1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • February 2, 2021 at 9:34 PM
    Quote from nascar

"U svojoj novoj prijavi podnositelj je naveo kako je, ponukan odbijajućom odlukom i razlozima navedenim kao prepreka pozitivnom rješenju zahtjeva, društvo United Group B.V. prenijelo sve poslovne udjele u društvu TOTAL TV B.V. sa sjedištem u Amsterdamu na treću nepovezanu osobu, trgovačko društvo

V-Investement Holdings B.V., također sa sjedištem u Amsterdamu.

"S obzirom da trgovačko društvo Totalna televizija d.o.o. više nije povezana osoba podnositelja prijave, Vijeće je nakon provedenog postupka i slijedom pravno odlučnih činjenica donijelo odluku da se predmetna koncentracija ne smatra nedopuštenom u smislu Zakona o elektroničkim medijima", kaže se u priopćenju."

https://lider.media/aktualno/vem-z…e-nove-tv-46830

Društva nisu povezana, ali korisnici Total TV-a imaju u određenom paketu neograničene pozive prema mrežama United Grupe.

Zašto navedeno trgovačko društvo ne bi moglo kupiti Optimu? Ako je moglo kupiti Total TV onda može i Optimu.

Display More

pa upravo to.

nema nikakve zapreke da upravo V-Investement Holdings B.V. kupi i Optimu, jer su navedena društva očito povezana svugdje, osim u RH.

pretpostavljam da su oni međusobne odnose riješili nekom pozajmicom UG-a njima ili na neki drugi zakonodavcu prihvatljiv način.

otprilike nešto slično kao što no name firma iz Slovenije (PlanetSport) odjednom ima novce za TV prava za ekskluzivan sadržaj za A1.

jedino je pitanje jesu li baš oni, uz A1, poslali onu ponudu za kupnju Optime koju je HT odbio, pa naljutio ZABA-u.

neka kolege koje se bave telekomima to malo probaju pročačkati :S

• PODR (Podravka d.d.)

• st-brajo
    • February 2, 2021 at 8:50 PM

meni je još veće zadovoljstvo čitati ovakve članke

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…a-afera-1075074

nadam se da je Gojko ušao s konopom da ga se, kad se sve stiša, netko sjeti izvući

• ZSE bets

• st-brajo
    • February 2, 2021 at 5:57 PM

šteta što na našoj burzi nema shorta za male investitore.

PODR bi, nakon današnjih događanja, bila odličan kandidat za tako nešto :S

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • February 2, 2021 at 4:59 PM
    Quote from lebowski

Grbešić ne mijenja baš često svoje politike, a jedna od njegovih politika je, iako je svugdje vrlo, vrlo većinski vlasnik, neisplata dividende. Ako me sjećanje ne vara, dividendu je isplatio samo onomad Koestlinu kad je nadigrao Nadana oko Kraša i zaradio silne milijune. Ako se varam, neka me netko podsjeti je li neka druga od Grbešićevih firmi isplaćivala dividendu do sad. A ako nije, ne vidim neki razlog da sad započne s tom praksom.

i meni se tako čini.

ako Mepas napokon misli vratiti neke uložene novce, ne vidim logike da isplaćuju dividendu.

za ovu sumu + cash iz Agrokora, mogao bi Saponiji prodati Koestlin i tako se namiriti.

on se sa BDMR fino "oženio".

pretpostavljam da će ga, u nekom trenutku, likvidirati ili držati kao neko društvo za investiranje, a njegovu imovinu prebiti sa potraživanjima Saponije i pustiti dalje Dajani da upravlja sa svime, diže vrijednost i traži nekog ozbiljnog kupca za cijelu buduću Saponija Grupu.

za male dioničare, najbolja opcija bi bila da Mepas ostane vlasnik 51%, a manjinski paket proda mirovincima.

• Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

• st-brajo
    • February 2, 2021 at 11:25 AM
    Quote from nalet

Gledam i ja slične stvari. Bojim se da bi se moglo desiti što si napisao. ETF nove tehnologije po 400% rast u godinu dana...skoro sve je napuhano.

Jučer sam kupio Alibaba, nisu toliko rasli zbog poznatih razloga. Danas im je izvješće.

ma znaš šta, puna mi je kapa ganjanja kupi skupo da prodaš još skuplje.

al jedino što me spriječava da složim svoj Dragon Portfolio je to što je u ožujku upside potencijal ovoga što mi je napeto bio x2 na sadašnji.

tako sam i Optimu bio kupio po 3 kn, umjesto po 2 kn.

je da se na kraju zaradilo, al moglo se to i bolje.

čisto me strah da ne preuranim, mada vidim da se i to tržište sada počelo buditi, tako da sam sad na 100 muka :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 10:59 PM

kad mainstream "nounari" počnu pričati o dionicama, vrijeme je za polako početi puštati crtu :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 10:56 PM

po svemu sudeći, obzirom na situaciju sa commodities-ima, čini mi se da će ovdje, u skoro vrijeme, biti dobra prilika za izaći s nekim profitom, dok tržište još ne shvati da ovaj reflation rast nije dugoročno održiva priča.

ova dionica je čisto za trejd, al za "ženidbu" nikako.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 10:48 PM
    Quote from tiko1

firma ok posluje samo muči me tečaj rublje planiram iči na skupštinu pitat zašto ne hedgiaju tečaj, možda Marinka pitam zašto je prodavao dionice po 130 jesenas, imate li koje pitanje?

pitajte po kojoj kamatnoj stopi dižu kredite da isplate dividende?

tako ćemo znati koliki svake godine moraju imati rast da u budućnosti ne budu u problemima.

• DRY BULK

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 10:34 PM

nekad je korisno pogledati koju kinesku propaganda TV.

zbog ovog mini bull marketa na commodities-ima kineski potrošač već lagano stenje.

retail sales u konstantom padu, a cijene uređaja sve veće.

bojim se da ništa od enormnog oporavka u 2021. i dalje.

a ako krenu printati i dijeliti novac, čini mi se da bi od takvog scenarija mogli profitirati samo plemeniti metali.

pratimo konačni razvoj situacije.

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 10:27 PM
    Quote from harpun

kako je već pisano

https://www.poslovni.hr/kompanije/svje…trziste-4270570

sad je jasno zašto cijena raste.

kao i po običaju, mali uvijek zadnji saznaju razlog.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 10:06 PM
    Quote from BSOD

Danas je dan baš jako loše počeo, ali je završio odlično.

Kupio BB pola dolara prerano i pola dolara ga prerano prodao.

Uzeo i AMC na 14.01, nakon čega je bio jedan dip do 13.70, tu me panika ošinula, čekao sam ga da se vrati, vratio se, no prodao sa 2% minusa. Nakon toga je naravno otišao na 14.50. Ok.

Ali CNDT izvlači dan, kupljeno na 4.80, dobra količina, prodano na 5.03.

Sve u svemu, samo nek je plus. Primjećujem veliku količinu nervoze, zato svaki dan sve opreznije.

I MVIS mi je pobjegao za 1 cent, da bi se odbio na 7.50. Moj nalog je stajalo na 6.99. :D

Display More

tko bi rekao da će trejdanje u USA postati kao ganjanje vlakića na ZSE, pogotovo kad ima izać, a vagon krene unatrag :S

• Ulaganje u zlato

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 5:26 PM
    Quote from trial
    Quote from emil

srebro je u pumpu klinaca s wallstreetbets

Problem je što im je za GameStop trebalo puno manje novaca. Da bi napucali srebro u kojem su ulagači širom svijeta, zbog čega je to jedna potpuno druga i veča priča, trebat će im milijarde dolara. A to ipak baš i nemaju koliko god se udružili. Zato i zapinje na 30 dolara po unci.

je, a di je još JP Morgan koji ima srebra više nego cijeli COMEX skupa :S

• Moderiranje Foruma

• st-brajo
    • February 1, 2021 at 4:17 PM

možda ne bi bilo loše otvoriti i rubriku Kaznionica i pod teme Žuti karton i Crveni karton? :/

ionako piše u koju te se temu premjesti ako zastraniš.

npr. za vrijeđanje da je izravni crveni, a za trolanje i spamanje tema žuti (2 žuta = crveni)? :/

ako netko skupi više crvenih, onda hlađenje do kraja kvartala?

i onda svaki kvartal iz početka (osim za višestruke račune)?

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • January 30, 2021 at 12:05 PM
    Quote from zlocesti

Hoćeš nećeš, puno je očiju uprto u Optimu

Should I stay or should I go ??

Činite kako vam je drago, ja ostajem :S

Gledala jutros u grah.

Ništa za demantirati scallopse u nizu, ahooj..

Tražila i divergencije, ne vidim ih...

Chaikin okrenuo gore, novac ulazi, iz bilo kojeg razloga

Kažu da je stotinu razloga za prodaju, al' samo jedan za kupnju :S

Što kaže ostatak ekipe koja crta u potaji ?

Mitkko ?

Display More

uz CMF raste i akumulacija.

po daily-u i weekly-u MACD, RSI i Stochastic izgledaju dobro, mada je po monthly-u pregrijano.

po CMF i akumulaciji/distribuciji izgleda da novi novac ulazi na sva 3 trenda.

uz ATPL i ovo je legitiman kandidat za ZSE bets

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• st-brajo
    • January 30, 2021 at 9:03 AM
    Quote from mikromakrto

Ništa nije jače od američke avijacije i hrvatske administracije...

Samo čekam kad će propisati i oporezovat davanje džeparca klincima

jedva čekam da to netko upiše u registriranu djelatnost da inspektor dođe i pita te di ti je koncesija i imaš li ekološku dozvolu, a ti ga odvedeš u podrum di su načičkane grafičke :D

hint: ako je firma, moraš u podrumu imati i vatrogasni aparat radi zaštite na radu :S

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• st-brajo
    • January 30, 2021 at 8:10 AM
    Quote from alias

Cim su nijemci poceli zatvarati svoje secerane znas da stanje nije dobro. a imaju repe koliko hoces i proizvode jeftinije. Oni su zatvaranje najavili prije dvije godine. vec tad znas koliko je sati

kako to?

a "zelena" energija, povećani udio etanola u gorivu, to njihovim "zelenima" nije opcija? :/

• ZSE bets

• st-brajo
    • January 29, 2021 at 7:20 PM
    Quote from migra

ajde neka ostane zabilježeno kada me već povlačite za tipkovnicu.

moj investitorski instikt kaže da netko na atpl radi višljih ciljeva nekome drži nogu na kočnici.

naravno nije prvi puta ali to je sada manje važno.

uskoro se očekuju snažni temelji za bježanje noge sa kočnice pa bi tu posao trebao biti olakšan.

glavna poluga za to drvo od kojeg bi trebalo ne vidjeti šumu je FI koji je očekivano loš ili malo bolje od toga ALI

na toj babarogi cijena je prepolovljena u zadnjih godinu dana,previše,,koliko je fer i održivo prosudite sami,malo popratite tektonske promjene u dry bulku.

ima toga već hrpe ispisanog,kome se da čitati,kome ne rezimirat ćemo nekad koja će biti cijena toga.

inače atpl je u mojih top 5 kandidata za prinos godine na zse.

možda griješim,nebi bilo....

Display More

ma kolega, ja trenutno još uvijek nisam za ženidbu, al ako se negdje mogu dobro provesti i pri tome zaraditi, takve prilike ne odbijam ;)

uostalom, nek i ostali tehničare bace oko.

makroekonomske prilike su do sredine ožujka povoljne (ne vidim nikakve potrese negdje na tržištu), pa ajmo i mi na ZSE malo bit "ludi" i vratiti kraljicu ATPL na tron, tamo di i pripada :S

• ZSE bets

• st-brajo
    • January 29, 2021 at 7:12 PM

sad ću i ja ovdje početi kao i migra na Dry bulk-u :D

Lenac je bio dobar prema meni, al je do bola nelikvidan za ovakve manevre.

sa Saponijom imam love hate odnos, al vrijedi ista stvar kao i za Lenca (osim ako ne izađe neka glasina da se prodaje).

zasad je s naftom sve u redu, pa TPNG nije opcija (iako tehnički dobro izgleda).

ostaju nam ATPL i Optima (kraljica i princeza) :S

što se princeze tiče, tamo imamo dokazane kočničare na razini 6,50, dok na ATPL to trenutno ne vidim, a upside potencijal je 200+ kuna u prvom valu, pa hlađenje do 190, pa napad prema 240+, pa sad :/

• Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

• st-brajo
    • January 29, 2021 at 7:03 PM

nalet

bravo za inicijativu :thumbup:

ja gledam uranium ETF-ove, gold i silver junior minere ETF-ove i rare earth ETF.

gledam i neke dionice i ETF-ove vezano za nove tehnologije, al sve navedeno zasad samo gledam, jer očekujem prvo jedno fino deflacijsko izbijanje :S

• DRY BULK

• st-brajo
    • January 29, 2021 at 6:40 PM

mitkko

kad napadamo ATPL? #ZSEbets

bacio oko na graf i čini mi se da je sad u ovom padu prilika za kupnju :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt