1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 1:11 PM
    Quote from discover

eto ode +24%... sve je manje povoljna :D

- transakcije ili nalozi za trgovanje bez bilo kojeg drugog očitog opravdanja osim u svrhu povećanja/smanjenja cijene ili povećanja volumena trgovanja, i to blizu referentne točke tijekom dana trgovanja, npr. prilikom otvaranja ili blizu zatvaranja trgovanja; :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 1:04 PM
    Quote from plavac

Da, kada burza poraste onda će ponovo otvoriti short pozicije.

Ima veze i sa prošlogodišnjim short pozicijama s kojima je u minusu oko 30 mil. $, to je zajednička lova od njega i hedg fonda, u siječnju su napravili 35 mil. $ i sada kaže da bi to zatvorili od prošle godine. Ja sam u siječnju napravio 5.000$, kakav ludi mjesec

ne, 5.000 eura :P

malo ti je "prika" optimističan u vezi korekcije, al ajde.

danas "mlate" po S&P-u i drže ga točno na trend line-u.

znači, tu su ga "zakucali" i neće se to maknuti ni dolje ni gore dok god ne izađu FED-ove minutes večeras, znači do 8 navečer.

onda će "skužiti" da se ništa ne mijenja i onda će krenuti "pumpanje" koje će se nastaviti i sutra.

ali, iznenađenje bi moglo doći u četvrtak.

al pošto ni ja nisam siguran, malo ću promatrati, prije nego možda uđem u neku poziciju.

ako mi se sve kockice poslože, planiram uzeti UVXY.

ajmo svi skupa malo upratiti :)

p.s. zahvaljujem svima na tickerima, morat ću to početi pisati u tekicu :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 10:07 AM
    Quote from Moller

još ako Sunčanu povede da joj pomogne

i nama svima podijeli malo toga što troši,

meni je detalj da se krenula smijati na spomen riječi veliki, veličina, dovoljan signal da ona uopće nije koncentrirana na svoj posao nego joj se neke druge stvari motaju po glavi

ma to ona misli na onu veliku s toplim koju joj Marica "sprema u kuhinji", a možda i Ramo opet bude uključen :S

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 9:46 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from st-brajo

Dalićka došla na posao, "timbrala" karticu i dionica odmah poskočila.

Kako ce nam tek sve krenuti kad Dalicka preuzme Gazickin posao.

Pa nece biti dovoljno vaza na cilom svitu za toliko cvece.

ako se to dogodi, odmah mijenjam target.

Kuroda (BoJ) i Powell (FED) će bit goli k* koliko će njeno "božanstvo" Crobi-a nagurati.

ne rađa to majka dvaput :S

- transakcije ili nalozi za trgovanje bez bilo kojeg drugog očitog opravdanja osim u svrhu povećanja/smanjenja cijene ili povećanja volumena trgovanja, i to blizu referentne točke tijekom dana trgovanja, npr. prilikom otvaranja ili blizu zatvaranja trgovanja;

ako je dovoljno "daleko", onda nije prekršaj ;)

blaženi Fondovi, njihovo je kraljevstvo mafijaško :*

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 9:37 AM

Dalićka došla na posao, "timbrala" karticu i dionica odmah poskočila.

idući skok, kad joj tajnica donese kavu i kroasan.

a mi mali dobivamo "upute" da ne manipuliramo :S

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 8:23 AM
    Quote from my moon

oštar pad je posljedica straha od inflacije i potpisivsnja irsnskog nuklearnog dogovora, što će donijeti jefzinije energente.

doći će do totacije , iz fundamenata u rast.

to ja ne gatam, već bi to bio sažetak medija.

Saće farma opet divljat, imal u biotechu što za preporučit.

Jučer sam masno okreno ABBV, i ušao u BHP na vrijrme i inda su rast prekinuli svi navedeni strahovi u uvodu pa me vratilo na nulu.

I PANL je pao na početak dana.

Display More

ja i dalje hodl-am SPPI 🤷

slažem se, trebali bi se malo posvetiti ovim biotechovima/small pharma.

nisam medicinske struke, pa ne znam ništa o tome, osim da je dobro kad FDA nešto odobri :S

ako može malo pomoći, jer mi se čini da se u ovom sektoru krije "gadna para", pa da svi zaradimo, ako ništa, bar za "burek i jogurt".

meni će bit dosta za "kefir" :S

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 8:08 AM
    Quote from st-brajo

gledah malo ovog našeg Čkobi-a, pratih malo što napisaše/nacrtaše kolege godo i migra i pokušah vidjeti ima li tu šta i ugledah ovo :/

CBX - measured move

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

kolege tehničari, bacite oko i komentar :)

evo ponovno sličica.

po meni, isti pattern na ovom "malom" padajućem kanalu, iz kojeg smo "uletjeli" u ovaj "veliki" u kojem smo sada.

2 puta ascending broadening wedge, oba puta pullback, 3. put ascending wedge, manji pullback, pa rast na veće razine.

baš sam išao crtati prati li CROBEX ikakav pattern pri kretanju i uočio sam ovo što sam opisao.

Quote from hugh

ajd onda budi tak dobar pa baci oko i na crobex?.........vjerovatno to ne ide baš pravocrtno do 1700 ali, onako tvoje viđenje?..

naravno da korekcija ne mora biti "pravocrtna", ali nije trebala biti ni ova "srednja" (pa je zbog potresa i virusa bila), al opet, po meni, pattern je tu, i tehnički odrađuje sve po pe-es-u 🤷

bubimir  godo  mitkko  zlocesti

komentari su i više nego dobrodošli :)

• st-brajo
    • May 19, 2021 at 7:46 AM
    Quote from hugh

vidim prema onom zadnjem grafu od braje sa otporima koja sam na "zahtjev" tražio da budu iznad 320 kn dobro predvidio ovih 380 kn pa nek "baci" neki novi "grah" za atpl ako ovo pročita i ima volje.......

ja sam stavio onaj graf za ATPL di su zone tehničkog otpora.

očekivao sam da će "navala" stati na 330, ali ste je, svi skupa, nagurali na 380 i tu se sad trejd "umorio".

ja i dalje stojim pri tome da ide "pull back", znači trenutno prema zoni 330.

Quote from st-brajo

ATPL

popunili se neki prijašnji gapovi.

u ovom sada ludilu bilo bi dobro popuniti i ovaj na 330, pa da se cijena u ovoj zoni malo konsolidira.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ako ova zona ne izdrži, a vjeruje se u dugoročni uptrend, onda je "pod muss" obraniti 280, a di je mitkko uočio da je ključna zona zbog volumena, pa čak i ako cijela burza ide u korekciju.

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 3:16 PM

netko je pitao za okidač? :S

https://www.wsj.com/articles/fidel…t.co/LUyif4MFsm

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 1:51 PM
    Quote from 5. Element

To bi bila vrlo zestoka korekcija, ali nije jasno sto bi trebao biti okidac. Kriza prolazi, cijepljenje ide, krece puni oporavak. Napad na 2200 mi se cini realnijim nego 1700.

možda indijski soj, sezona ispod očekivanja, FED će napraviti nešto neočekivano? :/

ne znam ni ja što bi trebao biti okidač, al koji god graf gledam vani, vidljiv je "zamor materijala" 🤷

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 1:02 PM
    Quote from NaBiduAsku

to bi bilo divno ali da li je realno?

ovaj veliki wedge je "uvećana" slika ovog malog wedge-a od prije.

svi indikatori zovu korekciju.

znači, prvo ćemo se spustiti nekih cca 250 bodova, a onda napad na nove visine.

meni, tehnički, ovo sve odgovara 🤷

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 12:50 PM

gledah malo ovog našeg Čkobi-a, pratih malo što napisaše/nacrtaše kolege godo i migra i pokušah vidjeti ima li tu šta i ugledah ovo :/

CBX - measured move

kolege tehničari, bacite oko i komentar :)

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 10:01 AM
    Quote from Philidor

Kolega, nije ni Google nekad imao intrinzičnu vrijednost, već samo algoritme. Postoje i unaprjeđuju se blockhain tehnologije koji pružaju mnogo više od "digitalnog novca", već praktički predstavljaju zasebnu infrastrukturu, ali vrijednost toga je vrlo teško odrediti u začetku. Za pravu masnu zaradu treba biti ahead of the curve...

je, al trenutno se u to uklapaju samo Cardano, Ethereum i Polkadot (onoliko koliko sam, barem ja, s time upoznat)

i još ne znamo koji će na kraju prevladati 🤷

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 9:40 AM

evo još malo odgovora na pitanje zašto slovenski ETF "razvaljuje" ovog "našeg"

https://www.seebiz.eu/trzista/sloven…nflacije/258082

• Američki predsjednički izbori 2020

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 8:55 AM
    Quote from etoimene

"elder abuse" =O :rolleyes: Kakav komentar?!?!

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=117880

• Lokalni izbori 2021

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 8:24 AM
    Quote from Paulie

Ispada da viškova nema, kao što sam i predvidio sve ostaje po starom, nitko nema hrabrosti da napravi potrebne korake. Hoće li podijeliti lopate i krampove uhljebima koji imaju 10-15 tisuća kuna neto plaće da obnavljaju Zagreb, ili kako su to zamislili ?

U Splitu postoji Kerum koji je bivši bagerista pa bi pomogao u ovoj obnovi svojim profesionalnim zvanjem, ali 90% ovih uhljeba nikad nije držalo niti lopatu u rukama, a kamoli nešto drugo :D ^^ .

Benčić je istaknula će se vratiti usluge koje su date u outsourcing, te će se napraviti preustroj zaposlenika u gradskoj upravi. Demantirala je optužbe da će u Gradu biti velikih otpuštanja zaposlenika.

https://hr.n1info.com/vijesti/sandra…se-cega-bojati/

ma Zagreb je "kašeta brokava", a ni u Splitu nije ništa bolje (osim šta nas nije pohara potres nego dugogodišnji nerad javnih službi, al šteta je otprilike slična, drugi grad u državi, a infrastrukturno totalno devastiran), tako da Plenki neće biti puno nesretan oko ishoda.

u Osijeku njegova Tramišak drži "kesu", a to je sad osvojio.

i sad još ima i ovu hrpetinu para iz fonda za "oporavak" za podijeliti "svojima".

Pirova pobjeda oporbe.

baš jučer na TV-u gledam koliko nas je koštala megalomanija oko autocesta, kad je isto bio commodities super cycle, i kolike dugove je to ostavilo.

a čini se da se sad ista stvar ponavlja, samo što su sad dodali i željeznice.

kao što rekoh Ćaća 2.0, a svi znamo šta se desilo kad je Ćaća 1.0 "sjašio" i šta je ostalo nakon toga.

dao Bog samo da Ćaća 2.0 nagura CROBEX na razine Ćaće 1.0, pa da se stignemo fino ukeširati i na vrime uteći, prije nego opet bude "nebo na zemlju".

• st-brajo
    • May 18, 2021 at 8:08 AM

evo, čovik je sve reka i nacrta

a Big Short Michael Burry se kladi na propad Tesle (vjerojatno time i Nasdaq-a i S&P-a, zbog njenog težinskog faktora).

počnite razmišljat o hedge-anju rizika i budite jako oprezni sa long pozicijama ili barem stavite stop loss-eve 🤷

• st-brajo
    • May 17, 2021 at 10:34 PM

gospon Bife se riješio Wells Farga, a kažu da bankama ide nikad bolje :/

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• st-brajo
    • May 17, 2021 at 9:19 PM
    Quote from tollway

kaj je sad ovo!!?? energija naturalis uletjela na drugo mjesto sa 22%!!??

to bi otprilike značilo, dat ćemo Vam "ruke" u fondu, a Vi nama zauzvrat Dalekovod :S

• Lokalni izbori 2021

• st-brajo
    • May 17, 2021 at 6:34 PM
    Quote from Paulie

Prije bih rekao da većina ljudi radi neki posao za 5-10 tisuća kuna, i svaki mjesec potroši sve što ima. Ljudi jako malo investiraju ili se bave drugom djelatnošću, tako da većinu to ne dira.

Ali na ovaj način smanjujemo priljev novog kapitala, kažnjavamo uspjeh i potičemo prosječnost.

Hrvatskoj nužno treba poduzetništvo, mali porezi, isto kao što je Irska napravila.

pa nije naša Hrvatska tu sad neka sponozuša da je okolo voda bogati poduzetnik.

ona ti je više neki umjetnički tip pa pada na barabe iz kvarta, iphone socijaliste ili pristojno odgojene dečke iz uglednih obitelji.

takva će ti prije "zabrijati" sa Benčićkom ili Borićkom, pa da i taj eksperiment proba.

iako, uvatila nam je "mala" već godina, a još uvik živi na tuđi račun :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt