1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• st-brajo
    • January 9, 2021 at 1:29 PM
    Quote from emil

Kolega mitko je to jako lijepo sazeo u par recenica.

Bez obzira balon-nebalon na svemu se da zaradit pa tko voli nek izvoli...

kad znamo da ima idiota koji su cijelu svoju imovinu prodavali da ovo kupe i upucavali svaki dinar da nastavi rast, onda zašto ne alocirati dio novca, pa dok ide ide.

ako ništa, za ovo su bar svi čuli, za razliku od nekih shit stocks koje se bez ikakvih razloga napucavaju.

kad već kupuješ govno, onda bolje kupiti ono koje te može učiniti bogatim, nego ono di je neko cijelu bilancu izlažirao, pa može otić i u nulovanje.

ako ništa, ovdi uvijek ima dovoljno vjernika kojima možeš dalje uvaliti, a i previše utjecajne ekipe pumpa balon, pa onda why not 🤷

Quote from mitkko

Pogledajte ovo, profit danas (ušao u trejd sa marginom sinoć prije spavanja - THETA/USDT, još sam u trejdu, ovo je nerealizirani profit) i realizirani profit u zadnjih mjesec dana. Gdje još ovo možete postići? Danas već +30%, a u zadnjih mjesec dana +1000%!!! A nisam čak ni aktivno trejdao - da nisam gubio vrijeme ovdje na ZSE, profit bi vjerojatno bio i veći.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Iako, žena mi bas i nije oduševljena :)

ovi margini su mi previše risky, al šta je je.

svaka čast :thumbup:

čak mislim da se i dionice mogu srokati, al ovo će nastaviti živjeti neki svoj život.

definitivno mislim alocirati dio sredstava, pa dok dur dur 🤷

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • January 9, 2021 at 8:42 AM
    Quote from alias

evo o kakvim bolesnicima pricam: https://www.cnbc.com/2021/01/08/elo…100percent.html ahahahahahah

a da se ne radi o Indijcima? :/

prije bi napadali ženske na Fejsu, a kad su vidili da nema kruva od toga, onda su se očito okrenuli dionicama :D

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• st-brajo
    • January 9, 2021 at 12:27 AM
    Quote from emil

Pa sta nije tako u svakom papiru? Zadnji ugasi svjetlo i to je to.. Pa prosli ste Agrokor :)

i usput:

Morgan Stanley usao u MicroStrategy

to su oni sto su prebacili svoje dolare u BTC (cirka 2,5B$ ili ti ga po naski receno 70000BTC-a :) )

to inace rade ovi kaj se ne kuze u P/E 7 i koji citaju index a ne gledaju Bujicu :)

hvala na info :thumbup:

sad vidimo da svaki luđački rast ima svoj razlog, a kao i uvijek, mali zadnji doznaju :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • January 9, 2021 at 12:13 AM

meni je jako zanimljivo kako se stvara priča da Bitcoin smeta zločestim Amerikancima koji ga, zamislite, žele regulirati, a ne smeta npr. Putinu i Xi-u, iako bi netko preko njega, ako je stvarno anoniman, lako mogao financirati rušenje takvih režima, nego ga se, dapače, na svu silu reklamira na Ruskim i Kineskim televizijama u Americi.

s druge strane, najviše Bitcoin računa nalazi se baš u te dvije zemlje kojima nasušno fali dolara za robnu razmjenu, pa kupuju sve živo što mogu zamijeniti za dolar ili vezati za dolar.

al glavno da se priča i trend pumpaju.

bitno je samo ne ostati zadnji kad se sve razotkrije.

kao i sa svim ostalim wc papir dionicama i shit coinima.

inače, sa svakim tuđim mišljenjem ja sam sve sigurniji di ću svoje novce parkirati :)

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 7:38 PM
    Quote from BabaLuji

Kad se to desi nece ni tvoj papirnati novac vrijedit nista pa ti dodje na isto...misi ce ga pojest

kad smo već kod papirnatog novca, mislim da će Euro biti prvi na udaru.

s kunom smo još uvijek sigurni, jer Vujčić sigurno neće Mariću pucati u glavu da luđački brani tečaj.

možda tek ako Euro ode na 6,5 kuna, jer se tek tada mehanizam mora aktivirati.

u svakom slučaju, moći će se na vrijeme sakriti :)

inače, čini se da su se izmeli shorteri na dolaru, jer se fino odbio, stimmy-u unatoč ;)

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 7:08 PM
    Quote from lebowski

Pa ako raspravu svedemo na Crobex, imamo situaciju da se taj bogački Index onako odokativno dignuo 5% od dna i sad svi predviđaju globalnu apokalipsu.

ma nema nikakve apokalipse, nego je svo tržište izmanipulirano na ovaj ili onaj način, i dok se situacija ne raščisti, nije pametno biti dugoročan nigdje ako nemaš neku siguricu da će sve biti ok.

jbg., mene je gadno opeklo u ožujku i kad vidim poremećaje na tržištu, uđe mi zmija u takujin.

al to sam ja.

ako vas smeta to što vidim, neću više o tome pisati i sve ok.

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 6:32 PM
    Quote from diokidina

U cashu si.To je tvoj problem.

jesam.

i pažljivo ga čuvam, jer ne nasjedam na navlakuše koje nemaju veze sa zdravim razumom.

što se mene tiče, svi mogu biti do samog kraja u dionicama.

al kad balon pukne i svi navale na izlaz, onda mi nemojte kukati.

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 5:49 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from jack_zg

On može doć u optjecaj samo ako banke odluče olabaviti kriterije plasiranja kredita u ekonomijiu. A to ne rade. Ako sam što krivo rekao, kolega St-Brajo će me ispraviti.

To ne rade trenutno. Sto ce biti za godinu, dvije ilil pet kad COVID-19 bude proslo svrseni problem i krene rast zaposlenosti? Kad realna privreda krene naprijed?

Ta lova, direktno ili putem kreditnih linija ce poceti ulaziti u privredu u kojem trenutku, a onda i dalje prema pojedincima. Ako nas ne ceka Jugoslavija, ceka nas Japan. Pitanje je samo sto je gore.

naravno da nas čeka infacija (nadam se ne i hiperinflacija).

al prije toga bi mogao roknuti jedan fini deflacijski balon da Ameri sa sise maknu hrpu stranaca šta su se tamo nakupovali imovine, tj. da je pod teretom naplate dolarskog duga budu prisiljeni prodavati.

a nas čeka drek.

moja preporuka je dugoročno se parkirati u dobre dionice emerging marketa koji su bogati sirovinama, a očajnog standarda.

ti mogu samo up.

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 5:16 PM
    Quote from rambo_5

Evo da malo dopunim priču od jučer za sve vas koji još sumnjate kakva nas budućnost čeka. Plavo je broj štampanih dolara, bar onaj dio koji priznaju da postoji, postoji još ohoho toga što skrivaju (beskamatni krediti korporacijama i sl.) ali i ovako se lijepo vidi. Crveno je brzina kojom se ti dolari obrću u ekonomiji. Razlog zašto još ne vidimo inflaciju unatoč tome što štamparija radi 100 na sat je to što je zbog Covid krize usporio obrtaj dolara tako da sad čak imamo deflatorni efekt. Međutim kako se stvari počmu vraćati u normalu, inflacija će ubrzati - a dodatan problem je što ekipa planira vratiti stvari u normalu sa još više štampanja, tako da će pritisak biti još jači. Ukratko, dobrodošli u 1988 u Jugoslaviji, ali bez zelenijih pašnjaka sa druge strane granice. ZATO se kupuju tech dionice po suludim valuacijama, ZATO bitcoin luduje, svježe isprintana besplatna lova se parkira tamo gdje će najmanje izgubiti vrijednost kad inflacija uđe u brzinu. A sva realna ekonomija (što je od nje ostalo) i posebno životni standard obične raje će otići kvragu. ZATO cenzuriraju sve živo na internetu, ZATO se policija naoružava kao paravojska, ZATO propaganda pumpa desne protiv lijevih, crne protiv bijelih, žene protiv muškaraca, debele protiv mršavih. ZATO će sad krenuti serije ratova da se skrene pažnja sa totalnog kolapsa ekonomije i životnog standarda. Ovo neće biti lijepo i neće završiti uskoro. Zovite me crnjakom, nije me briga, ali brojevi su jasni.

1. ovo naprintano su bankarske rezerve (novac koji ne ide nigdje).

2. gledaš bilancu krive centralne banke (ECB se puni još i više, a nije globalna svjetska valuta, BOJ bolje da ni ne komentiram, oni su već i dionice sa svoje burze počeli kupovati 🤦).

3. prije se zapitajte zašto je Euro umjetno jak i kako to Europi, koja je izvoznička sila, uopće ide u prilog?

4. Kina nema valutni swap sa Amerima nego cijela priča ide Yuan u Euro, pa Euro u Dolar.

5. ako netko do sada nije skužio da upravo Kina manipulira cijelim tržištem (naručuje puste commodities, pa cijena raste, pa onda brodove koji to donesu drži mjesecima u luci na iskrcaju, pa onda vozarine rastu), onda mu nema pomoći.

6. Ameri će se izvuči, jer su demografski bolji od nas (Europe) i još uvijek nisu zadojeni socijalističkom propagandom.

• Američki predsjednički izbori 2020

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 3:01 PM
    Quote from etoimene

Kakve veze ima ova rupa

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…i-foto-20210108

i IT security

https://www.zdnet.com/article/italia…nse-data-theft/

sa ovom temom?

ne vidim nikakve veze.

ionako je sad sve gotovo, sudovi su svoje rekli, a Republikanci napravili grešku u koracima, jer nisu poslali dvostruke elektorske glasove.

novi izbori su tek 2022., a do tada će se ionako sve ovo zaboraviti.

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 2:09 PM
    Quote from lebowski

Uhvatilo te na krivoj nozi pa je reflation trade.

Quote from bjane

CASH-R-A...

Loša procjena za burzovnog ulagača.

haha, nije mene ništa uhvatilo na krivoj nozi.

ne ulazim nazad dok se tržište ne očisti od ludila.

bidovi su svugdje šuplji, svi su nagnuli na jednu stranu broda.

al ionako se ne pumpaju dionice koje su meni napete, pa mi dođe na isto :saint:

• st-brajo
    • January 8, 2021 at 1:36 PM

na djelu je čisti reflation trade.

po zdravom razumu, na duži rok, totalno neodrživa priča.

al, Bože moj, uživajte dok traje (do FI za Q4).

samo se nadam da svi imate targete za izlazak.

ja sam i dalje "konzerva" i čekam u CASH-R-A.

pusa svima :*

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 6:18 PM
    Quote from Marielena
    Quote from rambo_5

Mislim da je prilično jasno što će se dogoditi kroz godinu / dvije, a mi smo to prošli već 1988 / 89 u vrijeme Ante Markovića - inflacija.

Na grafu se jako lijepo vidi da je samo u 2020 naštampano dolara kao u razdoblju 1980 - 2007, a toj lovi treba vremena da se spusti do Malog Mate, bar godinu - dvije. U tom razdoblju oni do kojih prvih ta lova dođe kreću u shopping po još niskim cijenama, zato divljaju burze, nekretnine i crypto. Problem nastaje kad se lova spusti do raje, tada troškovi života podivljaju, a kad se to poveže sa Corona recesijom, dobijete najgori makroekonomski užas: STAGFLACIJU. Iz toga se skoro nemoguće izvući bez gadnih rezova i povezanih društvenih nereda i nestabilnosti.

Problem je što ovdje nemamo više disfunkcionalnu Jugoslaviju sa 800 tenkova, 500 aviona, 1500 topova i par razarača - ovdje imamo Imperij sa 4.000 nuklearnih bojnih glava, 50.000 tenkova i BMP-ova, najjačom avijacijom i mornaricom. Kod nas je gadno završilo, a ako kod ovih krene, neće nitko ostati pošteđen...

Mali tip za ulaganje sljedećih godinu-dvije: NAFTA I ZEMNI PLIN.

Tpng i Ptkm mozda?

ma kakva nafta.

ako cijena ode preko 60$ barel, opet se pali shale industrija u USA, a to ni Arapi ni Rusi trenutno ne žele.

ono što će igrati je zemni plin, jer Rusi razvijaju elektrane na kombinaciji zemnog plina i vodika.

btw., čim se Arapi ponovno mire s Katarom, vidite koliko je sati.

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 6:11 PM

Flight

pošto si ti dobro involviran u bankarski sektor, jel možda znaš kad Vujčić planira novu rundu QE-a ili Marić novo zaduženje?

to bi nam moglo dati odgovor na mnoga pitanja koja nas muče.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 4:54 PM
    Quote from Toni

Za UG ili A1 onda je najvažnije da Optima optika rasprostranjena tamo gdje su njihove potrebe za 5G. Zna li itko kako je rasprostranjena Optima optika?Zašto u Zagrebu UG gradi svoju mrežu u Sigetu i Zapruđu? Izvor ovoga je HAKOM. http://mapiranje.hakom.hr/hr-HR/SvjetlovodnaMreza

Kompatibilna nova UG optika s Optima optikom u smislu pokrivenosti? Koliko vidim A1 tamo ima svoju optiku (isto HAKOM,ali i A1 web).

"Izgradnja mreže obuhvaća i nadogradnju glav-nih IP/MPLS čvorišta u mreži Optima Telekoma u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, što ujedno osigurava i proširenje transportnih kapaciteta 100Gb/s telekomunikacijskim vezama. U sklo-pu razvoja IP/MPLS mreže, na nove usmjernike prebačeni su mrežni čvorovi u Zadru, Šibeniku, Puli i Pazinu dok su gradovi Knin i Sinj dodat-no prošireni sa 10Gb/s telekomunikacijskim vezama."

sve Vam piše u financijskim izvještajima.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 3:39 PM
    Quote from mitkko
    Quote from godo

Opet koristim vaš graf, valjda se ne ljutite. Ali opet može ispasti i ovako. Za sad po svemu obzirom da je sentiment ipak pozitivan vaš je scenario lako moguć, Ali ako dodje do presijecanja ove crte malo ćemo morati i ovo uzeti u obzir, Ja ću biti spreman za obadva scenarija.

Uvijek naravno treba biti spreman na oba scenarija. Ja ovdje na forumu uglavnom objavim samo onaj scenarij koji mi se čini izglednijim. Formiranje ovog patterna kako si pokazao je naravno isto mogućost, ali ne vjerujem da će to ovdje biti slučaj.

Da pojasnim zašto:

Kod H&S patterna nije važan samo oblik grafa, jako je važan volumen. Na ovom grafu nažalost nemam mogućnost prikazati volumen pa ga zato gledam za stranicama ZSE (vidi sliku ispod). Naime, prilikom formiranja Glave bi kupovni volumen trebao opadati u odnosu na volumen u lijevom Ramenu, i isto tako se povećavati prilikom pada cijene (desni dio Glave). Isto tako i prilikom formiranja desnog Ramena. Mi ovdje vidimo skroz suprotno ponašanje volumena - imamo veliki volumen na rastu, a mali na padu.

Također, kod ovakvih rastućih H&S patterna, uobičajeno je da desno Rame napravi retest prethodne trend linije koja se formirala u fazi crtanja lijevog Ramena i Glave. Kako je ova trend linija jako strma, ne vjerujem da ćemo to vidjeti, a u slučaju da to i vidimo, to više ne bih promatrao kao H&S pattern jer bi razlika između lijevog i desnog ramena bila prevelika (uobičajeno je da su vrhovi lijevog i desnog Ramena približno jednaki).

U svakom slučaju, valja i taj scenarij imati na umu.

PS. Vidim sada da sam dobio trofejčić za Autora :) Ajde, lijepo, sada bih vas počastio da rade birtije :)

Display More

jel može update vezano za ovu situaciju?

• Digitalni euro - digitalne valute

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 2:46 PM
    Quote from LodeRunner

Iako nam je ova tema otisla na daleke pasnjake ostavljam ovaj link za slucajne prolaznike.

Ukraine Government Picks Stellar Development Foundation to Help Build National Digital Currency

Pitam se samo kad se vec ide na model distribuirane baze racuna, cemu enkripcija? Jer u slucaju valute centralne banke sa centraliziranom bazom, nema potrebe za enkripcijom. Kao i kod nas sa "otvorenim skrbnicnim" trebamo imati i otvorene centralne valute pa da je svakoga sram koliko nema.

pa jeste naivni, kolega.

enkripcija je zato da se ne zna koliko će "odabrani" ove valute sami sebi naprintati.

a mi ćemo je dobiti onoliko koliko nam je uplate.

i još će nam davati rokove u kojoj je moramo potrošiti i kod koga.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 10:57 AM
    Quote from my moon

ja sam bio u gužvi i uz put trgovao, tek sam iza 22.00 čuo za Kongres. Blaženo neznanje. Tak da sam onaj pad smatrao " prirodnom korekcijom" i kupio Nike, zaradio, i tako anulirao jednu griješku debelog prsta prije.

Meni se čini da je odlučeno da tržište bude bikovsko. FUturesi jesu pali, ali se nisu zacrvenili, sad samo treba pamet u glavu i u pravo vrijeme u shopping. Imam dosta keša.

Pitanje je ići na najbrži prst il čekat?

FED neće imati izbora nego ići na yield curve control.

bježi im kamata na dugom kraju obveznica 10+ godina, a hedge fondovi tamo imaju najveću short poziciju u povijesti.

kad se krenu shortevi pokrivati, bit će rasprodaja svega i bijeg u dolar.

sad sve znamo.

jedina realna opcija je day trejdanje, zdrpi i briši.

bilo koji long bi vas mogao fino izmesti.

• Birtija

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 10:34 AM
    Quote from etoimene

Ograničenje brzine na 30 km/h?

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…i-grad-20210107

Baš me zanima koje je opravdanje za takav potez. Suludo. U svakom slučaju, kasica će se fino punit.

A i globalno zatopljenje štrajka ...

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20210107

pa naravno.

treba prevladati idiotizam dok se ljudi ne probude i ne progledaju tko sve od toga profitira.

samo šta će onda za većinu biti kasno.

• Američki predsjednički izbori 2020

• st-brajo
    • January 7, 2021 at 10:14 AM
    Quote from mikromakrto

Kako su ono pjevali Dukati prije 20 godina: "Amerika, Amerika, zemlja preko mora, nek ne ide, nek ne ide tko ici ne mora..."

Da se ovo desilo u nekoj drugoj drzavi, vec bi im Ameri izvozili demokraciju... Ovo se ni u Srbiji lani nije dogodilo, sumrak zdravog razuma

u tome i je zaeb.

Trump se jedini borio protiv "unutarnjih" neprijatelja, a svi prije njega su izvozili "demokraciju".

ekipa oko Bidena samo čeka da burza rokne, pa će i oni nastaviti s izvozom "demokracije" da ponovno većini ljudi zamagli ekonomske probleme koje imaju još od 2008., kad im već nije upalila magla sa manjinskim pravima.

tipujem na Iran i Venezelu.

Trump je napunio skladišta artiljerijom, ali ni metka nije ispalio.

sad je vrijeme da nova administracija ponovno isprazni skladište kako bi mi ponovno dobili "doktore i inženjere" iz Irana gratis.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt