Zar nisu u proljeće prošle godine namjeravali isplatiti nešto manje od 5 kn po dionici a, nakon zabrane, ostavili to u zadržanoj dobiti?
Ne vidim razloga da ne isplate barem 8 kn kad HNB odobri isplate dividende.
Zar nisu u proljeće prošle godine namjeravali isplatiti nešto manje od 5 kn po dionici a, nakon zabrane, ostavili to u zadržanoj dobiti?
Ne vidim razloga da ne isplate barem 8 kn kad HNB odobri isplate dividende.
Prvi put dobivam dividendu od Adrisa, odnosno da ne ide dividenda preko SKDD. Mislim da je isplaćen puni iznos, bez odbitka poreza i prireza.
Je li to točno?
Forum služi zarazmjenu informacija. Za korisne linkove.
Za druženje i žafrkanciju.
Na forumu se pak lako oboli od zaraznih bolesti , Straha i Pohlepe.
Dobro je čuti što drugi misle, no ponekad je teško pritom održati distancu. Ne podleći kolektivnom mijenju.
Dodao bih: na forumu ima jako puno ljudi koji pišu samo zato da navlače.
Neki vrlo prozirno i neuvjerljivo, drugi uvijenije. Puno svizaca mota čokoladu.
Ako je tako, dovedi ga meni ja ću ga izrezati...čak ću ti nešto i platiti😃
Dogovoreno, kad se ovi moji izraubaju parkirati ću ih kod Vas.
Kolega hvala na informaciji, ali mene zanima kolko teže metala, kad bi sad išli u rezalište ili kad bi se gradili novi...jer sad je željezo 15kn 1 kg, a prije nove godine je bilo 7kn..
Izrezati brod koji je odslužio svoje košta puno više nego što vrijedi čelik od kojeg je brod sagrađen. Mislim da je to odgovor na pitanje.
Da ne bi bilo nikakve zabune moram reći ovo: 2008. sam spomenuo slučajno i slučajno na ovoj temi. Nemam ATPL, niti druge brodare, ne nagovaram na izlazak ili ulazak. Površno pratim situaciju oko brodarskih kompanija.
Valjda me još uvijek žulja sve što se događalo te 2008. godine.
Ljudi se više boje rasta nego pada. Nevjerojatno je to da se ljudi uplaše jer je nešto tobože puno raslo (npr. 100%) i ne vjeruju da može rasti još i puno više.
Mnogi izlaze jer eto, ne može neka dionica cijelo vrijeme rasti, mora se malo i korigirati. Najčešće promaše taj trenutak kada izaći, pa onda više ni ne ulaze u dionicu iz straha jer je eto kao previše rasla pa se boje da će baš ući u trenutku kad će krenuti kakva eventualna korekcija. Takvih će bit ovdje najviše.
Doista mislim da nema ovdje puno investitora koji su svjedočili, a da su imali dionicu, rastu kakav smo imali tijekom 2007. godine.
Brodari su dionice gdje je volatilnost najveća, cikličnost posebno izražena. Dionica je doslovna u blatu već 13 godina. I ok, ljudi se boje da će se i sad dogodit nakon par mjeseci rasta neka kvaka i da će opet gledati film koji gledaju unatrag 10 ili više godina. Vozarine su visoke, ali eto, rijetko tko vjeruje da je moguće da se održe na ovakvim visokim razinama tijekom 2 ili više godina. I to je razlog zašto se ljudi tako ponašaju i kad je u pitanju ulaganje u ovu dionicu. Skeptični su jer su navikli na pad i samo pad ko magarac na batine. I stalno su u nekom strahu ako su u dionici.
Najveći problem takvima će biti ako će zaigrati film koji nisu dosad gledali, a kakav je igrao davne 2007. godine. Mnogi će bit izuveni iz cipela. Jer ako vozarine nastave s rastom ili se zadrže samo na ovim razinama tijekom iduće 2-3 ili više godina, siguran sam da će malo ljudi s ovog foruma dočekati razine na koje će otići cijena dionice ATPL. A upravo će takvi daleko najviše profitirati.
Samo ste zaboravili reći da je poslije 2007. došla 2008.. A ta nije bila baš lijepa.
Što se događa sa ETF-ovima? Nema ponuda izdavatelja. Ili ih samo ja ne vidim?
Edit: sad vidim ponude.