1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • June 24, 2020 at 2:29 PM
    Quote from jasko

Možemo očekivati malo hlađenja od sutra.

BDI je pregrijan, a i Kinezi imaju praznike Dragon Boat Festival.

RSI na 95

https://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$BDI

Quote from Manu

Bdi +5.4% 1705

jesmo li već došli na razine koje našim brodarima idu u prilog?

i kad bi se ovaj rast mogao preliti na njih?

neko zatvaranje ekonomija i obustava svjetske trgovine ne dolazi u obzir.

nemam ama baš nikakve veze s pomorstvom, al ovaj svakodnevni rast vozarina djeluje obećavajuće.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • June 23, 2020 at 7:25 PM
    Quote from kupoprodajnik

Bilo je vec najava "tsunamija poslova", za kolege koji se sjecaju. I vidjeli smo kako je to zavrsilo.

kolega, budite sigurni da će EU štedljivci inzistirati da se ovaj korona stimulans utroši u obnovu infrastrukture, jer je to nešto opipljivo i sufinancira se iz EU fondova, što značajno smanjuje mogućnost muljaže.

na istome inzistira i Trump u USA na užas socijalista (a kod nas Ribića) koji bi htjeli da im taj novac kapne u džepove bez da prstom mrdnu.

novac iz helikoptera bez ikakvih kriterija vodi u globalnu Venezuelu i totalno uništenje srednje klase (mokri san sindikalista i sličnih uhljeba).

srećom pa su to na vrijeme shvatili mali poduzetnici pa su se i organizirali, a vidimo sad da se i predizborna kampanja opet polako usmjerava na ekonomske teme.

Dobra stvar kod IGH i DLKV što većinom rade vani (nemaju probleme s naplatom), imaju dobar ugled i konkurentni su.

nadam se da će i ERNT, Končar i još neke jake izvozničke firme iskoristiti ovu povijesnu priliku.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • June 23, 2020 at 5:47 PM
    Quote from Neo

Kolega St Brajo... ne znam kako da napisem da ce nesto rasti..ako tu dionicu imam..jer po tome ja navlačim. Uistinu ne navlacim nikada. Ako u nesto vjerujem da ce rasti i ako to vidim na grafu ja i napisem.

Eto sad nemam Atpl..izisao..al svejedno mislim da ce prema 250kn uskoro. Al duze nece preko 270kn. Nemam ni Dlkv vise svojom greskom pa cu reci da je ekvivalent za njega 7.5 kn sto je Atpl 250kn.

Igh imam i isti ima elvivalent 155kn. Al tesko ce preko 165-170kn.

I kako da objasnim da nije zavlacenje vec to vidim tako i vjerujem. Stvarno ne znam.

Nisam uvijek u pravu..da ne mislite da sam pun sebe. Stvarno nisam.

kolega, opet ću ponoviti.

ništa nije problem ako se piše u dobroj vjeri.

Vi i sami znate da ste znali navlačiti na nekim dionicama kako bi ih se riješili da izađete s profitom, i zato ste i bili banirani.

pogledajte malo kako to radi kolega mittko u temi TA, neka Vam to bude putokaz za ubuduće, a izbjegavajte paušalne navode.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • June 23, 2020 at 5:24 PM
    Quote from Neo

Sad cu zvucati umisljeno i pompozno...nisam taj tip uistinu..ali nemam razloga ni lagati i mogu potkrijepiti i dokazima. Kad napisem da ce nesto rasti ne radim to jer kupujem vec zato sto to tako vidim i cvrsto u to vjerujem. Moj cilj je pomoci malim ulagacima da zarade.

Od posljednje moje 33 transakcije cak 32 su bile uspjesne.

kolega, činjenica je da imate određena znanja, al koristite ih onda za edukaciju ostalih sudionika zajednice, a izbjegavajte neka navlačenja koja koriste samo i isključivo Vama, kao i nepotrebno hvalisanje.

neki kolege rade fundamentalnu analizu, Vi tehničku, al mislim da bi svi trebali sve objavljivati u dobroj vjeri tako da svi imamo od toga neku korist, bilo kao zaradu ili kao edukaciju, a najbolje oboje.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • June 23, 2020 at 4:52 PM
    Quote from Neo

Pisao i kako kupujem Adpl po 93 95 i 98kn.

Igh napravio retest trokuta i sutra ce rasti.

Nesto kao Dlkv na 4.5kn.

Eto pitam glasno clanove foruma zelite li tipove i savjete? Zelite li grafove?

Ako ne..nema problema necu nista postati.

kolega, u Vašu obranu, prvi ste nagovijestili propad CROBEX-a i da Vas je netko pratio, mogao je dosta dionica sakupiti na dnu.

s druge strane, često puta ste se diskreditirali radi sitnih osobnih koristi, i bili ste upozoreni da svoje prognoze ubuduće stavljate isključivo u dobroj vjeri.

u tome i je bit ovog foruma, da se informacije objavljuju u dobroj vjeri, a ne da se druka.

ukoliko ćete se pridržavati navedenih smjernica, slobodno objavljujte svoja viđenja (naravno, pokrijepljena grafovima).

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• st-brajo
    • June 23, 2020 at 12:06 AM
    Quote from mitkko

Da, pardon, pisem napamet, vjetroelektrane su uprihodovane prosle godine. Vrijeme leti :)

Quote from Marielena

Zar nije 1Q bio u minusu na kraju?

njihov glavni problem do sada je bila mizerna EBITDA koja se u Q1 fino povećala.

minus je bio na razini grupe, al DLKV je bio u plusu.

u svakom slučaju, trend je pozitivan.

zbog prelaska na "zelenu" energiju i e-vozila, obnova power grida će biti prioritet, pogotovo u zemljama di DLKV većinom posluje (skandinavske zemlje).

knjiga narudžbi im je krcata.

pravo pitanje je jesu li trenutno evaluirani na burzi kako spada.

s druge strane, sve što su fondovi prodavali, netko je trebao i kupiti.

mislim da će pravi odgovor na ova pitanja dati tek izvješće za Q2.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • June 22, 2020 at 2:23 PM

Nasdaq probio 10.000 8|

https://m.investing.com/indices/indices-futures

• CORONA virus

• st-brajo
    • June 22, 2020 at 11:08 AM
    Quote from kupoprodajnik

Jedan mudar covjek kojeg jako dobro poznajem rekao je da se mnogo vise treba bojati straha od korone nego korone same. I pokazuje se da je bio apsolutno u pravu. Politicari su glumatajuci politicku korektnost spremni ubiti mnogo vise ljudi kroz nedostatak medicinske skrbi za sve druge bolesti nego sto bi korona ubila da ju pustis da slobodno ide. Naprosto 1000 umrih od korone je medijski uzas, a 10 tisuca umrlih od prekasno dijagnosticiranog raka umre u tisini i ne smetaju puno.

na HTV 4 prijenos iz šume Brezovica.

prosjek publike 70+, nitko ne nosi masku, a jedino političari sjede na razmaku (ostatak ekipe se šćućurio jedan do drugoga).

na ovakve manifestacije često dođe i 70+ ekipa iz BiH i Srbije.

znači, ovi koji su rizična skupina i radi kojih je i išao lockdown, uopće se ne pridržavaju nikakvih mjera.

a možda virus sada napada samo mlade i bogate, pa ovi više nisu rizična skupina.

pretpostavljam da će se efekti vidjeti za koji dan.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 8:05 PM
    Quote from azivkovi

Mali update za platformu - uskoro će biti gotov dio s analizama i osvrtima na tržište. Planiram povremeno pisati analize dionica, o aktualnim temama ili nešto drugo relevantno zajedno uz još par ljudi koje znam. Ako itko drugi želi objaviti relevantan članak na platformi, svakako sam i za to otvoren. 'Seeking Alpha' ali uz hrvatski twist, recimo.

Za sada imamo jedan članak na temu monetarne politike ECB-a, link na taj članak nalazi se na glavoj stranici https://hr.investiramo.com u odjeljku "Istraživanja".

Bilokakvi komentari i sugestije su, kao i uvijek, više nego dobrodošli.

ako nije problem, fokusirajte se na perspektive i utjecaj virusa na poslovanje firmi.

mi ovdje na raznim temama razglabamo što bi u ovoj krizi moglo profitirati, što ostati neokrznuto, a kome će kriza naštetiti (moje osobno mišljenje je da će stradati turizam, tj. sve djelatnosti koje ovise o neposrednom kontaktu s klijentima, a potencijalno i banke (ako dođe do otkaza (ovrhe se trenutno ne provode, činjenica je da smo u nekretninskom balonu, s uvođenjem Eura stižu negativne kamate na rezerve banaka koje su, u biti, štednja građana, itd., dok bi dobro mogli proći telekomi i firme koje se bave obnovom infrastrukture, možda ja imam krivu perspektivu, pa nek me netko tko je profesionalac u ovome razuvjeri).

inače, pohvale za stranicu i članak.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 7:26 PM
    Quote from barbosa

kol. st-brajo,meni konkretno nije jasno da uopće netko kupuje, ne fundamentalne nule, nego dionice sa negativnim kapitalom i još u stečajnom postupku...i turisti i banke a pogotovo banke itekako imaju fundamentalno utemeljenu vrijednost pa i podcjenjenost u odnosu na kapital kao npr. hpb, dok jedan npr. igh ima kapital - 200M kn i meni isto tako nije jasno što tebi nije jasno što se tiće tur. i banaka:/

ajde, dlkv se pokazao ok, isčupali su se i potencijali su evidentni ali igh, ingr, thnk i sl stečajuše su bez obzira na trenutne trendove, ne ulaganje nego kolo sreće-obična kockarnica ali kako si sam napisao "Bože moj, Vaš novac, Vaše odluke."

što se tiče turista, dovoljno je samo pogledati vijesti.

ako ova sezona prođe s pozitivnom nulom, bit će dobro, a ako se raširi drugi val, onda je i zarada u idućoj sezoni upitna.

a što se tiče banaka (komercijalnih, ovih koje posluju kod nas, ne investicijskih tipa Lazard, JP Morgan, itd.), dovoljno je samo da krenu otkazi i dolazi u pitanje isplata kredita preplaćenih nekretnina (trenutno smo u balonu, na indeksu 125, povijesni prosjek je 107), o ostalome (auto krediti, nenamjenski gotovinski i dugovi po kreditnim karticama) da ne pričam, što će utjecati na likvidnost banaka (za to i služe stres testovi).

pa trenutno se ni ovrhe ne provode, a tu će tek bit cirkusa.

također, postoji i pritisak na bankarske rezerve (štednja građana) koja je sve veća i veća, a sa smanjivanjem kamata banke će za to plaćati HNB-u, a s uvođenjem Eura sasvim sigurno ECB-u, jer se novac kod ECB-a parkira uz negativnu kamatu (sve banke u Europi s ovim već imaju problem i žele tu negativnu kamatu prebaciti na štediše, ali zbog virusa se sad o tome ne priča).

ono što će u ovoj situaciji dobro poslovati su telekomi (imate porast 4D usluga (mobitel + fiksni internet, telefon i tv)) i firme koje rade na terenu i bave se infrastrukturom (ima ih i kod nas na burzi, i nisu samo ovi koje ste Vi naveli) i rade po inozemstvu (tamo se ne kasni s plaćanjima).

svi koji žive od neposrednog kontakta s ljudima, dok ovo traje, mogu bit sretni s pozitivnom nulom, a tek ćemo nakon izvješća za Q2 vidjeti kakve su marže kod proizvodnje dezinficijensa (imamo BD62 koji se povlači s burze i SAPN).

ako izvješća za Q2 budu dobra, onda su i ove firme nešto di možda vrijedi uložiti (ovdje pričamo o fundamentima) ili možete, kao i kolega Neo, hvatati valove.

volio bih da sam u krivu, al čini mi se da je ovo novo normalno, a na nama je da se prilagodimo ili da nas situacija pojede.

i za kraj, jedan prijateljski savjet svima.

ako na bilo kojoj banci (pogotovo malim bankama) imate više od 100.000 Eura (za što garantira država), raspodijelite to na više banaka.

ne dajte se navući na ružičaste naočale političara u predizbornim kampanjama, jer bi jesen/zima mogla biti, blago rečeno, turbulentna.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 6:03 PM
    Quote from Marielena
    Quote from barbosa
    09:30:40 107,00 318 34.026,00
    09:30:28 108,00 196 21.168,00
    09:30:28 108,00 94 10.152,00
    09:30:06 108,00 200 21.600,00
    09:30:06 108,00 138 14.904,00
    09:30:06 108,00 62 6.696,00
    09:30:06 108,00 190 20.520,00
    09:30:06 108,00 10 1.080,00
    09:30:06 108,00 14 1.512,00
    09:30:06 108,00 17 1.836,00
    09:30:06 108,00 80 8.640,00
    09:30:06 108,00 100 10.800,00
    09:30:06 108,00 50 5.400,00
    09:30:06 108,00 15 1.620,00
    09:30:06 108,00 23 2.484,00

što je kolega neo, smješno ti je, navlakuša ti je onda dobro prošla kada si od 1300kom po 108 baš ti prodao 1000kom , ali baš me zanima da li je smiješno onima koji su kupovali to s ćime se qurčiš

Ja mislim da je blago njegovom brokeru jedino.

Samo da mu u utorak ne pobjegnu papiri.

kupovat će on opet kad bude blagi pull back.

po TA, moglo bi ovo fino potegnuti.

i ovdje, kao i kod DLKV, virus uopće ne utječe na poslovanje.

meni i dalje nisu jasni ljudi koji svu silu novaca upucavaju u kompanije koje će virus masakrirati (turiste direktno, banke posredno).

al, Bože moj, Vaš novac, Vaše odluke.

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 5:42 PM

DLKV dobitnik dana, u sudačkoj nadoknadi.

https://www.seebiz.eu/trzista/zagreb…obitnika/234947

i prenosim dobar članak

https://hr.investiramo.com/research/artic…stvene-promjene

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 5:34 PM
    Quote from barbosa
    Quote from barbosa

tražim po webu ali ne nalazim ništa, zna li netko zašto dlkv prebacuje operativu u sloveniju i zašto, da li su to možda ugovori za Trafostanice RTP Pekre i TS Brestanica ili ima nešto novo

May 27th 2020

i ježiš ga, ipak je bilo "nešto novo" i opet me nestrpljivost dobro koštalaX(

iz ove perspektive izgleda da je bila dobra odluka odbiti ponudu za preuzimanje za 1 Eur po dionici.

još nek se realizira ona kombinacija s Vujnovcem i dokap, za što uprava ima ovlaštenje (mijenjanje duga DLKV koji je on kupio za dionice) i 10,00 kn po dionici ne izgleda tako nevjerojatno.

u svakom slučaju, ovo je jedna rijetkih firmi na koje virus nema ama baš nikakav utjecaj na poslovanje.

čini se da smo dobili novu dionicu i za trejd i za dugi rok (kako tko voli).

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 4:06 PM
    Quote from mitkko

Dobro udaranje po asku na zatvaranju.

https://zse.hr/userdocsimages…Br1hSPxcg==.pdf

čekamo novi graf ;)

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 10:34 AM
    Quote from Marielena
    Quote from st-brajo

gledajući neke korelacije sa ostalim burzama, glavni problem naše burze je taj što je još uvijek nisu "otkrili" milenijci.

kad bi netko izmislio neki Robinhood, Revoult ili sličnu aplikaciju za ZSE, budite sigurni da bi gledali CROBEX na realnim evaluacijama.

ova generacija je informatički pismena, stoji doma i ovisna je o internetu, ali primijetio sam da nema nijednog balkanskog YouTubera koji priča o financijama (za razliku od USA di imamo poplavu takvih likova).

možda nekome i od naših forumaša padne na pamet neka takva ideja, pa da i mi napokon gledamo CROBEX bar na povijesnom prosjeku od 1850 bodova, a možda i više (kod Amera je to već dovedeno do apsurda).

čudi me kako se ova ekipa sa KEKS Pay-a nije domislila da plaća nekog milenijskog "influencera" da malo melje o burzi, dionicama i sličnome, jer tu leži ogroman potencijal.

ovoj ekipi posjeti bankama ili ovjeravanje brokerskog ugovora kod javnog bilježnika, pa slanje poštom nije napeta priča, al da im to netko spusti na mobitele, to je već druga pjesma.

Display More

Ja sam milenijalka :)

Display More

odlično, kolegice!

mislim da bi efekt bio još i bolji kad bi se, u ovom scenariju koji sam naveo, radilo o ženskoj osobi.

• st-brajo
    • June 19, 2020 at 9:13 AM
    Quote from BudFox

DAX raste, Crobex pada....

Tako tipično za ovaj zagrebački berzan....

gledajući neke korelacije sa ostalim burzama, glavni problem naše burze je taj što je još uvijek nisu "otkrili" milenijci.

kad bi netko izmislio neki Robinhood, Revoult ili sličnu aplikaciju za ZSE, budite sigurni da bi gledali CROBEX na realnim evaluacijama.

ova generacija je informatički pismena, stoji doma i ovisna je o internetu, ali primijetio sam da nema nijednog balkanskog YouTubera koji priča o financijama (za razliku od USA di imamo poplavu takvih likova).

možda nekome i od naših forumaša padne na pamet neka takva ideja, pa da i mi napokon gledamo CROBEX bar na povijesnom prosjeku od 1850 bodova, a možda i više (kod Amera je to već dovedeno do apsurda).

čudi me kako se ova ekipa sa KEKS Pay-a nije domislila da plaća nekog milenijskog "influencera" da malo melje o burzi, dionicama i sličnome, jer tu leži ogroman potencijal.

ovoj ekipi posjeti bankama ili ovjeravanje brokerskog ugovora kod javnog bilježnika, pa slanje poštom nije napeta priča, al da im to netko spusti na mobitele, to je već druga pjesma.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• st-brajo
    • June 18, 2020 at 2:27 PM

malo TA, malo fundamenti

https://www.seebiz.eu/trzista/uzlet-…tezenja/234840/

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • June 16, 2020 at 7:24 PM
    Quote from mitkko

Sutra planiram nešto kupiti pa ću staviti graf tek kada kupim :) Jel pošteno?

može, al samo ako se radi o OPTE ^^

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • June 16, 2020 at 7:05 PM
    Quote from mitkko

Thanks for playing, I'm out :)

Cijena je došla do targeta točno u lipu :), do razine gdje bi bilo za očekivati da će doći do hlađenja. Moguće je uvijek da ode i malo višlje u formi nekakvog blow-off topa (nešto slično smo imali prilike vidjeti početkom svbnja), ali ne treba biti pohlepan, odradio je lijepih 22%. Cijena je trenutno dotakla 200EMA, tu je i target ovog trokuta, izašla je visoko izvan BB granica, RSI je na 80 (što se povijesno pokazalo kao razina na kojoj DLKV doseže vrh), Stochastic je debelo u overbought.

svaka čast kolega! :thumbup:

imate li još nešto na vidiku?

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • June 15, 2020 at 9:00 PM
    Quote from kupoprodajnik

Ovdje je zavladao totalni gecrk.

Is..njalo se sto se imalo za reci, svi su ostali bez ideje sto vise uopce reci ili uciniti.

Kraj.

Quote from BSOD

Game over je već neko vrijeme ali se ta činjenica nije osvjestila.

Bude.

čekamo da Grubišić počne mahati sa svojim papirima ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt