve.
Dobro ako je dobro to što nitko iz firme nije kupio ništa ni na 200 kn.
Onih 2 puta po 150 kom što je jedan kupio mislim da ni ne vrijedi uopće spominjati i da se time možda zapravo samo htjelo pumpati cijenu.
Možda su očekivanja tu ipak bila malo prevelika.
To je neko prebacivanje dionica ili skidanje sa skrbi (margina). Taj dan je protrgovano ukupno 4.233 dionice.
Jedino ako ih je stekao mimo uređenog tržišta.
Mislim da vam je kolega u pravu oko ovoga i da I.B. te dionice nije kupio ni stekao, jer bi inače išla obavijest o tome.
Tako da izgleda da sve ovo vrijeme on nije zapravo ništa kupio.
Možda su se neki ipak prerano poveselili.
A ako on ne kupuje onda to nije baš dobar znak.