1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 1:34 PM

ako ništa vladine mjere i njihov korištenje Vam je dobar filter koje dionice kupiti ili ne.

pratite objave na burzi o stavljanju radnika na minimalac.

firme koje to rade očito imaju problema sa cash flow-om (znači, izbjegavati u širokom luku).

ovdje već imamo dvije u suvlasništvu našeg vrlog deep value bloggera.

na znanje i ravnanje onih koji slušaju njegove savjete o investiranju.

btw., i Buffet, ako ste ikad slušali neke njegove intervjue, u njima kaže jedno veliko ništa.

zato se i gleda šta Buffet radi i kako se pozicionira, a ne šta melje.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 1:19 PM
    Quote from user35
    Quote from st-brajo

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

evo kolega, Vi ste ovo radili.

jel računica stoji ili ne stoji?

inače, HT je u svom izvješću za 2019. testirao umanjenje vrijednosti goodwilla za Optimu sa stopom rasta od 2,0% i diskontnom stopom od 8,36%.

nemam softver, pa ako bi bili ljubazni izračunati.

unaprijed zahvaljujem

Display More

kolega naravno da jesam. na žalost dolazim do malo manjih vrijednosti raspon u nastavku

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

al ako unesemo podatke kako to vrednuje HT, stopa rasta od 2,00% i diskontna stopa od 8,36% (kod Vas 8,32%) dolazimo do brojke od 11,78.

ili griješim?

• Birtija

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 12:20 PM
    Quote from zlocesti

Ah.......... ako me Admin stavi pod ključ, vi ste krivi :)

Dakle, preneseno iz literature, svima dostupne, i nije Graham, Inteligentni investitor

Elder- Trading for a Living

Ništa tako poticajno ne djeluje na odluku o kupnji kao rast cijene.

Rast cijene na tickeru je najbolji EPP

Jer ako nismo kupovali na 4,40....a moglo se........... za zapitati se je zašto sada kupujemo na 5,60... kao mahniti

Drugo je objašnjenje da je ipak negdje nešto procurilo. Bilo da je u pitanju cijena, bilo povoljan tijek pregovora- u što sumnjam.

Ovdje je oduvijek bilo malih ribica, kojekakvih predatora, i velikih ulagatelja. Nisu imali iste targete, niti kratkoročno, niti dugoročno

IMHO, stvarno vjerujem da će se prodaja okončati, u svoje vrijeme, i da Opte neće otići po 5 kn... ali to je samo moje skromno mišljenje. Ničim utemeljeno, osim sa malo zdravog razuma. Kupovala sam kada sam mogla, u količini koju sam mogla, i čekati ću završetak trakavice zvane preuzimanje Optime.

Display More

skinuo sam neke Elderove i Talebove sažetke.

definitvno poučno štivo.

kad bude daily trend down, a weekly up Elder kaže go long.

kako je danas weekly up i daily up, odlučio sam stajati sa strane.

inače, Taleb kaže ciljate dionice koje imaju 90% šansi za ići 10% dolje i 10% šansi za ići 200% gore.

i tog načela sam se držao pa sam dokupio na 4 kn.

nadam se da sam u pravu.

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 12:10 PM
    Quote from hugh

zašto nalozi ne prolaze na 5,70?

intradnevna dražba od 12:00 do 12:10

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 12:01 PM

Quote from user35

ja bi sve još još jednom upozorio na trenutnu situaciju u svijetu i šire :)

info MA aktivnosti pale krajem ožujka preko 80% u SAD, svijet 50-60% (izvor investing)

valuacije i multiplikatori prije coronakrize i nakon nemaju veze jedna s drugom, sve multiple trenutno okačene na bilo kojem site su poslovni rezultati YE2019

zaboravite na to

ako ulazite (sebi ozbiljnijim cash-om), do your homework, napravite DCF model i stresirajte ga za narednih 12-16 mjeseci bar 10%-15%

evo kolega, Vi ste ovo radili.

jel računica stoji ili ne stoji?

inače, HT je u svom izvješću za 2019. testirao umanjenje vrijednosti goodwilla za Optimu sa stopom rasta od 2,0% i diskontnom stopom od 8,36%.

nemam softver, pa ako bi bili ljubazni izračunati.

unaprijed zahvaljujem

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 11:29 AM
    Quote from dionicar

kolega st-brajo kako znate po koliko je tko ušao unutra ?

ne znam točno, al sam pratio promjene i proboje u top10.

ovo je aktualna priča već skoro 2 god, i nisam jedini.

imate i ovdje i kolegicu @zlocesti i još dosta kolega koji su ovo imali na radaru i znaju više od mene.

meni je ovo prvo ozbiljnije ulaganje.

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 11:11 AM

s Krešinog prosjeka smo došli na blizu prosjeka Drveta i HPB S-6, ako se ne varam

• Birtija

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 10:55 AM

evo, napišite ovdje

Quote from zlocesti

Rekla bih vam..... ali............

1. Admin će me izbrisati, pa pod ključić, malo sam pod ključem u stavrnom životu, još mi fali i ovdje

2. Pokvariti ću nekome planove

Jedino da se preselimo u Kavanu.... ima li tamo cenzure, ili možemo biti nepametni i pohlepni kakvi jesmo

Inače... ovo vam je sve opisano u svakom udžbeniku o trgovanju

Ne ulaganju, nego trgovanju :)

Display More

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 10:36 AM
    Quote from user35

meni miriši da je kupac krenuo na brzu u cilju okrupnjavanja udjela prije završetka kupoprodaje, ali vidjet ćemo pomake u vlasništvu

jedan potencijalni kupac je u top 10, a drugi cca 200.000 dionica ispod crte, osim ako neki drugi entitet kupuje za njega.

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 10:26 AM
    Quote from dionicar

a kolega st-brajo mozete mi ukratko objasniti sto je to konkretno ono laicki?

to znači da se nalog koji prelazi statički ili dinamički limit neće odmah izvršiti, nego je okidač za pokretanje dražbe.

#škola na trećem :D

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 10:18 AM

evo i druga blokada :D

Quote from dionicar

Kajnak: prodao je netko kome je mozda hitno trebala lova za nesto, porpavak auta stanarinu... mozda netko kome je plaća smanjena na minimalac a usao je po 1.6.. ili mu je istekla porezna obcveza. kolega morate svatiti da dionicma trguu svakakvi profili ljudi - od investitora, preko trejdera do kockara.

st-brajo: a sto bi to znacilo taj staticka promjena cijene 10% u danu?

pokreće se dražba uravnoteženja

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 10:13 AM

statički limit promjena cijene 10% u danu

https://zse.hr/default.aspx?id=32822

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 10:06 AM

do 6,50 vrata širom otvorena

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 9:27 AM
    Quote from Zglob

:) Prekrasan prizor zar ne

treba sad na otvaranju odmah zabiti jednu blokadu up

prodavači svi pobjegli preko 14,00 kn :D

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 5:14 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from nascar

Nikad više štednje u bankama, a nikad manje kamate (08.01.2020.)

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…kamate-20200108

ako ste ikad svratili u baknu podignuti nesto novca mogli ste primijetiti da je vecina ljudi u dozvoljenom minusu.

oni koji vec imaju rijeseno stambeno pitanje drze cash i ne misle ga ulagati nigdje osim u renovaciju nekretnine ili kupnju neke druge ako cijene padnu.

broj ulagaca na trzistu kapitala stalno opada, a znam da ti bankari cim imas nesto vise casha na racunu nude ove otvorene fondove (meni su konkretno ove sta su izlozene BRIC-u).

meni to nije bilo interesantno, jer mislim da sam mogu bolje oploditi novac na trzistu kapitala, a vjerujem da je dosta ljudi nasjelo i sad su u "pusioni".

Isto tako, oni te obavijeste kad tvoj ulog padne za odredjeni postotak, tako da su vjerojatno neki u panici odlucili prodati svoje udjele, pa imamo ovo sto sada imamo.

Display More

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170755

• st-brajo
    • April 1, 2020 at 4:27 AM

u neku ruku mogu se složit sa Ribićem.

naime, najviše uhljeba Vam se nakrcalo u HZZO, HZMO, jedinice lokalne i regionalne samouprave i javna poduzeća, a jedini lijek za to Vam je smanjivanje doprinosa, poreza na dohodak, prireza i ostalih parafiskalnih nameta, i to drastično.

inace, opća država, pa i Ribićevci, su najvećim dijelom financirani iz PDV-a.

problem je što su ovi prvi većinom HDZ uhljebi i nijedna mjera od ovih predloženih ne ide prema njima, dok kod ovih drugih je situacija 50-50 i politički je tamo lakše rezat da se ne izgube izbori

ovo Vam je jedan od boljih komentara na sadašnju situaciju.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170307

i šlag na kraju, ako je nekome promaklo, radnici iz plaće, oni šta rentaju (turistički i ne-turistički) i mi šta trgujemo na tržišzu kapitala najviše financiramo ove lokalne krkan-uhljebe koji ionako ništa ne rade i koji bi sada bili par mjeseci na godišnjem odmoru da ne moraju lupati pečate na propusnice (inače, na njihove pečate se najduže čeka i najteže ih je dobiti, pogotovo ako ne želite uvaliti kuvertu).

i sad zato šta ih je Vili zafrknuo s karantenom, di ipak moraju udariti koji pečat, i to bez kuverte, njima se, pretpostavljam, radi duševnih bolova neće rezati ništa.

• st-brajo
    • March 31, 2020 at 11:05 PM

btw., od sutra Vam se na nekim dionicama mijenja pomak cijene, čisto da se ne iznenadite zašto su Vam nalozi izbrisani

https://zse.hr/default.aspx?id=96734

• st-brajo
    • March 31, 2020 at 11:01 PM

btw., od sutra Vam je pomak cijene za 1 lipu, čisto da se ne iznenadite zašto su Vam nalozi izbrisani

https://zse.hr/default.aspx?id=96734

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• st-brajo
    • March 31, 2020 at 2:07 PM
    Quote from calypso
    Quote from nalet

Vidim da i Revolut ima opciju kupnje dionica u SAD. Jeli netko kupovao preko njih? Čini mi se povoljna opcija?

Yup, u plusu 20% unazad zadnjih 2 tjedna... :) Prve tri transakcije su bez naknada, a nakon toga idu nekakve naknade, al tamo sve sada pristojno raste ili leluja pa mozes izletit sa 10% plusa i pobrat dobru lovu...

i ja sam o ovome razmišljao. jel to možemo mi iz RH? koja je shema s ovim? skinem aplikaciju, povežem račun s banke ili?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • March 31, 2020 at 12:29 PM

- evo ukratko primjer organizacije zdravstvenog sustava iz Splitsko-dalmatinske županije

- imate državnu bolnicu Križine i Firule u Splitu

- imate hitnu koja je pod županijom

- imate doktora opće prakse koji je pod županijom

- i imate domove zdravlja koji su pod županijom.

u nekom malom mjestu, ako je od tamo neki ministar i slično, imate hitnu i doktora opće prakse, znači 2 zaposlena doktora.

doktor iz hitne zna dane provesti bez intervencije, doktor iz opće prakse možda skrbi o manje od 1000 pacijenata.

znači, 1 doktor bi mogao obavljati 2 posla (ordinaciju i izlazak na teren po potrebi)

- svi domovi zdravlja nisu jednako opremljeni (primjerice, jedan Trogir, Kaštela i Makarska nemaju gipsaonu, RTG i UZV), kojim se riješi 90% dijagnostike nego se sve šalje u bolnicu (onda se čudimo listama čekanja od više godina, itd.)

- pitanje svih pitanja, ako plaćamo zdravstveno osiguranje DRŽAVI, i svi imamo pravo na JEDNAKU zdravstvenu skrb, šta onda tu radi županija, grad ili bilo tko treći, koji odlučuje koja je regija, općina ili županija u RH opremljenija ili manje opremljena od ostalih?!

ista stvar vam je i sa školstvom (umjesto da je sve centralizirano od strane opće države, opremljenost, tehnički uvjeti i slično) imate situaciju da su negdje škole hi-tech, a negdje djeci stropovi padaju na glavu.

znači, glavni problem je neorganiziranost i kaos koji služi za uhljebljivanje na izmišljena radna mjesta u nekim nepotrebnim administracijama.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt