1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • April 20, 2021 at 10:59 AM

evo nešto i za ljubitelje tankerića

https://www.seebiz.eu/energetika/blo…otrosen/256053/

• DRY BULK

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 10:25 PM
    Quote from 5. Element

Savjetovat ce kad panamaxi budu 50k.

to samo govori da ovo treba kupovati dok nitko ni ne spominje niti štapom hoće dirati.

glavno da se na ZSE nema di uložiti :S

• DRY BULK

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 10:06 PM

evo na CNBC melju li ga melju, pretaču iz šupljeg u prazno, a nitko ne spominje brodare.

Jime moj, slabo ti to nešto svituješ ekipu :S

• DRY BULK

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 1:23 PM
    Quote from jasko

Cleaves on dry bulk: buy, buy, buy

https://splash247.com/cleaves-on-dry-bulk-buy-buy-buy/

treba ovo poslati Jimu Crameru :D

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 9:56 AM
    Quote from hugh

a što će nama onda burza s koje investiori i izdavatelji dionica odlaze ća a novih nema?.......nije li smisao burze između ostalog privlačenje novih izdavatelja i investitora?.........

kao i sve u RH, nešto se pita i državu.

a zašto se države opire da:

1. unovči svoju imovinu

2. uključi u upravljanje firmom male dioničare, mirovince, institucionalce, i slično

3. (re)aktivira trgovanje na burzi,

ja nisam adresa za takvo nešto 🤷

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 9:51 AM
    Quote from alfa

Fantastična duoptrija. Tako i ti prodaješ, spuštaš cijenu dok netko ne kupi,uz jaku antipropagandu vrijednosti i perspektive "robe" koja je na prodaju, a oni koji se ne slažu s time neka idu ća, kao što ćeš i ako se baciš u rentanje kuće gledati kurs turske Lire.

a kako bi drukčije država trebala nešto prodavati da te ne zafrkne nego tako?

svi nešto kukate, al to je jedini način da nešto frških para uđe na burzu i da se vrati povjerenje u tržište kapitala.

a ti slobodno nastavi sipati frustraciju i ne davati nikakve prijedloge :*

• Best buy

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 9:44 AM
    Quote from LeoNT
    Quote from KicanCRO
    Re

Moj best buy:

Saponija, ovo ce biti jako dobra godina za Saponiju, nisam usao na vrijeme, ali i dalje ce rasti, bit ce tu jos dobrih kvartala.

...

Ajd da smo i ovo dozivjeli. SAPN u Best buy. Bit ce tu jos dobrih kvartala kao sto kazete... :)

Slijedeci tjedan FI za Q1 koji bi trebao biti puno bolji nego isti kvartal prošle godine...

Al, ne treba nista SAPN uljepšavati... dobra je to firma...

Display More

trenutno je sveopći burzovni konsenzus da su ciklične industrije ono što treba kupovati.

ovdi su jako dobre rezultate gurali prilično jeftina nafta i slabi dolar.

ako se trend nastavi, mogu se složiti s ovom konstatacijom.

izvješće za Q1 bi nam trebalo sve razjasniti.

ja osobno ne volim kupovati firme koje ovise o cijeni sirovina i potrošačima koji svoje potrebe mogu downsize-ati i početi odbijati više cijene.

po meni su i dalje jedini očiti best buy brodari (di ovog rizika uopće nema), a to očito misli i "veliki vođa" sa Optime i Saponije koji na ovim cijenama više ne podebljava nego kupuje baš kraljicu Atlantsku.

obzirom da je isti do sada savršeno pogađao tajming, čisto sumnjam da će baš 3. put zeznuti.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 8:56 AM
    Quote from diokidina

Na clanku doticnog novinara sam zaradio na dionici Varteksa, dionica je u par dana isla sa 20 na 30kn,sto mozete po datumu clanka provjeriti. Normalno od to toga posla nije nista bilo.

https://www.google.com/url?sa=t&sourc…d=1618644840737

I ovaj nesto svjeziji clanak u svezi Dalekovoda ne treba komentirati, jer je pisao da doticni firma ide u stecaj.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…realna-15036978

Iz krugova njemu bliskih znam kako doticni funkcionira.

ovaj je očito iša na školovanje u sportsku redakciju Hajduka, a ništa kod nas ne miče tržište kao "nounari crvi".

kad narastem, plaćat ću i ja parsto kuna za članke :S

• Best buy

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 8:53 AM
    Quote from KicanCRO

Ne prevoze isti teret nit je ista potraznja za svim resursima pa im ni cijena prijevoza nije ista. Uglavnom sve sto vas zanima oko toga imate na temi dry bulk i TPNG( admin je kao Pierluigi Colina, lak na kartonu, voli me iskljuciti pa da ne duljim).

ja predlažem da uvedemo VAR :S

• VART (Varteks d.d.)

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 8:47 AM

pa lijepo se nagodio s državom na način da utopi Đuku, a ovde dobije nešto slično kao i ekipa s Krš-Pađena, samo šta je on Bakić, znanstevnik, poduzetnik, investitor, hipster, a ovi s Krš-Pađena su seljačine bageristi, pa se njih može razvlačiti po aferama.

treba vidjeti kako će naš varaždinski Berkshire Hathaway ovdje u konačnici proći, mada se meni čini da cijeli ovaj projekt više djeluje kao WeWork.

• st-brajo
    • April 19, 2021 at 8:34 AM

a bogte, postajemo ka forum o Hajduku.

imaš to šta imaš, pravila igre su takva kakva jesu, kome odgovara ostaje, a kome ne ide ća.

tržište i burza se jednostavno može aktivirati na način da država krene u direct listing, tj. da narod ne vara preko suludih evaluacija kroz IPO (kao Sanader), nego da jednostavno papire izlista i da se isti kupuju po cijenama na kojima će se "razgrabiti".

za strateške firme ostavi 51% vlasništva sebi, 7% da bran'teljima i ostatak na direct listing.

jednostavno parkiraš na ask po nekoj cijeni, a ako neće po toj, onda skidaš dok "roba" ne ode.

tako se puni promet na burzi, a trgovanje moguće isključivo putem brokerskih računa, što znači da će opet kupit ljudi koji koliko toliko znaju šta rade, a ne neuka svjetina, koja sada baca HT, npr.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • April 16, 2021 at 3:19 PM

ja sam fino napravio update TV paketa i sad mi Jim Cramer može cijeli dan drkeljati.

FU, korekcijo.

stavljamo do zadnje lipe na zeleno :S

• st-brajo
    • April 15, 2021 at 6:21 PM
    Quote from zlocesti

A pogle mene

Koliko moraš biti vudren za ovo nacrtati, i ne izaći na vrijeme ?

Kupila na 2,80. Pohlepa. Pohlepa je neprijatelj strpljenju

Kada sam vidjela da ne ide u mom pravcu trebala sam pronto odmah izaći.

Crtati je dakle lako. Trgovati po nacrtanom baš i nije. Jedina mi je isprika da imam samo par stotina dolara unutra, al' grijeh je gubito novac

kolegice, pa Vi ste postali pravi Picasso.

šibaju fibo linije iz svih smjerova :S

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • April 15, 2021 at 6:08 PM
    Quote from buMBum

Sjećanje na čovjeka koga smo cijenili za vrijeme a i poslije studija:

Bruno Bušić hrvatske ekonomije :thumbup:

• st-brajo
    • April 15, 2021 at 6:04 PM
    Quote from alias

onaj QS pada kao lud. Izdao jedan shorter analizu da je sve to teska prevara. A valjda kao i vecina tih SPAC-ova. Jos kad trziste pukne, bit ce to jace nego 29. i 2008.

pa stalno ljudi izbacuju analize, al do sada tržište to nije šljivilo ni 5%.

#SamoStimmy

#S&P5000 :S

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • April 15, 2021 at 6:02 PM
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sa/2268728.aspx

Ima toga još.

Ova situacija je nekome bila životna prilika. Da se riješi neprilika običnih smrtnika.

tako je!

a Zavod u gubitku, bolnice u gubitcima

traži se povećanje doprinosa za zdravstvo

vidite poveznicu?

hebe se njima za covid-19, to im je prilika da se namire

i svaka vlast koja zasjedne isto, jer nema aparata da to spriječi

slučajna država!

Display More

nije to sve.

evo još malo "digitalizacije" na hrvatski način

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2269065

#FondZaOporavakEU :S

• st-brajo
    • April 15, 2021 at 9:30 AM
    Quote from Manu

Koruptivni rizik je uračunat u njegovu analizu. Ključna je ova jednostavna formula:

Niži trošak kamata + negativan neto dug stanovništva i države + novac eu fondova.

miriše mi na povratak Ćaće u reinkarnaciji Anemičnog i udio države u BDP-u na neslućene razine.

čini mi se da članska iskaznica postaje teški "golden ticket" (i dosad je bila, a sad bi mogla još i više).

ova digitalna i zelena magla neće biti dovoljna da uposli svu silu nekvalificiranih za bilo šta zato što su kod nas uvijek palili isključi mozak poslovi.

al nada umire zadnja 🤷

• st-brajo
    • April 15, 2021 at 9:19 AM

Šonjo, kao i ostali analitičari, upadaju u zamku brojeva koja se ne pretače u efikasnost.

uzmimo da su državni projekti već spremni i da se sutra može "palit bager".

tu ni izdavanje svih potrebnih dozvola nije problem.

problem je što sa projektima u realnoj ekonomiji, jer prosječnog uhljeba zaboli kiki na žurbu nekog privatnog investitora da i taj može "palit bager".

po meni će, dok god se ne promijeni stav prema pravim poduzetnicima (onima koji ne žive od državnih novaca), ovaj plan za oporavak bit plan za punjenje džepova političara i njihovih familija.

i tu HDZ-ovci trebaju Plenkija uokvirit skupa s Tuđmanom i dizat mu spomenike, jer je uspio izvući pare koje će ovi i njihovi jataci proćerdati, a to ovaj put neće platiti hrvatski nego europski građani.

teški slam dunk 💣

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • April 14, 2021 at 8:11 PM
    Quote from goldfinger

Dobili smo poklon u Pločama,hvala kolumbijcima.

Sad imamo novaca za stadion u Maksimiru, ako dobro razvodne imamo i za novi Poljud.

a zato NK Šibenik kasni sa objavom FI.

nisu sjeli prihodi od "nematerijalne imovine" :S

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • April 14, 2021 at 8:09 PM
    Quote from Jubito

A šta se imaš brinut, pa ne prokojiaje se Credit Suisse ! :)

Ako kihne, čekati ćemo još malo duže nego smo mislili. X(

samo nemoj da ti se ona Kabola koju čuvaš ukiseli :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt