Sherlock Holmes i Poirot su bili amateri prema nama
majke ti mile, ovdi samo fali Televisa Presenta.
na kraju će Optima saznat da je sama svoj vlasnik
Sherlock Holmes i Poirot su bili amateri prema nama
majke ti mile, ovdi samo fali Televisa Presenta.
na kraju će Optima saznat da je sama svoj vlasnik
Šve crveno danas, i meni će pokupiti stop nalog, šmrcko
Nikako se obogatiti
ma sve na US marketu je ovih dana pošeremećeno.
evo, oni su već prešli na ljetno vrijeme, pa su nas svih uhvatili na krivoj nozi
nemoj tako brajo!!! pa ne misliš valjda da će nam zloćka propasti, pa da krene u kuharske šouove na tv!! ko ovi naši silni pjevači i pjevačice!
pa mogla bi i zlocesti gostovati u raznim tv emisijama.
prvo kod Karduma da nam crta TA i uči nas trgovanju na ZSE, a onda kuvat kod Barbare Kolar da podijeli s nama svoje specijalitete.
kad Morana može kuvat na TV-u, pa se presvući i odraditi Potjeru, šta ne bi mogla i zlocesti 🤷
što počinje rat ?
"Za operatere pod okriljem HT-a nemamo informaciju o njihovim namjerama, naša ponuda je identična dosadašnjoj i nije bilo nikakvih promjena. Ugovor ističe 30. svibnja ove godine."
mogla bi bit vatrena završnica kako se ključni rokovi bliže.
dobro je svima maga rekao.
čuvajte svoje papire i po bidu skupljajte tuđe
otkad Nokia polaže optiku?
molim pojašnjenje od onih koji se razumiju u problematiku
Nokia proizvodi i ugradjuje PON opremu, kao i telco opticke preklopnike potrebne za spajanje udaljenih telekomunikacijskih ormara, kakve vidite po cesti za olaksavanje pasa. No ovo je cisti unapred napisani u onda prepisani tekst izmisljen u marketingu Telemacha.
Ovih dana u guzvi pa ne stignem u detalje, ako to ikoga uopce i zanima.
a jel to kompatibilno sa onim Cisco-vim centralama koje Optima već ima?
Novi Zakon o elektroničkim medijima neće nametati nikakve obveze vezano uz uvrštavanje naplatnih kanala u kataloge pojedinih teleoperatora, kao što to nije slučaj ni u jednoj drugoj europskoj državi”, poručuju iz Ministarstva kulture i medija.
ključno je ovo naplatnih
otkad Nokia polaže optiku?
molim pojašnjenje od onih koji se razumiju u problematiku
o ovome sam Vam i govorio
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…cenzura-1084171
UG, ako pošalje ponudu, ovdje cijelu situaciju kontrolira.
pratimo daljnje poteze.
evo jedan dobar recept vrhunskog kuhara.....uz male preinake može se primjeniti i na ovoj našoj burzi.....
čim sam u članku vidio Head & Shoulders znao sam da je ovo recept za zlocesti
Display MoreNe razumijem sto Ingra ima veze u reprogramiranje duga Tpng????
Kolega da li ste ikad dizali kredit u banci?
Po vasoj izjavi sigurno niste.
Da li znate kako se kamate za kredite plaćaju?
Znaci da vam ukratko objasnim kamate od prve rate otplate kredita idu vece prema zadnjoj otplatu kad je najmanja,dok anuitet ide od najmanjeg do zadnje otplate kad je najveci.
Sukladno tome kako st-brajo govori da su podigli kredit 2015,predpostavljam na 10g, mozda i krace,su do dana danasnjeg platili najvece kamate. Nije mi jasno da su u drugom polovini otplate kredita sa podosta smanjenim kamatama, oni podigli novi kredita sa novim kamatama koje sigurno nisu manje?!
Refinanciranje ili reprogramiranje se radi da bi se smanjili anuiteti, sto znaci da nisu mogli placat prosle obveze pod tim uvjetima.
nisu mogli ili nisu htjeli.
vjerojatno ima i neka caka s knjigovodstvene strane zašto se to radi, jer znam da sve firme vole da im rate kredita budu tolike da im taman pokrivaju dobit kako ne bi plaćali porez.
ne vidim da je ovdi ikakva panika niti da prodaju brodove da bi ih iznajmili nazad.
jedino što ovdi neće biti divke, al kao da je to ijednom ulagaču u TPNG ikad i bila opcija.
meni ovdi nikakvi alarmi ne zvone 🤷
neki prodaju
ADPL BOBAN JOSIP -4,757 -0.11% 56,593
bivši predsjednik uprave i NO neće da skupi divku.
zanimljivo.
al ajde, ovu prodaju još i mogu razumijeti, al onu sadašnjeg PU i to na minimumu, e to mi ni dan danas nije jasno
neki prodaju
OPTE RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. -1,338 0.00% 876,193 ne znam zašto se blamiraju sa prodajom tog sitniša. ako hoće prodati neka se ugledaju na dioničare koji jednim potpisom prodaju 2,2 mil komada
ma ionako svi znamo cijenu.
samo neka cijede.
nema se potrebe gurati, kad se još uvijek može (do)kupiti jeftinije.
ovaj put svima samo uslugu čine.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f518e4c6e97.pdf
I njima je dosla voda do grla.
Dizu kredit da bi zatvorili stari 🤔🤦♂️.
pa ovo je nešto najpametnije što se sada može napraviti.
budite sigurni da kamate 2015. kad se dizao stari kredit nisu ni približno bile povoljne kao ove danas.
mene iskreno čudi što se i više firmi sada ne odlučuje na slične stvari.
ova situacija s virusom je bila i više nego odlična prilika da se "popegla" bilanca.
uostalom, šta nije ni Ingra napravila nešto slično, pa ste to tamo pohvalili?
Kolike su šanse da se pređe 200 kn
to je teško predvidjeti.
prvo bi na ovim razinama bilo uputno napraviti određenu tehničku potporu.
ako ne izdrži, slijedi pullback prema cijenama s kojih smo i krenuli.
brajo
pa od kuda ga to izvuče!!?? stogodišnji graf!!??
ovaj graf Vam samo pokazuje di su kupci, a di prodavači i neke ključne razine.
TA Vam ne govori je li nešto skupo ili jeftino, već samo di se tko nalazi i zašto je cijena baš došla tu di je došla, a ne negdi drugdi.
ako nema cijena u prošlosti, onda Vam igraju samo fibo linije
Ma pročitala sam ja to, al' ne razumijem.
Do sada su to kupovali od Uniteda.
Sada neće.
Od koga će ?
I zašto ?
dok god se kanali UG-a plaćaju, ove zabrane su nebitne.
bit će zanimljivo što će biti ako zabrane ostanu, a UG kanale ponudi gratis.
a pogotovo ako pajdaši iz A1 i HT-a uskrate gledateljima N1.
onda će imat posla i EU komisija.
ova 2 se bahate, al UG može zadati šah mat.
pričekajmo ZEM, da vidimo što će nam Ministarstvo lake šetnje u konačnici servirati.
bye bye CNDT @ $7
rasprodao sve
impresivan rast s početka ožujka i $6 koliko je bila cijena
ali plašite me pomalo s tim rastom kamata (i inflacije) pa se rješavam ovih dugoročnih iz portfelja
ma ne bih ni sad da nisu dali neuvjerljiv guidance za Q1/21
ma nema plašenja.
npr. ja trenutno "pušim" na "osiguraču", al zato mi ovo drugo fino poteže.
s druge strane, "osigurač" mi ima mogućnost eksponencijalnog potezanja prema gore u slučaju pada (indeks + short squeeze).
al možda jednostavno imam više sreće nego pameti, pa ne bi svima preporučio ovu moju taktiku.
pogledaj malo odnos VIX i MOVE indeksa (MOVE ti je VIX za obveznice).
kad jedan ide put gore, drugi ide put dolje, ali kad MOVE poraste, obično VIX krene za njim, pa MOVE počne padat, a VIX raste.
vjerojatno si primijetio da ja ulažem tražeći neke macro disbalanse.
a hoću li biti u pravu, vidit ćemo u slučaju neke jače korekcije 🤷
btw., ako niste primijetili, kod Amera se već promijenilo zimsko u ljetno vrijeme, pa trenutno možete početi trgovati uru ranije
Kolega splitski brajo,
Hvala na analizi s tehnicke strane.
Inace, kad se pogleda onaj veliki prvi rast oko 2004 pa isto veliki pad oko 2006 te onda veliki rast oko 2008 vazno je napomenuti da se tu radi o relativno malim razlikama u utilizaciji flote. To se najbolje moze vidjeti u izvjestaju od Cleaves-a koji kolege marljivo postaju.
Ako pak stvarno ozbiljno nastupi ona EEXI prica u 2023... E, to ne da ce biti 100% nego ce biti 110%, ali onih 10% plovila nece postojati. A tad se desava singularitet. Nije nemoguce ni da se ode na 20k. Jer sad jest flota dvostruko veca, ali je kolicina para u globalnom sustavu mnogo veca od toga.
malo sam se zeznuo.
kad se stavi chart logaritamski, onda to još ljepše izgleda.
u svakom slučaju, ovo iznad 3000 više nisu nikakvi veliki otpori.
ekipica na temi je navela sve što se tiče kretanja broja flote (ako sam dobro skužio, flota se iz razno raznih razloga smanjuje).
emerging markets će, čim se ovo s virusom malo smiri, goriti, a meni je kod brodara, za razliku od samih commodities-a bolja priča, jer brodari ne bi trebali trpjeti od margin squeez-a (ako ih je sve manje), nego će se to eventualno prebaciti na minere i proizvođače, a roba (ili sirovine ili gotov proizvod) se mora prevesti do krajnjeg kupca, tako da bi se brodaru trebalo platiti koliko god traži, jer, u protivnom, nitko onda neće ništa zaraditi.
eto, čisto neko moje razmišljanje 🤷
evo nešto i za moje vječne Opt(imiste)
ukoliko ne bude nekih globalnih potresa na tržištu, meni ovo, sve do jedne već poznate cijene, djeluje kao supply zona.
po nakupljenome, imamo neke otpore na 8 i 10 kn (moguća konačna cijena )
obzirom na informacije koje su nedavno izašle, rekao bih da su iduća 2 tjedna ključna
sada valja pošteno iscijediti prodavače (di su sad Addiko i RB-ica kad ih trebaš ), malo gore-dolje, da se možda napravi i Wyckoff, pa jedno završno cijeđenje (opruga
) i onda raketa.