za kolege koji smatraju/li da se nova dionica dlkv isplati kupovati višestruko od dokapitalizacijske vrijedosti jedno tehničko pitanje...što mislite koliki su potencijali tržišta ukoliko se samo jedan investitor odluči na prodaju minimalnog paketa od milion dionica, tj. da li je objektivno očekivati da u kraćem vremenskom periodu dionica dlkv radi npr milion kuna dnevno i tako mjesec dana pod pretpostavkom da se potencijalni invesritor zadovolji sa dobiti od 100tinjak% tj prodajnom cijenom 20-25kn?
Posts by barbosa 2.0
-
-
Kakvo trgovanje ocekujete sutra?
osim što su dioničari nulovani i što će nova vl struktura biti varijacija dosadašnjeg konsolidatora (lapo/lapo lešinari iza kojih stoji sumnjivi kapital i drž. tvrtka koja tek nešto ima glavu iznad vode) ništa ovime nije riješeno nego je samo dodano goriva da kauboji bez nekih zastoja mogu nastaviti jahati kao što su i do sada....dlkv je bio, ostao i još će dugo biti-obična kockarnica, upravo onako kako si napisala prije sat vremena na jdpl, zombi tvrtka koja nije sposobna iz poslovanja servisirati kamate a kamo li dugove ...
...ja sam svoju školu ovdje platio, ne puno ali ipak jesam...popljugao kreativna Fi , kao ono, malo imam 70milja ebitda pa malo nemam pa sam na kraju, ipak u gubitku zbog nekog "prekinutog "poslovanja još iz 2018 ali eto, to knjižim i dalje iz kvartala u kvartal i to još uvijek nakon tri godine, onak, da se nađe i da spalim 150 milja netto ulaganja od fgs-a i habora i sve druge dioničare od kojih je veliki dio sa gubitkom pretvarao dugove u kapital u psn 2015. da bi upoće tvrtka dlkv opstala
....da sutra otvori na 700, 70 ili na 7 kuna, meni je sasvim svejedno, ja sam sa ovom i spalionicom novaca "prekinuo poslovaje" i završio
-
Potraživanja se zamjenjuju u 100% iznosa a vlasništvo s 1%. Da li itko vodi računa o tome?
zamjena potraživanja u kapital je bila opcija ako ostane ne upisanih dionica u novcu, kako je do sada objavljeno da je interes za dokapitalizaciju u novcu veći od predviđenog, izgleda da pretvaranja dugova u kapital neće biti što lešinarima još i više odgovara da svoja potraživanja plačena najviše 50% nominale naplate u cijelosti uključujući i kamate
*Marielena, očekivao sa da će takve ekipe biti, prvenstveno iz novoselčevih krugova...treba vidjeti kako i da li će to proći a ako prođe, u narednom periodu će izgleda biti podosta ponuda za prodaju i to mnogo više nego su neki očekivali...
-
u ini je največu svinjariju naprvila jadranka kosor prodavši 7% dionica iz braniteljskog fonda molu po dobrovoljnoj ponudi po 2,8k kn a sanader je pogodovao molu na način da im je prepustio "upravljačka" prava posebnim zakonom iako po ztd nisu imali pravo na to jer su ispod 50%
inaće, u to vrijeme 2000ih, ina je bila devastirana i isisana i mol je trebao biti tek strateški partner da se stabilizira poslovanje ali kako to u hr redovito biva, malodušni "patrioti" koji su tada odlučivali o drž. imovini su odlučili sebe i svoje sitne interese staviti ispred svih i svakoga i zato nam je danas i ovako da je hr populacija, komparirajući na razini u eu toliko siromašna da nam se "smiju i oni koji kopaju po kontejnerima" dok s druge strane imamo "državu" možda statistički i najbogatiju u eu...
-
2007 nije niko ozbiljno shvaćao roubinija ....pa smo vidli kak je ispalo ....SAD ponovno upozorava...ide MAJKA SVIH KRIZA !!
imam iskustvo te 2007........ova me neće iznenadit ...polako van iz svega ...u ziher ....0,01 % kamata u zabi je bolja nego -70 % ..u par dana ...
predugo traje ovaj rast ....
e ježiga
, ako je tako, niti keš ne valja jer u slučaju "MAJKA SVIH KRIZA !!", požderala bi ga majka svih inflacija
-
*Sheriff, pa zar predmetnih 50M u toj računici nije ekvivalent 25 kn, tj + 2m dionica po 25kn a o goodwillu otom-potom
-
https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…al-vec-zapoceo/
Možemo mi to gurati pod tepih, al' izađe na vidjelo
dobro da li vi išta razumijete?
Čeka nas teška jesen i zima i nećemo se tako lako riješiti covida. Mladi bi se trebali osvijestiti i odmah se cijepiti jer još i dalje ne shvaćaju da necijepljenjem ugrožavaju svoje starije članove obitelji i sugrađane koji mogu razviti teške komplikacije i umrijeti od ove bolesti, rekao je šef splitske Infektologije.
tko išta gura ispod tepiha?? Ako si star i bojiš se da ćeš umrijeti CIJEPI SE. Jel to tako teško za shvatiti zločesta? ILi sam ja šenuo?
ne znam tko je tu "šenuo" ali govori se da cijepljeni imaju nešto blaže simptome ali iako cijepljeni, opet su prenosnici virusa kada obole pa stoga kako se po izvještajima iz malte i izraela uviđa da cjepivo baš i nije pokazalo neku učinkovitost protiv "delta" soja pa tehnički ispada da ti je skoro svejedno cijepio se ili ne...u svakome slučaju, nije cijepovo ništa loše ali neka svatko odluči za sebe, međutim, tinejđeri i mladi drugačije doživljavaju svijet oko sebe i svakako bi to partijanje i uopće okupljanje većeg broja ljudi za sada još trebalo reducirati
-
*forumas, teško...fgs i az su podržali sve prijedloge na gs 30.06. a i ja sam osobno pisao haboru na dan objave presude:
Poštovani, kao 50% ulagača u Inspirio FGS, molim da razmotrite novonastale okolnosti i poduzmete sve potrebne radnje radi zaštite imovine dioničara tvrtke Dalekovod d.d. pa tako i uloga u novcu od strane HABOR-a a koja je usvajanjem prijedloga Uprave na GS 30.06.2021. obezvrijeđena smanjenjem tem. kapitala za 100 X te namjerom dokapitalizacije koja bi sve dosadašnje dioničare svela na tek 1% glasova.
stoga molim da poduzmete sve raspoložive pravne korake kako bi suspendirali sve štetne odluke izglasane na, sada očito, nepotpunim i netočnim informacijama o stanju društva, izkonstruiranoj GS koje su dovele u zabludu i prijete da učine totalnu materijalnu štetu kako dioničarima tako i posredno ulagačima u FGS !
S poštovanjem,i odgovorili su mi šprancom:
Poštovani g.
Nastavno na Vaš mail, izvješćujemo Vas kako je HBOR jedan od ulagatelja u Inspiro FGS kojim upravlja društvo Inspire Investments d.o.o. Odnos društva za upravljanje i ulagatelja u odnosu na fond, reguliran je pravnim i zakonskim aktima koji propisuju te definiraju djelokrug aktivnosti koje su ulagateljima na raspolaganju, pa tako i HBOR-u.
HBOR je poduzeo sve raspoložive aktivnosti u cilju očuvanje vrijednosti imovine fonda što je ujedno i jedna od glavnih zadaća društva za upravljanje.
S poštovanjem,
Sektor strategije
Direkcija ulaganja
Hrvatska banka za obnovu i razvitak
Strossmayerov trg 9
10000 Zagreb, Hrvatska
...stoga, mislim da je to-to, eventualno kakva tužba ali...
-
HPB apdejt
Nisam pratio ove vijesti sa blokadom računa DDJH, hoće li tu HPB nekako nastradati?
ne, kredit hpb-a ddjh je dio plana restrukturiranja odobrenim od ek i pokriven državnim jamstvom
-
Obistini li se ovo neće biti dobro.
QuoteBritanski znanstvenik: Gotovo je neizbježno da ćemo dnevno imati 100.000 novih zaraza
Iako je naglasio da je "vrlo teško dati precizna predviđanja", naveo je da bi dnevno moglo biti oko tisuću hospitaliziranih zbog covida.
"Gotovo je sigurno da ćemo imati oko sto tisuća slučajeva dnevno. Pravo pitanje je - hoće li te brojke biti udvostručene ili još veće? Tu kristalna kugla više ne radi. Možemo imati i dvije tisuće hospitaliziranih dnevno te dvjesto tisuća slučajeva, ali to je znatno manje izvjesno", rekao je Ferguson.
...pitanje za one koji odlučuju o epidemiološkim mjerama:
-koliko vrijedi zdravlje nacije?...
...5 dana u pansionu, cijena karte za plitvice ili za dubrovačke zidine, ležaljka na plaži, kiflu na zrču i 6pack heinikena...koliko ???
-
ma daj molim te
, imaš višeslojne kriterije, jednima dozvoljavaš da agresivno provociraju i neprimjereno se izražavaju, nameću se i vrijeđaju (flight) i onda kada trolanjem iznervirani korisnici odreagiraju na provokaciju, ti im dijeliš packe i kazne ko kakvoj djeci u vrtiću...već sam ti davno napisao da je administriranje foruma ozbiljan i odgovoran posao a tolika količina baniranih korisnika je isključivo produkt tvoga nesnalaženja ili nekih drugih razloga što se tiče specifičnih korisnika, jer ne rješavaš uzroke problema na vrijeme, u samom nastanku, nego tek kada stvar već ode predaleko i onda umjesto da riješiš uzrok , ti prebacuješ odgovornost na izprovocirane korisnike i baniraš ih...ne radi se to tako..
...nije ti problem tehnički izvući statistiku opomenutih, kažnjenih ili baniranih korisnika i ja ti onako od oka mogu reći da će ih bar 80% biti reakcija na provokacije ili neprimjerenu komunikaciju korisnika flight.
također, kad već tu pišem, pitao bi te nešto...mene si banirao na 3 dana radi ovoga posta na opte:
"
lebowskiJuly 12, 2021 at 11:05 AM *lebowski, ma ne drukam, samo mi je degutantno ovo cviljenje dijela forumaša pa da ih podsjetim da može i gorije...3mj. prosjek je sasvim ok za ovu stečajušu, ako ponuda bude još viša onda još bolje... što bi danas bilo da uopće nije bilo ugovora ili da su prošli kao mi na dlkv , ovako imaš skoro ziher vrapca od 5,4kn u ruci a dalje što bude
"
...sa napomenom "Sadržaj objave ne odgovara temi ili pod-forumu" i "Kod komentiranja dati konkretan doprinos temi." pa daj molim te, stvarno bi htio znati što nije bilo u redu u ovome postu, je onako malo "slobodniji volabular" ali tema je opte i objava ht-a o sklopljenom ugovoru te mogućoj ponudi za preuzimanje sa osvrtom na žalopojke dijela cijenom nezadovoljnih korisnika...
-
Obrana Spartanaca na 5.00 drži
hočeš reći-držala je...ipak je vrabac u ruci prešišao goluba
a kol. Moller i dionicar, možda ja baš nisam u trendovima a možda je samo godina prizvodnje u pitanju ali ja si gledam ovo Fiat 500 »la Prima«, ovi vaši audiji, pogotovo od kol. dioničara su mi nekako da se izrazim "hadezejovski" a i pre skupo i pre veliko je to, ja sa svojim xc90 uopće ne ulazim u javne garaže, to je nemoguća misija a q8 je još veći
-
*lebowski, ma ne drukam, samo mi je degutantno ovo cviljenje dijela forumaša pa da ih podsjetim da može i gorije...3mj. prosjek je sasvim ok za ovu stečajušu, ako ponuda bude još viša onda još bolje... što bi danas bilo da uopće nije bilo ugovora ili da su prošli kao mi na dlkv , ovako imaš skoro ziher vrapca od 5,4kn u ruci a dalje što bude
-
a nema konsenzusa sa ostalim dioničarima jer za ove mu odluke treba 75 % glasova na skupštini. Što da netko pokupi 25 % Optime na burzi ? Pitam samo.
jednu stvar nisi ubacio u kalkulaciju, mogu objaviti "Uvjetovanu" ponudu i što ako uvjetuju prag od 75% ili ništa od svega...bilo je takvih situacija već...
-
"Ponuditelj napominje kako je u obvezi ishođenja posebne suglasnosti odgovarajućeg javnopravnog tijela u hrvatskoj, srbiji, sj. makedoniji i crnoj gori
Ponuditelj ukazuje kako postoji mogućnosti da ako, Ponuditelj takve suglasnosti ne ishodi, ne bude objavljena ponuda za preuzimanje, osim u slučaju naknadnog ishođenja suglasnosti"
ništa tu još nije zadano, puno je to uvjetovanosti, trajati će to do (ako)objave konkretne ponude
-
ponderirani prosjek je razlika ukupnog 3mj. prometa i volumena , nema tu nekih nejasnoća ili dogovora, obična matematika i to iznosi 5,36kn...
To sto si napisaoje vulgaris aritmeticka sredina, a ne ponderirani prosjek...
točno, slažem se 5,36 kn je obična ili kako si naveo "vulgaris" aritmetička sredina ali uzevši u obzir čl. iz zpdd
" s tim da se prosječna cijena izračunava kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje
članak 16. st. 3. ZPDD"
stoga, kako bi ti to izračunao...možda da se svaki mj. računa zasebno i onda mu dodjeliti ponder ...ali u zakonu ne piše tako
-
da izraćuna tromjesečni ponderirani prosjek
Jer se ni oko toga ne možemo dogovoriti.
ponderirani prosjek je razlika ukupnog 3mj. prometa i volumena , nema tu nekih nejasnoća ili dogovora, obična matematika i to iznosi 5,36kn...
-
kol.lebowski i kol. Sheriff, polako, još ništa nije zadano i niti je itko u ikakvoj obvezi, niti nitko nikome ništa ne mora, niti ne nudi što se manjinskih dioničara tiće ...taj ponderirani 3mj. prosjek 5,36kn je najniža zakonska vrijednost ukoliko se ugovor realizira i istim dođe do obveze objave ponude za preuzimanje...do toga tek treba doći a sve dalje, pa tako eventualna ponuda i cijena u istoj ovisi isključivo o telemachovoj ambiciji i/ili vještini njihovih pravnika ali to je štobibilikadbibilo...
predmetnom obavješću o sklopljenom ugovoru što se tiče manjinskih dioničara se nije dogodilio baš ništa, bar ne za narednih 6mj. ako ne i duže dok se/ako ne ispune ugovorni uvjeti izuzev što su se potencijali rasta dionice do tada zabili do tih ponderiranih 5,36 kn
-
kol. Ledica, 3mj prosjek se računa samo kod obveze objave za preuzimanje ukoliko je vrijednost ponude niža od vrijednosti na uređenom tržištu
-
samo ne razumijem zašto se spominje prosjek unatrag tri mjeseca od današnjeg dana kad je ugovor sklopljen uz razne uvjete koji će se tek u narednim mjesecima ispuniti, a teoretski možda nikad ni neće pa se prodaja neće ni realizirati, a već se sad zna taj tromjesečni prosjek za javnu ponudu koje će jednog dana biti ili neće biti.
A dionicom će se do tada mjesecima trgovati na ZSE
jednostavno, zato jer je danas sklopljen ugovor o kupoprodaji i od danas teku svi formalno-pravni rokovi... to što je uvjetovan i između ostalog reguolatornim odobrenjem je sasvim druga stvar koja se tiče isključivo ugovornih strana te regulatora... tk i manjinski dioničari su uredno po zakonu obaviješteni i trenutno nemaju ništa s time nego tek ukoliko dođe do eventualne objave za preuzimanje a tada se gleda datum sklapanja ugovora tj. 09.07.2021. i ponderirani 3mj. prosijek prije toga datuma ukoliko time nastane obveza objave za preuzimanje jer je, kako je u obavijesti navedeno, ugovorna vrijednost transakcije niža od predmetnog prosjeka.