1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 2:47 PM
    Quote from Paulie

Nitko tebe ne treba uvjeravati u ništa. Ako si odgovoran građanin istražit ćeš sam, ako nisi kukat ćeš da su svi isti i plakat kako je loše.

Svaka stranka ima plan i program, minimum odgovornosti je proći ga na brzinu.

Poduzetničkoj stranci je bavljenje politikom kontraproduktivno, jer svaki ozbiljan poduzetnik zarađuje više od 2-3 tisuće eura mjesečno. Ali zato je raznim aktivistima ta suma novca itekako primamljiva.

Zato je mnogo više prevarantskih stranaka od onih pravih.

onda to samo znači da im je dobro, da ne žele da im bude bolje, i da im bavljenje politikom ne treba.

ako hoćeš razdrmati postojeći sustav, nekad u životu moraš nešto i žrtvovati.

ako ne za sebe, onda za svoju djecu.

ako će svi opet čekati da im vlast samo padne u krilo, onda će HDZ imati landslide win.

onaj tko želi promjenu, taj će nać način i da je iskomunicira, isprezentira i da to prikaže kao svoju žrtvu.

btw., zato je Trump i dobio izbore u USA, a mogao je lagano jesti i piti sa postojećom klikom, dok se sad bori da ne svrši u pržun.

ima li iti jedan takav "mudonja" na našoj političkoj sceni?

ako ga nema, HDZ ovo mete 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 2:41 PM

prvo moraš imat reach i zanimljive reklame s upečatljivim porukama.

onda ću se malo zamislit i pročitat tvoj politički program, koji isto mora bit jasan i konkretan, a ne paušalan.

i to je to.

a većina birača će ostat na ovome prvome i glasovat, jer se radi o nekim novim, zanimljivim likovima.

nije stvar ni u lovi koju ćeš utrošit u oglašavanje, već da je to kreativno i upečatljivo, i drugačije.

primjer SDP-a i sucidalnih poruka je baš ono kako to ne treba radit :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 2:19 PM
    Quote from Paulie

st-brajo

Valjda je tebi u korist da glasaš za stranku koja će ti osigurat najbolji život, ili ti ga barem neće otežati.

Pomiješao si karte jer za razliku od poduzetništva koje se bori za market share da vlasnicima bude bolje, ovdje je glasaču gore ako glasa pogrešno. Dakle, ovdje glasač treba biti proaktivniji od stranke da istraži tko mu kreira bolji život.

ništa ja nisam pomiješao.

oni se bore za fotelje i povlastice.

znači, uvjeri me da nisi blefer i moj glas imaš.

većina birača se ionako ne može koncentrirat na išta duže od naslova, tj. kratkih poruka.

ne treba on meni pisat elaborat ako nema 5% (tad ću ga možda i pročitat).

onda ga, jednostavno, nema ni na radaru 🤷

znači, uvjeri me da su ti postojeće fotelje i povlastice dovoljno i potrudi se da si vidljiv i moj glas imaš.

prosto ko pasulj 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 1:51 PM
    Quote from Paulie

Ja ću definitivno glasati za Fokus. Bude li se samo vodilo ovom logikom male stranke nikad neće postati bitne, i uvijek će sve ostati onako kako i jest. Fokus nije guran u medijima kao što se guralo Možemo, čisto zato jer su financijeri medija i financijeri Možemo isti ljudi.

Fokus nema tu sreću da ga mediji guraju.

a šta, društvene mreže kao ne postoje?

Facebook ads, Google ads, LinkedIn ads, nastavi niz...

treba animirati onih 55% koji na izborni dan rade bilo šta drugo osim se prošeću parsto metara da zaokruže broj na papiru.

neka ulože para u alternativno oglašavanje i angažiraju nekog PR stručnjaka koji zna šta radi, na način da im složi kratke, ali efikasne poruke koje imaju dobar reach.

neka razmišljaju na način HDZ je Windows.

što trebam napraviti da mu otkinem tržišni udio?

uostalom, kako bi bilo koji poduzetnik i razmišljao.

evo, tu se najbolje vidi koja stranka ima poduzetnički mindset, a koja samo blefira da to ima.

a, iskreno, većina samo blefira, jer će, ako dođu, opet biti uhljebi up, porezi up, itd. 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 11:58 AM

za onoga koji prolazi 5% ili koliko je već prag u tvojoj izbornoj jedinici.

sve ostalo je bačen glas, odnosno alociran najvećoj stranci, nažalost 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 11:46 AM

evo tema, samo treba malo prekopati forum :S

Tema

Politika - općenito

Kako je Hrvatska iznenadila agenciju Fitch: Rezultat je najbolji kreditni rejting u povijesti, ali što to zapravo znači?

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…aign=Naslovnica
    nascar
    November 13, 2021 at 10:37 AM
  • World politics

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 10:49 PM
    Quote from KultLicnosti

Treba se i Bernie Sanders kao nezavisni kandidirati da budu kompletni.

pa ako zatvore ova dva, mogao bi Bernie i osvojit.

RFK jr. je, barem za demokrate, malo premalo mainstream 🤷

• Birtija

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 10:35 PM

verdi

da nije ovaj gospodin? :/

ISPOVIJEST ANTE ČAČIĆA Progovorio i o servisu za televizore: 'Ne znam zašto ga svi spominju, nikad nije bilo reklamacija...'
    Novi izbornik za Studio, uoči utakmice s Bugarskom, govori o svom vlaškom podrijetlu kojeg se ne srami i skromnoj obitelji iz koje je potekao, svoje 23…
    www.jutarnji.hr
  • Birtija

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 10:23 PM
    Quote from zdenkic

ne znam zasto kad nas jos nisu uveli placanje karticama direkt na pumpi

slovenci to imaju odavno, a kod nas se nove pumpe rade non stop, i jos nigdje nisam vidio tu mogucnost

doslovce ne vidim razlog, kad vec ne toce kao prije, ustedi mi taj odlazak unutra i pusti me da platim odmah

onda mora tu bit neka teta/striček da si isprinta kopiju računa sa POS uređaja :S

• AGROKOR

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 10:13 PM

btw., u ovom grmu leži zec, jer se suci svih razina u RH, a suci Vrhovnog suda pogotovo, imaju pravo obratiti ESP, prije donošenja odluke (tako bi i trebalo ići da su sudovi neovisni, jer su se i suci nižih sudova obraćali ESP radi problema sa RBA štedionicama).,

problem je šta su naši to išli prikazati kao lokalni RH problem (šta bi vjerojatno i prošlo da niste imali i Mercator, koji je slovenska firma).

koliko znam, nešto je bilo i na Nizozemskom Agrokoru, ali svejedno, jer se radi o povezanim društvima.

čak nisam siguran je li za suce Vrhovnog suda to i obveza (tj., da ne smiju bez tumačenja ESP donijeti odluku ako imamo više EU firmi istog vlasnika u pitanju).

zato sam i rekao da je slučaj kompleksan, ali, ako vaš odvjetnik uspije sve to fino povezati, mogli bi tražiti odštetu ili od države ili od izvanrednih povjerenika.

za detalje ne znam, ali mišljenja sam da pravnu osnovu imate 🤷

• Birtija

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 9:58 PM
    Quote from zdenkic

ono sto mi smeta je kada je guzva jer ljudi kupuju namirnice

ja sam na pumpu dosao da tankam benza, a ne da cekam 20 minuta u redu jer ekipa ispred mene kupuje kruh i mlijeko

mislim ja ne cekam, ali eto generalno mi to smeta ako budem cekao

jednom je bila guzva i rekao blagajnici ili platim prek reda ili idem doma , pa sam prek reda platio

jedina neugodnost koju sam imao do sada

ako kupiš elektično auto, prištekaš ga i odma staneš u red :S

• AGROKOR

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 9:43 PM
    Quote from Ivan1902

Stvarno ne vidim kako bi naš slučaj mogao završiti pred ESP-om? Jedino što mi pada na pamet je procesna i materijalna konsolidacija...

pa neće ni završiti ako ne tužite.

ESP gleda je li povrijeđeno neko temeljno pravo iz ugovora o EU (u vašem slučaju, pravo na slobodan protok kapitala, koje je, de facto, zaustavljeno na Bregani, iako smo tada već bili EU, a kapital ne može stati na Schengenu).

pravo na kapital može bit i pozitivno i negativno.

dioničarima Mercatora je bilo pozitivno, a vama negativno, iako je većinski vlasnik bio isti (a u vašem slučaju, kod nekih firmi, i nije bio večinski, a dobio je sve).

baš me zanima mišljenje neovisnog odvjenika.

jer tako bi, recimo, Siemens, da vrati neke dugove, mogao nulovati dioničare u npr. Madžarskoj, a ovi u Njemačkoj dobiju sve.

to bi, de facto, značilo da onda cijela EU postaje ne-investibilna ako biraš u kojoj ćeš zemlji ovako, a u kojoj onako, a isti vlasnik raznih firmi u više EU država, na jedinstvenom tržištu EU.

let that sink in for a moment

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 9:31 PM

evo jedna za Lovca Bidnog (tko zna engleski, shvatit će :S)

• World politics

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 9:21 PM

etoimene

šta ti kažeš?

oće li nam čiča priživit do izbora ili će oba predsjednička kandidata na kraju svršit u pržun?

• AGROKOR

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 9:03 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Ivan1902

Ajmo iskreno, da se sutra objavi u novinama da je RH dužna IT isplatiti XX milijardi € zato što je dobio arbitražu pred ICSID, koji su naši potezi?

Što mi možemo učiniti osim odseliti se, jer je država dužna XX milijardi koje nema?

Ja mu želim sreću, jer su ga zajebali kao i mene, i više od toga da on dobije, želim da oni izgube, ali što mi imamo od toga?

1. Država uvijek ima novaca, nova zaduženja, novi porezi
    2. Ne znam koji su tvoji potezi, moji potezi su da pročitam presudu i iskoristim sve što mogu na ESP ili ESLJP
    3. Šansa da ću pobijediti na ESP ili ESLJP je višestruko veća ako Ivica pobijedi u Washingtonu

tipuj radije na ESP.

ESLJP se bavi temama tipa smještaj u zatvoru.

bojim se da suci ESLJP uopće nemaju mentalni kapacitet za kompleksan slučaj poput ovoga.

s druge strane, ESP uvijek traži mišljenje neovisnih odvjetnika, pa će bit jako zanimljivo šta će oni izjaviti o ovom slučaju.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 8:43 PM
    Quote from Moller

ene ga na otvorenju VJ vidno zabrinut, neće bit prasetine, morati će udarat po janjetni

on se klanja samo Uršuli i Šarl Mišel-u.

a Uršula hoće istrijebit vukove.

znači, futuresi janjetine bi mogli tankirati :S

Lamb Price

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 8:33 PM
    Quote from KultLicnosti

Joj kad Grmoja ugleda ovo pismo kongresmena i počne bombardirat nebi bio u koži A.P. Daj mu snage Bože.

meščini da Grmoja ova pisma dobiva u cc :S

btw., ja predlažem štafetu za Andreja 08.04.

dress code: HDZ kabanice :S

• AGROKOR

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 8:32 PM
    Quote from Ivan1902

Ajmo iskreno, da se sutra objavi u novinama da je RH dužna IT isplatiti XX milijardi € zato što je dobio arbitražu pred ICSID, koji su naši potezi?

Što mi možemo učiniti osim odseliti se, jer je država dužna XX milijardi koje nema?

Ja mu želim sreću, jer su ga zajebali kao i mene, i više od toga da on dobije, želim da oni izgube, ali što mi imamo od toga?

novo izdanje trezoraca 🤑

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 8:20 PM
    Quote from emil

auuuuuuu

morat ce mu plenki rec da je to NETEMA :D

a opet, Milanović bi mu rekao da je nebitan i da će izgubit izbore :S

Bog te ubia, kakvi likovi vode ovu državu 🤦

• Problemi zdravstvenog sustava

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 8:12 PM

tko, uz dopunsko, ne plati i dodatno "osiguranje", crno mu se piše

Supruga optuženog kardiokirurga govorila o porijeklu imovine, USKOK ga tereti za 3,5 milijuna kuna viška
    Terete ga za primanje mita od pacijenta koji je preminuo te nesavjesno liječenje
    dalmatinskiportal.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt