1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • July 22, 2020 at 9:58 AM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Ja nosim masku s dihalicom svaki dan kad ronim :saint:8).

Odo ja, pogledam za dva sata jel bila još koja transakcija 8o

vjerujem da je zanimljivije u podmorju nego na burzi, ovdje samo još sitne ribice čekaju izvješća i nadaju se nekom preokretu, svi ostali čekaju da stignu milijarde € i krene raspodjela zaslužnima

tako nam i treba kad smo sve floor brokere preselili na pazare i peškarije.

da je Peter Tuchman na našoj burzi, još uvijek bi imao kosu ^^

• st-brajo
    • July 22, 2020 at 9:44 AM
    Quote from BudFox

It is I Lecrerc, sat vremena sasvim dovoljno :). Zovu me još i pussycat (plačimačak) i crnjak jer nam je

burza fan(tas)atična, a ja samo crnjačim bezveze :). Ovo je bolje od NYSE i DAX-a zajedno ;)

vjerojatno nalozi za transakciju idu golubom pismonošom.

a ovi fond manageri na RIVP i ERNT su kao loši EDM DJ-evi, samo stisnu play, danas kupnja, sutra prodaja, samo da se vrti iz šupljeg u prazno.

šteta što se više ne dobacuju blok transakcijama HT-a, Adrisa, itd., nego su se i oni počeli lipariti.

nije da je to bilo nešto bolje nego ovo sada, al bar je bilo ljepše za vidjeti ^^

• st-brajo
    • July 22, 2020 at 9:34 AM
    Quote from Moller

^^:D^^:D ovo ka utakmica na početku 0 0

evo, 1:0 za ERNT.

na ostalim dionicama siesta.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • July 22, 2020 at 9:21 AM

kolega alfa je zapravo odlično detektirao jedan hrvatski fenomen, a to je da su djelatnosti koje preko ruku prevrću isključivo cash, osim što muljaju koliko su casha primili, ujedno i porezno povlašteni (privatni iznajmljivači, ugostitelji, "paušalni" obrti, itd.)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 8:33 PM
    Quote from naim

Ja ne mislim da se itko mora oglasiti na taj ili neki drugi datum. Oglasit će se kad se firma proda (ili ne proda). Tako sam ja shvatio HT-ovo priopćenje o vođenju procesa prodaje: https://zse.hr/userdocsimages…NbjBMLkbA==.pdf

ovo što kolega naim navodi je točno.

jedna dobra duša koja je bila na skupštini HT-a nam je prenijela informaciju da proces prodaje Optime ide svojim tokom i da ćemo o transakciji biti na vrijeme obaviješteni.

Quote from accountant

Ma gledajte, Optimi Ebitda raste zadnjih par godina, zadnjih pet je na razini preko 100 mil kn godišnje, a gledano kvartalno (TTM) i preko 150 milja zadnjih par kvartala. Operativno rade dakle dobro. Ono što ih ubija je otplata rata PSNa pa im je novč. tok užaš, rade za to plus posuđuju od HTa.

No dug HTa će se morati riješiti u okviru prodaje i mislim da bi tu moglo doći do spoticanja, ako ne bude ništa od deala do kraja 2020. g.

dug prema HT-u dospijeva 30.06.2021., a gro obveza iz predstečajne do 2024. godine.

obveze koje preostaju nakon toga nisu tolike da opterećuju poslovanje Optime.

Quote from Headhunter

Hoće li biti išta od deala trebali bi saznati do 31.07. Ako se do tada HT ne oglasi to znači da kupac postoji, jer ući u razdoblje iza 31.07. a ne raspolagati dokazima za završetak transakcije je igranje sa agencijom aztn i njihovim rješenjem. U slučaju da se oglase kako su im ponude neprihvatljive ili istih nema onda Inv banka preuzima prodaju i očekujemo pad cijene na razinu 3,5 ili 4 kn na burzi ali dugoročno će se firma opet prodati tako da bit će uzbudljivo.

ako se ovaj scenarij ostvari, cijena će biti idealna za dokup.

al onda bi Vam Neo mogao doći pisati na ovoj temi, a nisam siguran da to želite ^^

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 5:08 PM
    Quote from zm1

Volio bih da to tako bude, ali znajući nas... A reforme, neke ozbiljne, teško, moralo bi se rasturit cijelu mrežu lokalne politike, načelnika, itd, a ima li se snage za to!? Ako stvarno bude namjere, pokazat će se na zse, a za sad ništa, znači ne vjeruje se da će bit išta od toga

evo, vidite već se nešto počelo događati na planu investicija kojima se ostvaruje visoka dodana vrijednost.

https://direktno.hr/razvoj/milanov…oldinga-201469/

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 4:32 PM
    Quote from Jubito

Čini mi se da nitko nije, pa onda ja objavljujem:

https://zse.hr/userdocsimages…gXp1f4wTA==.pdf

https://zse.hr/userdocsimages…C5BX9Qn4g==.pdf

Prekosutra je FI:

https://www.optima.hr/info/kalendar-korporativnih-dogadanja

Očekujem pad prihoda, pad broja korisnika i tako sve dok se ne promjeni vlasnik.

Ovo je izgleda neki novi portal:

https://hr.investiramo.com/ZSE/OPTE/

Display More

polako, kolega.

imali su neke akcije u Q2 da privuku nove korisnike.

a kolega sa portala ima i svoju temu na forumu

Investiramo - platforma za analizu dionica

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 4:25 PM
    Quote from havi
    Quote from tollway

kolega havi

zar niste krajem prošle g napisali da ste gotovo sve rasprodali? po pisanju sada mi ne izgleda tako. ili vrag nije dao mira?

Dobro pamtite kolega, jesam i bio sam u cashu cca mjesec , dva , ovisnost je to ;)

kolega havi je naš Ray "cash is trash" Dalio ^^

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 4:15 PM
    Quote from zm1

Sad kad počnu igre "tko će komu i tko će koga", tj korištenje ovoga u političke svrhe, ajme. Eu nikad neće doć ni blizu USA

poanta je da je priča sa odgađanjem reformi došla do zida.

pa i jednu Italiju su natjerali na reforme.

pred našim političarima je veliki posao, a ovaj put imaju iznad sebe i policajca/policajce.

ovo će se morati potrošiti namjenski i cijela priča je u tome.

a vremena je sve manje, jer unutarnji problemi pritišću.

ako se sve odvije kako treba, bit će nam svima dobro.

osobno vjerujem u pozitivan ishod, jer smo doslovce u situaciji biti ili ne biti, a tad u pravilu dobro odreagiramo.

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 3:42 PM

Moguće sankcije zemljama koje budu kršile načela dogovora

Zemlje članice trebaju do sredine listopada pripremiti svoje nacionalne planove za oporavak koje će onda ocjenjivati Komisija, a na temelju te ocjene odobravati zemlje članice kvalificiranom većinom.

Ako jedna ili više članica smatra da ciljevi plana za oporavak neke članice nisu ispunjeni, bit će moguće zatražiti raspravu o tome na sastanku Europskog vijeća, koje o tome treba provesti "iscrpnu raspravu".

Nizozemska je tu najviše inzistirala da se odluke o isplati sredstava donose jednoglasno, što bi praktički značilo da svaka članica može imati veto na planove i isplatu drugim članicama. Dogovoreno rješenje je daleko od prava veta, iako može usporiti isplatu sredstava, ali najviše do tri mjeseca.

U zaključcima Europskog vijeća spominje se "važnost zaštite financijskih interesa EU" i vladavine prava.

Komisija može predložiti sankcije u slučaju kršenja tih načela, a prijedlog bi se usvajao kvalificiranom većinom zemalja članica.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…eu/2199779.aspx

https://www.index.hr/vijesti/clanak…na/2199715.aspx

https://direktno.hr/direkt/maletic…romjena-201410/

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 3:13 PM
    Quote from Moller

ja nemam protiv nikoga ništa, ali naša burza nije bara, to je točno, ovo je umjetno kopana tvorevina u obliku rupe iliti jame, a nekima je valjda i akumulacijsko jezero, to mislim jer se ovdje toliko svega lošega izdogađalo da ne mogu vjerovati da se to događalo slučajno, od odluka Hanfe, Aztn, lexova i ostalih .eksova, pa do ovoga zadnjega da Fina kupi dionice ZB, sve su to loše poruke za tržište kapitala i dok tu ne dođe netko sposoban i oslobodi i omogući sve moguće vrste trgovanja, možemo samo čekati da se i ovo malo izdanja pogasi, a neka nevidljiva ruka kao da tome i teži, naši fondovi su kao mrtvi magarac, imaju kažu 5-6mlrd. kn za uložiti ali nemaju u čega, zato i imamo ulagače tipa Pivac,Marica, Anica, Janica, Franjica i istočnih susjeda

sve je stvar tajminga.

Jim Rogers (inače bivši Sorošev kolega) je među prvima počeo ulagati po Singapuru i Rusiji, jer je prepoznao da okolnosti više nisu kakve su bile, iako su ga svi smatrali ćaknutim.

mi smo prvo ušli u EU, pa je neke stvari tipa Agrokor (koji je postao problem na razini EU-a u trenutku kad je kupio Mercator) trebalo razriješiti, jer je njegov poslovni model kršio sve moguće propise vezano za zaštitu tržišnog natjecanja i pravnu stečevinu EU-a.

sad smo dobili ova sredstva da transformiramo našu ekonomiju, a vidimo i da EU više ne gleda tako blagonaklono na vječno spašavanje gubitaša (npr. škverovi su dobili jednu šansu, neki su iskoristili, neki nisu, ali drugu šansu nisu dobili).

ljudi koji se bave povlačenjem EU fondova su mi rekli da firme koje se u to upuste moraju imati savršene poslovne knjige, kontrole su rigorozne i morate dostavljati dokaze da su sredstva iskorištena namjenski.

stvari ne idu preko noći, a mislim da je i ovo sa Meggle-om napokon do kraja otvorilo oči koliko su reforme nužne i da se nešto treba mijenjati kako bi se ovaj novac maksimalno iskoristio.

a mislim da bi i jesen i zima mogle biti burne, jer su ljudima u ZG porušene kuće, neki se nemaju di vratiti, a vide da se još ništa ne događa, kreće se ponovno sa ovrhama, vjerojatno i otkazima, tako da se na bilo kakvo trošenje novaca od strane uhljeba neće više gledati tako blagonaklono.

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 2:23 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Mrcash

ko cw dati impuls burzi kad nema ulagača , dobro je da je i ovo malo prometa danas u pozitivi . A sto se tiče građevinara, tu bi mogao bit impuls zakon o obnovi za koji dan , bum vidjeli, sad sve ide ko po loju

Napisao sam post o tome zašto nema ulagača na Zagy berzanu.

Zato što su SVI veliki i mali ulagači koji su imali dionice na ZSE od 2008.

naovamo osiromašeni i tko je bio pametan i čuvao novce u banci ili ulagao

u nekretnine ima kudikamo više nego da je "ulagao" u ovu nelikvidnu

rupu bez dna. Ljudi mi se smiju u lice kada im spomenem ZSE i svi

kažu da ovdje možeš samo dobro izgubiti, što je živa istina. Bolje otići u

kladionicu ili kockarnicu ili zaigrati loto i veće su šanse da nešto zaradiš

nego ovdje i što prije to ljudi shvate prije će se otrijezniti.

Pametna ekipa (nažalost nikam takav) od 2009. ulaže vani i već je utrostručila

svoj uloženi novac samo na indeksima, da ne kažem da je na nekim dionicama

i udeseterostručila, a ovaj jad i bijeda od berzana je točno tamo (Crobex 1600)

gdje je bio 2004. godine.

Pa zar je to burza koja će privući nove ulagače, željne zarade i 'lake' love?

Display More

kolega, pa Vi ste toliko dugo na burzi da ste od BudFox-a postali GordonGekko ^^

ne treba biti toliko pesimističan.

vidimo da se tržište upravljanja fondovima isto konsolidira, a nitko ovdje ni ne poklanja puno vjere u mirovince, već u ove treće.

kolege Mrcash i Sheriff su u pravu.

građevinci su u uzlaznoj putanji i nisu jedini.

ima i ovdje firmi koje većinu proizvoda izvoze ili rade vani, i proizvode proizvode s visokom dodanom vrijednošću, ili imaju obećavajući management.

samo strpljivo.

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 11:02 AM

polako, ljudi.

ne znamo nikakve detalje još.

koliko je bespovratno, koliko su zajmovi, koliko je odmah, koliko je kroz 7 godina, u što se smije potrošiti, u što se ne smije.

izostanak reakcije potvrđuje da je burza ukalkulirala da će navedena sredstva pojesti uhljebi,

a reakciju burze možemo očekivati tek kad cijela priča bude jasna i transparentna.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • July 21, 2020 at 10:01 AM
    Quote from amerikanec

Kupio Adpl...stamparije ce uvelike ublaziti krizu...

malo ste kupili.

kad se kupuje na veliko, dobije se 15% popusta ;)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • July 20, 2020 at 11:02 PM

evo načina kako će naša Katarina Velika, nakon izleta u mljekarski biznis, aktivirati i tržište nekretnina ;)

https://www.poslovni.hr/svijet/vlasnic…pljenom-4242313

• st-brajo
    • July 20, 2020 at 10:52 PM

evo i malo dobrih vijesti koje bi mogle probuditi ovu uspavanu burzu

https://www.poslovni.hr/trzista/inspir…juna-kn-4242369

• st-brajo
    • July 20, 2020 at 7:05 PM
    Quote from george

ipak nije rest my case. Kolikoj a znam ovo je forum o investiranju a ne kasinu i "nadrukat cu i zajebati druge" forum.

cek ti to ozbiljno ili podjezezas? firma koja gomila gubitke od postanka samostalne suverene i nicim izazvane hrvatske,, firma koja je bla paravan za zakulisne igre (patria, gdje je nas narodni heroj opet junacki poginuo) , firma koja neuspjesno "pokusava" prodati svoj brend vec 25 godina (degman, modernizacija m84...) i iz godine u godinu gomila milijune, desetke pa i stotine milijun gubitka.. tu cu stati da ne bi post imao 900 redaka.

ti pricas o 0.05 lipa? zbogom pameti. Dabogda utukao sve u DDJH. :)

Quote from Marielena

Da, i? Zasto je bitno sto netko lipari na Opte i Djuri? Dionicama kojih uskoro nece biti ako ih netko ne kupi. Ima dana kada da nema tih burekdzija ne bi bilo ni prometa na ZSE. Neka ih. Ja nemam hrabrosti biti u Djuri ni jedan sat.

Sto niste zazivali naokolo i siroko kada su se te firme i dovodile u sadasnje stanje?

kolege, ovdje nije problem u pojedinim dionicama, nego o tome je li institucionalnim investitorima dopušteno trgovanje na način drugačiji nego malim ulagačima.

Admin i ja smo već poslali HANFA-i upit vezano za problematiku short sellinga i sad čekamo odgovor.

kad nešto saznamo, stavit ćemo obavijest na forum.

• st-brajo
    • July 20, 2020 at 6:45 PM
    Quote from Sheriff

Jel ti uopce razumijes dubinu problema od 0.5 lipa? Ako to radi neko mjesecima ili godinama mogao je okrenuti enormne novce. Pa optima je pretrgovana na veliko i naširoko.

Računaj da uspijes na bazi ove manipulacije dobit 0.05% portfelja po trgovinskom danu. Pomnoži to sa 300 radnih dana pa reci.

Šta ti je užas ako o tome pišemo?

kolega, u pravu ste.

ovakve naloge na pola lipe sam znao prije viđati i na Optimi, dok su tamo još institucionalci kolo vodili.

čekamo da se javi kolega LodeRunner s povratnim informacija.

• st-brajo
    • July 20, 2020 at 3:47 PM
    Quote from Sheriff

A nije zadano preko zabe, jer neda. Samo se vidi preko zabe. Ne znam čiji broker propušta zadavanje takvih naloga.

Pisat ću ja HANFI, ne zse.

pa nazovite zaba brokere, recite što vidite i pitajte znaju li oni o čemu se radi?

mislim da nas svih to zanima.

jer kod nijednih drugih brokera se takva transakcija ne vidi.

možda oni znaju od koga su takvi nalozi zadani, jer sa njihove platforme sigurno nisu.

• st-brajo
    • July 20, 2020 at 3:41 PM
    Quote from Sheriff

Ma to je greška koja radi!!!!

Ja ne mogu zadavati pola lipe, ali nečji broker dopušta.

Nakon toga nema više checka, pa ide sve na trg. platformu.

Iz nekog razloga zaba trader vidi te "pola lipe".

A eto vraga, prošla je transakcija sa pola lipe!!!

a da probate nazvati Zaba brokere, pa ih pitajte za objašnjenje?

jer neko objašnjenje mora postojati.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt