1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Nafta

• st-brajo
    • April 20, 2020 at 10:06 AM
    Quote from Barikb
    Quote from st-brajo

ovo je prilika svima kojima potrebne sirovine dolaze od derivata sirove nafte (plastika, deterdženti, i slično) da svoja skladišta napune "do čepa".

ako ćemo za usporedbu uzeti cijenu lož ulja, u samo 2 mjeseca ista je pala za preko 30%.

Nemoguće je nabaviti naftu u Hrvatsku npr. po 15 dolara po barelu preko noći. Svako naftno tržište ima svoju cijenu. To nisu žvakaće gume u trafici i svakom dućanu. Osim toga gdje bi kupci skladištili tu naftu ili naftne prerađevine, a skladištenje preko čepa košta. Zamislite samo primjer 1 osobnog automobila i gdje sa zalihom za njega....Poslovanje nije toliko banalno i jednostavno, business je značajno kompleksniji, a karakteristika cijene je da fluktuira. Svakog dana.

konkretno, Saponia može koristiti prostore Brodomerkura.

oni samo u splitskoj Sjevernoj luci (tu ima i pristup željeznicom) imaju 2 uvjerljivo najveća hangara, a imaju i još nekih velikih skladišnih prostora koji zjape prazni (ne znam da li se pogon preselio u Nemetin, pa bi mogli koristiti i svoje prostore u Osijeku)

što se plaćanja tiče, Brodomerkur duguje Saponiji cca 10 M Eura.

za AD plastik i Labud ne znam kako stoje sa skladišnim prostorom, ali primjerice i INA, koja se bavi preradom nafte, ima ogromne rezervoare u Solinu (ne znam koliko su popunjeni).

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• st-brajo
    • April 20, 2020 at 9:41 AM
    Quote from dionicar

moze mi netko objasniti sto je H222E. u prvih 10 minuta preko milion kuna?

obveznica RH

https://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=1642

• Nafta

• st-brajo
    • April 20, 2020 at 8:56 AM
    Quote from havi
    Quote from greenhorn

Ovi Ameri stvarno nemaju mira...4

USOIL CHART

CFDS ON WTI CRUDE OIL

15.35−3.08 (−16.73%)

14,85 sada

ovo je prilika svima kojima potrebne sirovine dolaze od derivata sirove nafte (plastika, deterdženti, i slično) da svoja skladišta napune "do čepa".

ako ćemo za usporedbu uzeti cijenu lož ulja, u samo 2 mjeseca ista je pala za preko 30%.

• Birtija

• st-brajo
    • April 19, 2020 at 4:54 PM
    Quote from havi
    Quote from st-brajo

zanimljivo, HTV koja ne bi trebala voditi brigu o gledanosti već o nepristranom izvještavanju, zove u goste uhljeba, a ne nekoga iz Glasa poduzetnika.

#uhljebtv

nedaj Bože da tamo neki poduzetnici nedjeljom uzemiravaju Velikog vođu #sjevernakoreja

Da, kapitalu se gleda u zube tko koliko zaradjuje, jbg, takav smo narod nazalost.

Nego palo mi na pamet jedno ;

Recimo u teoriji, prodam sve nekretnine, dionice , dam otkaz , zajedno sa zenom, dijete maloljetno, za tu lovu kupim nekretninu recimo na Sejselima i ubirem neku kunu od rentanja, ovdje se prijavimo na zavod za zaposljavanje i kukamo da nemamo i slicno,teska socijala, kaj drzava nudi ? Dali bi bilo isplativo ? ^^

Display More

evo linkova, pa napravite računicu :)

https://gov.hr/moja-uprava/ob…lna-naknada/377

https://gov.hr/moja-uprava/ob…energenata/1892

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • April 19, 2020 at 3:31 PM

a vidi ovoga majstora, krenuo je kao neki liberal, a sad ispada najveći komunist

http://hr.n1info.com/Biznis/a501763…rski-novac.html

po meni HNB treba treba prestati sa branjenjem tečaja nego pričekati kakvi će biti efekti za gospodarstvo nakon što se smiri situacija.

tada bi trebalo jednom zauvijek riješiti pitanje dugotrajno blokiranih na način da HNB otkupi njihov dug pretvoren u neki oblik CDO-a, na način da fondovi otkupe taj dug, koji je ionako diskontiran i na taj način oslobodi osobnu potrošnju.

ove gluposti sa helikopterskim novcem će samo dovesti do toga da se ljudi još više zadužuju.
    činjenica je da će nakon ove situacije broj ovrha eksplodirati, a novac će biti spržen u obranu tečaja od kojeg nitko nema koristi.

tek onda ćemo biti u gabuli.

naravno, navedeno neće utjecati na uhljebe jer će njima plaća uredno sjedati, a nastavit će se i sa pumpanjem nekretninskog balona, jer jedino oni i koriste sredstva APN-a za poticajne kredite.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• st-brajo
    • April 19, 2020 at 3:05 PM
    Quote from Neo

Fondovi brane cijenu...sigurno nece to raditi dovijeka. A da im dodje crvena lampica i direktiva Stop? Tko ce onda braniti cijenu?

Mene ne bi iznenadilo da drzava da nalog mirovincima o zabrani kupovine.

a u što bi trebali ulagati nego u dionice? pogotovo fondovi kategorije A.

oni su i premalo izloženi dionicama obzirom koliko mogu biti

• Birtija

• st-brajo
    • April 19, 2020 at 2:40 PM

zanimljivo, HTV koja ne bi trebala voditi brigu o gledanosti već o nepristranom izvještavanju, zove u goste uhljeba, a ne nekoga iz Glasa poduzetnika.

#uhljebtv

nedaj Bože da tamo neki poduzetnici nedjeljom uzemiravaju Velikog vođu #sjevernakoreja

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• st-brajo
    • April 18, 2020 at 9:28 PM
    Quote from zlocesti

Tamo nitko ne glrda. A ovdje svi.

A TA je i tako ezoterija:)

II. (7) Očekivanja u vezi kretanja cijene vrijednosnih papira potkrijepiti dokazima i elaborirati. Ovo se posebno odnosi na pod-forum Dionice.

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • April 18, 2020 at 9:14 PM
    Quote from zlocesti

Imam jedan lijepi graf . Da ga postam ?

Ne treba biti sebičan.

A i ne trejdam :S

imate temu Tehnicka analiza, samo dajte neki opis i tumačenje

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • April 17, 2020 at 8:01 PM
    Quote from rambo_5

Nije pokušaj rušenja nego se ljudi klade da će se prije DOW srušiti nego OPTE narasti, kako sam već napisao na drugom Optima topicu, i to je sasvim legitimna oklada. Baš gledam, nafta se srušila 10% danas zbog nedostatka potražnje, ovo svijet nije vidjeo već desetljećima. A zna se da se Američka ekonomija pokreće dobrim dijelom skupom naftom, baš kao i Ruska, Saudijska itd.

kad smo već kod nafte, ovu situaciju koriste baš oni koji su i najveći svjetski potrošači iste

https://oilprice.com/Energy/Crude-O…-Crude-Oil.html

• CORONA virus

• st-brajo
    • April 17, 2020 at 11:34 AM
    Quote from jasko

DOBRE VIJESTI: Lijek protiv koronavirusa ima odlične rezultate

https://klik.hr/novo/ima-nade-…iv-koronavirusa

ime lijeka je stvarno prigodno, remedy severe :D

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• st-brajo
    • April 17, 2020 at 11:27 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from st-brajo

čini se da se ovdje nešto počelo događati.

prošlo 500 dionica i nalozi na prodaji porasli na preko 100 dionica.

ima li netko neki valjan info?

info ti je da je nafta na 20 dolara, drugi info ti ne treba

da, ali cijena INA-e nije pala u onoj korekciji svih ostalih dionica, a ni u ovim transakcijama nije pala iako je cijena nafte dobro opala

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• st-brajo
    • April 17, 2020 at 11:06 AM

čini se da se ovdje nešto počelo događati.

prošlo 500 dionica i nalozi na prodaji porasli na preko 100 dionica.

ima li netko neki valjan info?

• Ulaganje u srebro

• st-brajo
    • April 16, 2020 at 7:44 PM
    Quote from greenhorn

Mislim da nije zgorega pratiti cijenu kretanja zlata i u odnosu na euro. Ako se ne varam, upravo je na ATH. Bitno je imati oko i na USD, jer odnosi tih dviju valuta isto mogu odrediti kretanje cijena zlata (u određenom postotku).

Glavni razlog rasti cijena zlata jest korona-emitiranje usd i eura a koja će biti granica - e to je izvan mogućnosti nas malih. Otvorio sam ovu temu upravo kada se spominjala i najavljivala nova kriza i očekivao sam takav rasplet. S obzirom na emisiju valuta, ok oni pričaju, ali hoće li se ostvariti nitko ne može znati.

Za Kokanovića ne znam, postoji Moro.hr i oni su profesionalni.

Quote from zlocesti

Sold Out, tako piše na stranicama austrijske kovačnice

Uncu zlata kupila sam u Zagrebu, u uredu Banke zlata

Ima tome valjda dva mjeseca, dva i pol, zgodno je to sa zlatom, kupiš i zaboraviš. ne svrbi te

No .

Platila sam uncu 10 800 kn. Argor - Heraeus

Danas je otkupna cijena 12 600 kn

Trubila sam na forumu da je to bio Best Buy, nitko me nije ozbiljno shvaćao, pa nisam i ja sebe. Nisam kupila dovoljnu količinu

Sada čekam pullback, pa po zlato

Mislim da mu je terget nekih 2000 dolara za uncu

Display More

hvala na savjetima.

ja osobno ciljam srebro zbog povijesno niskog omjera prema zlatu.

btw., jel ti uzimaju kakve osobne podatke i slično?

znam i da se na srebro plaća PDV, pa i to treba uračunati u cijenu, a na zlato ne.

• st-brajo
    • April 16, 2020 at 2:54 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from autor

Zdrav razum (ako ga jos ima u ovo vrijeme) govori da bi obzirom na sve ovo što "znamo" cijena morala biti iznad 6kn. I točka.

Pitanje je samo koliko, ali mi se čini nekako preveliki razmak od ovih 6kn do uzmimo nekakav min koji se ovdje spominje - 10kn.

Pa jel stvarno 40% trenutno niza cijena od te minimalne koji se očekuje realna? Čini mi se onda dosta potcijenjena...

Baš mi je sve onako,.....čudno...preveliki diskont mi je to za 100% sigurnu prodaju. Vjerujem da je jednostavno takav sentiment trenutno na ovoj dionici, odnosno da su svi ipak malo oprezni..ono, covid, recesija i sl...

Imam opte i ne mislim ih prodavat do kraja, a niti ikoga nagovaram na buy/sell

Kolega prije Korone je cijena bila 8,5 pa je pala u papar zbog panike i svi su uglavnom u CASHu i oprezni zbog recesije koja dolazi.

Tko je kupio čeka kraj i to je to, a kraj je blizu ja se nadam.

Display More

sjećam se, kao da je bilo jučer, kako je Drvo junački "drvilo" na ovim razinama.

još mi se vrti pred očima kako je netko realizirao dogovorenu transakciju od 150.000 komada.

• Ulaganje u zlato

• st-brajo
    • April 16, 2020 at 2:29 PM

https://www.poslovni.hr/trzista/strah-…-dolara-4226479

koliko je ovo što se navodi realno, a koliko se ovdje radi samo o PR-u?

i koliko su pouzdani ovi naši trgovci plemenitim metalima?

ja sam osobno razmišljao možda nabaviti nešto metala, ali od službene austrijske kovačnice Muenze Oesterreich

kakva su Vaša iskustva i gdje ste nabavljali svoje metale?

• st-brajo
    • April 16, 2020 at 2:14 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from airfire

tri pa to je vrlo dobro, a koliko je valjanih mozda je netko poslao reda radi, kad bi sve tri bile valjane mi smo na 20kn

Nisam bas toliki optimist po cijeni ali 10 kn se može računati obzirom da ima podosta dugovanja koje novi vlasnik preuzima.

A1, UG i Adris čisto sumnjam da šalju reda radi ponude.

kolega, Vi ste na starom forumu bili davali i neke izračune oko razvođenja optike, ako se ne varam, pisali ste dosta argumentirano i ima li ste određeni kredibilitet.

koliko je pouzdano ovo što Vi iznosite ili su to tek puste želje?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • April 16, 2020 at 1:56 PM

ovo je najbolji put za izlazak iz krize.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/neoce…la-zube-4226467

ovi ljudi donose novac doma i trebaju bit okosnica domaće ekonomije.

puna podrška izvoznicima!

• st-brajo
    • April 16, 2020 at 1:18 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from Kajnak

Nexe? Crosco?

Predajem se.

Inicijali tog CEO su D.T.

Mogu ti ga još samo nacrtati..

bilo bi zanimljivo da je to onaj isti koji je svojedobno na određenoj drugoj funkciji izjavio da nama ne treba treći operater

• st-brajo
    • April 16, 2020 at 12:21 PM
    Quote from Mrcash

Informacije te vrste trebaju biti potkrijepljene nekim dokazom, jednako kao i informacije kako ponuda nema.

kolega, slažem se s Vama, al nastojmo izbjegavati lijepljenje etiketa

1. Privacy Policy
  2. Kontakt